ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Παρατάθηκε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τις περιοχές της Ηπείρου που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις του Νοεμβρίου 2019


…ΘΕΜΑΤΑ  11-05-20206

Παρατάθηκε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τις περιοχές της Ηπείρου που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις του Νοεμβρίου 2019


















Την παράταση της κήρυξης σε έκτακτη ανάγκη περιοχών σε Θεσπρωτία, Ιωάννινα ,Πάργα και Πρέβεζα οι οποίες είχαν πληγεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του περασμένου Νοεμβρίου έως και τις 7 Νοεμβρίου 2020 υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου. Η πρώτη απόφαση για κήρυξη έκτακτης ανάγκης έληγε σήμερα ωστόσο όπως αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας εξακολουθούν να υφίστανται οι λόγοι κήρυξης και το έργο διαχείρισης των συνεπειών (πλημμύρες, κατολισθήσεις) που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Ήπειρο από τις 7 έως τις 13 Νοεμβρίου 2019.Να θυμίσουμε ότι κατόπιν αιτήματος που κατέθεσε ο Δήμος Πρέβεζας οι Δημοτικές Ενότητες Ζαλόγγου και Λούρου που επλήγησαν περισσότερο από τις βροχοπτώσεις κηρύχθηκαν από τις 18/11/2019 σε έκτακτη ανάγκη όπως επίσης ο Δήμος Πάργας και οι Δημοτικές Ενότητες Φιλιππιάδας, Θεσπρωτικού και η Τ.Κ Κρανιάς στο Δήμο Ζηρού.

ΕΛ.Α.Σ ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Μήνυμα του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, για την Γιορτή της Μητέρας




















Η Μητέρα, η Μάνα, η Μαμά συνιστά τη γλυκύτερη έκφραση ζωής και αδιαπραγμάτευτο σημείο αναφοράς κάθε ανθρώπου. Είναι η έκφραση, που μετουσιώνει την ακούραστη ψυχική, πνευματική και σωματική απεραντοσύνη της μητρότητας.Η Γιορτή της Μητέρας ισοδυναμεί με ύμνο ευγνωμοσύνης, τρυφερότητας και αγάπης. Το πνεύμα θυσίας και αυταπάρνησης που συνοδεύει την πνευματική υπόστασή της αποκαλυπτικά φανερώνει το μεγαλείο ψυχής και υπενθυμίζει την ατέρμονη θαλπωρή που χαρίζει η μοναδική στοργική της αγκαλιά. Οι θυσίες και η αδιάκοπη προσφορά της μένουν ανεξίτηλες και οδηγούν σε μια αμφίδρομη σχέση ισορροπίας και ευγνωμοσύνης.Η Μητέρα είναι το στήριγμα, ο θεμέλιος λίθος, ο σταθμός της προσωπικότητας του κάθε ανθρώπου. Είναι η υποστηρικτική δύναμη των ονείρων μας, ο παρηγορητικός λόγος στις θλίψεις μας, η πραγματιστική γέφυρα των δυσκολιών μας. Είναι αυτή που χτίζει και στέγει τις ελπίδες μας, απολαμβάνοντας υπερήφανα το μέλλον μας. Κάθε γυναίκα μέσα από τη μητρότητα και την αποφασιστικά πλουσιοπάροχη προσφορά της προς τα παιδιά της, προσφέρει και στην ίδια την κοινωνία, με την αδιάρρηκτα ομαλή συνοχή της οικογένειας.Η Ελληνίδα μητέρα αστυνομικός σήμερα γιορτάζει διπλά, καθώς ο διττός επίπονος και επίμοχθος επαγγελματικός ρόλος της, που καλείται καθημερινά να επιτελέσει, μας ωθεί με σεβασμό να σταθούμε δίπλα της και μαζί της και να την ευχαριστήσουμε ολόψυχα για όλα όσα προσφέρει.Αλλά ισάξια οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και κάθε μητέρα της Αστυνομικής Οικογένειας, που το παιδί της ή ο σύζυγός της, αστυνομικός, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την προάσπιση της εσωτερικής ασφάλειας και για την προστασία των πολιτών.Για όλες αυτές τις μητέρες, που πολλές φορές αναγκάζονται μόνες τους να σταθούν δίπλα στα παιδιά τους και να κρατήσουν ισχυρό το θεμέλιο λίθο της κοινωνίας μας, την οικογένεια, η υπερηφάνειά μας είναι δεδομένη και αυταπόδεικτη.
Ευχαριστούμε τη μητέρα για την ανιδιοτελή της αγάπη! Χρόνια Πολλά!
Μάνα, η στοργή σου μεγάλη κι΄απέραντη όσο η πλάση!
Ποιός θα μπορέση ως βαθιά την καρδιά σου ποτέ να διαβάση;
Μάνα, η στοργή σου πασίχαρη σαν τις αχτίδες του ήλιου,
μέσ΄στη χαρά του χρυσού προσκαλεί μαγικού σου βασίλειου.
Πώς με βελούδινα δάχτυλ΄αγγίζεις τους πόνους μας και τους γλυκαίνεις
Μάνα γλυκύτατη, όλα τα βάσανα συ τ΄απαλαίνεις!
Γεωργίου Βερίτη "Μάνα γλυκυτάτη".
Συνελήφθη αλλοδαπός για παράνομη συλλογή ποσότητας αρωματικού-θεραπευτικού φυτού 

























Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, συνελήφθη αλλοδαπός, σε ορεινή και δύσβατη περιοχή στο Πληκάτι Κόνιτσας Ιωαννίνων, για παράνομη συλλογή ποσότητας αρωματικού-θεραπευτικού φυτού.Είχε συλλέξει από την παραπάνω περιοχή ποσότητα αρωματικού -θεραπευτικού φυτού, βάρους -24- κιλών & -500- γραμμαρίων.Συνελήφθη, την (09-05-2020) το βράδυ σε δύσβατη και ορεινή περιοχή στο Πληκάτι Κόνιτσας Ιωαννίνων, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Πυρσόγιαννης, ένας αλλοδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της δασικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, καθώς και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο στην παραπάνω περιοχή, να έχει εισέλθει παράνομα στη χώρα και να έχει συλλέξει ποσότητα αρωματικού-φαρμακευτικού φυτού, συνολικού βάρους -24- κιλών και -500- γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.Παράλληλα, του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο για παραβίαση των μέτρων πρόληψης της διάδοσης του κορωνοϊού.Το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων ενώ ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού από Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί) στην Άρτα
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης ανήλικος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή ,Επίσης, σχηματίσθηκε συμπληρωματική δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, σε βάρος της μητέρας του ανήλικου δράστη.Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού από Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί) στην Άρτα και σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ανήλικου ημεδαπού.Επίσης, σχηματίσθηκε συμπληρωματικά δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, σε βάρος της μητέρας του ανήλικου δράστη.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, ο δράστης την 28-04-2020 το βράδυ στην Άρτα, αφαίρεσε από το εσωτερικό Δ.Χ.Ε. αυτοκινήτου (ταξί), το χρηματικό ποσό των -250- ευρώ.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Ενισχύεται ο στόλος της Ελληνικής Αστυνομίας με άλλα (70) νέα οχήματα



















Κατανέμονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πελοπόννησο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Στερεά Ελλάδα,  Δυτική Μακεδονία, Ιόνια Νησιά, Ήπειρο και Βόρειο Αιγαίο.Από αρχές του έτους έχουν παραληφθεί συνολικά  (564) οχήματα .Παρελήφθησαν (70) νέα οχήματα υπηρεσιακού χρωματισμού, τα οποία εντάσσονται στον στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας. Τα οχήματα αυτά αποκτήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014 - 2020 «Ενεργητική Οδική Ασφάλεια» των Περιφερειών Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου, Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου.
Πιο αναλυτικά κατανέμονται:
           (20) στην Πελοπόννησο,
           (15) στην Αττική,
             (9) στη Θεσσαλονίκη,
             (6) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
             (5) στη Στερεά Ελλάδα,
             (4) στη Δυτική Μακεδονία,
             (4) στα Ιόνια Νησιά,
             (4) στην Ήπειρο και
             (3) στο Βόρειο Αιγαίο.
Σημειώνεται ότι από αρχές του έτους έχουν παραληφθεί συνολικά (564) οχήματα στα οποία περιλαμβάνονται:
           (195) οχήματα που παραλήφθηκαν τον Ιανουάριο, τα οποία αποκτήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014-2020 «Ενεργητική Οδική Ασφάλεια» και μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας και κατανεμήθηκαν σε Αττική, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα, Ιόνια Νησιά, Κρήτη και Ήπειρο. (σχετικό το από 31-01-2020 Δελτίο Τύπου)
           (35) οχήματα τον Μάρτιο τα οποία αποκτήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014 - 2020 «Ενεργητική Οδική Ασφάλεια» και κατανεμήθηκαν σε Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία. (σχετικό το από 24-03-2020 Δελτίο Τύπου)
           (264) οχήματα τον Απρίλιο τα οποία αποκτήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014 - 2020 «Ενεργητική Οδική Ασφάλεια» και κατανεμήθηκαν σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Ιόνια  Νησιά, Ήπειρο και Βόρειο Αιγαίο. (σχετικό το από 14-04-2020 Δελτίο Τύπου)
Με την προσθήκη των οχημάτων αυτών ενισχύθηκε σημαντικά και αναβαθμίστηκε η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των κατά τόπους αστυνομικών Υπηρεσιών και βελτιώθηκε το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής
Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση κρατουμένου Βασίλη Δημάκη και προκειμένου να αποτραπεί η ακούσια ή εκούσια παραπληροφόρηση από την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, διευκρινίζονται τα παρακάτω:
Ο Βασίλης Δημάκης έχει καταδικαστεί αμετάκλητα από την ελληνική δικαιοσύνη σε συνολική ποινή καθείρξεως 44 ετών, για σωρεία ποινικών αδικημάτων. Πέραν των πλειόνων πειθαρχικών του αδικημάτων ήταν επί 8μηνο καταζητούμενος από τις διωκτικές αρχές, έχοντας αποδράσει από τις φυλακές. Έχει σημειώσει σημαντική εκπαιδευτική πρόοδο στη φυλακή και είναι υπότροφος φοιτητής του ΕΚΠΑ. Στην προσπάθειά του αυτή οι ασκούντες σωφρονιστική πολιτική τον ενισχύουμε και του προσφέρουμε κάθε προβλεπόμενη βοήθεια. Μετήχθη εκτάκτως στις φυλακές Γρεβενών για λόγους ασφαλείας και εύρυθμης λειτουργίας του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, όπου βρισκόταν. Το Πανεπιστήμιο ήταν κλειστό λόγω πανδημίας, ενώ το Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών διαθέτει την αναγκαία υποδομή για τηλεκπαίδευση. Συνεπώς, οι αιτιάσεις περί διακοπής της εκπαίδευσής του, είναι έωλες, αστήρικτες και ανυπόστατες.Ασκούμε σωφρονιστική πολιτική. Θέλουμε να ενισχύσουμε την εκπαιδευτική πορεία του Δημάκη. Στόχος η τελική επανένταξη των κρατουμένων, αφού εκτίσουν την προβλεπόμενη ποινή τους. Στο πλαίσιο αυτό και εν όψει ανοίγματος των Πανεπιστημίων έγινε δεκτό το αίτημά του για επαναμεταγωγή του στον Κορυδαλλό, μετά από πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας, ότε και κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.Οι διαδικασίες αυτές περιλαμβάνουν μεταξύ των άλλων, για κάθε κρατούμενο και για κάθε περίπτωση μεταγωγής, την επί 14ήμερο προφύλαξη του μεταγόμενου, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση της μετάδοσης του Κορωνοϊού, που τηρούνται, απαρέγκλιτα σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης της χώρας. Το ίδιο συνέβη και στη περίπτωση του κρατουμένου Βασίλη Δημάκη, παρά τις περί του αντιθέτου αιτιάσεις όσων προφανώς επιθυμούν την αναταραχή, σε έναν ευαίσθητο τομέα, όπως είναι οι φυλακές.Ο κρατούμενος κατέρχεται εκ νέου σε απεργία πείνας καταφερόμενος δια μακρών με όρους ανοίκειους κατά της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, διαμαρτυρόμενος για βασανιστική και τιμωρητική διάθεση. Αίτημά του η επιστροφή από τώρα, στην πτέρυγα στην οποία βρισκόταν, επικαλούμενος ότι στην πτέρυγα που τοποθετήθηκε προσωρινά, υπάρχουν μόνο κρατούμενοι για εγκλήματα τρομοκρατίας. Ο ισχυρισμός του είναι εξ’ αντικειμένου ψευδής, καθώς αποκρύπτεται η ύπαρξη εκεί και κρατουμένων για οικονομικά αδικήματα.Επίσης ψευδής είναι και ο ισχυρισμός ότι υφίσταται το οποιοδήποτε εμπόδιο για την παρακολούθηση των μαθημάτων του, καθώς το Κατάστημα στο οποίο έχει μεταφερθεί (Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού II) διαθέτει την απαραίτητη υποδομή για τηλεκπαίδευση.Ο Βασίλης Δημάκης δεν τιμωρείται, φυλάσσεται ως κρατούμενος. Ό,τι έχει σχέση με την εκπαίδευσή του, θα συνεχίσει να του παρέχεται απρόσκοπτα. Όταν ανοίξουν τα Πανεπιστήμια, θα μπορεί να προσέρχεται και να παρακολουθεί τα μαθήματά του, όπως προηγουμένως. Όσοι υποκινούν τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, παραπληροφορώντας τους πολίτες είτε εφορμούνται από αλλότριους-και τις περισσότερες φορές υπόγειους- σκοπούς, είτε επιθυμούν την αλά καρτ εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αδιαφορώντας για την υγεία των κρατουμένων και σωφρονιστικών υπαλλήλων.Εξυπακούεται όμως, πως δεν περιλαμβάνεται στα δικαιώματά του, ούτε μπορεί να υπαγορεύσει, όπως κανείς άλλωστε κρατούμενος, το πώς θα διευθύνεται το Κατάστημα Κορυδαλλού ή θα ασκείται η γενική σωφρονιστική πολιτική.






































Δεν υπάρχουν σχόλια: