ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Στις 5.136 οι επιχειρήσεις στο ΕΣΠΑ


Ο άνθρωπος είναι απόλυτα ελεύθερος και γι’ αυτό είναι απόλυτα υπεύθυνος. ( Ζαν-Πωλ Σαρτρ )

…ΘΕΜΑΤΑ  …18-06-2019 

Στις 5.136 οι επιχειρήσεις στο ΕΣΠΑ






















Ανακοινώθηκε ο Οριστικός κατάλογος επιχειρηματικών σχεδίων με τη βαθμολογική τους κατάταξη στη Δράση «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές».Ο Οριστικός κατάλογος επιχειρηματικών σχεδίων της Δράσης περιλαμβάνει:
- Την τελική βαθμολογική κατάταξη των εννέα χιλιάδων πεντακοσίων εβδομήντα επτά (9.577) υποβληθεισών αιτήσεων χρηματοδότησης στην Δράση.
- Την κατάρτιση οριστικού πίνακα με τα πέντε χιλιάδες εκατόν τριάντα έξι (5.136) επιχορηγούμενα/ενταγμένα επενδυτικά σχέδια της Δράσης συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού (δημόσια δαπάνη) 298.100.878,02 ευρώ, κατά φθίνουσα βαθμολογική σειρά, με βάση τη συνολική προς διάθεση συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανά ομάδα περιφέρειας και ανά είδος επιχείρησης, όπως αυτά αναλυτικά περιλαμβάνονται στις αποφάσεις ένταξης που έχουν εκδοθεί στο πλαίσιο της Πρόσκλησης, σύμφωνα με το Παράρτημα ΙΙ της Απόφασης
- Την απόρριψη, ως μη επιλέξιμων/απορριφθέντων τεσσάρων χιλιάδων τετρακοσίων σαράντα ενός (4.441) μη επιλέξιμων επιχειρηματικών σχεδίων, με συνολικό αιτούμενο προϋπολογισμό 431.272.490,23 ευρώ με το σχετικό/ους λόγω/ους απόρριψης, ανά ομάδα περιφέρειας και ανά είδος επιχείρησης, σύμφωνα με το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ της Απόφασης.
Η παρούσα απόφαση αφορά σε οριστική απόφαση απόρριψης των επενδυτικών σχεδίων στη Δράση.Οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής ένστασης κατά της εν λόγω απόφασης, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων, εντός αποκλειστικής προθεσμίας είκοσι (20) ημερολογιακών ημερών, από την επομένη έκδοσής της.

Γιορτάζοντας την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ηγουμενίτσας



























Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με το ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας, συμμετέχει στον εορτασμό της επετειακής 20ής διοργάνωσης της Γιορτής της Μουσικής με το ποικίλο μουσικό πρόγραμμα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ηγουμενίτσας. Η συναυλία θα δοθεί στον εξώστη του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 και ώρα 9:00 μ.μ.  .
.Μουσική διεύθυνση: Κωνσταντίνος Τζάνης
.Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη
.Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, η μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 8:00 μ.μ.
 O Προϊστάμενος της Εφορείας , Ιωάννης Χουλιαράς - Aρχαιολόγος

Εορτασμός της «Ημέρας των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας» 















 






Στις  23 Ιουνίου 2019, Κυριακή των Αγίων Πάντων, θα εορταστεί πανελλαδικά η καθιερωμένη «Ημέρα τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας».
Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου σας ενημερώνει ότι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Ιωάννινα, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και ώρα 10.00, θα ακολουθήσει δέηση υπέρ των αποστράτων αστυνομικών και στη συνέχεια θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα:
  Στην Ηγουμενίτσα, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας και ώρα 10.00.
  Στην Πρέβεζα, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους και ώρα 10.00.
  Στην Άρτα, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και ώρα 10.00.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου απευθύνει πρόσκληση προς τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και φορέων, τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε., τους πολίτες και το αστυνομικό προσωπικό, να τιμήσουν με την παρουσία τους, τους Απόστρατους της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Συνελήφθησαν δύο άτομα, που  ενέχονται σε εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από  την Υποδιεύθυνση  Ασφάλειας Ιωαννίνων
























Συνελήφθησαν στην Αθήνα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο άτομα, που  ενέχονται σε εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών .Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν η  αποστολή των ναρκωτικών ουσιών, μέσω μεταφορικής εταιρείαςΚατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, περισσότερα από (6) κιλά κάνναβηςΣτη σύλληψη δύο ατόμων,  που ενέχονται σε εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, έπειτα από ενδελεχή έρευνα. Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 37 και 50 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, χθες (14-06-2019) το μεσημέρι, σε περιοχή της Αθήνας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν τη στιγμή που είχαν μεταβεί σε μεταφορική εταιρεία,  προκειμένου να παραδώσουν προς αποστολή ένα χαρτοκιβώτιο. Από τον έλεγχο που έγινε στο ύποπτο κιβώτιο, προέκυψε ότι περιείχε έξι δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους -6- κιλών και -328- γραμμαρίων ενώ από την περαιτέρω έρευνα εξακριβώθηκε ότι προορισμός του παράνομου φορτίου ήταν η Ρόδος.Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπρόσθετα τρία κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (330) ευρώ ενώ σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι του 50χρονου, δύο συσκευασίες με μικροποσότητες κοκαΐνης καθώς και το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Υποθέσεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας και πρόκλησης σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις σε βάρος διερχόμενων γυναικών στα Ιωάννινα
Υποθέσεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας και πρόκλησης σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις σε βάρος διερχόμενων γυναικών στα Ιωάννινα, χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων .Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 18χρονος αλλοδαπός .Υποθέσεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας και πρόκλησης σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις σε βάρος διερχόμενων γυναικών,  που διαπράχθηκαν την 09-06-2019 στα Ιωάννινα, χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και διερεύνηση σχετικής καταγγελίας, ταυτοποιήθηκε ως δράστης 18χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας και πρόκλησης σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις. Ειδικότερα, ο 18χρονος κατηγορείται ότι μετά τα μεσάνυχτα της 09-06-2019, στην περιοχή του Κάστρου Ιωαννίνων, παρενόχλησε δύο νεαρές διερχόμενες γυναίκες, προβαίνοντας σε ασελγείς χειρονομίες σε βάρος τους ενώ παράλληλα προέβη δημοσίως σε ακόλαστες πράξεις.Αστυνομικοί, που ανέλαβαν τη διερεύνηση της υπόθεσης, στο πλαίσιο ερευνών, εντόπισαν τον κατηγορούμενο και αφού τον προσήγαγαν, ταυτοποιήθηκε ως δράστης των ανωτέρω αδικημάτων. Την έρευνα και το προανακριτικό έργο, που βρίσκεται σε εξέλιξη, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Συλλήψεις ατόμων σε βάρος των οποίων εκκρεμούν διωκτικά έγγραφα
Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δύο άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα. Ειδικότερα, συνελήφθησαν:
• από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Μέρτζανης, ένας 64χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Καστοριάς, για  ζωοκλοπή.
• από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 51χρονος αλλοδαπός, ήδη κρατούμενος σε Κατάστημα Κράτησης ως υπόδικος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, σε βάρος του οποίου ίσχυε ευρωπαϊκό διωκτικό έγγραφο. Συγκεκριμένα, ο 51χρονος αναζητούνταν, σύμφωνα με έγγραφο των ιταλικών αρχών, για πράξεις που αφορούν την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών στην Ηγουμενίτσα
Συνελήφθη, χθες (14-06-2019) το βράδυ, στο 2ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού  Τμήματος  Πρέβεζας, ένας 43χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή στην Πρέβεζα
Συνελήφθη χθες (14-06-2019) το μεσημέρι, στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 27χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται ότι αφαίρεσε από την κατοχή 38χρονου ημεδαπού, ένα κινητό τηλέφωνο.
Το τηλέφωνο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.
Εξιχνίαση κλοπής ποδηλάτου στα Γιάννενα
Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε βάρος 18χρονου αλλοδαπού, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.Συγκεκριμένα, ο 18χρονος κατελήφθη να οδηγεί ποδήλατο, ιδιοκτησίας 40χρονου ημεδαπού, το οποίο είχε κλαπεί προ διμήνου, από περιοχή των Ιωαννίνων.Το ποδήλατο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 32χρονου για κλοπή
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 32χρονου αλλοδαπού.Ειδικότερα, ο 32χρονος κατελήφθη την 15-06-2019 το μεσημέρι στα Ιωάννινα, να οδηγεί ποδήλατο, το οποίο είχε κλαπεί βραδινές ώρες της 16/17-03-2019, από πυλωτή οικίας στην Ανατολή Ιωαννίνων.Το κλεμμένο ποδήλατο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. 
Συνελήφθη 49χρονος αλλοδαπός για πλαστογραφία
Συνελήφθη, την (17-06-2019) το απόγευμα στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, ένας 49χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα. Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο,  ο 49χρονος, κατείχε διαβατήριο το οποίο έφερε πλαστή άδεια διαμονής.
Σύλληψη 32χρονου για κατοχή ναρκωτικών στο Κομπότι Άρτας
Συνελήφθη,  το πρωί της 15-06-2019, στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 32χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Σύλληψη ημεδαπού οδηγού για μέθη
Συνελήφθη, σήμερα (18-06-2019) μετά τα μεσάνυχτα στο 181ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων (στο ύψος του Τερόβου), από αστυνομικούς του Γ΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου - Ιωαννίνων, ένας 56χρονος ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ηλεκτρονική συσκευή (αλκοολόμετρο), διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, υπό την επίδραση οινοπνεύματος.
Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών στην  Πρέβεζα
Συνελήφθη, το απόγευμα της 15-06-2019, στην  Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 33χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευασία με  φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, βάρους (3,3) γραμμαρίων.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών       Συνελήφθη, χθες (17-06-2019) το απόγευμα, στο 13ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 36χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του καθώς και σε επαγγελματικό του χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
           συσκευασία που περιείχε καπνό με  υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (27,5) γραμμαρίων.
           συσκευασία με  ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (1) γραμμαρίου και
           αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης.
Εξιχνιάστηκαν ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων υποθέσεις κλοπών καυσίμων από δίκυκλα οχήματα, που διαπράχθηκαν στην πόλη των Ιωαννίνων
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας, 23, 25, 31 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας .Οι δράστες αφαιρούσαν τα καύσιμα, προκαλώντας φθορά στα καλώδια τροφοδοσίας καυσίμων του κινητήρα.Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από συστηματική και ενδελεχή έρευνα, που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, υποθέσεις κλοπών καυσίμων από δίκυκλα οχήματα, που διαπράχθηκαν στην πόλη των Ιωαννίνων.Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 23, 25, 31 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων καθώς και από τον τρόπο δράσης (modus operandi), οι δράστες αφαιρούσαν καύσιμα (βενζίνη) από δίκυκλα οχήματα, τα οποία ήταν σταθμευμένα κάτω από τις οικίες των παθόντων, προκαλώντας φθορά στα καλώδια τροφοδοσίας καυσίμων του κινητήρα.Αναλυτικότερα, όπως διαπιστώθηκε, οι κατηγορούμενοι, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κατά περίπτωση, ενέχονται σε δέκα υποθέσεις κλοπών καθώς και σε δύο απόπειρες κλοπής καυσίμων από δίκυκλα μοτοποδήλατα και δίκυκλες μοτοσικλέτες, που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 01-04-2019 έως 07-06-2019, στην πόλη των Ιωαννίνων. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.





Δεν υπάρχουν σχόλια: