ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Σε λειτουργία από σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προστασία της 1ης κατοικίας


Ένα σπίτι για να γεννηθείς.ένα δέντρο για ν’ ανασάνεις.ένας στίχος για να κρυφτείς.ένας κόσμος για να πεθάνεις. ( Τάσος Λειβαδίτης )



…ΘΕΜΑΤΑ  …03-07-2019 



Σε λειτουργία από σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προστασία της 1ης κατοικίας























Την 1η Ιουλίου 2019 ξεκίνησε η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της 1ης κατοικίας, κατ’ εφαρμογή του Νόμου 4605/2019 που ψήφισε η Κυβέρνηση πριν 3 μήνες.Μέσω της πλατφόρμας αυτής ρυθμίζονται τα στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια που έχουν ως υποθήκη την κύρια κατοικία του οφειλέτη. Η ευνοϊκή ρύθμιση περιλαμβάνει διαγραφή του υπολοίπου δανείου που υπερβαίνει το 120% της εμπορικής αξίας της κύριας κατοικίας, εξόφληση του υπολοίπου ποσού σε έως 25 έτη και χαμηλό επιτόκιο euribor +2%.Επιπρόσθετα μέσω της πλατφόρμας παρέχεται για πρώτη φορά επιδότηση της μηνιαίας δόσης του δανείου σε ποσοστό έως 50%, ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα της οικογένειας του δανειολήπτη και για το σκοπό αυτό έχει ενταχτεί κονδύλι ύψους 150 εκατ. € στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2019.Ήδη, μόνο σήμερα, πρώτη μέρα της λειτουργίας της πλατφόρμας, έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης πάνω από 1.500 άτομα.Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως 31/12/2019.Για την υποβολή της αίτησης οι πολίτες και συνεργάτες τους, μπορούν να επισκέπτονται:

-την ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους: www.keyd.gov.gr

-τα 40 Κέντρα – Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών που λειτουργούν πανελλαδικώς, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο τηλ.: 213.212.57.30  .



Καθολική η εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στους Δήμους όλης της χώρας





















Με την έκδοση στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης της Υπουργικής Απόφασης για την ένταξη και των τελευταίων 27 Δήμων στη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την καθολική εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στο σύνολο των Δήμων όλης της χώρας.Οι 27 Δήμοι προστίθενται στους 298 Δήμους στους οποίους πέρσι και φέτος εφαρμόζεται η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση. Το μέτρο συνοδεύεται από  τους απαραίτητους πόρους προς του Δήμους για τυχόν προβλήματα κτηριακών υποδομών. Παράλληλα, ελευθερώνονται θέσεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς για να δεχθούν μικρότερα σε ηλικία παιδιά. Πέραν της μεγάλης βοήθειας που προσφέρει το μέτρο στους εργαζόμενους γονείς, τα οφέλη είναι και παιδαγωγικά καθώς τα παιδιά εντάσσονται ομαλά στο σχολικό περιβάλλον. Σημειώνεται ότι η εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης ήταν απαίτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας εδώ και 60 χρόνια.



Εναρξη υποβολής αιτήσεων για τα προγραμματα: «Προώθηση στην Απασχόληση Άνεργων νέων 25 έως 29 ετών πτυχιούχων



















Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για τα προγραμματα: «Προώθηση στην Απασχόληση Άνεργων νέων 25 έως 29 ετών πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης, μέσω κατάρτισης στον κλάδο ΤΠΕ- Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας» και «Προώθηση στην Απασχόληση πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης, ηλικίας 30 έως 45 ετών, μέσω κατάρτισης στον κλάδο ΤΠΕ – Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας». Αντικείμενο των δύο δράσεων αποτελεί: α) η παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής, β) η παροχή συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, η οποία θα αποτελείται από θεωρητική κατάρτιση (400 ώρες) και πρακτική άσκηση (200 ώρες) σε επιχειρήσεις, γ) η πιστοποίηση στον κλάδο των ΤΠΕ- Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας, και απευθύνεται σε συνολικά 5.000 ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης (εκτός Πληροφορικής). Η κατάρτιση θα γίνει στις εξής ειδικότητες: τεχνικός εφαρμογών λογισμικού, ειδικός σχεδιασμού ιστοσελίδων και εφαρμογών, προγραμματιστής βάσεων δεδομένων. Το εκπαιδευτικό επίδομα των ωφελουμένων ανέρχεται συνολικά στα 2.800 ευρώ (2.000€ για τη θεωρητική κατάρτιση και 800€ για την πρακτική άσκηση).Η υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής των ωφελουμένων αρχίζει από σήμερα, 28/06/2019 και ώρα 14:00, και λήγει την 23/08/2019 και ώρα 23:59 στην ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr.



ΕΛ.ΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στην Κακαβιά Ιωαννίνων, κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα

Κατασχέθηκαν 44 φιάλες με ψυκτικό υγρό





















Συνελήφθησαν, την (30-06-2019) το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, δύο ημεδαποί (ένας 43χρονος άνδρας και μία 41χρονη γυναίκα), κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, στα οποία επέβαιναν οι δύο κατηγορούμενοι, όπου κατά τον έλεγχο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κρυμμένες συνολικά (44) φιάλες που περιείχαν ψυκτικό υγρό, βάρους -10,9- λίτρων έκαστη. Οι παραπάνω φιάλες καθώς και τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών, κατά το τελευταίο 24ωρο, για διάφορα ποινικά αδικήματα

Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις και σχηματισμοί δικογραφιών, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου. Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:

•            το πρωί στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 38χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε  Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Interpol, για έκδοση ακάλυπτης επιταγής.

•           μετά τα μεσάνυκτα στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, μία  27χρονη αλλοδαπή, διότι όπως διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, κατείχε πλαστό διαβατήριο.

•           Χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, ένας 45χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινή φυλάκισης (10) μηνών και χρηματικής ποινής (1.000) ευρώ, για παράβαση του Νόμου περί Επιταγών.

•           Σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, σε βάρος  δύο ημεδαπών, ηλικίας 31 και 29 ετών, για κλοπή. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, οι δύο δράστες, την 28-07-2014 στην περιοχή της Κόνιτσας, προσποιούμενοι τους πωλητές κλινοσκεπασμάτων, εισήλθαν σε σπίτι 88χρονου ημεδαπού και με τη μέθοδο της απασχόλησης,  αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

•           Σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, σε βάρος δύο ανήλικων ημεδαπών, για κλοπή, καθώς και σε βάρος της μητέρας τους, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Συγκεκριμένα στην Άρτα, οι δύο ανήλικοι αφαίρεσαν από έτερο ανήλικο, ένα τσαντάκι που περιείχε χρηματικό ποσό, κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά αντικείμενα. Επίσης, στην κατοχή τους βρέθηκε ένα ποδήλατο, το οποίο όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν αφαιρέσει προ διημέρου από προαύλιο χώρο κατοικίας στην Άρτα.

Σύλληψη τριών ατόμων για τα κατά περίπτωση της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών στα Ιωάννινα

Συνελήφθησαν, την (28-06-2019) το βράδυ, στα Ιωάννινα, από περιπολούντες αστυνομικούς  της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας 31χρονος αλλοδαπός και δύο ημεδαποί, ηλικίας 45 και 29 ετών, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για τα αδικήματα της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ελέγχων,   βρέθηκε στην κατοχή των δύο ημεδαπών και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, την οποία προηγουμένως, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν προμηθευτεί από τον 31χρονο, έναντι χρηματικού ποσού.

Σύλληψη 27χρονου για κατοχή ναρκωτικών στην Άρτα

Συνελήφθη, την (28-06-2019) το βράδυ, στην Άρτα, από περιπολούντες αστυνομικούς του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 27χρονος αλλοδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο  κάνναβης.

Σύλληψη 53χρονου για κατοχή ναρκωτικών στην Πρέβεζα

Συνελήφθη, την (28-06-2019) το απόγευμα, στην Πρέβεζα, από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, ένας 23χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με μικροποσότητες  ακατέργαστης κάνναβης.




























Δεν υπάρχουν σχόλια: