ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Με επιτυχία η εκδήλωση με θέμα “ΑΣΚΗΣΗ & ΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ”


Ίσως να είχαν δίκιο που έβαλαν την αγάπη στα βιβλία. Ίσως επειδή δεν θα μπορούσε να ζει πουθενά αλλού. : ( Ουίλιαμ Φώκνερ )

…ΘΕΜΑΤΑ  …14-10-2018   

Με επιτυχία η εκδήλωση με θέμα “ΑΣΚΗΣΗ & ΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ”






















Το ΚΗΦΗ Πέρδικας σε συνεργασία με το ΤΟΜΥ Ηγουμενίτσας στις 10/10/2018 πραγματοποίησαν την εκδήλωση με θέμα “ΑΣΚΗΣΗ & ΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ”.Οι ωφελούμενοι είχαν την δυνατότητα, πέρα από την προφορική ενημέρωση να κάνουν και πρακτική εξάσκηση.

Έργα διευθέτησης ρέματος Λάκκας























Η πρόταση-πράξη του Δήμου Ηγουμενίτσας με τίτλο «ΕΡΓΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΛΑΚΚΑΣ» προϋπολογισμού 2.819.268,396, που υποβλήθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη», του «Ε.Π. Ηπείρου 2014-2020» αξιολογήθηκε θετικά και εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο εν λόγω πρόγραμμα με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.Το φυσικό αντικείμενο της εγκριθείσας πράξης περιλαμβάνει τη διευθέτηση του ρέματος Λάκκας εντός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως, για συνολικό μήκος 318m με τεχνητή κοίτη ορθογωνικής διατομής, κυμαινόμενων διαστάσεων 8,8 - 12,45 Χ 5,00 - 2,50, από οπλισμένο σκυρόδεμα, από το ύψος της περιφερειακής οδού της Ηγουμενίτσας και προς τα κατάντη, μέχρι την πρόσφατα διευθετημένη κοίτη, ενώ παράλληλα προβλέπεται και η διευθέτηση του ρέματος «παραπόταμος Λάκκας» από τη διασταύρωση της περιφερειακής οδού με την οδό Πάργης έως και το κεντρικό ρέμα της Λάκκας συνολικού μήκους 208 m με πλακοσκεπή ορθογωνικό οχετό διαστάσεων 2,50 X 1,50 m2 (υποέργο 1). Επιπλέον στο εν λόγω υποέργο προβλέπεται και η κατασκευή μίας γέφυρας από οπλισμένο σκυρόδεμα επιφάνειας 18Χ18 m2 καθώς και η κατασκευή οδού πρόσβασης προς το ρέμα πλάτους 5m και μήκους 32 m, η οποία θα χρησιμοποιείται από τα μηχανήματα-οχήματα καθαρισμού. Το εν λόγω έργο θα δημοπρατηθεί στο προσεχές διάστημα από τον Δήμο Ηγουμενίτσας.Αξίζει να επισημανθεί ότι η ολοκλήρωση των σχετικών μελετών και ο φάκελος  ετοιμάσθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης του Δήμου Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο της πολιτικής της Δημοτικής Αρχής για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου. Μια πολιτική, που γίνεται με βασική αρχή την προστασία των πολιτών και αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ : 118 προσλήψεις μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού σε Δήμους και Περιφέρειες




  





Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η 10Κ/2018 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, για την πλήρωση 118 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε μικρούς απομακρυσμένους ορεινούς και νησιωτικούς δήμους και περιφέρειες της χώρας.Όπως έχει επισημάνει ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης:
«Πρόκειται για νέες προσλήψεις που θα καλύψουν σημαντικές ανάγκες σε μικρούς δήμους της χώρας οι οποίοι αντιμετωπίζουν περισσότερες δυσκολίες εξαιτίας της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας και γεωγραφικής τους θέσης. Με το προσωπικό αυτό οι συγκεκριμένοι δήμοι θα μπορούν να αξιοποιήσουν τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε δημιουργήσει ειδικά για τους ΟΤΑ και να υλοποιήσουν κρίσιμα έργα στις τοπικές κοινωνίες. Προχωράμε μεθοδικά στην ενίσχυσή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με περισσότερους πόρους και ανθρώπους ώστε να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες και να πρωταγωνιστήσει στη μεγάλη προσπάθεια της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, με στόχο μια ανάπτυξη βιώσιμη και δίκαιη».  Το Υπουργείο Εσωτερικών συνεργάζεται στενά με τους δήμους και τις περιφέρειες όλης της χώρας για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν σε κρίσιμους τομείς, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Υποβολή Αιτήσεων στο πλαίσιο της πρόσκλησης των Σχεδίων Βελτίωσης


























Η Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει ότι στις 5/10/2018 έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο της πρόσκλησης του υπομέτρου 4.1 (Σχέδια Βελτίωσης) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020. Η πρόσκληση αφορούσε δύο δράσεις του υπομέτρου, τη δράση 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» και τη δράση 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος».Η δημόσια δαπάνη που έχει δεσμευθεί στο πλαίσιο της πρόσκλησης ανέρχεται στα 316 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 295,2 εκ. ευρώ προορίζονται για τη δράση 4.1.1 και τα 20,8 εκ. ευρώ για τη δράση 4.1.3. Από τα ανωτέρω ποσά θα κατευθυνθούν κατά προτεραιότητα για την κάλυψη των αναγκών συλλογικών προσώπων τα 73,8 εκ ευρώ για τη δράση 4.1.1 και τα 10,4 εκ. ευρώ για τη δράση 4.1.3Συνολικά υποβλήθηκαν 15.364 αιτήσεις ενίσχυσης με συνολικό προϋπολογισμό προτεινόμενων επενδύσεων 1,6 δισ. ευρώ και αιτούμενη δημόσια δαπάνη 935 εκ. ευρώ.Αναλυτικά στοιχεία ανά είδος προσώπου (φυσικά και νομικά πρόσωπα - συλλογικά σχήματα), και αιτούμενη δημόσια δαπάνη ανά περιφέρεια ακολουθούν στους επόμενους πίνακες.Η αξιολόγηση των προτάσεων θα ξεκινήσει εντός του Νοεμβρίου και θα γίνει με ταχείς ρυθμούς προκειμένου να ακολουθήσουν οι εντάξεις των δικαιούχων που θα καλύπτονται από το όριο των πιστώσεων.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί στην Πρέβεζα, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών 























Σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -66- συσκευασίες (φιξάκια) με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -483,7- γραμμαρίων, έτοιμες προς πώληση.Η διακίνηση των ναρκωτικών γινόταν με τη μέθοδο διανομών παραγγελιών (delivery).Συνελήφθησαν, την (11-10-2018) το βράδυ στην Πρέβεζα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών και οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, τέσσερις ημεδαποί, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.Πρόκειται για δύο άνδρες, ηλικίας 27 και 25 ετών καθώς και δύο γυναίκες, ηλικίας 26 και 49 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.Επίσης, οι ίδιες βαρύνουν και έναν 25χρονο ημεδαπό συνεργό τους, ο οποίος  αναζητείται.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας της 26χρονης, στο οποίο εργάζονταν και οι άλλοι τρεις συλληφθέντες, όπου βρέθηκαν κρυμμένες στο πατάρι του καταστήματος, -66- συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -483,7- γραμμαρίων, έτοιμες προς πώληση.Αναφορικά με τον τρόπο δράσης των συλληφθέντων, από την αστυνομική έρευνα προέκυψαν τα παρακάτω:
           η αποθήκευση και η απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών γινόταν στην παραπάνω κρύπτη και στη συνέχεια ο 27χρονος παρέδιδε τα ναρκωτικά σε μικρές αυτοσχέδιες συσκευασίες (φιξάκια) στον 25χρονο, ο οποίος τα διακινούσε με τη μέθοδο διανομών παραγγελιών (delivery).
           o 27χρονος από κοινού με τον 25χρονο εισέπρατταν και διαχειρίζονταν τα χρήματα που προέρχονταν από την πώλησή τους ενώ τη συγκεκριμένη ποσότητα ναρκωτικών που βρέθηκε στην κρύπτη, ο 27χρονος την προμηθεύτηκε από 25χρονο, ο οποίος αναζητείται.
Οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών κατασχέθηκαν ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους, βρέθηκαν στο σπίτι του 27χρονου συλληφθέντα, άλλες τρεις συσκευασίες με ποσότητα κάνναβης, βάρους (5,1) γραμμαρίων.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός με (116) κιλά κάνναβης στο Ράγιο Θεσπρωτίας στο Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτο του
Στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών οργανώθηκε στο Ράγιο Θεσπρωτίας αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός, οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, οποίος έκρυβε στο αμάξωμα του οχήματος μεγάλη ποσότητα κάνναβηςΣυγκεκριμένα, κατασχέθηκαν περίπου (116) κιλά κάνναβης, που βρέθηκαν  σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη κάτω από το χώρο της καμπίνας των επιβατώνΟι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, οδήγησαν στη σύλληψη 48χρονου ημεδαπού, οδηγού Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ο οποίος έκρυβε στο αμάξωμα του οχήματος μεγάλη ποσότητα κάνναβης. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής στη χώρα και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, την (09-10-2018) το μεσημέρι, συνελήφθη στο Ράγιο Θεσπρωτίας, ο προαναφερόμενος.Ειδικότερα, σε έρευνα που έγινε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 48χρονος, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, κάτω από το χώρο της καμπίνας των επιβατών, εκατόν δεκατρία (113) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (115) κιλών και (962) γραμμαρίων.  υνολικά κατασχέθηκαν: -115- κιλά και -962- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
           το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 48χρονου συλληφθέντα,
           δύο κινητά τηλέφωνα.Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Συνελήφθη 27χρονος, κατηγορούμενος για κλοπή αγροτικού μηχανήματος από αποθήκη στον Άγιο Σπυρίδωνα Άρτας
Συνελήφθη, την (10-10-2018) το μεσημέρι στον Άγιο Σπυρίδωνα Άρτας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 27χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή αγροτικού μηχανήματος από αποθήκη.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 27χρονος προχθές το πρωί στον Άγιο Σπυρίδωνα Άρτας, αφαίρεσε από αποθήκη ιδιοκτησίας 51χρονου ημεδαπού, ένα αγροτικό μηχάνημα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών, κατά το τελευταίο 24ωρο, για διάφορα ποινικά αδικήματα Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις και σχηματισμοί δικογραφιών, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου. Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:
           την 12/10 το μεσημέρι σε χωριό του Δήμου Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 43χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων. Ειδικότερα, μετά από έρευνα που έγινε στο σπίτι του 43χρονου, διαπιστώθηκε ότι κατείχε παράνομα τέσσερα κυνηγετικά όπλα, εκ των οποίων τα δύο έφεραν επιπρόσθετα παραποιημένο αριθμό αναγνώρισης και κάννης. Τα παραπάνω όπλα κατασχέθηκαν.
           την 12/10 το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 36χρονος ημεδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε κατείχε μία συσκευασία και ένα δοχείο με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους, (66,7) γραμμαρίων.
           την 12/10  το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 39χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης δεκαέξι μηνών και χρηματικής ποινής (4.400), για παράβαση της νομοθεσίας «περί επιταγών».
           την 12/10 αργά το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, ένας 40χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, διότι  σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης, κατελήφθη να λειτουργεί μουσική, έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.
           μετά τα μεσάνυκτα 12/10  στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 52χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης τεσσάρων μηνών, για παράβαση του ΚΟΚ.
           Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε βάρος 34χρονου ημεδαπού, για κλοπή. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 34χρονος χθες το πρωί εισήλθε σε ιατρείο στην πόλη της Άρτας και αφαίρεσε έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.




Δεν υπάρχουν σχόλια: