ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟ’Υ’ΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ : ‘’ Καταγγέλλουμε την κατά παραγγελία της πλειοψηφίας παρουσία μπράβων - “φουσκωτών” στο χώρο του συνεδρίου. ‘’


Είσαι σε κακό δρόμο. Προφανώς έχεις αποκτήσει ψυχή  ( Γιεβγένι Ζαμυάτιν )





…ΘΕΜΑΤΑ  …26-02-2019 





Οι σωτηρες και οι Σωτηράκηδες της αυτοδιοίκησης

Δήμος Φιλιατών : « στάχτη και μπούρμπερη»





















«Γαία πυρί μιχθήτω» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ( = χώμα και φωτιά ας αναμιχθούν ), για να δηλώσουν μ’ αυτή την έκφραση την πλήρη αδιαφορία για τις όποιες εξελίξεις, αλλά κυρίως για τις τρομακτικές συνέπειες που μπορεί να προκύψουν εξαιτίας αυτής της αδιαφορίας. Αυτό που λέμε κατά το λαϊκότερον… «στάχτη και μπούρμπερη».Κάπως έτσι παρουσιάζεται η κατάσταση σήμερα…!
 Ο νόμος Σκουρλέτη, ο «Κλεισθένης», που επιβάλλει ως εκλογικό σύστημα την απλή αναλογική, άνοιξε την όρεξη σε κόσμο και κοσμάκη. Όπως είναι γνωστό, στις εκλογές του Μαΐου οι πολίτες στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών θα ψηφίσουν τον δήμαρχο που επιθυμούν και θα εκλέξουν τους δημοτικούς συμβούλους που θεωρούν ότι θα τους αντιπροσωπεύσουν καλύτερα. Στον δεύτερο γύρο απλά θα επιλέξουν ανάμεσα στους δύο πρώτους το ποιος θα κάτσει στον δημαρχιακό θώκο για την επόμενη τετραετία. Μόνο που ο νικητής δεν θα έχει μπόνους και θα διατηρήσει στο δημοτικό συμβούλιο όσους έχει εκλέξει από τον πρώτο γύρο. Για να «στήσει μαγαζί» ο νικητής θα πρέπει να βρει συμμάχους από τους λεγόμενους μικρούς.Με βάση, λοιπόν, τον «Κλεισθένη», όλοι θεωρούν ότι θα παίξουν ρόλο στα κοινά της πόλης και γι’ αυτόν τον λόγο ίσως υπάρχουν πολλές υποψηφιότητες. Και μιλάμε για υποψηφιότητες, για τις οποίες δεν έχουν ακόμη μιλήσει τα κόμματα.
Ο Δήμος Φιλιατών έχει μειωθεί πληθυσμιακά ,έχει καταντήσει ένα μεγάλο χωριό γερόντων ενώ επιμένουν ουτοπικά κάποιοι ότι υπάρχει νεολαία ικανή να συντηρήσει την ζωή στην πόλη και τα χωριά.Τι να θέλουν οι υποψήφιοι;;; ίσως να τους στήσουν ανδριάντα για την προσφορά τους ;; ίσως να πετύχουν την ευημερία της περιοχής αφού δεν έχουν συμφέροντα στον χώρο;; μήπως για την τσέπη τους μια και έχουν τον τρόπο τους;; την απάντηση πρέπει να την δώσουν οι κάτοικοι αν τελικά συμφωνούν πως άνθρωποι και ζώα δεν είναι ίσοι…… μια και προσπάθησαν κάποιοι να ξεριζώσουν με τέτοιον τρόπο την ελληνική κτηνοτροφία…??. Τροπολογία που δεν πέρασε. Η τοπική ομάδα που συνδέεται με τους αγώνες της πόλης δεν παίρνε μέρος στο τοπικό πρωτάθλημα  ενώ έχει διαλυθεί. Οι τιμές των ακινήτων έχουν καταρέυσει και ο κόσμος αποχωρεί. Οι φόροι πολλοί και Οι ‘’ δημοτικοί άρχοντες ‘’ μια Ουτοπία Ας ήμαστε ρεαλιστές, είναι δυνατόν να βλέπουμε το συμφέρον μας όπως αυτό είναι;; ή θα αφεθούμε στα ‘’ αρπαχτικά ‘’ να μας ξεσκίσουν τις σάρκες;; Δείτε τις εξελίξεις ιστορικά του Δήμου Φιλιατών και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:
‘’ Στο πανελλήνιο είναι γνωστή η απελευθέρωση των Ιωαννίνων στις 21 Φεβρουαρίου 2013 και ετην συνέχεια απελευθερώθηκε η υπόλοιπη Ήπειρος.Στις 23 Φεβρουαρίου απελευθερώνεται η Παραμυθιά. Και στις 26 Φεβρουαρίου 1913, ο ελληνικός στρατός έφτασε και στους Φιλιάτες. Όσο για την Ηγουμενίτσα, που σήμερα είναι η πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας, τότε ήταν ένα μικρό χωριό, και δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία ποια ακριβώς μέρα του Φεβρουαρίου του 1913 ελευθερώθηκε. Ούτε και στο Ηρώο της πόλης αναφέρεται κάτι σχετικό. Αναφέρεται στην ιστοριογραφία: “Μέχρι την απελευθέρωση της Θεσπρωτίας (1913), η Ηγουμενίτσα ήταν ένα μικρό χωριό, που στην απογραφή, η οποία έγινε εκείνη τη χρονιά, αριθμούσε 292 κατοίκους και έφερε το όνομα Γράβα. Υπήχθη στην Υποδιοίκηση “Φιλιατών και Γουμενίτσης” του νομού Ιωαννίνων”. ‘’
 …. : Ν.Κ.  για την Πόλη μας …..




ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟ’Υ’ΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ : ‘’ Καταγγέλλουμε την κατά παραγγελία της πλειοψηφίας παρουσία μπράβων - “φουσκωτών” στο χώρο του συνεδρίου. ‘’























Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι



Το σωματείο μας που συμμετείχε στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων με δυο (2) αντιπροσώπους  καταγγέλλει την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας για τη διάλυση του συνεδρίου.

Καταγγέλλουμε την κατά παραγγελία της πλειοψηφίας παρουσία μπράβων - “φουσκωτών” στο χώρο του συνεδρίου.

Οι συγκεκριμένοι φουσκωτοί βρίσκονταν σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου εντός και εκτός της συνεδριακής αίθουσας, από το γκαράζ ως τις σκάλες κάθε ορόφου, με επιδεικτική και προκλητική παρουσία, κάνοντας face control σε οποίον αντιπρόσωπο επιθυμούσε να μπει μέσα, σε συνεννόηση όπως φαίνεται και αποκαλύπτεται με τον πρόεδρο της ΟΙΥΕ.

Δεκάδες εκλεγμένοι αντιπρόσωποι βρίσκονταν από νωρίς στο χώρο του Συνεδρίου προκειμένου να λάβουν τις κάρτες αντιπροσώπου, έτσι όπως είχε οριστεί με βάση τον κανονισμό και το χρονοδιάγραμμα του Συνεδρίου. Εκεί διαπιστώθηκε πως αρκετές κάρτες αντιπροσώπων έλειπαν καθώς είχαν ληφθεί από την προηγούμενη μέρα, σε άγνωστο σημείο, άγνωστη ώρα και είχαν πάει σε άγνωστο κόσμο ως προς το σώμα του συνεδρίου.

Είναι προφανές πως αυτό αποτελούσε στοιχειώδη παράβαση συνολικά της διαδικασίας, καθώς δε μπορούσε να γίνει καμία ταυτοποίηση αντιπροσώπου εφόσον έλειπε ένα σημαντικό μέρος των καρτών που πιστοποιούσε την παρουσία συνέδρων. “Συμπτωματικά” οι κάρτες αντιπροσώπων που έλειπαν ήταν από τα σωματεία-εργοδοτικούς μηχανισμούς ανάμεσα στα οποία και το σωματείο του εργοδότη-συνδικαλιστή προέδρου της ΟΙΥΕ.

Για το συγκεκριμένο γεγονός και επειδή οι παρατάξεις της ομάδας Βασιλόπουλου και της ΠΑΣΚΕ προσπαθούν να κάνουν τη νύχτα-μέρα, υπάρχει βίντεο που καταγράφεται με δηλώσεις πως λείπουν κάρτες. Οι ίδιοι αναγνωρίζουν αυτό το γεγονός αφού κατά λέξη αναφέρεται από επικεφαλής αυτών των δυνάμεων “ότι έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα οι ίδιοι” για αυτό το ζήτημα, με βάση την ευθύνη τους για το συνέδριο.



Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Δεν ήθελαν να γίνει Συνέδριο! Στο χρονοδιάγραμμα του Συνεδρίου είχαν προβλέψει συνολικό χρόνο ομιλίας 2 ώρες, δηλαδή περίπου 30 δευτερόλεπτα στο κάθε σωματείο, από τα 220 περίπου που θα λάμβαναν μέρος. Δεν ήθελαν να γίνει συζήτηση πάνω στα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, στην πείρα, στις διεκδικήσεις, να γίνει ουσιαστικός διάλογος, αντιπαράθεση. Το μάτι τους βρίσκεται καθαρά στην κάλπη, στη διαμόρφωσή των συσχετισμών.

Ήθελαν ένα συνέδριο που το πάνω χέρι θα έχει η εργοδοσία. Η συμμετοχή της ξεπέρασε κάθε προηγούμενο καθώς συμμετείχαν στις καταστάσεις ψηφισάντων, ήταν αντιπρόσωποι στο συνέδριο, εκλέγονταν σε ΔΣ. Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν εργοδότες σε επιχειρήσεις ΑΕ και σε επιχειρηματικούς ομίλους, εξέχοντες διευθυντές με επιτελική ευθύνη σε super market, ναυτιλιακές εταιρείες και σε άλλες ΑΕ. Με τη φυσική παρουσία όλου αυτού του μηχανισμού οι παρατάξεις της ομάδας Βασιλόπουλου, της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ ήθελαν να νομιμοποιήσουν οι ίδιοι οι εργοδότες την παρουσία τους, ως αντιπρόσωποι στο συνέδριο.

Οι ίδιοι που αναφέρονται σε αντιδημοκρατικές διαδικασίες, στην προστασία των συνδικάτων και σε τραμπούκους είναι αυτοί που έχουν φέρει τους μπράβους μέσα στα σωματεία, τους ίδιους τους εργοδότες. Γι’ αυτό και πρέπει να αποβληθούν δημοκρατικά από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, από τα ζωντανά και πραγματικά εργατικά σωματεία.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα και στο νομό μας,  να οργανωθούν στα σωματεία, να ανέβει ο διεκδικητικός αγώνας, ώστε όλοι αυτοί που σήμερα κάθονται στο σβέρκο μας με την ιδιότητα των συνδικαλιστών, να πάρουν πόδι από τις γραμμές του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος.



Συνάδελφοι-συναδέλφισσες,



Μας γνωρίζετε! Μπορούμε να σας κοιτάμε στα μάτια και να μας κοιτάτε κι εσείς! Μας βλέπετε σταθερά στους χώρους δουλειάς σας, σε περιοδείες, πάνω στα καθημερινά και οξυμένα προβλήματα, στις γενικές συνελεύσεις, σε κινητοποιήσεις και απεργίες.

Καλούμε κάθε συνάδελφο, κάθε έντιμο συνδικαλιστή, να βγάλει τα συμπεράσματα του, και να βοηθήσει στην ανατροπή των αρνητικών συσχετισμών ώστε τα σωματεία να αποκτήσουν αίγλη, δύναμη, ταξικό προσανατολισμό, να έχουν καθαρό μέτωπο απέναντι στα αφεντικά και το πολιτικό προσωπικό τους. Με τις δυνάμεις που φέρνουν τους εργοδότες, τους μπράβους μέσα στα σωματεία δε μπορεί να υπάρχει καμία ταύτιση και σχέση.

ΩΣ ΕΔΩ! Έξω οι μπράβοι και η εργοδοσία από τα σωματεία!



Συνελήφθησαν δύο άτομα με (9) κιλά ακατέργαστης κάνναβης στη Σαγιάδα



 









Συνελήφθησαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο άτομα, τα οποία εμπλέκονται σε υπόθεση εισαγωγής στη χώρα, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών  .

Κατασχέθηκαν (9) κιλά ακατέργαστης κάνναβης, μία δίκυκλη μοτοσικλέτα και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Συνελήφθησαν, την (23-02-2019) στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας και στην πόλη της Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο άτομα, τα οποία κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και της παράνομης εισόδου στη χώρα.Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οι προαναφερόμενοι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη δύο ατόμων, ενός 21χρονου αλλοδαπού και ενός 63χρονου ημεδαπού. Αναλυτικότερα, μετά από αστυνομική επιχείρηση, χθες το μεσημέρι στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, ακινητοποιήθηκε για έλεγχο δίκυκλη μοτοσικλέτα, με οδηγό τον 21χρονο, κατά τη διάρκεια του οποίου, βρέθηκαν στην κατοχή του -18- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -9- κιλών.Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης,  συνελήφθη λίγο αργότερα στην πόλη της Ηγουμενίτσας και ο 63χρονος, διότι όπως διαπιστώθηκε, ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, λειτουργούσε ως προπομπός, διευκολύνοντας τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών και ενημερώνοντας τον 21χρονο για το ενδεχόμενο επικείμενων αστυνομικών ελέγχων.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

•           -18- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -9- κιλών,

•           δίκυκλη μοτοσικλέτα, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών,

•           Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και

•           δύο κινητά τηλέφωνα.

Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.



Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις κλοπών αλκοολούχων ποτών από σούπερ μάρκετ στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας 





















Για τις παραπάνω υποθέσεις, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο αλλοδαποί, ένας 50χρονος άνδρας και μια 45χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών .Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο περιπτώσεις κλοπών αλκοολούχων ποτών που διαπράχθηκαν από σούπερ μάρκετ στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας.Ως δράστες των παραπάνω υποθέσεων ταυτοποιήθηκαν δύο αλλοδαποί, ένας 50χρονος άνδρας και μία 45χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι δύο δράστες, την 14-02-2019 στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, αφαίρεσαν από δύο σούπερ μάρκετ, συνολικά (41) φιάλες αλκοολούχων ποτών, συνολικής αξίας (700) ευρώ.Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.



Συνελήφθησαν στον Άγιο Δημήτριο Άρτας δύο αλλοδαποί, μέλη εγκληματικής ομάδας με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -55- κιλών και -650- γραμμαρίων


























Συνελήφθησαν στον Άγιο Δημήτριο Άρτας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο αλλοδαποί, μέλη εγκληματικής ομάδας, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.Κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -55- κιλών και -650- γραμμαρίων, που βρέθηκε σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στο αμάξωμα Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, οδήγησαν την (25-02-2019) το πρωί στον Άγιο Δημήτριο Άρτας, στη σύλληψη δύο ατόμων, μελών εγκληματικής ομάδας, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 63 και 52 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών για δραστηριοποίηση κυκλώματος εισαγωγής στη χώρα και διακίνησης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ο 63χρονος και ο 52χρονος, ως οδηγός και συνοδηγός αντίστοιχα. Σε έρευνα που έγινε στο παραπάνω αυτοκίνητο, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στον εσωτερικό χώρο του πορτ παγκάζ και κάτω από τα μπροστά καθίσματα, (53) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (55) κιλών και (650) γραμμαρίων. 

Συνολικά κατασχέθηκαν:

•           -55- κιλά και -650- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

•           το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 63χρονου δράστη και

•           δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.




























Δεν υπάρχουν σχόλια: