ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ : 4.350.000 ευρώ για πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο


Όπου δεν πέφτει φως είναι σκοτάδι,μα όπου δεν πέφτει σκοτάδι δεν είναι φως.( Κώστας Μόντης )

…ΘΕΜΑΤΑ  …14-06-2019 

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ  : 4.350.000 ευρώ για πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο


























Με την αρ. 43736/7-6-2019 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών (ΑΔΑ:67ΖΙ465ΧΘ7-Ε9Φ) εντάχθηκε για χρηματοδότηση η πρόταση του Δήμου Ηγουμενίτσας με τίτλο «Επανάχρηση-μετατροπή κτιρίου ΕΙΝ σε πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο Δήμου Ηγουμενίτσας» και προϋπολογισμό 4.350.000,00€ στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟ∆ΗΜΟΣ Ι». Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το ΦΙΛΟΔΗΜΟ με το ποσό των 3.100.000,00€, ενώ ...το υπόλοιπο των 1.250.000,00€ θα καλυφθεί από ιδίους πόρους του Δήμου. Το φυσικό αντικείμενο της πράξης αφορά σε παρεμβάσεις στα υποκτίρια/τμήματα ΙΙ & Ιν του εμβληματικού κτιρίου του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, που βρίσκεται στη βόρεια έξοδο της πόλης της Ηγουμενίτσας επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, στη συμβολή της με την οδό Κύπρου.H συνολική έκταση του δημοτικού ακινήτου στο οποίο ανεγέρθηκε το τριώροφο κτιριακό συγκρότημα ανέρχεται σε 6.972,66 μ2 και χωροθετείται εντός των ορίων του παλιού εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως Ηγουμενίτσας (ΦΕΚ 779 Δ' /1-9-1997) στα όρια με τα υπό έγκριση σχέδια πόλης της 4ης και 5ης Πολεοδομικής Ενότητας Ηγουμενίτσας.Οι προβλεπόμενες εργασίες περιγράφονται στην αριθ. 55/2018 μελέτη εφαρμογής, η οποία αποτελείται από την αρχιτεκτονική, στατική, ηλεκτρομηχανολογική και ακουστική μελέτη και συγκεκριμένα αφορούν :
• Στη διαμόρφωση του αμφιθεάτρου συμπεριλαμβανομένης και της σκηνής που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου συνολικής επιφάνειας 460 μ2.
 • Διαμορφώνεται χώρος επιφάνειας 70 μ2 στην ανατολική πλευρά του αμφιθεάτρου για την τοποθέτηση control room, καμπίνας μεταφραστών κ.λπ. καθώς και μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων επιφάνειας 200 μ2.
• Διαμορφώνονται οι υπόλοιποι υποστηρικτικοί της κύριας χρήσης χώροι του ισογείου (χώροι υποδοχής, φουαγιέ, lobby, γραφεία διοίκησης, WC, καμαρίνια και κλιμακοστάσιο) συνολικής επιφάνειας 385 μ2.
• Διαμορφώνονται οι βοηθητικοί χώροι του υπογείου για τις Η/Μ εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας 175 μ2.
 • Τοποθετείται εξωτερική θερμομόνωση (κέλυφος) στις εξωτερικές επιφάνειες του κτιρίου και αντικαθίσταται τα υφιστάμενα κουφώματα με κουφώματα αλουμινίου με θερμοδιακοπή και διπλούς θερμομονωτικούς υαλοπίνακες για λόγους ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου.
• Λαμβάνουν χώρα εργασίες υγρομόνωσης στα δώματα λόγω σημειακών εισροών όμβριων υδάτων και εφαρμόζεται αντιδιαβρωτική προστασία στον φέροντα οργανισμό του κτιρίου και ο οποίος ενισχύεται σύμφωνα με τη στατική μελέτη.
• -Διαμορφώνεται ο περιβάλλων χώρος του κτιρίου και επιτυγχάνεται τόσο η πληρέστερη πρόσβαση στο κτίριο, αλλά ταυτόχρονα και η ύπαρξη μιας κεντροβαρικά τοποθετημένης μικρής πλατείας στη βόρεια είσοδο της πόλης..

Ερχεται η ταλαιπωρία για τους έλληνες ασφαλισμένους : ‘’ Στο ‘’ κόκκινο ‘’ βρίσκεται η πρωτοβάθμια περίθαλψη των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στα διαγνωστικά κέντρα ‘’























Οι εκπρόσωποι των διαγνωστικών εργαστηρίων αποφάσισαν να αλλάξουν μορφή στις κινητοποιήσεις τους, ανοίγοντας ξανά τα εργαστήριά τους, αλλά αναστέλλοντας την επί πιστώσει παροχή υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι οποίοι μάλιστα επισπεύδουν τις διαδικασίες για καταγγελία της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν την ασφαλιστική τιμή που αναγράφεται στο παραπεμπτικό και θα απαλλάσσονται από το 15% συμμετοχής στο κόστος, ενώ με την απόδειξη που θα λαμβάνουν θα διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ. Δωρεάν θα εξυπηρετούνται οι καρκινοπαθείς, κατά την εκτίμηση του επείγοντος του θεράποντος ιατρού, και τα οξέα περιστατικά όπου κινδυνεύει η ζωή του ασφαλισμένου.

Εκλογές της Ε.Π.Σ Θεσπρωτίας την 19η Ιουνίου 2019

























Η Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. Θεσπρωτίας με την με αρ. 47/12.06.2019 απόφασή της, ανακηρύσσει τους υποψήφιους για τις εκλογές της Ε.Π.Σ Θεσπρωτίας την 19η Ιουνίου 2019, ως εξής :
ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 19ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2019
Α. ΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΓΟΓΟΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΟΣΜΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
ΛΙΑΜΗ ΑΛΕΞΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ
ΛΙΑΜΗ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
ΛΥΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΜΠΟΛΟΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΝΤΟΥΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
ΝΤΡΙΤΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ
ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ
ΣΜΠΗΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
Β. ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΓΚΑΡΩΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
ΛΙΟΛΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΖΗΣΗ
ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΕΩΝ
ΜΙΓΚΟΣ ΦΩΤΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
ΜΙΧΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΠΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Γ. ΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΛΙΑΠΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
ΝΤΟΥΒΑΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΦΛΙΝΔΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
Δ. ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΝΤΟΥΜΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ

Από την 1η Ιουλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ενίσχυσης επενδύσεων σε οινοποιεία
























Προς δημοσίευση στο ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση με τις λεπτομέρειες του μέτρου στήριξης για τα έτη 2020-2023
Υπογράφτηκε και εστάλη για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Υπουργική Απόφαση, που καθορίζει τη διαδικασία χρηματοδότησης των «Επενδύσεων σε επιχειρήσεις οινοπαραγωγής σύμφωνα με το άρθρο 50 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1308/2013 για την περίοδο 2020-2023».Στην απόφαση, που υπογράφουν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης και η Υφυπουργός, Ολυμπία Τελιγιορίδου, αυξάνεται το ανώτερο επιλέξιμο ποσό επένδυσης ανά δικαιούχο στα 350.000 ευρώ, έναντι 200.000 ευρώ με την προηγούμενη απόφαση και ως κατώτερο ποσό επένδυσης ανά δικαιούχο ορίζεται το ποσό των 10.000 ευρώ. Διατηρείται το ανώτερο ποσό επένδυσης για συλλογικά σχήματα στα 500.000 ευρώ.Επίσης, καθορίζεται ως σημαντικότερο κριτήριο (συντελεστής βαρύτητας 0,20) για την επιλογή ενός επενδυτικού σχεδίου, η υποβολή του από συλλογικό σχήμα, όπως οργάνωση παραγωγών, ένωση οινοπαραγωγών, διεπαγγελματική οργάνωση ή συνεταιρισμό.Οι ενδιαφερόμενες για χρηματοδότηση επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά, μέσω της αντίστοιχης ψηφιακής εφαρμογής που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (www.minagric.gr), από την 1η Ιουλίου έως και την 10η Σεπτεμβρίου κάθε έτους.Το πρόγραμμα ενίσχυσης των επενδύσεων των οινοποιητικών επιχειρήσεων αφορά επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής, στη βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου οίνου και στο marketing των οινικών προϊόντων. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται στο σύνολο της χώρας, με στρατηγικούς στόχους:
α) Την αύξηση της ανταγωνιστικότητας μέσω της ποιοτικής αναβάθμισης των παραγόμενων προϊόντων σε συνδυασμό με τη βελτίωση της εμπορίας.
β) Τη στήριξη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ώστε αυτές να διατηρηθούν ή να αναπτυχθούν περαιτέρω οικονομικά.
γ) Την ενίσχυση συλλογικών σχημάτων.
Οι ποσοτικοποιημένοι στόχοι του προγράμματος είναι:
α) Η αύξηση του μεριδίου στην αγορά των πιστοποιημένων οίνων (Π.Ο.Π, Π.Γ.Ε, Ποικιλιακών, ονομασία κατά παράδοση) κατά 5%.
β) Ο αριθμός των επενδυτικών σχεδίων τα οποία θα χρηματοδοτηθούν να ανέρχονται στα 50 σχέδια ετησίως εκ των οποίων τουλάχιστον τα 20 σχέδια να αφορούν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και τα 5 συλλογικά σχήματα.
Σύμφωνα με το άρθρο 32 του Καν.(Ε.Ε) 1149/2016, δικαιούχοι αυτής της στήριξης είναι οι οινοποιητικές επιχειρήσεις ή οι οργανώσεις παραγωγών οίνου που παράγουν και διαθέτουν στο εμπόριο προϊόντα οίνου. Επιπρόσθετα, μπορούν να καταστούν δικαιούχοι οργανώσεις οινοπαραγωγών, ενώσεις δύο ή περισσοτέρων παραγωγών οίνου ή διεπαγγελματικές οργανώσεις.
Χρηματοδότηση του προγράμματος
Το συνολικό ύψος των διαθέσιμων κονδυλίων του προγράμματος επενδύσεων καθορίζεται ανά οικονομικό έτος σύμφωνα με το «Εθνικό Πρόγραμμα στήριξης του αμπελοοινικού τομέα 2019-2023», όπως κάθε φορά ισχύει. Η συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις πραγματικές δαπάνες του προγράμματος χορηγείται μέσω του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Προσανατολισμού και Εγγυήσεων, ως εξής:
i. 50% των δαπανών για τις περιφέρειες που έχουν οριστεί ως λιγότερο ανεπτυγμένες, δηλαδή, για τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας.
ii. 40% των δαπανών για τις άλλες περιφέρειες δηλαδή Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Αττικής, Κρήτης.
iii. 65% των δαπανών για τα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους, όπως αυτά ορίζονται στον άρθρο 1 παράγραφος 2 του Καν. (Ε.Ε) 229/2013.
Το υπόλοιπο ποσοστό των πραγματικών δαπανών καλύπτεται με ιδία συμμετοχή των δικαιούχων, ανάλογα την περιοχή που πραγματοποιούνται οι δαπάνες.
Το ΥπΑΑΤ, ανταποκρινόμενο στα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο στις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς, προχώρησε στην έκδοση της παραπάνω απόφασης, προκειμένου να ενισχύσει την προώθηση και την ανάπτυξη του αμπελοοινικού τομέα.

Με προτεραιότητα στους Νέους Γεωργούς χορηγήθηκαν δικαιώματα ενίσχυσης από το Εθνικό Απόθεμα συνολικής αξίας 18,2 εκατ. ευρώ σε 26.690 δικαιούχους για το 2018




















Έχοντας ως στόχο τη δίκαιη και διαφανή κατανομή των δικαιωμάτων του Εθνικού Αποθέματος, δίνοντας σαφή προτεραιότητα στους νέους και τους νεοεισερχόμενους αγρότες και αξιοποιώντας κάθε κανονιστικό εργαλείο που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη στήριξη της δραστηριότητάς τους το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο ΟΠΕΚΕΠΕ ολοκλήρωσαν την κατανομή των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης του Εθνικού Αποθέματος και στη συνέχεια την προσαύξηση της αξίας τους, ώστε να φτάσει τον περιφερειακό μέσο όρο.Έτσι, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, για το έτος 2018 χορηγήθηκαν δικαιώματα ενίσχυσης από το Εθνικό Απόθεμα συνολικής αξίας 18,2 εκατ. ευρώ σε 26.690 γεωργούς.Αρχικά, έγινε μία πρώτη κατανομή των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης του Εθνικού Αποθέματος τον Δεκέμβριο του 2018. Στη συνέχεια και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ενστάσεων και των ελέγχων, ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησε σε συμπληρωματική κατανομή.Δικαιούχοι δικαιωμάτων εθνικού αποθέματος έτους 2018 είναι οι ενεργοί γεωργοί:
Α) Νεαρής ηλικίας, έως 40 ετών, που δημιουργούν για πρώτη φορά γεωργική εκμετάλλευση ως επικεφαλής της εκμετάλλευσης το έτος 2018 ή έχουν ήδη εγκατασταθεί κατά τη διάρκεια των ετών 2013-2017.
Β) Νεοεισερχόμενοι, που αρχίζουν γεωργική δραστηριότητα από το έτος 2016 και μετά και κατά τα πέντε έτη που προηγούνται της έναρξης γεωργικής δραστηριότητας δεν άσκησαν γεωργική δραστηριότητα στο όνομά τους και υπ’ ευθύνη τους, ούτε ήλεγχαν νομικό πρόσωπο που ασκούσε γεωργική δραστηριότητα.
Οι παραπάνω γεωργοί επωφελούνται από το Εθνικό Απόθεμα, είτε με χορήγηση αριθμού δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από το Εθνικό Απόθεμα, είτε με προσαύξηση της μοναδιαίας αξίας όλων των υφιστάμενων δικαιωμάτων τους, όταν αυτή είναι μικρότερη από την αξία του περιφερειακού μέσου όρου, έτσι ώστε να εξισωθούν με τον περιφερειακό μέσο όρο δικαιωμάτων αποθέματος έτους 2018.

Παράταση για τα αυθαίρετα




















Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπέγραψαν οι Υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΦΕΚ 2305/Β/12.06.2019) χορηγείται παράταση μέχρι 31.12.2019 για τη λειτουργία οργάνων και επιτροπών πολεοδομικών θεμάτων του νόμου 4495/2017 για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος.Πρόκειται για τα: Συμβούλια Αρχιτεκτονικής, Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Αιγαίου, Επιτροπές Προσβασιμότητας, Συμβούλια Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων, Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων Αιγαίου. Η παράταση δίνεται έως το τέλος του έτους, προκείμενου να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη συγκρότηση και στελέχωση των Περιφερειακών και Τοπικών Παρατηρητηρίων Ελέγχου Δόμησης που προβλέπει ο νόμος, δεδομένου ότι υπάλληλοι των Παρατηρητηρίων θα συμμετέχουν στα νέα συμβούλια και τις επιτροπές.Επιπλέον, με ΚΥΑ των τριών συναρμόδιων Υπουργών χορηγείται παράταση έως 31.12.2019 για δυο ακόμα όργανα: το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Μακεδονίας - Θράκης και το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων Μακεδονίας - Θράκης.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
















Σύλληψη 32χρονου ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, την (11-06-2019) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 32χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) και τρία ναρκωτικά χάπια.
Σύλληψη 45χρονου ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών    στη Φιλιππιάδα
Συνελήφθη, την (11-06-2019) το βράδυ στη Φιλιππιάδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, ένας 45χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Σύλληψη φυγόποινης στην Άρτα
Συνελήφθη, την (11-06-2019) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, μία 25χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καρδίτσας, ποινής φυλάκισης (5) μηνών, για παράβαση Υγειονομικής Διάταξης.
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής οχήματος στην Ασφάκα Ιωαννίνων
Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 19χρονου αλλοδαπού .Εξιχνιάστηκε, ύστερα από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας με τη συνδρομή του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση κλοπής Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, που διαπράχθηκε την 25-05-2019, στην Ασφάκα Ιωαννίνων.Οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο των ερευνών τους για την εξιχνίαση της κλοπής, ταυτοποίησαν τα στοιχεία ενός 19χρονου αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο 19χρονος, το βράδυ της  25-05-2019 στην Ασφάκα Ιωαννίνων, αφαίρεσε το  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 71χρονου ημεδαπού, από τον χώρο στάθμευσής του.Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των ερευνών, το κλεμμένο αυτοκίνητο είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένο στην περιοχή του Νεοχωρίου Πωγωνίου και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.Η προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας.





Δεν υπάρχουν σχόλια: