ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας - περιοδική έκθεση PORTaRT 2019


Δεν είναι αρκετό να επιτύχω. Πρέπει όλοι οι άλλοι να αποτύχουν. ( Τζένγκις Χαν )


…ΘΕΜΑΤΑ  …26-06-2019 

Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας - περιοδική έκθεση PORTaRT 2019




























Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με το Σωματείο Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Ηπείρου, την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 και ώρα 21.00, θα εγκαινιάσει στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας την περιοδική έκθεση PORTaRT 2019, η οποία αποτελεί συνέχεια της ομότιτλης έκθεσης που παρουσιάστηκε στον ίδιο χώρο τον Ιούνιο-Οκτώβριο 2017. Ηπειρώτες καλλιτέχνες, μέλη του Σωματείου, συναντιούνται για δεύτερη φορά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και μέσα από τα έργα τους επιχειρούν να διευρύνουν και να δώσουν συνέχεια στον εικαστικό διάλογο με το φιλότεχνο κοινό της πόλης που ξεκίνησε για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούνιο. Παράλληλα, δημιουργούν το πλαίσιο για έναν ευρύτερο διάλογο ανάμεσα στη σύγχρονη εικαστική δημιουργία στην Ήπειρο, αντλώντας από τα πολλαπλά νοήματα της έννοιας του λιμανιού, που μέσα από τα μονοπάτια της εικαστικής δημιουργίας σηματοδοτεί άλλοτε την αφετηρία και συνάμα ένα γεμάτο προσδοκίες ξεκίνημα, άλλοτε καταλήγει να αποτελεί έναν επίζηλο προορισμό, ενώ συχνά μετουσιώνεται σε μωσαϊκό ανθρώπινων κοινοτήτων, σε τόπο συνάντησης πολιτισμών, σε αφηγήσεις των ανθρώπινων σκέψεων, βιωμάτων και προσωπικών αναζητήσεων. Η έκθεση είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας με το Σωματείο Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.Διάρκεια έκθεσης: 28 Ιουνίου-15 Σεπτεμβρίου 2019.Η είσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη για το κοινό κατά τις ώρες λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας ενημερώνει ότι o αρχαιολογικός χώρος της Ελέας την Τρίτη, 02.07.2019, θα παραμείνει κλειστός για το κοινό.
 Ο Προϊστάμενος της Εφορείας :  Ιωάννης Χουλιαράς , Αρχαιολόγος

Υπουργείου Υγείας - Υπογράφτηκε η Υπουργική Απόφαση της διοργάνωσης και χρηματοδότησης των δραστηριοτήτων συνεχιζόμενης εκπαίδευσης























Υπογράφτηκε η Υπουργική Απόφαση σχετικά με τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των ιατρών και τη διεξαγωγή συνεδρίων, καθώς επίσης και η σχετική Εγκύκλιος που αφορά στις λεπτομέρειες της διοργάνωσης και χρηματοδότησης των δραστηριοτήτων συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.Βασικά σημεία των αποφάσεων αυτών είναι:
A.        Δρομολογείται η εξυγίανση του τοπίου των υφιστάμενων Επιστημονικών Εταιρειών μέσα από μία σαφώς καθορισμένη διαδικασία πιστοποίησης.
Πιο συγκεκριμένα: δημιουργείται  Επιτροπή Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.),  έργο της οποίας θα είναι:
           Η πιστοποίηση των Ιατρικών Εταιρειών που αντιστοιχούν σε κάθε αναγνωρισμένη ειδικότητα και εξειδίκευση (οι Εταιρείες αυτές μετονομάζονται σε Επιστημονικές Ιατρικές Κοινότητες και Επιστημονικές Οδοντιατρικές Κοινότητες), καθώς και η πιστοποίηση επιστημονικά διασυνδεόμενων Ιατρικών Εταιρειών με τις Επιστημονικές Ιατρικές Κοινότητες, σύμφωνα με συγκεκριμένα επιστημονικά κριτήρια. Κάθε Επιστημονική Εταιρεία που θα πιστοποιείται με τη διαδικασία που προβλέπει η Υπουργική Απόφαση, θα εγγράφεται σε επίσημο μητρώο που τηρείται στο Υπουργείο Υγείας και στο ΚΕ.Σ.Υ. Σε κάθε Επιστημονική Ιατρική Κοινότητα δημιουργείται Επιτροπή Εκπαίδευσης και Επιτροπή Επαγγελματικών Θεμάτων.
           Η πιστοποίηση και έγκριση όλων των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που διοργανώνονται από τις Επιστημονικές Εταιρείες (συνέδρια, ημερίδες, σεμινάρια κλπ.) και υποστηρίζονται οικονομικά από χορηγούς – ιδιωτικούς φορείς.
           Ο ορισμός των μορίων συνεχιζόμενης εκπαίδευσης (CME) για όσους γιατρούς παρακολουθούν τις παραπάνω δραστηριότητες και των ορίων κόστους εγγραφής για κάθε μία από αυτές τις δραστηριότητες, ανάλογα με τη μορφή και τη διάρκεια τους.
B.        Ο καθορισμός αυστηρού πλαισίου για τη διοργάνωση συνεδρίων, τη χρηματοδότησή τους, καθώς και για τη συμμετοχή των ιατρών σε αυτά.
Θεσπίζονται σαφείς κανόνες που αφορούν στη διάρκεια των συνεδρίων, στο ύψος των χορηγιών, καθώς επίσης και στη διαδικασία επιλογής των ιατρών για την παρακολούθηση συνεδρίων, με τις Επιστημονικές Κοινότητες να διαδραματίζουν σαφή ρόλο διαμεσολάβησης μεταξύ χορηγών και ιατρών και με σαφή κριτήρια για την επιλογή αυτή.
Τέλος, περιγράφεται με λεπτομέρεια κάθε τι σχετικό με τη διαδικασία χρηματοδότησης των συνεδρίων από τους χορηγούς και το ρόλο των γραφείων διοργάνωσης.

Δωρεάν οι γενετικές εξετάσεις σε ασθενείς με καρκίνο μέσω του Εθνικού Δικτύου Ιατρικής Ακριβείας 



















Οι Μονάδες του Εθνικού Δικτύου Ιατρικής Ακριβείας (ΜΙΑ) διασυνδέονται με το Υπουργείο Υγείας για να παρέχουν στους ασθενείς με καρκίνο γενετικές εξετάσεις με τεχνολογίες αλληλούχησης νέας γενιάς για τη διάγνωση του καρκίνου.Σε συνέχεια της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, οι εξετάσεις αυτές θα πραγματοποιούνται δωρεάν σε ασθενείς που παραπέμπονται από τους θεράποντες ιατρούς τους προς τις μονάδες του Δικτύου χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή από πλευράς του ασθενή. Συγκεκριμένα, οι γενετικές εξετάσεις αφορούν σε βιοδείκτες για συμπαγείς όγκους, αιματολογικές κακοήθειες και τα κληρονομικά σύνδρομα καρκίνου. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, όπου περιγράφονται τα γονίδια προς έλεγχο και οι τρεις κατηγορίες καρκίνου, η παραπάνω διαδικασία θα υποστηριχθεί από την ΗΔΙΚΑ μέσω της εφαρμογής «Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης». Στη συνάντηση του Δικτύου στο ΥΠΠΕΘ με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας, της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής, του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΠΥΥ και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης δήλωσε:
«Σήμερα βρισκόμαστε στην τελική ευθεία ενός φιλόδοξου εγχειρήματος που εντάσσεται στις Εμβληματικές Δράσεις που υλοποιεί ο Τομέας Έρευνας και Καινοτομίας του ΥΠΠΕΘ, με στόχο την ανάδειξη της απήχησης της Έρευνας στην κοινωνία με τρόπο απτό, συγκεκριμένο και ορατό. Το εγχείρημα αυτό, η δημιουργία δηλαδή του Εθνικού Δικτύου Ιατρικής Ακριβείας, της Ιατρικής του μέλλοντος όπως πολλοί ειδικοί ισχυρίζονται, στην Ογκολογία υλοποιείται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και φθάνει στο κομβικό στάδιο της παροχής διαγνωστικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες που τις έχουν ανάγκη. Οι υψηλού κόστους γενετικές εξετάσεις για τον καρκίνο καλύπτονται πλέον από το Δίκτυο και διενεργούνται στις Μονάδες Ιατρικής Ακριβείας που συστάθηκαν το 2018. Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι με τη συνεπή στήριξη της Έρευνας τα τελευταία χρόνια, η κοινωνία ωφελείται άμεσα και ουσιαστικά. Η αγαστή συνεργασία και σύμπνοια μεταξύ των επιστημόνων και των συλλόγων ασθενών αποτελούν εχέγγυο για τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος. Η Πολιτεία από την πλευρά της έχει διασφαλίσει τη χρηματοδότηση του Δικτύου για τα επόμενα δύο χρόνια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων».
Ο συντονιστής του Δικτύου, Διευθυντής στο Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του ΕΚΕΤΑ, Κώστας Σταματόπουλος δήλωσε:
«Μετά από μια προπαρασκευαστική περίοδο οκτώ μηνών το Εθνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακριβείας είναι πλέον στην ευχάριστη θέση να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε ασθενείς με καρκίνο. Προτυποποιήθηκαν όλες οι αναλυτικές φάσεις, εξασφαλίστηκε η ποιότητα των αναλύσεων, η δικτύωση των Μονάδων Ιατρικής Ακριβείας, η διασύνδεση με δομές και πρωτοβουλίες του Υπουργείου Υγείας και η προστασία των προσωπικών δεδομένων για την υλοποίηση μιας εθνικής ερευνητικής πρωτοβουλίας με μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο. Η συγκεκριμένη εμβληματική δράση, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Αν. Υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας Κώστα Φωτάκη, δίνει μια ευκαιρία στην ερευνητική κοινότητα να ανοιχτεί προς την κοινωνία καλύπτοντας μια σημαντική της ανάγκη».   
Σημειώνεται ότι οι ΜΙΑ στις οποίες θα διενεργούνται δωρεάν οι εξετάσεις είναι: στην Αθήνα (Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών, Ερευνητικό Κέντρο Αλ. Φλέμινγκ, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής του ΕΚΠΑ), στη Θεσσαλονίκη (Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του ΕΚΕΤΑ) και στο Ηράκλειο Κρήτης (Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ).

Καθορίστηκε το ύψος της συνδεδεμένης ενίσχυσης για τα ειδικά δικαιώματα των κτηνοτρόφων




















Υπεγράφη σήμερα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, η απόφαση που καθορίζει το ύψος της συνδεδεμένης στήριξης στον τομέα της κτηνοτροφίας για το έτος 2018 και αφορά τα ειδικά δικαιώματα των κτηνοτρόφων.Συγκεκριμένα, το ποσό της ενίσχυσης για το Μέτρο 1 (βοοειδή) καθορίζεται στα 247,90 ευρώ ανά ΜΜΖ (Μονάδα Μεγάλου Ζώου) και για το Μέτρο 2 (αιγοπρόβατα) στα 46,40 ευρώ ανά ζώο.Τα ποσά αυτά είναι αυξημένα σε σχέση με την ενδεικτική τιμή, κατά 5,2% στα βοοειδή και κατά 24,6% στα αιγοπρόβατα. Επισημαίνεται ότι ο προϋπολογισμός του καθεστώτος στήριξης παραμένει οριακά σταθερός σε σχέση με το προηγούμενο έτος ενίσχυσης (2017) στα 2,79 εκατ. ευρώ έναντι 2,82 εκατ. ευρώ για τα βοοειδή και 554.000 ευρώ έναντι 560.000 ευρώ για τα αιγοπρόβατα. Αντιθέτως, αυξήθηκαν σημαντικά τα επιλέξιμα ζώα, καθώς το 2017 ήταν 9.563,2 ΜΜΖ βοοειδών έναντι 11.248,6 το 2018 και 11.668 αιγοπρόβατα το 2017 έναντι 11.930 αιγοπροβάτων το 2018.

Πληρωμή Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

















Από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαΐου 2019. Το ποσό των 53.247.726,20 ευρώ θα καταβληθεί σε 258.482 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 480.000 άτομα.Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Εξοπλισμός Τηλεδιάσκεψης - Τηλεκπαίδευσης σε όλα τα ΕΠΑΛ



















Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς 2019-20 σε όλα τα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας θα εγκατασταθεί εξοπλισμός τηλεδιάσκεψης -τηλεκπαίδευσης στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος  ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ με στόχο να συμβάλλει στη δικτύωση των σχολικών μονάδων, αλλά και στην επικοινωνία τους με συνεργαζόμενους φορείς στο πλαίσιο του προγράμματος.Με τον εξοπλισμό αυτό παρέχεται η δυνατότητα απομακρυσμένης επικοινωνίας (διασύνδεση πολλών σημείων  σε πραγματικό χρόνο, με εικόνα και ήχο) μεταξύ του συνόλου των εμπλεκομένων στην εφαρμογή του προγράμματος. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα διαδραστικό σύστημα τηλεδιάσκεψης -- τηλεκπαίδευσης το οποίο περιλαμβάνει επίτοιχο διαδραστικό βιντεοπροβολέα, φορητό Η/Υ, πίνακα προβολής και παρελκόμενα (κάμερα – ηχεία – μικρόφωνο – πολύμπριζο).Η προμήθεια των συστημάτων τηλεδιάσκεψης - τηλεκπαίδευσης γίνεται μέσα από διεθνή διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε. Για το λόγο αυτό υπογράφτηκε στις 21/6/19 από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου η απόφαση έγκρισης του πρακτικού αποδοχής δικαιολογητικών κατακύρωσης και ανάδειξης οριστικού μειοδότη. Μετά την ανάρτηση της Απόφασης στο σύστημα και την παρέλευση 10 ημερών για ένδικα μέσα, δηλ. μέχρι το τέλος Ιουνίου, θα αποσταλεί το σχέδιο σύμβασης στην Διαχειριστική Αρχή του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» για προσυμβατικό έλεγχο και στην συνέχεια θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση.Η υλοποίηση του έργου, που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και έχει προϋπολογισμό 1.224.000€, συνίσταται στην προμήθεια, εγκατάσταση και επίδειξη λειτουργίας εξοπλισμού στις σχολικές μονάδες.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS













 


Συνελήφθησαν, σε διαφορετικές περιπτώσεις, τρία άτομα, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων και περιπολιών που διενεργήσαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνελήφθησαν, την (24-06-2019) σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, στον Κατσικά, στο Πέραμα και στην πόλη των Ιωαννίνων, τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 19, 18 και 34 ετών, διότι στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.
Σύλληψη 50χρονου για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη, την (24-06-2019) το βράδυ, στην Εθνική Οδό Άρτας – Ιωαννίνων (στο ύψος του Κομποτίου), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, ένας 50χρονος ημεδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε  στην κατοχή του και κατασχέθηκε συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών καλωδίων χαλκού που έγιναν από επιχειρήσεις στην περιοχή της Πρέβεζας
Για τις παραπάνω υποθέσεις συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων  σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατά συναυτουργία
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, τρεις περιπτώσεις κλοπών καλωδίων χαλκού από επιχειρήσεις στην περιοχή της Πρέβεζας. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν την (24-06-2019) το μεσημέρι στην Βιομηχανική Περιοχή Πρέβεζας, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 35 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατά συναυτουργία. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από τους αστυνομικούς και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι δύο δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 14-04-2019 έως την 23-06-2019 στην περιοχή της Πρέβεζας διέπραξαν τις παρακάτω κλοπές:  
           από περιφραγμένο προαύλιο χώρο αποθήκης υλικών εταιρείας, αφαίρεσαν ποσότητες καλωδίων χαλκού του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (Ο.Τ.Ε),
           από ανενεργή εταιρεία παρασκευής σκυροδέματος, αφαίρεσαν υπόγεια καλώδια χαλκού,
           από ανενεργή εταιρεία εμπορίας σκυροδέματος, αφαίρεσαν καλώδια χαλκού διαφόρων διαστάσεων και ηλεκτρολογικά είδη.
Οι ανωτέρω θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε οικία στα Ιωάννινα
 Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή .Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε οικία στα Ιωάννινα και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, μίας 21χρονης γυναίκας και ενός 17χρονου.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι δύο κατηγορούμενοι, βραδινές ώρες της 13-06-2019, στα Ιωάννινα, διέρρηξαν οικία 62χρονου ημεδαπού, απ’ όπου αφαίρεσαν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, δύο κινητά τηλέφωνα, ένα μουσικό όργανο και ένα ρολόι. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.















Δεν υπάρχουν σχόλια: