ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

6η Υ.ΠΕ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – Κ.Υ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ


…ΘΕΜΑΤΑ  08-05-20206

6η Υ.ΠΕ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – Κ.Υ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ      

          












 


         
H Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Γ.Ν.-Κ.Υ. Φιλιατών  εκφράζουν  τις θερμές
 ευχαριστίες τους για την προσφορά – δωρεά  υλικού στο Νοσοκομείο μας, στους :
1.         Aφοί Μάρκου Ο.Ε. - Viomark ( ράψιμο στολών )
2.         ANEK LINES ( ιματισμός )
3.         Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσπρωτίας ( υγειονομικό υλικό )
Η δωρεά τους αποδεικνύει έμπρακτα ότι είναι δίπλα μας στην προσπάθεια για
 την παροχή καλύτερων και αποτελεσματικότερων υπηρεσιών υγείας προς τους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα τώρα σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία που όλοι βιώνουμε.
           Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ  κ.α.α.
   ΘΩΜΑΣ  ΝΤΟΥΡΟΣ , Δ/ντής Ιατρικής Υπηρεσίας

.....Να ξαναθυμηθούμε ότι είμαστε άνθρωποι…...
- Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος -




















Τώρα, που η ζοφερή καθημερινότητα, λόγω κορωνοϊού, αρχίζει να υποχωρεί και κινούμαστε ελεύθεροι, δεν πρέπει να επιμένουμε να κρατάμε στη χούφτα μας τη μιζέρια.
Ας αφήσουμε πίσω το φόβο της αρρώστιας και του θανάτου και ας χαρούμε τη χαρά της ανάστασης.
Να μην επιτρέψουμε στο φόβο της αρρώστιας και του θανάτου, να σκιάσει τη χαρά της ανάστασης μέσα μας και γύρω μας.
Το «Χριστός Ανέστη-Αληθώς Ανέστη», που ανταλλάσσουμε ως, ευχή, είναι μια ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε το Θεό, που έχουμε ξεχάσει.
Να ξαναθυμηθούμε ότι προστατεύοντας την ψυχή μας, προστατεύουμε τους εαυτούς μας από κάθε είδους μόλυνση.
Να ξαναθυμηθούμε ότι η ωραιότητα της φύσης, μπορεί να γίνει και δική μας εσωτερική ωραιότητα.
Να ξαναθυμηθούμε ότι όταν πριονίζουμε το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε, θα σωριαστούμε χάμω…
Να ξαναθυμηθούμε την πορεία μας, που θέλει διόρθωση.
Να ξαναθυμηθούμε την ψυχική ομορφιά μας, που την αμελήσαμε και την ξεχάσαμε.
Να ξαναθυμηθούμε τους συνανθρώπους μας, ως βασικούς παράγοντες της ζωής, και να βγούμε από τη φυλακή του εγωισμού μας.
Να ξαναθυμηθούμε την υποχρέωσή μας να αντιδράσουμε στο κακό και να το ξεριζώσουμε.
Να ξαναθυμηθούμε ότι έχει θέση στην καρδιά μας η ελπίδα και η αισιοδοξία.
Να ξαναθυμηθούμε τον πόθο της αλλαγής μέσα μας, ώστε να ζήσουμε το θαύμα της μεταστροφής μας.
Να ξαναθυμηθούμε ότι η αγάπη είναι ένα σύστημα ζωής, που μας ταιριάζει.
Να ξαναθυμηθούμε ότι ο σκοτεινός βυθός της συνείδησής μας χρειάζεται φως.
Να ξαναθυμηθούμε ότι υπάρχουν και τα ύψη της αρετής.
Να ξανθυμηθούμε ότι υπάρχουν τριαντάφυλλα, ώστε να αποβάλλουμε τον αγριοανθρωπισμό και τις μικρότητες.
Να ξαναθυμηθούμε ότι πρέπει να πάρουμε τη δύναμη, να ξεπεράσουμε τις αδυναμίες μας.
Να ξαναθυμηθούμε ότι είμαστε άνθρωποι…
Να ξαναθυμηθούμε απλά και αυτονόητα πράγματα, που τα βάλαμε στην άκρη, θεωρώντας τα μικρά και ασήμαντα, ενώ είναι μεγάλα και σημαντικά.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Βαρύς οπλισμός βρέθηκε μετά από έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε σπίτι σε χωριό της Θεσπρωτίας




















Για την υπόθεση συνελήφθη ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων .Κατασχέθηκαν -3- πολεμικά τυφέκια «Kalashnikov», πολεμικό τυφέκιο «Mauser», ξιφολόγχες, γεμιστήρες και πλήθος πολεμικών φυσιγγίων.Η ενδελεχής και εμπεριστατωμένη έρευνα, καθώς και η αξιοποίηση στοιχείων αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας οδήγησαν στη σύλληψη άντρα, ο οποίος κατείχε βαρύ οπλισμό. Πρόκειται για ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Ειδικότερα,την (05-05-2020) νωρίς το πρωί, σε χωριό του Νομού Θεσπρωτίας, αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφάλειας και Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, πραγματοποίησαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων, έρευνα στο σπίτι του κατηγορούμενου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
           τρία πολεμικά τυφέκια «Kalashnikov», με ενσωματωμένες ξιφολόγχες,
           πολεμικό τυφέκιο «Mauser»,
           τρεις ξιφολόγχες,
           -1.324- φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου «Kalashnikov»,
           επτά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
           πέντε γεμιστήρες, για πολεμικό τυφέκιο «Kalashnikov»,
           δεκαέξι ταχυγεμιστήρες,
           μία φυσιγγιοθήκη.
Τα ανωτέρω πολεμικά τυφέκια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.
Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση  Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών


























Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (1) κιλού και (842,5) γραμμαρίων, ζυγαριές ακριβείας καθώς και το χρηματικό ποσό των -12.070- ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών.Συνελήφθησαν, χθες (07-05-2020) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.Επιπρόσθετα,  σε βάρος του ενός κατηγορούμενου σχηματίσθηκε δικογραφία για αντίσταση και παράνομη οπλοκατοχή. Ειδικότερα, αστυνομικοί της προαναφερθείσας υπηρεσίας, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών ότι οι δύο κατηγορούμενοι διακινούν ναρκωτικές ουσίες στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας, τους εντόπισαν χθες το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τους ακινητοποίησαν για έλεγχο τη στιγμή που αποβιβάζονταν από αυτό.Όπως προέκυψε από τον έλεγχο, στην κατοχή του ενός δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -980- ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών ενώ εντός του ανωτέρω οχήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε πακέτο τσιγάρων με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης. Στη συνέχεια, σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
         στο σπίτι του πρώτου
           -15- συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (780,3) γραμμαρίων,
           ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
           το χρηματικό ποσό των -11.090- ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών
         στο σπίτι του δεύτερου
           -3- συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -1- κιλού και -62,2- γραμμαρίων,
           ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
           τσιγάρο κάνναβης αναμεμειγμένης με καπνό και
           κυνηγετική καραμπίνα, στερούμενος σχετικής άδειας.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Εξιχνίαση κλοπής χρηματικού ποσού από ημεδαπό στα Ιωάννινα
Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ημεδαπού .Ο δράστης πραγματοποίησε εμπορική συναλλαγή χρησιμοποιώντας χρεωστική κάρτα του παθόντα .Εξιχνιάστηκε, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας  Ιωαννίνων, κλοπή χρηματικού ποσού από ημεδαπό στα Ιωάννινα.Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης έτερος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος, την 03-03-2020 σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Ανατολή Ιωαννίνων, πραγματοποίησε με απωλεσθείσα χρεωστική κάρτα του παθόντα, εμπορική συναλλαγή, αφαιρώντας από τον λογαριασμό του το χρηματικό ποσό των (40) ευρώ. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Θανάσιμος τραυματισμός ημεδαπού, ύστερα από ανατροπή γεωργικού ελκυστήρα
Την (03-05-2020) το μεσημέρι σε αγρόκτημα στην περιοχή των Σελλάδων Άρτας, βρέθηκε νεκρός 59χρονος ημεδαπός, ύστερα από ανατροπή γεωργικού ελκυστήρα (τρακτέρ), ιδιοκτησίας του.Προανάκριση για τον ακριβή προσδιορισμό των συνθηκών του ατυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας.
Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων, κατά το τελευταίο 24ωρο, για διάφορα ποινικά αδικήματα
Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
           Την (04-05-2020) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας αλλοδαπός, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, αφαίρεσε αρχικά από καφετέρια ένα τσαντάκι ημεδαπού, το οποίο περιείχε κινητό τηλέφωνο, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα, ενώ στη συνέχεια αφαίρεσε από το εσωτερικό φορτηγού οχήματος εταιρείας διανομής τροφίμων, ένα κινητό τηλέφωνο και έγγραφα. Επίσης,  από τον έλεγχο των στοιχείων του δράστη διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Μυτιλήνης, ποινής φυλάκισης (15) μηνών για κλοπή. Τέλος, στο πλαίσιο ερευνών βρέθηκαν τα κλοπιμαία και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
           Την (04-05-2020) το απόγευμα στον Κατσικά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας αλλοδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα. Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, εντοπίστηκε ο ανωτέρω κατηγορούμενος  και συνελήφθη, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -480- πακέτα τσιγάρων και -48- συσκευασίες με καπνό, που δεν έφεραν ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.
           Την (04-05-2020) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας ημεδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης, σε μορφή βράχου, βάρους -2,8- γραμμαρίων.
           Την (04-05-2020) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας ημεδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν -106- ναρκωτικά χάπια, για τα οποία στερούνταν σχετικής ιατρικής συνταγής.
Συλλήψεις δύο ατόμων για διωκτικά έγγραφα στα Ιωάννινα
Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 48ωρο, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις.
Ειδικότερα:
           Στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη την (02-05-2020) το απόγευμα, ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Κέρκυρας, ποινής φυλάκισης (18) μηνών, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.   
           Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη την (03-05-2020) το βράδυ, ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης (3) ετών, για απάτη. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.









































Δεν υπάρχουν σχόλια: