ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Πρωτοβουλίες στη Θεσπρωτία για να επιστρέψουν τα οστά της Κυρά Βασιλικής στο χωριό της


Η βία συγκαλύπτεται μόνο με ψέματα και τα ψέματα συντηρούνται μόνο με τη βία. : ( Αλεξάντρ Σολζενίτσιν )


…ΘΕΜΑΤΑ  …23-02-2019 

Πρωτοβουλίες στη Θεσπρωτία για να επιστρέψουν τα οστά της Κυρά Βασιλικής στο χωριό της

























‘’  Ήταν εκ φύσεως Καλλονή, γράφει ο Γάλλος παριστάμενος στο προσκύνημα του Πατροκοσμά όταν η Βασιλική προσκύνησε και φίλησε το Άγιο Λείψανο.  ‘’
Γεννήθηκε στο χωριό Πλισιβίτσα (το σημερινό Πλαίσιο) των Φιλιατών το 1789 και πέθανε στο Αιτωλικό το 1834. Ήταν κόρη του προκρίτου της κωμόπολης Πλισιβίτσας Κίτσου Κονταξή και αδελφή του οπλαρχηγού Γεωργίου Κίτσου και των Νικολάου και Ιωάννη Κονταξή.
Γύρω στα 1805 συνελήφθη από άντρες του Αλή πασά ο Κίτσο Κονταξής , που είχε διατάξει λεηλασία της περιοχής Πλισιβίτσας και σφαγή των κατοίκων με την κατηγορία πως υπέθαλψαν κάποιους κιβδηλοποιούς, και του παραδόθηκε στα Ιωάννινα, όπου η Βασιλική (σε ηλικία περίπου 16 ετών!) κατάφερε να μαλάξει την σκληρότητα του Αλή και να σταματήσει τη σφαγή. Σαγηνευμένος ο Αλής από την ευφυΐα και την ομορφιά τηςτη νυμφεύτηκε (1808), παρότι ήταν νυμφευμένος με την Εμινέ, η οποία αντέδρασε, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Ζούσε στο παλάτι του Αλή, κρατώντας τη χριστιανική της πίστη, μετατρέποντας μάλιστα και ένα από τα δωμάτιά της σε εκκλησία, όπου καλούσε ιερέα και λειτουργούσε[2]. Ασκούσε μεγάλη επίδραση στον Αλή υπέρ των Ελλήνων και ίσως γνώριζε και για το μυστικό της Φιλικής Εταιρείας.
Τα τελευταία χρόνια της ζωής της έζησε στο χωριό Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας, έχοντας στην κατοχή της λίγα κτήματα που της παραχωρήθηκαν από τον Καποδίστρια κι έναν πύργο (Γουλάς της Κυρα-Βασιλικής). Διατηρώντας ακόμα την αρχοντική ομορφιά της και την αξιοπρέπεια της γυναίκας του Αλή Πασά, πέθανε από δυσεντερία στο Αιτωλικό όπου και τάφηκε. Ο τάφος της βρίσκεται στον περίβολο του ναού των Μεγίστων Ταξιαρχών του Αιτωλικού. Δίπλα στον τάφο αναγράφονται τα εξής: «Τάφος Κυρα-Βασιλικής 1789-1834». Και από κάτω: «Απέθανεν η κυρα-Βασιλική Κίτζου από δυσεντερία, ετών 45, μετασχών των αχράντων μυστηρίων της Θείας Μεταλήψεως και κατ' άδειαν του επιτρόπου του Αγίου Ακαρνανίας και από του εφημερίου των Ταξιαρχών ετάφη κατά την συνήθη εκκλησιαστική τάξιν εν τη εκκλησία των Ταξιαρχών. Εν Ανατολικόν τη 11 Δεκεμβρίου 1834. Μελέτιος ιερεύς Δ.Κ.» .

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ     

                                              










Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας    το Σάββατο  16/2/2019 .Σε μια κατάμεστη αίθουσα, οι εργαζόμενοι γλέντησαν μέχρι το πρωί, με κέφι, αντάλλαξαν ευχές, και δώρα.Ο Σύλλογός μας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της χοροεσπερίδας μας ,στο κέντρο Σέλευκος ,Για το λόγο αυτό, απευθύνουμε τις θερμές ευχαριστίες μας:
• Σε όλους τους συναδέλφους που βοήθησαν στην διοργάνωση της χοροεσπερίδας, και η προσφορά των οποίων ήταν πολύτιμη και καθοριστική.
• Σε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.
• Τα καταστήματα της πόλης που συμμετείχαν  σ΄αυτή την εκδήλωση με ειδικές τιμές και δώρα..
• Στην διεύθυνση του Κέντρου Σέλευκος για την άψογη εξυπηρέτηση και συνεργασία.
Ελπίζουμε όλοι να πέρασαν μια όμορφη και ξέγνοιαστη βραδιά, και να έχουμε την ευκαιρία στο μέλλον να βρισκόμαστε ξανά μέσα από νέες δράσεις και διοργανώσεις του Συλλόγου μας.
ΤΟ ΔΣ

Μετατέθηκε η περίοδος υποβολής αιτήσεων για τη 2η πρόσκληση του Μέτρου 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες»


























Η περίοδος υποβολής αιτήσεων στήριξης του Μέτρου 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020 μετατίθεται στις 28 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 00:01 έως και 28 Μαρτίου 2019 και ώρα 23:59.Οι υποψήφιοι δικαιούχοι, προκειμένου να ενταχθούν στις προκηρυσσόμενες δράσεις του Μέτρου 11 της υπ’ αριθμόν 4075/182059/31-12-2018 πρόσκλησης, υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση στήριξής τους, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος. Η εγγραφή στο εν λόγω σύστημα γίνεται στον ιστότοπο https://registration.dikaiomata.gr/user_registration και η επεξεργασία των αιτήσεων, στον ιστότοπο https://p2.dikaiomata.gr/Organics16/.Εγχειρίδιο Οδηγιών συμπλήρωσης της Αίτησης Στήριξης θα υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή στον ως άνω ιστότοπο. Η αίτηση στήριξης απευθύνεται στον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης διαμέσου των περιφερειακών υπηρεσιών του ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με την έδρα της εκμετάλλευσης όπως αυτή έχει δηλωθεί στην πλέον πρόσφατη Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης.

Δήμος Ηγουμενίτσας : Αγροτική οδοποιία από Αρίλλα προς Δυμόκαστρο



















Δημοσιεύθηκε η διακήρυξη του έργου με τίτλο «Αγροτική οδοποιία από Αρίλλα προς Δυμόκαστρο» συνολικού προϋπολογισμού 588.000,00€. Το έργο εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020», ενώ η προς βελτίωση οδός έχει συνολικό μήκος 3.983 μέτρων και ξεκινά από την περιοχή «ΑΡΙΛΛΑ» πλησίον της διασταύρωσης προς Καραβοστάσι και καταλήγει στην διασταύρωση της αγροτικής οδού προς «ΔΥΜΟΚΑΣΤΡΟ».Το έργο αυτό, αποτέλεσμα της αμεσότητας του Δήμου μας, ως προς τη διεκδίκηση πόρων και την κατάθεση τεκμηριωμένων προτάσεων, στοχεύει καταρχήν στη βελτίωση και στην ουσιαστική υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα της Περδικας και κατ’ επέκταση στη πολυδιάστατη προβολή της περιοχής, αφού θα συμβάλλει στην περεταίρω ανάδειξη της Ι.Μ. Αγίου Αθανασίου. Επισημαίνεται ότι μαζί με την επέκταση του έργου που υλοποιείται από την  Περιφέρεια Ηπείρου, θα δοθεί πρόσβαση σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου μας, τον αρχαιολογικό χώρο του Δυμοκάστρου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ  : επανένταξη των τριών (3) πτητικών μέσων ( ελικοπτέρων ) του ΕΚΑΒ






















Ευρεία και πολύωρη σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21-2-2019 το πρωί στο Γραφείο του αν. Υπουργού Παύλου Πολάκη στο Υπουργείο Υγείας, με σκοπό την επιτάχυνση όλων των νόμιμων διαδικασιών για την επανένταξη των τριών (3) πτητικών μέσων (ελικοπτέρων) του ΕΚΑΒ, που είναι καθηλωμένα για τεχνικούς λόγους, προκειμένου να τεθούν και αυτά στην υπηρεσία του ΕΚΑΒ για τις αερο-διακομιδές ασθενών από απομακρυσμένες, νησιωτικές ή δύσβατες περιοχές της χώρας. Αξιοποιώντας την δεδομένη για το σκοπό αυτό πρόθεση συμβολής του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος», εξετάστηκε και η δυνατότητα περισσότερων βάσεων αερο-διακομιδών ανά την επικράτεια, όπως για παράδειγμα στο Άκτιο, τη Χαλκιδική, την Κρήτη κ.α. .Στη σύσκεψη, που ήταν υψηλού επιπέδου, εκτός του αν. Υπουργού Υγείας συμμετείχαν μεταξύ άλλων  ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, από την ΕΑΒ ο Πρόεδρος, ο Διευθύνων Σύμβουλος και ο Γενικός Διευθυντής Παραγωγής, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, καθώς και αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας. Στη σύσκεψη τέθηκαν προς επίλυση τεχνικά προβλήματα, ζητήματα προμηθειών υλικού, διάθεσης προσωπικού και χρονοδιαγράμματα υλοποίησης.

ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ Δ. Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


























Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η 1η Συνεδρίαση του Νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας, όπως αυτό εκλέχθηκε από την εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2019.
Η σύνθεση του Νέου Διοκητικού Συμβουλίου είναι η ακόλουθη:
Πρόεδρος................................Βαρβέλης Άγγελος
Αντιπρόεδρος..........................Θεοδωράκης Θεόδωρος
Γενικός Γραμματέας................Φούκας Ελευθέριος
Ταμίας.....................................Τούλας Προκόπης
Υπεύθυνος Διαχείρισης............Βρακά Σταυρούλα
Έφορος Α'...............................Τρίγκα Αγγελική
Έφορος Β'................................Δοκόπουλος Βασίλειος
Αναπληρωτής Γραμματέας......Σπύρου Φώτιος
Αναπληρωτής Ταμίας...............Γαστεράτος Στέφανος
Αναπληρωτής Διαχείρισης.......Τάγκας Ιωάννης
Τα μέλη του Νέου Δ.Σ. θέλουν να ευχαριστήσουν όλα τα μέλη του Συλλόγου που έλαβαν μέρος στην εκλογική διαδικασία και περιμένουμε όλες τις Τρίτεκνες οικογένειες του Ν. Θεσπρωτίας να μας βοηθήσουν στο έργο μας.

Τρία (3) Έργα αστικής ανάπλασης στο Ε.Π. ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020

























Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ένταξη τριών (3) νέων έργων αστικής ανάπλασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020». Πρόκειται για έργα τα οποία μελετήθηκαν και υποβλήθηκαν για αξιολόγηση από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας κατόπιν σχετικής πρόσκλησης. Με αποφάσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου εντάχθηκαν τα ακόλουθα έργα:
1.         «Διαμόρφωση πλέγματος πεζοδρομίων-ποδηλατόδρομων και ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων στην 1η Π.Ε. Ηγουμενίτσας» με προϋπολογισμό 2.360.434,97€.
2.         «Ανάπλαση αστικού δασυλλίου και ανάδειξη Ενετικού Κάστρου» με προϋπολογισμό 714.000,00€.
3.         «Κατασκευή πλατείας στον οικισμό Εθνικής Αντίστασης» με προϋπολογισμό 409.200,00€.
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος με αφορμή την ένταξη των παραπάνω έργων δήλωσε:
«Η ένταξη αυτών των τριών (3) έργων, αποδεικνύει περίτρανα, ακόμη μία φορά, την άριστη προετοιμασία του Δήμου μας, ώστε να μην χαθεί καμία δυνατότητα χρηματοδότησης. Αποτελούν έργα μεγίστης σημασίας για την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά και έργα υλοποίησης των προκαθορισμένων στόχων του ΣΒΑΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα πέντε (5) έργα που εντάχθηκαν συνολικά, τα τρία (3) ανήκουν στον Δήμο Ηγουμενίτσας. Ικανοποιείται λοιπόν ένα χρόνιο αίτημα για κατασκευή γέφυρας και δρόμου που συνδέει το Κλειστό Γυμναστήριο Ηγουμενίτσας και το 2ο Λύκειο Ηγουμενίτσας με τον δρόμο έμπροσθεν του πρώην ΙΚΑ, ενώ θα υπάρξει ανάπλαση της εν λόγω οδού καθώς και της κεντρικής οδού Λαδοχωρίου με κατασκευή ποδηλατοδρόμων, που θα αποτελούν ουσιαστικά τη συνέχεια της οδού 49 Μαρτύρων. Επιπλέον με τα άλλα δύο έργα ικανοποιούνται διαχρονικά αιτήματα των κατοίκων για την ανάδειξη του Αστικού Αλσυλλίου και του Κάστρου της Ηγουμενίτσας, καθώς και της κατασκευής πλατείας στον οικισμό Εθνικής Αντίστασης.Αξίζουν λοιπόν συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στη σύνταξη και υποβολή των προτάσεων».

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ -  NEWS
Συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός στην Πρέβεζα, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών 



























Κατασχέθηκαν (25) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (73,6) γραμμαρίων, έτοιμες προς πώληση.Συνελήφθη,την (18-02-2019) αργά το απόγευμα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, ένας 29χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 28χρονο, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (25) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (73,6) γραμμαρίων, τις οποίες προόριζε προς πώληση.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στο Μορφάτι Θεσπρωτίας, για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα
Κατασχέθηκαν δύο σακίδια με περίπου (8) κιλά ακατέργαστης κάνναβης.Συνελήφθησαν, την (16-02-2019) το μεσημέρι στο Μορφάτι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 31 και 22 ετών, κατηγορούμενοι για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα.Ειδικότερα, οι αστυνομικοί στο πλαίσιο ελέγχων, συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, κατά την επιβίβασή τους σε λεωφορείο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα - Αθήνα, βρέθηκαν σε δύο ταξιδιωτικά σακίδια που κατείχαν, τέσσερα (4) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (7) κιλών και (990) γραμμαρίων. Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ σε βάρος του 31χρονου εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen.Οι συλληφθέντες, οι οποίοι στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 25-02-2019 έως 03-03-2019)

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
           Δευτέρα (25-02-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα-  Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
           Τρίτη  (26-02-2019)  και  ώρες  από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
           Τετάρτη (27-02-2019)  και  ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
           Πέμπτη   (28-02-2019)    και     ώρες    από    08:00  έως  15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
           Παρασκευή   (01-03-2019)   και  ώρες    από  18:00  έως  01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
           Κυριακή  (03-03-2019)    και    ώρες    από    08:00   έως   15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί – Γλυκή.
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στα Ιωάννινα, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών


























Σε υπαίθριο χώρο (καβάντζα), που χρησιμοποιούσε ο ένας εκ των δραστών, ως κρύπτη ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους (800) γραμμαρίων
Συνελήφθησαν, την (21-02-2019) το απόγευμα στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 29 και 28 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, μετά από εμπεριστατωμένη συλλογή και αξιολόγηση στοιχείων για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην πόλη των Ιωαννίνων από τον 29χρονο, χρησιμοποιώντας ως χώρο αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών υπαίθρια «καβάντζα», σχεδιάστηκε στοχευμένη αστυνομική δράση, κατά την εξέλιξη της οποίας συνελήφθησαν οι δύο κατηγορούμενοι.
Πιο συγκεκριμένα, αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση,  εντόπισαν τους δύο δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν, διότι όπως εξακριβώθηκε ο 29χρονος προμήθευσε τον 28χρονο με μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (112,3) γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.Σε έρευνα που έγινε σε υπαίθριο χώρο (καβάντζα) στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, όπου ο 29χρονος απέκρυπτε ναρκωτικές ουσίες, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας ταξιδιωτικός σάκος που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους -800- γραμμαρίων καθώς και μία κενή αεροστεγής νάιλον σακούλα.Επίσης, στην κατοχή του 28χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας ενώ στην κατοχή του 29χρονου καθώς και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
           ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (12,9) γραμμαρίων,
           (24) αναβολικά δισκία και (6) φιαλίδια με αναβολικές ουσίες σε υγρή μορφή,
           το χρηματικό ποσό των (850) ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών,
           κινητό τηλέφωνο.
Επιπρόσθετα κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 29χρονου δράστη.Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.










Δεν υπάρχουν σχόλια: