ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ : Εκπαιδευτική ημερίδα για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων


Αν προτιμώ τις γάτες από τα σκυλιά είναι επειδή δεν υπάρχουν αστυνομικές γάτες. ( Ζαν Κοκτώ )


…ΘΕΜΑΤΑ  …07-12-2018   


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ : Εκπαιδευτική ημερίδα για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων















 




Εκπαιδευτική ημερίδα για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων συνδιοργάνωσαν σήμερα Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Γραφείο του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών. Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των στελεχών του Σ.ΕΠ.Ε. για την εμπορία ανθρώπων και την καταναγκαστική εργασία αλλά και για τις στρατηγικές αντιμετώπισής τους, αναβαθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο το ελεγκτικό έργο του Σώματος στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη συνολική εθνική προσπάθεια για την καταπολέμηση του φαινομένου. «Σημαντική εξέλιξη», χαρακτήρισε στον χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, την «ενεργό εμπλοκή της Επιθεώρησης Εργασίας» και επισήμανε ότι «γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι ακόμη και το καλύτερο νομοθετικό πλαίσιο δεν επαρκεί χωρίς τη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών. Η καταπολέμηση του trafficking με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τους ελέγχους στους εργάτες γης, συνιστούν άλλο ένα βήμα για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και τη θεσμική αναβάθμιση του Σ.ΕΠ.Ε».«Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει βασικό πυλώνα στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και την καταναγκαστική εργασία», τόνισε στον χαιρετισμό του ο Ειδικός Γραμματέας του Σ.ΕΠ.Ε., Πάνος Κορφιάτης, και πρόσθεσε ότι «η ενδυνάμωση του Σώματος, με τη θέσπιση των κατάλληλων δεικτών εντοπισμού περιπτώσεων trafficking, τη θεσμοθέτηση πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των συναρμόδιων υπηρεσιών, την εκπαίδευση των Επιθεωρητών Εργασίας αλλά και η γενικότερη ενίσχυση του πλαισίου προστασίας των εργαζομένων σε κρίσιμους τομείς, με την κύρωση της Διεθνούς Σύμβασης Εργασίας 129 για την Επιθεώρηση Εργασίας στη γεωργία, αποτελούν άμεσα βήματα στην κατεύθυνση αυτή».Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, παράλληλα με το ελεγκτικό έργο του για την καταπολέμηση του φαινομένου, θα υλοποιήσει δράσεις εκπαίδευσης των Επιθεωρητών, θα συμβάλει στην ανάπτυξη του νομοθετικού πλαισίου και θα συμμετάσχει σε δράσεις ευαισθητοποίησης. 

12 Παιδικές χαρές στον Δήμο Ηγουμενίτσας























Ο Δήμος Ηγουμενίτσας αναγνωρίζοντας τη σημασία του παιχνιδιού και της επαφής με τη φύση για τη σωστή σωματική, νοητική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών και αξιοποιώντας τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά προγράμματα, προχώρησε στη διακήρυξη για την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού αναβάθμισης 12 παιδικών χαρών. Η εν λόγω παρέμβαση στις παιδικές χαρές συνολικού ποσού 240.000,00€, συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και από ιδίους πόρους του Δήμου Ηγουμενίτσας. Με στόχο την ασφάλεια, τη λειτουργικότητα και την αισθητική των παιδικών του χαρών ο Δήμος Ηγουμενίτσας δίνει προτεραιότητα στον εκσυγχρονισμό τους, ώστε να τις καταστήσει ιδανικά μέρη, όπου τα παιδιά, μέσα από το παιχνίδι, θα αθλούνται, θα ψυχαγωγούνται, θα δραστηριοποιούνται και θα κινητοποιούνται για άσκηση στην ύπαιθρο προσφέροντάς τους ερεθίσματα και μαθησιακές εμπειρίες, που τα βοηθούν να αναπτυχθούν ψυχοσυναισθηματικά και να αποκομίσουν πολλαπλά οφέλη.

Συμμετοχή Φιλαρμονικής Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. Δήμου Ηγουμενίτσας στο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στα Τρίκαλα


























Μία άκρως τιμητική πρόσκληση για να συμμετάσχει στο 1ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στα Τρίκαλα, στις 8 και 9 Δεκεμβρίου, έλαβε η Φιλαρμονική του ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας από τον Δήμο Τρικκαίων, γεγονός ενδεικτικό της αξίας της και της αναγνώρισης που τυγχάνει ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό.Η Φιλαρμονική του ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας θα πλαισιώσει την σπουδαία αυτή εκδήλωση, η οποία είναι αφιερωμένη στον εορτασμό των 80 χρόνων από τη σύσταση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων και θα περιλαμβάνει παρελάσεις των εξής Φιλαρμονικών Ορχηστρών:
1.Φιλαρμονική Δήμου Ηγουμενίτσας
2.Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Καρδίτσας
3.Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Λεβαδέων
4.Φιλαρμονική Δήμου Μετεώρων
5.Δημοτική Φιλαρμονική Μουζακίου
6.Φιλαρμονική Δήμου Τεμπών
7.Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ





















Η Δημοτική  Αρχή καλεί του Πολίτες να συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική πλατεία της πόλης των Φιλιατών με την ευκαιρία των  Χριστουγέννων  και την έλευση του νέου έτους 2019.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2018 - 2019
. Σάββατο 15 Δεκεμβρίου & ώρα: 17:30   μ. μ. 
Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου
με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου μας.
Σάββατο 29 Δεκεμβρίου & ώρα: 12 το μεσημέρι.
Γράμμα στον Αι Βασίλη. Γιορτή, με γλυκά και δώρα για τα παιδιά  της πόλης μας.
Επιπλέον η Δημοτική Φιλαρμονική θα παιανίσει τα κάλαντα στα ιδρύματα και στις γειτονιές της πόλης των Φιλιατών στης:
           20/12/2018, ημέρα Πέμπτη,  τα Κάλαντα των Χριστουγέννων
           27/12/2018, ημέρα Πέμπτη,  τα Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς
           06/01/2019, ημέρα Κυριακή, τα Κάλαντα των Θεοφανίων
Δεκέμβριος 2018 – Ιανουάριος 2019 , ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
 
ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ -  NEWS
Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 10-12-2018 έως 16-12-2018)






















ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
           Δευτέρα (10-12-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα-  Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
           Τρίτη  (11-12-2018)  και  ώρες  από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
           Τετάρτη (12-12-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
           Πέμπτη  (13-12-2018)    και    ώρες    από     18:00  έως  01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
           Παρασκευή   (14-12-2018)   και  ώρες    από  08:00  έως  15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
           Σάββατο  (15-12-2018)   και    ώρες    από    08:00   έως   15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησίες – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.
Κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών στην Καμίτσανη Φιλιατών




















Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, την (06-12-2018) το μεσημέρι, σε δασική περιοχή στην Καμίτσανη Φιλιατών Θεσπρωτίας (πλησίον της Επαρχιακής Οδού Φιλιατών – Τσαμαντά), σάκοι που περιείχαν (57) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (76) κιλών και (760) γραμμαρίων.Διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Σύλληψη αλλοδαπής για πλαστογραφία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος
Συνελήφθη, την (06-12-2017) το πρωί Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, μία 22χρονη αλλοδαπή, κατηγορούμενη για πλαστογραφία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.Αναλυτικότερα, όπως διαπιστώθηκε, η 22χρονη κατείχε διαβατήριο αλβανικών αρχών, το οποίο έφερε πλαστή άδεια διαμονής.Το παραπάνω πλαστό έγγραφο κατασχέθηκε. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών στην Πρέβεζα
Συνελήφθη,την (06-12-2018) αργά το απόγευμα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 58χρονος ημεδαπός, διότι κατείχε μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (510) γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: