ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Η διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης στην Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση σχολικού έτους 2018-2019


Αν ένα κορίτσι δείχνει πανέμορφο όταν σε συναντά, ποιος δίνει δεκάρα αν άργησε στο ραντεβού; Κανείς. ( Τζ. Ντ. Σάλιντζερ )


…ΘΕΜΑΤΑ  …28-06-2019 

Η διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης στην Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση σχολικού έτους 2018-2019
«Με αύξηση στη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών ολοκληρώθηκε η διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης στην Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση σχολικού έτους 2018-2019».
























Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για 3η σχολική χρονιά η διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ και όπου ήταν δυνατό και της Δ΄ τάξης των Δημοτικών σχολείων της χώρας. Στη διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης για τη σχολική χρονιά 2018-2019 συμμετείχαν σαράντα επτά χιλιάδες μηδέν σαράντα τέσσερις (47.044) μαθητές και μαθήτριες  από τρεις χιλιάδες τριακόσια τέσσερα (3.304)τμήματα χιλίων εξακοσίων εξήντα δυο (1.662) σχολικών μονάδων, σημειώνοντας περαιτέρω άνοδο σε σχέση με το σχολικό έτος 2017-2018 όπου συμμετείχαν 43.625 μαθητές και μαθήτριες από 2.788 τμήματα 1.549 σχολικών μονάδων. Αξίζει να αναφερθεί η μεγάλη ανταπόκριση των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας και η άμεση επίλυση από πλευράς τους όλων των προβλημάτων που παρουσιάσθηκαν, αποδεικνύοντας εμπράκτως το πνεύμα συνεργασίας και αποτελεσματικότητας όλων των εμπλεκόμενων.Στόχος της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για τη σχολική χρονιά 2019-2020 είναι η καθολική εφαρμογή του αντικειμένου της κολύμβησης στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ και Δ΄ τάξης των δημοτικών σχολείων της χώρας. Για την επίτευξη του στόχου απαιτείται η συνέχιση της συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας σε εφαρμογή του Συμφώνου Συνεργασίας μας αλλά και η αρωγή του αρμόδιου για τη δωρεάν μετακίνηση των μαθητών/τριών Υπουργείου Εσωτερικών καθώς επίσης και η συνέχιση της συμβολής των Περιφερειών και των Δήμων της χώρας.

Παραδόθηκε και τίθεται σε εφαρμογή το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών



















Πραγματοποιήθηκε εχθές η τελευταία συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής (STEERING COMMITTEE) για την εκπόνηση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών (ΕΣΣΜ). Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κ. Θάνου Βούρδα, παρουσιάστηκε το τελικό ΕΣΣΜ καθώς έχει ήδη αναρτηθεί και η έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.Για πρώτη φορά η Ελλάδα αποκτά ΕΣΣΜ με βάθος 20ετίας και περιλαμβάνονται σε αυτό όλες οι υποδομές που απαιτούνται στη χώρα μας.Για πρώτη φορά υπάρχει σχέδιο τεκμηριωμένο Τεχνοοικονομικά και στηριγμένο σε επιστημονικά Οικονομικά, Κοινωνικά και Περιβαλλοντικά κριτήρια. Παράλληλα με το ΕΣΣΜ, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, δημιουργήθηκε σύστημα παρακολούθησης της εφαρμογής του ΕΣΣΜ με βάση το μοντέλο στο οποίο στηρίχθηκε όλη η δουλειά που έγινε 2 χρόνια τώρα.Με τον τρόπο αυτό θα γίνεται τεκμηριωμένη αποτύπωση της εξέλιξης εφαρμογής του ΕΣΣΜ, θα τεκμηριώνονται οι ανάγκες χρηματοδότησης Μελετών και Έργων και θα υπάρχουν μετρήσιμα στοιχεία αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας.Επίσης εκπαιδεύτηκε προσωπικό του Υπουργείου προκειμένου να αποτελέσει την ομάδα παρακολούθησης του ΕΣΣΜ.Με αφορμή την ολοκλήρωση του ΕΣΣΜ, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης, έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«H Ελλάδα αποκτά επιτέλους Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών, αποκτά ολοκληρωμένο σχεδιασμό που υπηρετεί τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανάγκες της χώρας μας.
Θέλω να συγχαρώ όλους αυτούς που δούλεψαν 2 χρόνια τώρα για την εκπόνηση, την επίβλεψη και το συντονισμό του και να ευχαριστήσω την ΕΤΕπ για την χρηματοδότηση του έργου και την υποστήριξη που παρείχε.Πλέον, όλες οι υποδομές που ωριμάζουν, χρηματοδοτούνται και υλοποιούνται στη χώρα, υπακούουν στις ανάγκες της και στις ανάγκες των πολιτών και όχι σε μικροπολιτικές και προσωπικές σκοπιμότητες.Το ΕΣΣΜ σε συνδυασμό με το σύστημα παρακολούθησης της υλοποίησής του, μας θέτουν όλους προ των ευθυνών μας καθώς θα υπάρχουν σαφή στοιχεία που θα δείχνουν την αποτελεσματικότητα της δράσης μας στον Τομέα αυτό.Προσωπικά από όπου κι αν θα βρίσκομαι, μέχρι την ολοκλήρωση της υλοποίησής του, θα αναζητώ τα στοιχεία εξέλιξης γιατί  είναι πρώτιστο ενδιαφέρον μου η δημιουργία όλων των Υποδομών που υπηρετούν τις ανάγκες των Μεταφορών και των πολιτών και νομίζω πως έχω δώσει δείγματα γραφής.Στη νέα περίοδο διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα , αμέσως μετά τις εκλογές, δεσμευόμαστε πως το ΕΣΣΜ θα κυρωθεί και από το Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Συνεχίζεται έως τη Δευτέρα 22 Ιουλίου η υποβολή δικαιολογητικών για τους εκπαιδευτικούς ΤΕ και ΔΕ στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την Ειδική Αγωγή



















Μετά την έγκριση της αρμόδιας Επιτροπής του Συμβουλίου της Επικρατείας στο αίτημα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, συνεχίζεται από σήμερα Πέμπτη 27 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019 η διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών των υποψήφιων εκπαιδευτικών κατηγοριών ΤΕ και ΔΕ στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την Ειδική Αγωγή.Συγκεκριμένα:Κατόπιν της σχετικής έγκρισης (αριθμ. 101/2019 Γνωμοδότηση) από την Επιτροπή του άρθρου 28 παρ. 4 του ν. 2190/1994 (Α΄ 28) (συγκροτηθείσα με την υπ’ αριθμ. 141/15.4.2019 πράξη της Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας), συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών των υποψήφιων εκπαιδευτικών κατηγοριών ΤΕ και ΔΕ των αριθμ. 4ΕA/2019 και 5ΕΑ/2019 Προκηρύξεων του ΑΣΕΠ, αντίστοιχα.Η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τους υποψηφίους, επαναπροσδιοριζόμενη κατά τα ανωτέρω, αρχίζει την Πέμπτη 27 Ιουνίου και λήγει τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019.Οι υποψήφιοι χρησιμοποιούν την ειδική αίτηση κατάθεσης δικαιολογητικών και ακολουθούν τις οδηγίες που είχαν οριστεί στην ανωτέρω πρόσκληση.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Συνελήφθησαν στην Ελεούσα Ιωαννίνων, δύο άτομα, για διακίνηση και κατοχή ποσότητας ναρκωτικών ουσιών 






















Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικό που βρισκόταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας και συνελήφθησαν από προστρέξαντες αστυνομικούς.Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκε και κατασχέθηκε πάνω από (1) κιλό κάνναβης και μικροποσότητα ηρωίνης .Συνελήφθησαν, ττην (26-06-2019) το μεσημέρι στην περιοχή της Ελεούσας Ιωαννίνων, δύο άτομα (ένας 27χρονος ημεδαπός και ένας 32χρονος αλλοδαπός), οι οποίοι κατηγορούνται για διακίνηση και κατοχή ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι, στην περιοχή της Ελεούσας Ιωαννίνων, οι ανωτέρω δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, κατελήφθησαν να εναποθέτουν σε σημείο του δρόμου, ένα δέμα που, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (1) κιλού και (50) γραμμαρίων. Σημειώνεται ότι το περιστατικό αντιλήφθηκε αστυνομικός του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, που βρισκόταν εκτός διατεταγμένης Υπηρεσίας, ενώ οι δράστες ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν άμεσα από κοινού με προστρέξαντες αστυνομικούς της Υπηρεσίας του.Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
           δέμα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (1.050) γραμμαρίων,
           μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (1) γραμμαρίου,
           το χρηματικό ποσό των (205) ευρώ,
           τρία κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Σύλληψη 41χρονου για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη, την (26-06-2019) το απόγευμα, στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 41χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (6,6) γραμμαρίων.
Συλλήψεις τριών ατόμων για διωκτικά έγγραφα στην Ηγουμενίτσα
Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο στην Ηγουμενίτσα, στην Άρτα και στο Σμέρτο Φιλιατών, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, τρία άτομα, για διωκτικά έγγραφα.Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
           την (26-06-2019) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 40χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής κατ΄ εξακολούθηση.
           την (26-06-2019) το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 35χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινής φυλάκισης (8) μηνών, για κλοπή.
           την (26-06-2019) το αργά το απόγευμα στο Σμέρτο Φιλιατών, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 37χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις των Μονομελών Πλημμελειοδικείων Φλώρινας και Αργοστολίου καθώς και του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κεφαλονιάς, συνολικής ποινής φυλάκισης (15) μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως.
Σύλληψη 35χρονου ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, την (25-06-2019) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 35χρονος ημεδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο κατείχε μία συσκευασία ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (7,8) γραμμαρίων και μια συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), βάρους (0,9) γραμμαρίων.
Σύλληψη 28χρονου για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη, την (25-06-2019) το βράδυ, στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων - Αντιρρίου (στο ύψος του Κρυφοβού), από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Ιωαννίνων, ένας 28χρονος αλλοδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο δράστης, βρέθηκε  στην κατοχή του και κατασχέθηκε συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Σύλληψη φυγόποινου στο Δελβινάκι
Συνελήφθη, την (26-06-2019) μετά τα μεσάνυχτα στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού  Τμήματος Πωγωνίου, ένας 36χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Ά Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, χρηματικής ποινής -3.000- ευρώ, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
















Δεν υπάρχουν σχόλια: