ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Η ιδεολογία είναι απλά μια απόδραση από τη σκέψη. ( Τζων Κένεθ Γκαλμπρέιθ )

…ΘΕΜΑΤΑ  …16-02-2019 


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ





















Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και ο Υφυπουργός, Τάσος Πετρόπουλος, υπέγραψαν την απόφαση για την υλοποίηση του προγράμματος επιδότησης κατά 50% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κύριας σύνταξης για τους μισθωτούς έως 25 ετών.Συγκεκριμένα, αναδρομικά από την 01/01/2019, οι εργοδοτικές εισφορές για κύρια σύνταξη καταβάλλονται από τις επιχειρήσεις μειωμένες κατά 50%, για τους απασχολούμενους μισθωτούς ηλικίας έως 25 ετών που εργάζονται ήδη ή θα προσληφθούν, ανεξαρτήτως του ύψους των αποδοχών τους.Το ποσό που προκύπτει από την καταβολή των μειωμένων εργοδοτικών εισφορών καλύπτεται από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.Η υλοποίηση του μέτρου αποτελεί εφαρμογή της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και έχει ως στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων.

Δήμος Ηγουμενίτσας : Εναρκτήρια Συνάντηση (Kick off Meeting) για το DOCK-BI 

























Στις 8 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Consorzio ASI di Brindisi στο Brindisi της Ιταλίας η εναρκτήρια συνάντηση (Kick off Meeting) του έργου DOCK-BI με τίτλο «Ανάπτυξη των συνδέσεων μεταξύ των βασικών λιμένων του Μπρίντιζι και της Ηγουμενίτσας», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg V-A Greece-Italy 2014-2020 προϋπολογισμού περίπου 2.785.000,00€.Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ως εταίρος του έργου, πρόκειται να αντικαταστήσει το υπάρχον δίκτυο οδοφωτισμού με νέα φωτιστικά τεχνολογίας LED στις παραλιακές οδούς της πόλης (Αγίων Αποστόλων, Εθνικής Αντίστασης και 28ης Οκτωβρίου) και στην κεντρική οδό Κύπρου, καθώς και Κεντρικό Ηλεκτρονικό Σύστημα Τηλεδιαχείρισης για την απομακρυσμένη διαχείριση και εποπτεία της εγκατάστασης φωτισμού. Επίσης πρόκειται να αντικατασταθεί και το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού της Κεντρικής Παιδικής Χαράς της Ηγουμενίτσας. Οι ανωτέρω αλλαγές θα επιφέρουν σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες για εύρυθμη και πιο ποιοτική λειτουργία του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Ηγουμενίτσας. Συγκεκριμένα, από την αντικατάσταση των υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων με νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED προβλέπονται πολλαπλά οφέλη, όπως:
1.         Εξοικονόμηση ενέργειας της τάξεως του 70%.
2.         Μείωση του κόστους συντήρησης της εγκατάστασης φωτισμού.
3.         Αύξηση της διάρκεια ζωής της εγκατάστασης φωτισμού.
4.         Μείωση της φωτορύπανσης που προκαλούν τα φωτιστικά σώματα συμβατικού (παλαιού) τύπου.
5.         Ανάδειξη των εμπορικών δρόμων υψηλής κινητικότητας, πεζόδρομων και πλατειών.
6.         Βελτίωση της ποιότητας φωτισμού του Δήμου στις οδούς της περιοχής παρέμβασης.
7.         Αίσθηση ασφάλειας στην περιοχή.
Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ERDF) για το 85% και από τα δύο κράτη μέλη (Ιταλία και Ελλάδα) μέσω εθνικής συγχρηματοδότησης 15%.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ



























Η έκθεση του επιχειρησιακού σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» καταγράφει τα αποτελέσματα της ελεγκτικής δράσης του Σ.ΕΠ.Ε. και του Ε.Φ.Κ.Α., για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας σε όλη τη χώρα, το διάστημα 01/01/2018 – 31/12/2018.Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται: α) σε όλους τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας, στο πλαίσιο του προγραμματισμού των Υπηρεσιών ή των καταγγελιών που δέχονται, β) σε κλάδους οικονομικής δραστηριότητας που παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά παραβατικότητας.Στους κλάδους υψηλής παραβατικότητας, όπως προέκυψε από τους στοχευμένους ελέγχους, το ποσοστό αδήλωτης εργασίας έχει μειωθεί στο 8,94% το 2018, από 12,4% το 2017, 13,58% το 2016, 16,48% το 2015 και 19,17% το 2014. Συγκρίνοντας τα έτη 2018 και 2014 η μείωση είναι 10,23 ποσοστιαίες μονάδες.Σε όλους τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας το 2018 ελέγχθηκαν 37.270 επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 3.869 (ποσοστό 10,38%) απασχολούσαν αδήλωτους εργαζόμενους. Σε σύνολο 112.073 εργαζομένων στις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν, εντοπίστηκαν αδήλωτοι 5.689 (ποσοστό 5,08%) και επιβλήθηκαν πρόστιμα, αποκλειστικά για αδήλωτη εργασία, που ανέρχονται σε 58.857.687 €.Η πολιτική βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και οι συντονισμένες δράσεις για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στους χώρους εργασίας αποδίδουν καρπούς. Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται με την ίδια προσήλωση.

Επέκταση του προγράμματος “Σχολικά Γεύματα” σε 104 σχολικές μονάδες όλης της χώρας 




















Την επέκταση του προγράμματος “Σχολικά Γεύματα” σε επιπλέον 104 σχολικές μονάδες όλης της χώρας ανακοινώνει με εγκύκλιο του προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.Πρόκειται για Δημοτικά Σχολεία των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης και Πελοποννήσου. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ : ‘’ Νέο πλαίσιο για την κυκλοφορία οχημάτων ιστορικού ενδιαφέροντος ‘’




















Δημοσιεύτηκε η τροποποιημένη Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με τα οχήματα ιστορικού ενδιαφέροντος. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν καταγραφεί πολλά συμβάντα εκτεταμένης θέσης σε δημόσια κυκλοφορία οχημάτων ιστορικού ενδιαφέροντος ως συμβατικά οχήματα, είτε αυτά συμμετέχουν σε αγώνες και επιδείξεις είτε όχι, που ερχόταν σε αντίθεση με τους ισχύοντες νόμους.Η Ελληνική Πολιτεία, για πρώτη φορά, θεσπίζει μια ολοκληρωμένη διαδικασία η οποία και θα βοηθήσει σύντομα να αντιμετωπιστούν φαινόμενα στρέβλωσης και θα μπορέσει να αναδείξει το ρόλο των πραγματικών αυτοκινήτων ιστορικού ενδιαφέροντος. Η τροποποιημένη Απόφαση περιλαμβάνει διαδικασίες που διευκολύνουν την κυκλοφορία των οχημάτων για τη μετάβαση τους στις εκδηλώσεις και τη συντήρησή τους. Παρατίθενται επιγραμματικά:
- Επιτρέπεται η αυτοκίνητη μετακίνηση κατά τις προηγούμενες δύο (2) ημέρες πριν την έναρξη και κατά την επόμενη μία (1) ημέρα μετά τη λήξη της εκδήλωσης ή του αγώνα.
- Επιτρέπεται αυτοκίνητη μετακίνηση από και προς τον τόπο στάθμευσης του οχήματος και τον χώρο του συνεργείου την πρώτη Τετάρτη και το τρίτο Σάββατο εκάστου μήνα.
- Επιτρέπεται, επίσης, για τους σκοπούς της διάνυσης διαδρομών για τη συντήρησή τους, η μετακίνησή τους κάθε δεύτερη και τέταρτη ημέρα Κυριακή εκάστου μήνα, εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας (σε επίπεδο Περιφέρειας για την Αττική) όπου σταθμεύει και φυλάσσεται το όχημα.
Στο πλαίσιο γενικότερης ρύθμισης και εξορθολογισμού των διαδικασιών κυκλοφορίας των οχημάτων στην Απόφαση περιγράφονται συγκεκριμένες διαδικασίες:
- Συστήνεται Επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των Διεθνών Ομοσπονδιών (Δ.Ο.Α. Δ.Ο.Π.Α. και Δ.Ο.Μ.) στην Ελλάδα, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών της Ενιαίας Ομοσπονδία Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μηχανημάτων και Μοτοσυκλετών (Ε.Ο.Β.Ε.Α.Μ.Μ.) με έργο επανεξέταση, εντός δέκα (10) μηνών από τη συγκρότηση της, του χαρακτηρισμού ως ιστορικού ενδιαφέροντος των οχημάτων με έτος πρώτης ταξινόμησης (κυκλοφορίας) από το 1970 και μετέπειτα και η διατύπωση σχετικής εισήγησης.  Έως την επανεξέταση του χαρακτηρισμού τους ως ιστορικού ενδιαφέροντος από την Επιτροπή, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία τους. Στην περίπτωση θετικής εισήγησης ισχύει ο χαρακτηρισμός του οχήματος, ενώ σε περίπτωση αρνητικής εισήγησης ο χαρακτηρισμός ακυρώνεται. Ο χαρακτηρισμός συνεχίζει να ισχύει για τα οχήματα πρώτης ταξινόμησης (κυκλοφορίας) έως και το 1969.
- Θεσμοθετείται το Πιστοποιητικό Καταχώρισης που εκδίδεται από οιαδήποτε ελληνική ομοσπονδία ιστορικών οχημάτων  στην οποία έχει εγγραφεί το χαρακτηρισμένο ως ιστορικό όχημα και ανανεώνεται κάθε δύο χρόνια.  Τα οχήματα που χαρακτηρίζονται για πρώτη φορά ιστορικά απευθύνονται στα νομικά πρόσωπα που εκπροσωπούν νόμιμα στην Ελλάδα τις Διεθνείς Ομοσπονδίες.
Μετά το πέρας του έργου της Επιτροπής θα καθοριστεί διαδικασία για τη χορήγηση και τη διάθεση κρατικών πινακίδων ιστορικού ενδιαφέροντος, που θα κατασκευάζονται με μέριμνα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Συνελήφθη 49χρονος αλλοδαπός, για μεταφορά (128) κιλά κάνναβης στο Μαυρονέρι Θεσπρωτίας


























Συνελήφθη 49χρονος αλλοδαπός, για μεταφορά στην Ελληνική Επικράτεια σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στην εγχώρια παράνομη αγορά
Κατασχέθηκαν περίπου (128) κιλά κάνναβης, που βρέθηκαν στο εσωτερικό και στο χώρο αποσκευών Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου.Συνελήφθη, σήμερα (14-02-2019) το πρωί στο Μαυρονέρι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Β’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 49χρονος αλλοδαπός, για μεταφορά στην Ελληνική Επικράτεια σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στην εγχώρια παράνομη αγορά.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο στοχευόμενων ελέγχων για την αποτροπή εισαγωγής και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, συνέλαβαν τον 49χρονο  στην Επαρχιακή Οδό Φιλιατών – Αγίου Νικολάου (περιοχή Μαυρονέρι Θεσπρωτίας), να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με το οποίο μετέφερε -127- κιλά και -900- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
           -127- κιλά και -900- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών, της ρεζέρβας και της καμπίνας των επιβατών,
           το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών,
           το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ,
           κινητό τηλέφωνο 
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.                                                                              
Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός με (77) κιλά κάνναβης στην περιοχή του Καλπακίου Ιωαννίνων
























Περίπου (77) κιλά κάνναβης και ένα πιστόλι, κατασχέθηκαν μετά από έλεγχο αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην περιοχή του Καλπακίου Ιωαννίνων
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός, οδηγός του αυτοκινήτου, κατηγορούμενος για μεταφορά, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων
Συνελήφθη, χθες (11-02-2019) το μεσημέρι, στο 40ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κοζάνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 48χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 48χρονος δράστης και μετά από έρευνα,  βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος -12- δέματα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, βάρους περίπου (77) κιλών και ένα πιστόλι.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
           -12- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -76- κιλών και -900- γραμμαρίων, τα οποία βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών και στα πίσω καθίσματα του οχήματος,
           ένα πιστόλι Browning, με γεμιστήρα και (2) φυσίγγια διαμετρήματος 22 mm, που βρέθηκε κάτω από τη θέση του οδηγού,
           το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών,
           το χρηματικό ποσό των -250- ευρώ,
           δύο κινητά τηλέφωνα.
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς με την κακουργηματική σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 18-02-2019 έως 24-02-2019)
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
           Δευτέρα (18-02-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα-  Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
           Τρίτη  (19-02-2019)  και  ώρες  από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
           Τετάρτη (20-02-2019)  και  ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
           Πέμπτη   (21-02-2019)    και     ώρες    από    18:00  έως  01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
           Παρασκευή   (22-02-2019)   και  ώρες    από  08:00  έως  15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
           Σάββατο  (23-02-2019)   και    ώρες    από    08:00   έως   15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησίες – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.
Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές σε σταθμευμένα οχήματα καθώς και κλοπές δικύκλων μοτοποδηλάτων – μοτοσικλετών στην πόλη των Ιωαννίνων
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων συνελήφθησαν, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, τρεις νεαροί δράστες ενώ αναζητείται συνεργός τους  .Εξιχνιάσθηκαν -7- διαρρήξεις και κλοπές από το εσωτερικό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων καθώς και -35- κλοπές δικύκλων μοτοποδηλάτων – μοτοσικλετών  .Η συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, οδήγησε στην εξάρθρωση συμμορίας, τα μέλη της οποίας, ενέχονταν στη διάπραξη κλοπών σε σταθμευμένα αυτοκίνητα καθώς και σε κλοπές δικύκλων στην πόλη των Ιωαννίνων.Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (5 Φεβρουαρίου 2019) στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 21, 21 και 18 ετών, ενώ αναζητείται και ένας 20χρονος ημεδαπός συνεργός τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες δρούσαν κυρίως νυχτερινές ώρες, ως ακολούθως:
             είτε προέβαιναν κυρίως με τη μέθοδο της θραύσης τζαμιών, σε διαρρήξεις σταθμευμένων οχημάτων σε δημοτικές οδούς καθώς και σε χώρους στάθμευσης στην πόλη των Ιωαννίνων και αφαιρούσαν από τους εσωτερικούς χώρους των οχημάτων, χρηματικά ποσά, κινητά τηλεφώνα και διάφορα άλλα αντικείμενα.
           είτε αφαιρούσαν σταθμευμένα δίκυκλα μοτοποδήλατα και μοτοσικλέτες από δημοτικές οδούς καθώς και πυλωτές πολυκατοικιών, τα οποία στη συνέχεια, τις περισσότερες φορές,  εγκατέλειπαν σε διάφορα σημεία της πόλης.
Ειδικότερα, από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι τα παραπάνω άτομα εμπλέκονται κατά περίπτωση και σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα, στα παρακάτω αδικήματα:
           7 διαρρήξεις και κλοπές από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, που διαπράχθηκαν βραδινές ώρες της 30/31-01-2019.
           35 κλοπές δικύκλων μοτοποδηλάτων και μοτοσικλετών, που διαπράχθηκαν κατά το τελευταίο εξάμηνο.
Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές αρχές τόσο για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών όσο και για κλοπές. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται, προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: