ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Δωρεάν είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία την 28η Οκτωβρίου


Η γάτα που κάθισε στο χαλάκι δεν είναι ιστορία. Η γάτα που κάθισε στο χαλάκι μιας άλλης γάτας είναι ιστορία.: ( Τζων Λε Καρρέ )

 …ΘΕΜΑΤΑ  …24-10-2018   

 Δωρεάν είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία την 28η Οκτωβρίου





















Ημέρα ελεύθερης εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία είναι η Κυριακή 28 Οκτωβρίου, λόγω της εθνικής εορτής.Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου από την 1η Νοεμβρίου έως και την 31ηΜαρτίου 2019 η είσοδος σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία γίνεται με μειωμένη τιμή για όλους τους επισκέπτες, ενώ η πρώτη Κυριακή κάθε μήνα είναι ημέρα ελεύθερης εισόδου.

Οστεοαρθρίτιδα: Εκτίμηση και Αντιμετώπιση

























Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων προαγωγής της δημόσιας υγείας, διοργανώνει την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου και ώρα 09:30, στο χώρο του ΚΑΠΗ-ΚΗΦΗ Πλαταριάς, ομιλία με θέμα «Οστεοαρθρίτιδα: Εκτίμηση και Αντιμετώπιση». Μετά το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συμμετέχοντες.Ομιλητής θα είναι ο ιατρός ορθοπαιδικός – χειρουργός κ. Σωτήριος Κωστής.Τη συζήτηση θα συντονίσει η κ. Νικολέτα Λάμπρου, νοσηλεύτρια (MPH).

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΧΟΡΗΓΩΝ : Θεματικό Συνέδριο «ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ» 





















Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας, μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ, πρόκειται να υλοποιήσει το 1ο Πανελλήνιο Θεματικό Συνέδριο «ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ» με τίτλο «Ο Ρόλος των Κέντρων Πρόληψης (ΚΕΠ) Υγείας στους Δήμους», υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, της Περιφέρειας Ηπείρου και του Υπουργείου Εσωτερικών, την 30 Νοεμβρίου και το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Ηγουμενίτσα. Το ΚΕΠ Υγείας είναι μια νέα και πρωτοποριακή δομή, που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση, διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων, αλλά και παραπομπή των πολιτών σε δομές υγείας. Στον 1ο χρόνο λειτουργίας της στον Δήμο Ηγουμενίτσας, η νέα αυτή δημοτική δομή εδραιώθηκε στη συνείδηση των συμπολιτών μας ως μια δομή που στέκεται στο πλευρό τους, παρέχοντας τους τη δυνατότητα της ενημέρωσης σχετικά με τα οκτώ (8) συνηθέστερα νοσήματα, αλλά και της πρόληψης μέσω των δωρεάν εξετάσεων που διοργανώνει.Η πραγματοποίηση του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου του ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο μας, αποτελεί τιμητική αναγνώριση των καινοτόμων δράσεων που αναπτύξαμε, αλλά ταυτόχρονα και μοναδική ευκαιρία ανάδειξης της περιοχής μας στην παραγωγή επιστήμης και φυσικά πολιτισμού, φιλοξενώντας δράσεις πανελλήνιας εμβέλειας με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, που απαντούν στις ανάγκες της κοινωνίας και φυσικά των δημοτών μας.Επισημαίνουμε ότι στη μεγάλη αυτή διοργάνωση του Θεματικού Συνεδρίου «ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ»  έχουν κληθεί να συμμετάσχουν:
           Εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου,
           Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλη την Ελλάδα,
           Εκπρόσωποι Δημόσιων και Ιδιωτικών Φορέων Υγείας, Πανεπιστήμια, φορείς της Κοινωνίας των πολιτών,
           Στελέχη των Δήμων που εργάζονται  στις κοινωνικές υπηρεσίες, στις υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής Υγείας, σε περιβαλλοντικές υπηρεσίες, όπως καθαριότητα, πολεοδομία, τεχνικές υπηρεσίες, καθώς και εξωτερικοί συνεργάτες των Δήμων στους τομείς αυτούς.
Τη Διοργάνωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους διακεκριμένοι ομιλητές, οι οποίοι θα αναπτύξουν θέματα Προαγωγής της Υγείας και Βελτίωσης του  Περιβάλλοντος σχετικών με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επιπλέον, πρόκειται να παρουσιαστούν Προγράμματα και Δράσεις που έχουν αναπτύξει οι Δήμοι.Προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στις τοπικές μας επιχειρήσεις να προβάλλουν τις υπηρεσίες και προϊόντα τους κατά την διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου  καλούμε όλους τους επιχειρηματίες που επιθυμούν να στηρίξουν με χορηγία αυτήν την πολύ σημαντική για τον Δήμο μας διοργάνωση, όπως επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2665361270 και 2665361268.

Δήμος Ηγουμενίτσας : Συνάντηση εργασίας για την λειτουργία του Regina Mare




















Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο, κ. Δημήτριο Πάκο και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Πέρδικας, κ. Κωνσταντίνο Ιλβανίδη, πραγματοποίησαν συνάντηση  εργασίας την  Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, σε κεντρικό εστιατόριο της Πέρδικας, με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Marbella Α.Ε., κ. Χρήστο Κτενίδη, τον Γενικό Διευθυντή, κ. Τηλέμαχο Γουρζή , τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων, κ. Δημήτριο Κόλλια, τον Τεχνικό Σύμβουλο, κ. Σάββα Πουλημένο και τον Συνεργάτη της Marbella, κ. Χρήστο Μπούλμο.Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων με αφορμή την έναρξη εργασιών εκσυγχρονισμού-αναβάθμισης της ξενοδοχειακής μονάδας Regina Mare στην παραλία Καραβοστάσι της Τ.Κ. Πέρδικας.Ο Πρόεδρος της Marbella A.E, που είναι η ιδιοκτήτρια εταιρεία της τουριστικής μονάδας ενημέρωσε τον κ. Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, πως ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για τον εκσυγχρονισμό-αναβάθμιση και μετατροπή της μονάδας σε ξενοδοχείο 5 αστέρων. Στόχος είναι η μετατροπή της μονάδας σε ξενοδοχείο πολυτελείας και η επίσημη έναρξη λειτουργίας του την 1η Μαΐου 2020. Το ξενοδοχείο θα απασχολήσει τουλάχιστον 150 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ θα ακολουθήσει λεπτομερής παρουσίαση τόσο του τρόπου λειτουργίας, όσο και των παρεχόμενων υπηρεσιών σε ειδική-ενημερωτική εκδήλωση. Σε αυτά τα πλαίσια, η εταιρεία ζήτησε τη συνδρομή της Δημοτικής Αρχής και της Κοινότητας Πέρδικας στην ομαλή εκτέλεση του έργου ανακαίνισης που θα αναβαθμίσει όχι μόνο το ξενοδοχείο αλλά και το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν της περιοχής.
 Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας επεσήμανε στον Πρόεδρο, κ. Χρήστο Κτενίδη, την ιδιαίτερη σημασία της συγκεκριμένης ξενοδοχειακής μονάδας, όχι μόνο για την Τοπική Κοινότητα της Πέρδικας, αλλά και για ολόκληρο τον Νομό Θεσπρωτίας. Υπογράμμισε δε πως η Δημοτική Αρχή, σύμφωνα με τη σταθερή πολιτική της θέση για τη στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας που συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη του Δήμου, θα παράσχει οποιαδήποτε δυνατή βοήθεια για τη διασφάλιση της επιτυχούς λειτουργίας του ξενοδοχείου. Τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στη συνεργασία, δικτύωση και πρόσληψη προσωπικού από την Τ.Κ. Πέρδικας αλλά και από το σύνολο του Δήμου Ηγουμενίτσας. Πρόκειται για μια πρόταση που έγινε αποδεκτή και θεωρήθηκε από τον Πρόεδρο και τους συνεργάτες της Marbella ως μια εκ των βασικών προϋποθέσεων επιτυχούς λειτουργίας του Ξενοδοχείου.

Φ. Κουβέλης: Προωθούνται οι υποπαραχωρήσεις δραστηριοτήτων σε λιμάνια. Δεν θα ιδιωτικοποιηθεί το λιμάνι της Κέρκυρας















 





Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσουν άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα για την ανάπτυξη της Κέρκυρας εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης, που έγινε σήμερα το πρωί στον Οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας. Ο υπουργός δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί  το λιμάνι της Κέρκυρας και τόνισε ότι προωθεί στη Βουλή  το  νομοσχέδιο  για τις  υποπαραχωρήσεις  δραστηριοτήτων σε λιμένες, κάτι που είναι εντελώς διαφορετικό  με τα όσα έχουν γίνει ως τώρα για την αξιοποίηση των λιμανιών του Πειραιά και της  Θεσσαλονίκης.  Το νομοσχέδιο αφορά μεταξύ άλλων στα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Βόλου, Ελευσίνας, Πάτρας, Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας.Στη σύσκεψη συζητήθηκε ακόμα το θέμα της λειτουργίας των υδατοδρομίων, για τη σύνδεση της Κέρκυρας με άλλα νησιά και με την ηπειρωτική χώρα, μέσω υδροπλάνων. «Η επόμενη θερινή σεζόν θα βρει το Ιόνιο με υδροπλάνα» δήλωσε ο κ. Κουβέλης.  Συζητήθηκαν ακόμα  το ζήτημα της παραχώρησης του παραλιακού μετώπου και το μείζον πρόβλημα με τη συσσώρευση απορριμμάτων στην πόλη της Κέρκυρας, για το οποίο ο υπουργός επεσήμανε ότι η αυτοδιοίκηση οφείλει να αξιοποιήσει όλες τις νόμιμες και δυνατές  λύσεις, για την αντιμετώπιση του θέματος.  Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΟΛΚΕ,  Σπύρος Στεφανίδης, η διευθύντρια του Οργανισμού Βασιλική Μουρτζούκου, η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή, ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος, ο Δήμαρχος Παξών Σπύρος Βλαχόπουλος ,  και οι βουλευτές Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη και Κώστας Παυλίδης.Στη συνέχεια ο υπουργός μετέβη στην Ηγουμενίτσα όπου είχε συνάντηση με τον επικεφαλής  του Κεντρικού Λιμεναρχείου, Πλοίαρχο ΛΣ,  Αντώνη Μάζη,  ο οποίος συζήτησε με τον κ. Κουβέλη και με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο ΛΣ Σταμάτη Ράπτη, το πεδίο δράσης, την αποστολή και την προσφορά των στελεχών του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.  σε μια κομβική για τη χώρα λιμενική περιοχή.Ακολούθως ο υπουργός μετέβη στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.Η.) όπου με τον πρόεδρο  Ανδρέα Νταή, συζήτησαν προτάσεις για την περαιτέρω αξιοποίηση του λιμανιού, με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής. Ο κ. Κουβέλης επισκέφτηκε την περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας και τον Λιμενικό Σταθμό  Σαγιάδας, σημειώνοντας ιδιαίτερα την κρίσιμη συμβολή των στελεχών του Λιμενικού Σώματος στην ομαλή καθημερινότητα των παραλιμένιων περιοχών, καθώς και στην εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των λιμανιών.

Ενισχυτική διδασκαλία για το σχολικό έτος 2018-2019




















Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση για την οργάνωση και λειτουργία σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης ως προς την Ενισχυτική Διδασκαλία για το σχολικό έτος 2018-2019. Τα αυτοτελή υποστηρικτικά προγράμματα διδασκαλίας μπορούν να παρακολουθήσουν μαθητές του Γυμνασίου στα μαθήματα:
1) Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία
2) Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία
3) Μαθηματικά
4) Φυσική
5) Χημεία
6) Αγγλικά
Σημειώνεται ότι σκοπός της Ενισχυτικής Διδασκαλίας είναι η επανένταξη των μαθητών στη διαδικασία μάθησης, η βελτίωση της απόδοσής τους ώστε να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση, η μείωση της μαθητικής διαρροής και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου και η αύξηση των ποσοστών πρόσβασης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Στην ‘’ φάκα ‘’ της ΕΛ.ΑΣ. (73) κιλά και (840) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και πάνω από (2) κιλά κατεργασμένη κάνναβη «σοκολάτα»























Συνελήφθησαν κατόπιν συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων στην Κορίτιανη Θεσπρωτίας και στην Κυψέλη Αττικής, δύο αλλοδαποί, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση διακίνησης μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.Κατασχέθηκαν (73) κιλά και (840) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και πάνω από (2) κιλά κατεργασμένη κάνναβη «σοκολάτα».Συνελήφθησαν την (18-10-2018), στην Κορίτιανη Θεσπρωτίας και στην Κυψέλη Αττικής,  στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 24 και 35 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση διακίνησης μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο επιχειρήσεων, στις οποίες συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών, Αλλοδαπών & Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Ηγουμενίτσας, της Ειδικής Ομάδας Διασυνοριακού Εγκλήματος του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.Ειδικότερα, κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών και στοιχείων και στο πλαίσιο διασυνοριακής συνεργασίας με τις Αλβανικές Αρχές, οι αστυνομικοί στην Κορίτιανη Θεσπρωτίας, ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 24χρονος δράστης και μετά από έρευνα που έγινε σε αυτό, βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος του οχήματος, (55) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (73) κιλών και (840) γραμμαρίων καθώς και (19) δέματα με κατεργασμένη κάνναβη «σοκολάτα», συνολικού βάρους (2) κιλών και (30) γραμμαρίων.Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, παραλήπτης των παραπάνω ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών ήταν ο 35χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες αργά το απόγευμα στην Κυψέλη Αττικής.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
           ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (73) κιλών και (840) γραμμαρίων,
           κατεργασμένη κάνναβη «σοκολάτα», συνολικού βάρους (2) κιλών και (30) γραμμαρίων,
           το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεων οχημάτων, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών,
           πέντε κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Περίπου 48 κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μέσα σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην περιοχή της Πλαγιάς Ιωαννίνων 


























Συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός, οδηγός και ιδιοκτήτης του παραπάνω οχήματος, ο οποίος κατηγορείται για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών .Επίσης, στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και ένας 41χρονος αλλοδαπός, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται, διότι ως οδηγός έτερου αυτοκινήτου λειτουργούσε ως προπομπός  κατά τη διακίνηση των ναρκωτικών.Συνελήφθη, την (17-10-2018) αργά το απόγευμα στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης ( στο ύψος της διασταύρωσης Πλαγιάς Κόνιτσας), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 49χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.Επιπρόσθετα, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 41χρονος αλλοδαπός, συνεργός του 49χρονου συλληφθέντα, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε προχθές αργά το απόγευμα στην παραπάνω περιοχή και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 49χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο χώρο των αποσκευών του οχήματος τρεις σάκοι που περιείχαν  -32- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (47) κιλών και (863,5) γραμμαρίων.Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε η εμπλοκή στην υπόθεση και του 41χρονου αλλοδαπού, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε, ως οδηγός έτερου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου λειτουργούσε ως προπομπός κατά τη διακίνηση των ναρκωτικών και ενημέρωνε τον 49χρονο για το ενδεχόμενο επικείμενων αστυνομικών ελέγχων.Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δραστών σε χωριό της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
           πλαστικό κυτίο, με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (150,7) γραμμαρίων,
           τα χρηματικά ποσά των (1.500) ευρώ και (14.000) λεκ Αλβανίας,
           το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 41χρονου δράστη, που λειτουργούσε ως προπομπός.
Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 49χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά των ναρκωτικών καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 25χρονος στα Ιωάννινα, κατηγορούμενος για κλοπές από οχήματα
Συνελήφθη, την (22-10-2018) αργά το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 25χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές.Ειδικότερα, ο 25χρονος κατελήφθη επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς τη στιγμή που επιχειρούσε να αφαιρέσει αντικείμενα από σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, προέκυψε ότι ο δράστης την ίδια ημέρα λίγο νωρίτερα είχε διαπράξει κλοπή από όχημα στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων, αφαιρώντας  μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα αντικείμενα. Οι αστυνομικοί βρήκαν, στην κατοχή του δράστη, κατά την σύλληψή του, τα κλοπιμαία, τα οποία απέδωσαν στον ιδιοκτήτη. Ο συλληφθείς, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την συμμετοχή του και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.
Σύλληψη δύο αλλοδαπών για   πλαστογραφία και  παράνομη είσοδο στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας
Συνελήφθησαν, την (20-10-2018) το απόγευμα στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 23 και 20 ετών, για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο.Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, οι δύο αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ κατείχαν διαβατήρια τα οποία έφεραν πλαστές σφραγίδες εισόδου.Επιπρόσθετα, σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen. Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν από το A΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, το οποίο ενεργεί την προανάκριση. 
Σύλληψη φυγόποινου ημεδαπού στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, την (21-10-2018) μετά τα μεσάνυκτα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 48χρονος ημεδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης τεσσάρων μηνών, για ενδοοικογενειακή βία.







Δεν υπάρχουν σχόλια: