ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΣΥΡΙΖΑ : Στα 1,9 δισ. ευρώ ο «ΦιλόΔημος»


Αν η ευτυχία σου εξαρτάται από το τι κάνει κάποιος άλλος, τότε υποθέτω ότι έχεις πραγματικά πρόβλημα.  :  ( Ρίτσαρντ Μπαχ )


…ΘΕΜΑΤΑ  …20-12-2018   

ΣΥΡΙΖΑ : Στα 1,9 δισ. ευρώ ο «ΦιλόΔημος»
- Επιπλέον 81 εκατ. ευρώ με τρεις νέες Προσκλήσεις - Νέες εντάξεις έργων ύψους 200 εκατ. ευρώ για ύδρευση, αποχέτευση, αγροτική οδοποιία, ΧΑΔΑ & ανέγερση σχολείων





















         Τρεις νέες προσκλήσεις του Προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ», συνολικού προϋπολογισμού 81 εκατ. ευρώ, αλλά και νέες εντάξεις έργων ύψους 201 εκατ. ευρώ στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» ανακοίνωσαν σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στο Υπουργείο Εσωτερικών, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Ιουλίου Συναδινού και του Προϊστάμενου του Γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών του Πρωθυπουργού, Σταύρου Παναγιωτίδη.
        Η πρώτη Πρόσκληση αφορά σε έργα για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων, ύψους  50 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι η βελτίωση των υποδομών και η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού.
        Η δεύτερη πρόσκληση έχει προϋπολογισμό 16.000.000 € και και ήταν μία ιδέα του γραφείου κοινωνικών υποθέσεων του Πρωθυπουργού. Αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού, την κατασκευή, τη μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για την δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού των δήμων της χώρας
        Η τρίτη πρόσκληση αφορά στη σύνταξη / επικαιροποίηση Γενικών Σχεδίων Ύδρευσης (Masterplan), την κατάρτιση Εγχειριδίου Τεχνικών Προδιαγραφών Εφαρμογής μεθόδων επαναχρησιμοποίησης εκροών από Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) και την υλοποίηση Σχεδίων Ασφάλειας Νερού. Έχει προϋπολογισμό 15 εκατ. ευρώ και απευθύνεται στις ΔΕΥΑ, τους Δήμους και τους Συνδέσμους Ύδρευσης και αποχέτευσης.
Με αυτές τις νέες Προσκλήσεις ο προϋπολογισμός του Προγράμματος «ΦιλόΔημος» συνολικά, από 1,825 δισ. ευρώ που ήταν ανέβηκε στα 1,906 δισ. ευρώ το 2018, ενώ μέχρι το 2023 πρόκειται να φθάσει τα 2,3 δισ. ευρώ.
Οι νέες εντάξεις έργων ύψους 200 εκατ. ευρώ που ανακοινώθηκαν, αφορούν στους τομείς της ύδρευσης, της αποχέτευσης, της αγροτικής οδοποιϊας, της αποκατάστασης ΧΑΔΑ και της ανέγερσης και επέκτασης σχολικών κτιρίων, με πρώτο σχολείο το 24ο δημοτικό σχολείο Λάρισας (4,2 εκατ. ευρώ).
Στις δηλώσεις του ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι η μεγάλη επιτυχία των χρηματοδοτικών Προγραμμάτων προς τους ΟΤΑ δεν έχει να κάνει μόνο με το ύψος των κονδυλίων, αλλά και με το γεγονός ότι τα κονδύλια αυτά δίνονται με αυστηρά και αντικειμενικά κριτήρια, για να υλοποιηθούν συγκεκριμένα έργα βασικών υποδομών, τα οποία τα έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες. Δεν μοιράζονται δηλαδή δεξιά κι αριστερά με αδιαφανείς διαδικασίες για την εξυπηρέτηση πελατειακών σκοπιμοτήτων ή απλώς για να μη διαμαρτύρονται οι Δήμαρχοι, όπως γινόταν στο παρελθόν.
Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης στους ΟΤΑ, ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η Κυβέρνηση με στοχευμένες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχει στόχο την στελέχωση όλων των Δήμων με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, με μηχανικούς και οικονομολόγους για παράδειγμα, ώστε να μπορούν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που τους δίνουν τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία. Στελέχωση η οποία κατέστη εφικτή χάρη στην επαναφορά του 1 προς 1 στις προσλήψεις στο δημόσιο που πέτυχε η Κυβέρνηση.
Ο Υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τους φορείς της Αυτοδιοίκησης, αλλά και τις πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν, αν θέλουν να επανέλθουν στον κανόνα 1 προς 5, όπως ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση, για να συνεχίσουν να μαραζώνουν οι υπηρεσίες στους δήμους και στις περιφέρειες και να μην καλύπτονται οι μεγάλες ανάγκες στα σχολεία και τα νοσοκομεία. Αυτό υπογράμμισε, είναι μια άλλη πολιτική επιλογή την οποία όσοι την κάνουν θα πρέπει να αναλάβουν και το πολιτικό κόστος.
        Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού υπογράμμισε το εύρος στον παρεμβάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία τριετία σε αθλητικές εγκαταστάσεις, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, σημειώνοντας ότι έχουν υλοποιηθεί 221 έργα ανά την επικράτεια, με συνολικό προϋπολογισμό 30 εκατομμύρια ευρώ, με βάση τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Και τόνισε ότι στόχος είναι να γίνουν παρεμβάσεις στην ίδια λογική, με την αξιοποίηση του προγράμματος «ΦιλόΔημος», για έργα συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ.

Χριστουγεννιάτικη πανδαισία στην ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας























Το μήνυμα ότι κάθε φορά, που έρχονται Χριστούγεννα, γιορτάζουμε το μεγαλύτερο θαύμα, το πιο συγκλονιστικό γεγονός, το Μυστήριο των μυστηρίων διαχύθηκε προς κάθε κατεύθυνση από την εορταστική Χριστουγεννιάτικη πανδαισία στην ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας. Και αυτό, με προβολή οπτικοακουστικού υλικού, με χριστουγεννιάτικες ιστορίες, με δραματοποιημένους μονολόγους και αποσπάσματα πατερικών λόγων, που επιμελήθηκε με πολύ μεράκι και με άδολη καρδιά ο Γιώργος Ματρακούκας, καθώς και με ύμνους και κάλαντα των Χριστουγέννων από τη Βυζαντινή Χορωδία του ναού  Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας (αποτελούμενη από μεγάλους και μικρούς, από άνδρες και γυναίκες), υπό τον εξαιρετικό και έμπειρο πρωτοψάλτη Αναστάσιο Δηλαβέρη, που σαγηνεύει με την εσωτερικότητα της μελωδίας του το ακροατήριο. Στη σύντομη παρέμβασή του ο πρεσβύτερος-θεολόγος π. Ηλίας Μάκος τόνισε μεταξύ άλλων, ότι "ευτυχία δεν είναι τα μεγάλα κατορθώματα του ανθρώπου. Ευτυχία δεν είναι οι απολαύσεις. Ευτυχία είναι η γέννηση του Χριστού να μεταβληθεί σε δική μας αναγέννηση". Και πρόσθεσε: "Μπορεί  να φθάσει ο άνθρωπος να γίνει ρομπότ, να γίνει υπεράνθρωπος ή να γίνει υπάνθρωπος, αλλά αληθινός άνθρωπος δεν μπορεί να γίνει ποτέ χωρίς Χριστό. Η σημερινή κοινωνία χρειάζεται ανθρώπους, που όχι απλά να πιστεύουμε στη γέννηση του Χριστού, αλλά να μπορούμε να σπάσουμε το διάφραγμα, που μας εμποδίζει να πλησιάσουμε το Θεό. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά έχουμε ανάγκη από την ευδοκία και την ευωδία της Βηθλέεμ, για να σταθούμε και να μην παραφρονήσουμε, για να  εμψυχωθούμε και να μη διαλυθούμε". Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρ. βουλευτής Ηλίας Βεζδρεβάνης και ο πρωτοψάλτης Αναστάσιος Δηλαβέρης, ενώ παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρ. αιρετός νομάρχης Θεσπρωτίας Νίκος Τσώνης. Αυτό που και από τους ύμνους και από τα κείμενα και από τις προβολές προέκυψε ως συμπέρασμα της εκδήλωσης ήταν πως 2018 χρόνια μετά τη γέννηση του Χριστού οι άνθρωποι δεν αξίζουμε να εξακολουθούμε να υποφέρουμε μέσα στο σκοτάδι της κακίας. Δεν αξίζουμε 2018 χρόνια μετά τη γέννηση του Χριστού να αναζητούμε τη χαρά σε μάταιους δρόμους, σε επινοήσεις και σε τρόπους, που υποτιμούν τη δυναμική της σωτηρίας.

Μάριος Κάτσης: « Και νέο αξονικό τομογράφο αποκτά το Νοσοκομείο Φιλιατών – Είμαστε περήφανοι για το έργο μας στην Υγεία»




















Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας  και τον υπουργό Παύλο Πολάκη η προμήθεια νέου αξονικού τομογράφου 16 Α τομών προϋπολογιστικής αξίας 300.000 € για το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών .
 Με την προμήθεια του νέου αξονικού τομογράφου  υλοποιείται ένα ακόμη αίτημα του νοσοκομείου, που αφορά στην αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού . Τις επόμενες εβδομάδες θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία των τεχνικών προδιαγραφών και θα ακολουθήσει η διαγωνιστική διαδικασία για την ολοκλήρωση της προμήθειας του.
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, σχετικά με την νέα αναβάθμιση του νοσοκομείου δήλωσε σχετικά:
« Μετά την έγκριση του μαγνητικού τομογράφου το νοσοκομείο αποκτά και νέο αξονικό τομογράφο! Οι δομές Υγείας στη Θεσπρωτία αναβαθμίζονται κατακόρυφα τα τελευταία 3 χρόνια και αυτό το αναγνωρίζουν οι πολίτες κατά γενική ομολογία. Πρώτη φορά τόσο μεγάλη ανανέωση εξοπλισμού στην Υγεία και ακολουθούν και άλλα όπως η προκήρυξη του διαγωνισμού για τα υπόλοιπο  ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του ΤΕΠ που θα γίνει σύντομα.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους όλων, τον Παύλο Πολάκη ο οποίος ήρθε εδώ στα εγκαίνια του ΤΕΠ, δεσμεύτηκε για λύσεις και το έκανε πράξη. Δεν είναι μόνο δείγμα αξιοπιστίας αλλά και απόδειξη ότι η πολιτική μας στο ευαίσθητο αγαθό στην Υγεία είναι τέτοια που μας κάνει να νιώθουμε δικαιωμένοι.  Εξυπηρετούμε την κοινωνική πλειοψηφία και όχι τα συμφέροντα που στοίχιζαν στους πολίτες 20δις / έτος σε μαύρο χρήμα στην Υγεία σύμφωνα με τα πορίσματα. Oι πολίτες το ξέρουν, βλέπουν και συγκρίνουν. Συνεχίζουμε!»  
Με την έγκριση προμήθειας του νέου αξονικού τομογράφου , ολοκληρώνεται για το τρέχον έτος ένα πρόγραμμα προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αξίας 1,45 εκ  € από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου  στο οποίο εντάχθηκαν η προμήθεια μαγνητικού και αξονικού τομογράφου ( σε εξέλιξη ) , η προμήθεια ακτινολογικού και καρδιολογικού υπερήχου  και  η προμήθεια λοιπού εξοπλισμού.

ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΝΙΜΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
























Τηρώντας τη δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε τριετές πρόγραμμα 15.000 μόνιμων διορισμών στην Εκπαίδευση (4.500 το 2019 στην Ειδική Αγωγή, 5.250 το 2020 και 5.250 το 2021 για τις ανάγκες και των δύο βαθμίδων Εκπαίδευσης συνολικά), προβαίνουμε σήμερα στην κατάθεση της πρότασης για το σύστημα διορισμού.
Γενικά χαρακτηριστικά της πρότασης
Με στόχο τη θεσμοθέτηση ενός δίκαιου και ταυτόχρονα αξιοκρατικού συστήματος διορισμού εκπαιδευτικών, ικανού να συμβάλλει στην  ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης προς όφελος των νέων μας και σύμφωνου με το θεσμικό πλαίσιο που ορίζεται από:
α) τις επιταγές του Συντάγματος και συγκεκριμένα των διατάξεων των άρθρων 4, παρ. 1, 5 παρ.1 και 103 παρ.7 και 8 καθώς και
β) τη συμμόρφωση με τη σχετική νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, και συγκεκριμένα με την υπ’ αρ. 527/2015 Απόφαση Ολομέλειας του ΣτΕ και τις υπ’ αρ. 1883/2017 και 4353/15  Αποφάσεις του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ,η κυβέρνηση συγκροτεί την πρότασή της με τους εξής βασικούς άξονες υλοποίησης:
1.         την προκήρυξη και ευθύνη της διαδικασίας αναλαμβάνει το ΑΣΕΠ με  σύστημα μοριοδότησης κριτηρίων μέσω προκήρυξης κάθε 2 χρόνια,
2.         οι προβλέψεις του ν. 3848/2010 και του γραπτού διαγωνισμού καταργούνται,
3.         τίθεται σε ισχύ ενιαίο σύστημα μοριοδότησης για μόνιμους και αναπληρωτές,
4.         συντάσσεται ενιαίος πίνακας που θα χρησιμοποιείται τόσο για τον διορισμό μονίμων όσο και για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών,
5.         προβλέπονται μεταβατικές διατάξεις για την εξασφάλιση της Παιδαγωγικής Επάρκειας όσων εκπαιδευτικών δεν τη διαθέτουν.

Πυλώνες κριτήριων:
           προϋπηρεσία αναπληρωτών έως και τους 120 μήνες,
           ακαδημαϊκά προσόντα,
           κοινωνικά κριτήρια (τέκνα, αναπηρία).
Το προτεινόμενο σύστημα μοριοδότησης επιδιώκει:
α) να αξιοποιηθεί η πολύτιμη εκπαιδευτική εμπειρία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με στόχο την απορρόφηση μεγάλου μέρους όσων για χρόνια στηρίζουν το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα και ταυτόχρονα,
β) να μην αποκλείονται από ουσιαστική διεκδίκηση των προκηρυγμένων θέσεων  νέοι εκπαιδευτικοί με μικρή ή χωρίς προϋπηρεσία αλλά με αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα.
Στο πνεύμα αυτό αποδίδεται ίση βαρύτητα στην προϋπηρεσία και στα ακαδημαϊκά προσόντα:
Α. Ακαδημαϊκά Προσόντα
           Διδακτορικό δίπλωμα: σαράντα (40) μονάδες.
           Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών ενός (1) τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους: είκοσι (20) μονάδες.
           Δεύτερος μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών ενός (1) τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους: επτά (7) μονάδες
           Δεύτερο πτυχίο: δεκαέξι (16) μονάδες
           Ο βαθμός του πτυχίου έως είκοσι μία (21) μονάδες και ως εξής: για πτυχία με χαρακτηρισμό «Καλώς» επτά (7) μονάδες, με χαρακτηρισμό «Λίαν Καλώς» δεκατέσσερις (14) μονάδες και με χαρακτηρισμό «Άριστα» είκοσι μία (21) μονάδες.
           Γνώση μιας (1) ξένης γλώσσας:
o          Άριστη γνώση: οχτώ (8) μονάδες.
o          Πολύ καλή γνώση: έξι  (6 μονάδες).
o          Καλή γνώση: τέσσερις (4)μονάδες.
Σε περίπτωση κατοχής περισσοτέρων τίτλων μοριοδοτείται μόνο ο ανώτερος.
           Πιστοποιημένη γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή Α΄ επιπέδου (ενότητες Επεξεργασία Κειμένου, Υπολογιστικά Φύλλα και Υπηρεσίες Διαδικτύου) :  τέσσερις (4) μονάδες.
           Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από Α.Ε.Ι διάρκειας τουλάχιστον τριακοσίων (300) ωρών: τέσσερις (4) μονάδες.
Το ανώτατο συνολικό όριο μονάδων από τα ακαδημαϊκά προσόντα είναι 120 μονάδες.
Β. Εκπαιδευτική προϋπηρεσία:
           Μια (1) μονάδα ανά μήνα πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας και μέχρι τους 120 μήνες, εκατόν είκοσι (120) μονάδες.
Το ανώτατο συνολικό όριο μονάδων από προϋπηρεσία είναι 120 μονάδες.
Γ. Κοινωνικά κριτήρια:
           Αριθμός τέκνων
           Μόνιμη αναπηρία 67% και άνω του υποψηφίου, ή του/της συζύγου ή τέκνου
Ύστερα από 10 χρόνια αδιοριστίας και υποστελέχωσης όλων των εκπαιδευτικών δομών, επανέρχεται η κανονικότητα και στο χώρο της στελέχωσης της εκπαίδευσης και τερματίζεται η εργασιακή ανασφάλεια και αβεβαιότητα χιλιάδων εκπαιδευτικών, καθώς υλοποιείται η δέσμευση της κυβέρνησης για προτεραιότητα στην κάλυψη των αναγκών του χώρου της εκπαίδευσης με μόνιμο προσωπικό, με σκοπό την ομαλή λειτουργία των σχολείων προς όφελος των μαθητών και ευρύτερα της κοινωνίας.
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΙΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
H θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης ή αλλιώς η θεσμοθέτηση του δικαιώματος πρόσβασης όλων των παιδιών 4-6 ετών στο δημόσιο νηπιαγωγείο, αποτελεί πολιτική απόφαση στήριξης και ενίσχυσης τόσο της δημόσιας εκπαίδευσης όσο και του εισοδήματος της οικογένειας.Η δέσμευση θέσεων στους παιδικούς σταθμούς από παιδιά ηλικίας 4-5 ετών τα οποία παρέμεναν εκτός εκπαιδευτικού συστήματος και ο συνακόλουθος αποκλεισμός μικρότερων παιδιών 0-4 ετών από τις δομές αγωγής και φροντίδας, δημιούργησε ένα φαύλο κύκλο αποκλεισμών. 
Η υποχρεωτική φοίτηση των προνηπίων (ηλικίας 4-5 ετών) στο νηπιαγωγείο απελευθερώνει θέσεις στους παιδικούς σταθμούς για τα μικρότερα παιδιά και κυρίως τα βρέφη που, κατά κανόνα, αποκλείονται από τις δομές κοινωνικής πρόνοιας και φροντίδας  λόγω έλλειψης θέσεων.
Ως προς την υλοποίηση της θεσμοθέτησης της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, εντός τριετίας 2018-21, τα συναρμόδια υπουργεία  (Εσωτερικών, Υποδομών και  Παιδείας) θα καταθέσουν, εντός του Ιανουαρίου,  ολοκληρωμένο σχεδιασμό αντιμετώπισης ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ των αναγκών στη σχολική στέγη για τη Δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση στο σύνολο της χώρας (περίπου 650 νέες αίθουσες Νηπιαγωγείου).
ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ & ΔΗΜΟΤΙΚΟ
Στοχεύοντας στη βελτίωση της παιδαγωγικής  και διδακτικής  υποστήριξης των μαθητών των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων θεσμοθετείται, με ρύθμιση που θα έρθει για ψήφιση άμεσα στη Βουλή, η μείωση του μέγιστου αριθμού μαθητών ανά τμήμα από τους 25 μαθητές που είναι σήμερα στους 22 μαθητές, με σταδιακή εφαρμογή του μέτρου εκκινώντας από το σχολικό έτος 2019-2020 για το Νηπιαγωγείο και την Α΄ Δημοτικού.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Στοχεύοντας στη βελτίωση του Γενικού Λυκείου θεσμοθετούνται με ρύθμιση που θα έρθει άμεσα για ψήφιση στη Βουλή σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμα και στο περιεχόμενο σπουδών της Γ΄ Λυκείου, καθώς και η δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης, μόνο με το απολυτήριο, για κάποια Τμήματα Ανωτάτων Σχολών. Επίσης προβλέπεται η σταδιακή μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα σε 25 στα ημερήσια και σε 22 στα εσπερινά Λύκεια. Η μείωση θα αρχίσει από την Γ΄ Λυκείου το σχολικό έτος 2019-2020.



Δεν υπάρχουν σχόλια: