ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Συνέδριο Φιλό-ξενη Αρχαιολογία- Ξένες Αρχαιολογικές Σχολές και Ινστιτούτα στην Ελλάδα


Ο χειρότερος από όλους τους τοίχους είναι μια πόρτα της οποίας δεν έχεις το κλειδί.: ( Ζοζέ Σαραμάγκου )


…ΘΕΜΑΤΑ  …18-10-2018   
΄
Συνέδριο Φιλό-ξενη Αρχαιολογία- Ξένες Αρχαιολογικές Σχολές και Ινστιτούτα στην Ελλάδα



















 







Με αφορμή την ανακήρυξη του έτους 2018 ως Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΕΠΚ), η Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (ΔΙΠΚΑ) και η Διεύθυνση Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων (ΔΒΜΑ) της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ διοργανώνουν συνέδριο και φωτογραφική έκθεση, με θέμα την πολύπλευρη συμβολή των Ξένων Αρχαιολογικών Σχολών και Ινστιτούτων στη μελέτη και προβολή του ελληνικού και ευρωπαϊκού πολιτισμού, ιδίως μέσα από την επιστήμη της αρχαιολογίας.Ο θεσμός των Ξένων Αρχαιολογικών Σχολών και Ινστιτούτων στην Ελλάδα μετρά περισσότερο από ενάμισι αιώνα ζωής και αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της αρχαιολογικής και ιστορικής έρευνας στη χώρα μας. Μέσα από το έργο των Σχολών αναδεικνύεται η πολυδιάστατη συνεργασία μεταξύ των κρατών αλλά και η διεπιστημονική διερεύνηση του ευρωπαϊκού πολιτιστικού παρελθόντος, προβάλλοντας την πολιτιστική κληρονομιά ως κοινό ευρωπαϊκό αγαθό που θα πρέπει να γίνει κατανοητό και να παραδοθεί στις επόμενες γενιές.Στο πλαίσιο του συνεδρίου με τίτλο "Φιλό-ξενη Αρχαιολογία. Ξένες Αρχαιολογικές Σχολές και Ινστιτούτα στην Ελλάδα" εκπρόσωποι των Ξένων Αρχαιολογικών Σχολών και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας θα αναπτύξουν θέματα που αφορούν στο πολυσχιδές έργο των Σχολών από το 19ο αιώνα μέχρι σήμερα, το οποίο παράλληλα με το επιστημονικό αρχαιολογικό περιεχόμενο, έχει προεκτάσεις  στον κοινωνικό, οικονομικό, εκπαιδευτικό και πνευματικό τομέα. Αντίστοιχα, η έκθεση  με θέμα “Φιλό-ξενη Αρχαιολογία. Στιγμές από το έργο των Ξένων Αρχαιολογικών Σχολών στην Ελλάδα”, περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό, που ευγενώς παραχώρησαν οι Ξένες Αρχαιολογικές Σχολές και Ινστιτούτα, καθώς και η Διεύθυνση Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων.Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Ακροπόλεως στις 18-19 Οκτωβρίου, ενώ η φωτογραφική έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 18 Οκτωβρίου και θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό έως τις 28 Νοεμβρίου 2018.

Νέοι/ες της ενορίας Κεστρίνης Θεσπρωτίας έδωσαν αίμα






















Νέοι/ες της Κεστρίνης Θεσπρωτίας έδωσαν, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, εθελοντικά αίμα στην ενοριακή τράπεζα αίματος του ναού του αγίου Μηνά. Με μεγάλη προθυμία προσήλθαν και  η ομάδα του τμήματος αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, αποτελούμενη από έμπειρο γιατρό και δύο άτομα νοσηλευτικού προσωπικού με χαρακτηριστικό το σαυναισθηματισμό τους, με εξαιρετική ευγένεια και προσοχή έκανε τις αιμοληψίες. Οι νέοι/ες της Κεστρίνης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ενορίας, προκειμένου να συμβάλλουν, με τον τρόπο τους, στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και έδειξαν ότι δεν υπάρχει έλλειμμα ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης. Όπως είχε αναφέρει νωρίτερα στο κήρυγμά του ο εφημέριος π. Ηλίας Μάκος (πρεσβύτερος-θεολόγος) "έχουμε χρέος οι νέοι του σήμερα να γίνουν αιμοδότες του αύριο". Και πρόσθεσε: "Η δωρεά αίματος είναι πλέον καθιερωμένη καθημερινή ιατρική πρακτική, που, όμως, χρειάζεται τη μετάγγιση του ήθους της Εκκλησίας για να γνωρίσει το εύρος που της αρμόζει, να φανερώσει το μέγεθος που την χαρακτηρίζει και να δώσει τους καρπούς που μπορεί". Κατέληξε τονίζοντας ότι "η προσφορά αίματος δεν έχει μόνον τα χαρακτηριστικά μιας όποιας προσφοράς. Έχει το ιδίωμα ότι είναι σωματική. Δεν είναι προσφορά απ΄ αυτό που έχουμε, αλλά είναι εκχώρηση απ΄ αυτό που είμαστε. Και αυτό που δίνουμε δεν είναι άψυχο δώρο, είναι ζωή. Ούτε αυτό που παίρνουμε είναι μια συνήθης έκφραση ευγνωμοσύνης. Είναι κάτι που χωρίς κανείς να μας το δίνει εμείς το λαμβάνουμε. Είναι η χαρά της σχέσης, η αίσθηση της κοινωνίας, το βίωμα της ψυχοσωματικής περιχώρησης".
Εκ του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά Κεστρίνης

Την 20η Οκτωβρίου γιορτάζει η Ελληνική Αστυνομία του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου
























Την 20η Οκτωβρίου, εκτός από ημέρα εορτασμού του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, έχει θεσπιστεί από την Πολιτεία και εορτάζεται η «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ». Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας», η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, σας ενημερώνει ότι ανήμερα της 20ης Οκτωβρίου 2018, ημέρα Σάββατο και ώρα 10:00’, θα τελεστεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Ιωάννινα, Δοξολογία για τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου. Μετά την Δοξολογία, θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την 20η Οκτωβρίου 2018:
           Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Ηγουμενίτσα και ώρα 09:30.
           Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Άρτα και ώρα 10:00.
           Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στην Πρέβεζα και ώρα 10:00.
Στις εκδηλώσεις έχουν κληθεί να παραστούν οι Θρησκευτικές, Πολιτικές, Δικαστικές και Στρατιωτικές Αρχές της περιοχής, εκπρόσωποι τοπικών επιστημονικών και επαγγελματικών ενώσεων, εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε, εκπρόσωποι των ενώσεων αποστράτων, συνδικαλιστικοί φορείς, καθώς και όλοι οι πολίτες. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να μας τιμήσουν με την παρουσία τους. Επιπλέον, ανακοινώνεται ότι το προσωπικό των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Ηπείρου συμμετέχει ενεργά στην πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία για την Τράπεζα αίματος του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ οι μισές από τις φιάλες αίματος, που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν σε παιδιά με μεσογειακή αναιμία.

(Π.Α.Κ.Π.ΠΟ) ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: «ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ»




















Το τμήμα Αθλητισμού-Πολιτισμού του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δ. Ηγουμενίτσας  ενημερώνει ότι  το πρόγραμμα: "ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ" θα γίνεται ακόμη στο Καστρί και στον Παραπόταμο , σύμφωνα με το παρακάτω  πρόγραμμα:
Δημοτικό Σχολείο Καστριού :
ΤΡΙΤΗ  15:45-16:45
ΠΕΜΠΤΗ 17:00-18:00
Δημοτικό Σχολείο Παραποτάμου :
ΤΡΙΤΗ  17:00-18:00
ΠΕΜΠΤΗ 18:30-19:30
Οι γυναίκες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να προσκομίσουν εκτός από την αίτηση συμμετοχής που θα δοθεί από την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και την ιατρική βεβαίωση συμμετοχής όπως έχουν ενημερωθεί από τον φορέα μας. Η παράδοση τους θα γίνεται στην Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στην προσέλευση του μαθήματος.  Τιμή συμμετοχής 10€ το μήνα.
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:ΓΙΑΝΝΑΚΟΣΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Πληροφορίες:   Τηλ. 2665360019   , FAX : 2665360019    .
  Email:pakppo2@1345.syzefxis.gov.gr
Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ,    Γεράσιμος Φουσέκης

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Συνελήφθη στη Δριμίτσα Θεσπρωτίας 19χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε πεζός ταξιδιωτικό σάκο με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους -16- κιλών και -362- γραμμαρίων


























Συνελήφθη, την(16-10-2018) μετά τα μεσάνυκτα στη Δριμίτσα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 19χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και της παράνομης εισόδου στη χώρα.Ειδικότερα, στα πλαίσια στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων για την αποτροπή εισόδου ναρκωτικών στη χώρα και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 19χρονος, διότι κατελήφθη να μεταφέρει πεζός έναν ταξιδιωτικό σάκο που περιείχε -15- δέμα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους -16- κιλών και -362- γραμμαρίων.Κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά καθώς και  ένα κινητό τηλέφωνο.Ο συλληφθείς, ο οποίος στερείται νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας. 

Συνελήφθη στην Εγνατία Οδό, 61χρονος ημεδαπός, για μεταφορά με σκοπό τη διακίνηση, ναρκωτικών ουσιών















 





Κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους -35- κιλών και -433,5- γραμμαρίων και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.Επιπρόσθετα σε βάρος του 61χρονου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις ποινής φυλάκισης δύο ετών και επτά μηνών, για τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας.Συνελήφθη, την (14-10-2018) το μεσημέρι, στην Εγνατία Οδό (στο ύψος της Τύριας Ιωαννίνων), από αστυνομικούς της Μεικτής Ομάδας Συνοριακής Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 61χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά με σκοπό τη διακίνηση, ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι στην παραπάνω περιοχή και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 61χρονος, όπου μετά από έρευνα βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος, δύο σάκοι που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (35) κιλών και (433,5) γραμμαρίων.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
           (35) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (35) κιλών και (433,5) γραμμαρίων,
           το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεων οχημάτων,
           κινητό τηλέφωνο.
Επιπρόσθετα, όπως διαπιστώθηκε σε βάρος του 61χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας, συνολικής ποινής φυλάκισης  δύο ετών και επτά μηνών καθώς και χρηματικής ποινής (1.000) ευρώ, για τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

 Κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών στη Λωρίδα Σαγιάδας























Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, την (17-10-2018) το απόγευμα, σε δασική περιοχή στη Λωρίδα Σαγιάδας Θεσπρωτίας, επιμελώς κρυμμένοι τρεις ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν σαράντα δύο δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (47) κιλών και (224) γραμμαρίων.Διενεργείται προανάκριση από το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: