ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Επίσκεψη και προσφορά τροφίμων και ρουχισμού της ενορίας Κεστρίνης στην "Κιβωτό του Κόσμου"


H Οικονομία δεν έχει να κάνει με την εξοικονόμηση χρημάτων αλλά με το πώς να ξοδεύονται χρήματα με σοφό τρόπο. ( Τόμας Χάξλεϋ )


…ΘΕΜΑΤΑ  …24-06-2019 

Επίσκεψη και προσφορά τροφίμων και ρουχισμού της ενορίας Κεστρίνης στην "Κιβωτό του Κόσμου"






















Το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 πιστοί από την ενορία Κεστρίνης, επισκέφτηκαν την "Κιβωτό του Κόσμου" στην Πωγωνιανή και προσέφεραν τρόφιμα και ρουχισμό. Εκεί από τον π. Αντώνιο, φιλοξενούνται εγκαταλελειμμένα, κακοποιημένα και παραμελημένα παιδιά, με σκοπό, όταν ενηλικιωθούν, να ενταχθούν με τα κατάλληλα εφόδια στο κοινωνικό σύνολο. Οι ενορίτες ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της "Κιβωτού του Κόσμου" και ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια του Γεωργικού Σχολείου, όπου δραστηριοποιούνται τα παιδιά, όπως το θερμοκήπιο, τον κήπο με τα αρωματικά φυτά και βότανα, τη φάρμα, το εργαστήριο παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων, το μελισσοκομείο και το τυροκομείο. Ο π. Ηλίας Μάκος τόνισε ότι η προσπάθεια της "Κιβωτού του Κόσμου", που στηρίζεται στον εθελοντισμό, δείχνει ότι ο Θεός είναι κοντά στον άνθρωπο και τον ευλογεί. Είναι στο πλευρό του, μέσω φωτισμένων μορφών, όπως ο π. Αντώνιος. Και πρόσθεσε ο π. Ηλίας: "Περιβάλλει τον άνθρωπο ο Κύριος με απέραντη στοργή. Τον παρακολουθεί. Τον βλέπει. Τον ακούει. Γνωρίζει τις αγωνίες, τους πόνους, τις επιθυμίες, τους κινδύνους, τους πειρασμούς. Και είναι δίπλα του συνεχώς. Πόσο κουράγιο δίνει αυτή η αλήθεια. Όλα όσα γίνονται στη ζωή, και τα ευχάριστα και τα δυσάρεστα, γίνονται κάτω από την ευλογία Του!". Στη συνέχεια οι πιστοί της ενορίας Κεστρίνης προσκύνησαν στην ιστορική μονή Παναγίας της Μολυβδοσκεπάστου, καθώς και στον ναό του αγίου Κοσμά Κονίτσης. Με ενδιαφέρον οδήγησαν τα βήματά τους στο πατρικό σπίτι του π. Παϊσίου, όπου ενημερώθηκαν από τον ανηψιό του για την οσιακή  ζωή του και την παρουσία του στην Κόνιτσα. Σ' αυτό το ταξίδι, το τόσο συγκινητικό και διδακτικό, οι καρδιές συντόνισαν την προσοχή τους και τους παλμούς τους στην αγάπη του Θεού, που δεν τις εγκαταλείπει, που στάζει σ' αυτές βάλσαμο.
Εκ του Ιερού ναού Αγίου Μηνά Κεστρίνης

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
Εορτασμός της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας» 




















H εορτή των Αγίων Πάντων έχει καθιερωθεί από την Ελληνική Πολιτεία ως ημέρα τιμής στους απόστρατους Αστυνομικούς, για την επιβράβευσή τους και την αναγνώριση της προσφοράς τους στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο, κατά τη διάρκεια της θητείας τους.Για το σκοπό αυτό, τελέστηκαν σήμερα (23.06.2019) δοξολογίες υπέρ των Απόστρατων Αστυνομικών σε Ιερούς Ναούς των Ιωαννίνων, της Θεσπρωτίας, της Πρέβεζας και της Άρτας. Παράλληλα, αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλου. Στις εκδηλώσεις παρέστησαν Θρησκευτικές, Πολιτικές, Δικαστικές και Στρατιωτικές Αρχές των Περιφερειακών Ενοτήτων, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, των Μ.Μ.Ε., πλήθος αποστράτων και εν ενεργεία Αστυνομικών καθώς και πολίτες.
Συνελήφθη 54χρονος στα Ιωάννινα για τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη
Συνελήφθη, άμεσα την (21-06-2019) το πρωί στα Ιωάννινα,  από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, 54χρονος ημεδαπός, για τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, νωρίτερα την ίδια ημέρα στα Ιωάννινα, ο 54χρονος, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προσέκρουσε σε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ένας 22χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του 22χρονου, εγκαταλείποντας στη συνέχεια τον τόπο του ατυχήματος.Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε ο 54χρονος οδηγούσε υπό την επίδραση οινοπνεύματος.Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων. Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Σύλληψη 18χρονου για κατοχή ναρκωτικών στα Ιωάννινα
Συνελήφθη,την (21-06-2019) αργά το απόγευμα, στα Ιωάννινα, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 18χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
ΚΡΟΥΣΜΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Κρούσμα απόπειρας τηλεφωνικής απάτης στην Ηγουμενίτσα με την παρακάτω μεθοδολογία:
Οι δράστες πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις στα υποψήφια θύματα και εκμεταλλευόμενοι την αναστάτωση που προκαλείται, τους αναγγέλλουν ότι ένας στενός συγγενής τους εισήχθη εσπευσμένα σε κάποιο νοσοκομείο, λόγω τροχαίου ατυχήματος ή κάποιου άλλου εκτάκτου λόγου και απαιτούν χρήματα για να γίνει άμεσα κάποια ιατρική πράξη, συνήθως χειρουργική.επέμβαση.Επιπλέον, ζητούν από τα υποψήφια θύματα να μεταβούν αμέσως σε συγκεκριμένο σημείο, όπου τους «αναμένει» άνθρωπος του νοσοκομείου π.χ. ένας νοσηλευτής ή υπάλληλος του ΕΚΑΒ, για να παραλάβει τα χρήματα και να τα παραδώσει το ταχύτερο δυνατό στουςγιατρούς.
Συνελήφθησαν στην περιοχή των Νεγράδων Ιωαννίνων,  τρείς αλλοδαποί, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών


























Κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -52- κιλών και -900- γραμμαρίων, που βρέθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.Συνελήφθησαν, την (22-06-2019) το μεσημέρι, στην περιοχή των Νεγράδων Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρία άτομα, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς, ηλικίας 32, 29 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για  τα αδικήματα της εισαγωγής στην χώρα και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών σχετικά με εισαγωγή και διακίνηση  ακατέργαστης κάνναβης μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους τρεις δράστες στην περιοχή των Νεγράδων,  διότι όπως  προέκυψε από την αστυνομική έρευνα,  νωρίτερα είχαν φορτώσει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τρεις σάκους με ακατέργαστη κάνναβη, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της.Το παραπάνω αυτοκίνητο εντοπίστηκε έμφορτο και εγκαταλελειμμένο, σε δύσβατη δασική περιοχή των Μηλιωτάδων Ιωαννίνων, ενώ στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -35- δέματα με ακατέργαστη  κάνναβη, συνολικού βάρους -52- κιλών και -900- γραμμαρίων. Από τον περαιτέρω έλεγχο του ανωτέρω οχήματος διαπιστώθηκε ότι έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας  ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη λοιπών ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση.Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ, (100) δολαρίων και δύο κινητά τηλέφωνα.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από αυτοκίνητο στην Άρτα
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 17χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή .Επίσης, σχηματίσθηκε συμπληρωματική δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, σε βάρος της μητέρας του 17χρονου δράστη.Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής από αυτοκίνητο στην Άρτα και σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 17χρονου ημεδαπού.Επίσης, σχηματίσθηκε συμπληρωματικά δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, σε βάρος 46χρονης ημεδαπής, μητέρας του ανήλικου δράστη.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, ο 17χρονος προχθές (21-06-2019) το βράδυ στην Άρτα, αφαίρεσε από το εσωτερικό αυτοκινήτου ένα κινητό τηλέφωνο.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: