ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της ενορίας Κεστρίνης με τη συμμετοχή της Βυζαντινής Χορωδίας του ναού της Ευαγγελίστριας Ηγουμενίτσας


Ένας βλάκας γελάει με ό,τι δει και με ό,τι ακούσει. Ένας ηλίθιος δεν γελάει με τίποτα. : ( Κοϊντιλιανός )

…ΘΕΜΑΤΑ  …17-12-2018   

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της ενορίας Κεστρίνης με τη συμμετοχή της Βυζαντινής Χορωδίας του ναού της Ευαγγελίστριας Ηγουμενίτσας





















 Για να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα, πρέπει να ζήσουμε τα Χριστούγεννα με επίγνωση του ποιος γεννάται, με τι σκοπό, ποια προοπτική και τι σημαίνει αυτό για μας. 
Να κατανοήσουμε βιωματικά και όχι επιφανειακά τον εορτασμό των Χριστουγέννων.
Στο πλαίσιο αυτό η ενορία Κεστρίνης οργανώνει, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο πνευματικό κέντρο του ναού του αγίου Μηνά,  χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, με την επιμέλεια του Γιώργου Ματρακούκα και τη συμμετοχή της Βυζαντινής Χορωδίας του ναού Ευαγγελίστριας Ηγουμενίτσας υπό τον πρωτοψάλτη Αναστάσιο Δηλαβέρη.
Αναλυτικότερα το πρόγραμμα έχει ως εξής:
-Προβολή Οπτικοακουστικού υλικού
-Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες Θαυμάτων
-Ύμνους  και κάλαντα των Χριστουγέννων -
από την Βυζαντινή Χορωδία του Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας, υπό .
-Δραματοποιημένοι μονόλογοι, αποσπάσματα  πατερικών λόγων.
Εκ του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά Κεστρίνης

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας





















Την Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 10.30 π.μ., το Μουσείο φοράει τα γιορτινά του και σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ-μεΑ. «Το Εργαστήρι» στολίζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Με απλά υλικά και χαρούμενη διάθεση, μικροί και μεγάλοι θα φτιάξουμε στολίδια, θα ακούσουμε χριστουγεννιάτικες μελωδίες και θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί τα κάλαντα.
  O Προϊστάμενος της Εφορείας ,  Ιωάννης Χουλιαράς Αρχαιολόγος

Δήμος Ηγουμενίτσας : Οικονομική στήριξη σε υποψήφιες μέλλουσες μητέρες 






















Ο Δήμος Ηγουμενίτσας επεκτείνοντας την Προνοιακή του πολιτική σε μέτρα, που αφορούν στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας, προέβη σε συνεργασία με την Ελληνική Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρία HOPEgenesis για τη στήριξη των εγκύων γυναικών ή των γυναικών που επιθυμούν και μπορούν να κυοφορήσουν ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση. Στις ενδιαφερόμενες παρέχεται δωρεάν ιατρική κάλυψη και παρακολούθηση καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δωρεάν ψυχοκοινωνική υποστήριξη και κάλυψη όλων των εξόδων προγεννητικού ελέγχου και τοκετού. Ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με την HOPEgenesis αναλαμβάνει συντονιστικό ρόλο μεταξύ των ενδιαφερομένων και της οργάνωσης. Αρχικά στο πρόγραμμα θα ενταχθούν οι Δημοτικές Ενότητες Μαργαριτίου και Παραποτάμου με έγκυες γυναίκες ή γυναίκες που επιθυμούν και μπορούν να κυοφορήσουν, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση, ενώ προσεχώς το πρόγραμμά θα επεκταθεί και σε άλλες Δημοτική Ενότητες.Η διαδικασία είναι απλή. Οι ενδιαφερόμενες έρχονται σε επαφή με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου όπου μπορούν να ενημερωθούν για τη διαδικασία και να υποβάλουν τη σχετική αίτηση.
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηγουμενίτσας
Αγίων Αποστόλων 43, Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ. 26650 28140
e-mail: kentrokoinotitas_igoumenitsas@1345.syzefxis.gov.gr
Facebook: www.facebook.com/kkIgoumenitsas/
Λίγα λόγια για την HOPEgenesis 
Η HOPEgenesis ιδρύθηκε το 2015 από τον Δρ. Στέφανο Χανδακά MD MBA PHD Μαιευτήρα Γυναικολόγο Ενδοσκοπικό Χειρουργό. Η ομάδα  υποστηρίζεται από ιατρικό προσωπικό, ενώ η Τιμητική Επιτροπή των Μεντόρων απαρτίζεται από εξέχουσες προσωπικότητες, όπως ο Μητροπολίτης Σύρου κκ. Δωρόθεος Β, η πρύτανης Ελένη Γλυκατζή- Αρβελέρ και άλλοι. Μεταξύ των συνεργαζόμενων ιατρικών ομάδων είναι και αυτή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Η HOPEgenesis, της οποίας το έργο βραβεύτηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες με το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2018, έχει ως στόχο την ανατροπή του κλίματος υπογεννητικότητας,

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ





















Την υψηλότερη επίδοση ενδεκάμηνου έτους από το 2001 έως σήμερα κατέγραψε το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», καθώς το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα για το διάστημα Ιανουάριος - Νοέμβριος 2018 είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 135.033 νέες θέσεις εργασίας.Αθροιστικά για την περίοδο Ιανουάριος – Νοέμβριος 2018, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 2.483.982 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 2.348.949, εκ των οποίων οι 1.437.556 ήταν αποτέλεσμα καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι 911.393 οικειοθελείς αποχωρήσεις.Κατά το μήνα Νοέμβριο 2018 προκύπτει αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 33.249  θέσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 196.106, ενώ οι αποχωρήσεις σε 229.355. Από τις 229.355 συνολικά αποχωρήσεις, οι 70.225 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 159.130 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Δήμος Ηγουμενίτσας : Ενημέρωση-Δωρεάν διανομή σακουλών ανακύκλωσης 






















Στο πλαίσιο της περαιτέρω ευαισθητοποίησης του τοπικού πληθυσμού για θέματα προστασίας περιβάλλοντος και κυρίως, για τον θεμελιώδη ρόλο της ανακύκλωσης, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ηγουμενίτσας την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 10:00 π.μ. στον χώρο της Πλατείας Δημαρχείου, θα διανείμει δωρεάν σακούλες ανακύκλωσης και έντυπο ενημερωτικό υλικό για τον ορθό τρόπο ανακύκλωσης. Ο Δήμος Ηγουμενίτσας με απώτερο στόχο την καλλιέργεια της προσωπικής περιβαλλοντικής συνείδησης και του σεβασμού απέναντι στο φυσικό περιβάλλον καλεί όλους τους δημότες, να αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία αυτή αναλαμβάνοντας την πρόληψη, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση, προς όφελος του περιβάλλοντος και της τοπικής κοινωνίας.
 Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης , Απόστολος Τζώρτζης

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, οι οποίοι μετέφεραν και επιχείρησαν να διακινήσουν στη χώρα ναρκωτικές ουσίες



























Κατασχέθηκαν πάνω από (18) κιλά κάνναβης,  που βρέθηκαν σε  κρύπτες στο εσωτερικό του οχήματός τους.Συνελήφθησαν, την (10-12-2018) το πρωί στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί, ένας 20χρονος και μία 33χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση. Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί  εντόπισαν και ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες και μετά από έρευνα που έγινε σε αυτό, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες πίσω από τις πλαϊνές ταπετσαρίες και τον πίσω προφυλακτήρα, τριάντα πέντε (35) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (18) κιλών και (620) γραμμαρίων.Συνολικά, κατασχέθηκαν:
           ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (18) κιλών και (620) γραμμαρίων,
           το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
           ένας φορητός υπολογιστής και
           ένα κινητό τηλέφωνο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Συνελήφθη 70χρονος ημεδαπός στη Λωρίδα Σαγιάδας Θεσπρωτίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά τριών μη νόμιμων μεταναστών




















Συνελήφθη, την (11-12-2018) το πρωί στη Λωρίδα Σαγιάδας Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 70χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά τριών μη νόμιμων μεταναστών.Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 70χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, έναντι χρηματικής αμοιβής, προς το εσωτερικό της χώρας, με τελικό προορισμό την Αθήνα, τρεις αλλοδαπούς, ηλικίας 42, 40 και 27 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα. Επιπρόσθετα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο προέκυψε ότι ο 70χρονος οδηγός του αυτοκινήτου στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης ενώ σε βάρος των δύο αλλοδαπών εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 70χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.

Συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί, κατηγορούμενοι για  διενέργεια παράνομου τυχερού παιχνιδιού στην Άρτα



















Επίσης, η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί τελωνειακού κώδικα.Στο πλαίσιο των ελέγχων για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου», συνελήφθησαν, την (07-12-2018) το βράδυ, σε χωριό του Δήμου Αρταίων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Άρτας, πέντε ημεδαποί, τέσσερις άνδρες, ηλικίας 40, 61, 54 και 49 ετών και μία 55χρονη γυναίκα, κατηγορούμενοι –κατά περίπτωση- για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια, περί ναρκωτικών και τελωνειακού κώδικα. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με υπεύθυνο τον 40χρονο συλληφθέντα, όπου διαπιστώθηκε η διεξαγωγή του τυχερού παιχνιδιού «ζάρια». Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος είχε επιτρέψει στους τέσσερις συλληφθέντες, σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι, τη διεξαγωγή με χρήματα του τυχερού παιχνιδιού «ζάρια». Επιπρόσθετα, στην κατοχή του 40χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ναρκωτικά χάπια και σε έρευνα στους χώρους του καταστήματος και στην κατοχή των λοιπών συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
           το χρηματικό ποσό των (335) ευρώ, ως προερχόμενο από τη διενέργεια παράνομων παιχνιδιών,
           ζάρια
           μία σακούλα με ανεπεξέργαστο λαθραίο καπνό, βάρους (900) γραμμαρίων.
Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου, αναζητείται.Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: