ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Tό Τμῆμα Νεότητας τῆς ἐνορίας Κεστρίνης Θεσπρωτίας συμμετεῖχε στή λιτανεία τοῦ ἁγίου Σπυρίδωνα


Αν η γνώση δηµιουργεί προβλήματα, η άγνοια σίγουρα δεν µπορεί να τα λύσει.: ( Ισαάκ Ασίμωφ )

…ΘΕΜΑΤΑ …12-08-2018


Tό Τμῆμα Νεότητας τῆς ἐνορίας Κεστρίνης Θεσπρωτίας συμμετεῖχε στή λιτανεία τοῦ ἁγίου Σπυρίδωνα




























Tό Τμῆμα Νεότητας τῆς ἐνορίας Κεστρίνης Θεσπρωτίας συμμετεῖχε, τό Σάββατο 11 Αὐγούστου 2018,  στή λιτανεία τοῦ ἁγίου Σπυρίδωνα στήν Κέρκυρα, ὅπου ἑορτάστηκε ἡ ἀνάμνηση τοῦ θαύματος τοῦ ἁγίου γιά τήν ἀπαλλαγή τοῦ νησιοῦ ἀπό τούς Ἀγαρηνούς τό 1716. Τά παιδιά, ἀλλά καί γονεῖς τους, πού τά συνόδευαν, παρακολούθησαν μέρος της λιτανείας καί προσκύνησαν τό λείψανο τοῦ ἁγίου. Ἀφοῦ παρατέθηκε γεῦμα, ἐπέστρεψαν στήν ἀφετηρία τους. Ἀξίζει να σημειωθεῖ καί νά ἐπαινεθεῖ δημόσια ἡ συμβολή στό προσκύνημα του ναυτικοῦ πράκτορα  Ἄκη Μπρέστα, ὁ ὁποῖος μέ δική του πρωτοβουλία καί δείχνοντας τήν εὐαισθησία του γιά τήν πίστη τῶν νέων, προσέφερε ἐξ ὁλοκλήρου τά εἰσιτήρια μετακίνησης μέ τό καράβι ἀπό τήν Ἡγουμενίτσα στήν Κέρκυρα καί ἀπό τήν Κέρκυρα στήν Ἡγουμενίτσα. Ὁ ἐφημέριος τῆς ἐνορίας, πρεσβύτερος-θεολόγος π. Ἠλίας Μάκος, πού ἦταν μαζί μέ τά παιδιά στό προσκύνημα, ἀνέδειξε τήν ἀνάγκη νά προστρέξουμε ξανά στόν ἅγιο Σπυρίδωνα, στή δύσκολη αὐτή περίοδο, τήν ὁποία ζοῦμε, πού ἐπικρατεῖ ἡ πνευματική σύγχυση καί ἡ ἀπομάκρυνση ἀπό τόν Χριστό. Ὁ ἅγιος Σπυρίδωνας ὑπῆρξε καιομένη λαμπάδα γιά τή δόξα τοῦ Θεοῦ, γι’αυτό ἀξιώθηκε νά θαυματουργεῖ. Καί ἄφησε ἴχνη βαθιᾶς εὐσέβειας καί ἐνάρετου βίου πρός τό λαό. Ἀπέδειξε ὅτι ἡ Ἐκκλησία εἶναι μιά ἄλλη πραγματικότητα. Εἶναι αὐτό, πού δέ βλέπουμε μέ τούς χωμάτινους ὀφθαλμούς. Εἶναι ἡ πατρίδα τῆς ἀλήθειας, εἶναι «Θεοῦ φυτεία». Μᾶς διαμηνύει ἀπό τά βάθη τῶν αἰώνων ὁ ἅγιος Σπυρίδων, μέσα στήν ἀσάφεια καί τήν ἀμφισημία τῶν καιρῶν, ὅτι ὅπου διώξαμε τό Θεό, ἐκεῖ ἦλθαν τά πικρά δάκρυα τῆς ἁμαρτίας, τῆς αἰχμαλωσίας. Μᾶς ἔκανε κληρονόμους ἀνεκτίμητων Ὀρθόδοξων παραδόσεων, τίς ὁποῖες ὀφείλουμε νά διασώσουμε ὡς κόρη ὀφθαλμοῦ.
Ἐκ τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Μηνᾶ Κεστρίνης Θεσπρωτίας

Π.ΑΚ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας :ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018 - «18o Αντάμωμα Περδικιωτών»





























Το Π.ΑΚ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας σας ενημερώνει για την εκδήλωση  του «Ανταμώματος των Απανταχού Περδικιωτών» που θα πραγματοποιηθεί  στα πλαίσια των εκδηλώσεων «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018» στην Πέρδικα την Δευτέρα 13-08-2018. Είναι το 18ο αντάμωμα που διοργανώνεται από τον Δήμο Ηγουμενίτσας, το ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας, την Τοπική Κοινότητα Πέρδικας και τον Πολιτιστικό και Επιμορφωτικό Σύλλογο Πέρδικας στο αμφιθέατρο της Πέρδικας. Μια παραδοσιακή βραδιά με ηπειρώτικους χορούς και τραγούδια που θα παρουσιαστούν από τα τμήματα του Πολιτιστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου Πέρδικας, τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κεραμίτσας και τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Γραικοχωρίου «Ο Άγιος Δημήτριος». Στο φετινό αντάμωμα τα τραγούδια ερμηνεύει ο Μάκης Κιάμος και στο κλαρίνο ο  Τάσος Χούσος με την  συνοδεία των αυθεντικών μουσικών ερμηνευτών της ηπειρώτικης παράδοσής μας.Η εκδήλωση αποτελεί θεσμό για την περιοχή που γίνεται για 18η συνεχόμενη χρονιά όπου υποδέχεται και αγκαλιάζει τους ξενιτεμένους με τον καλύτερο τρόπο να ανταμώσουν όλοι μαζί νοσταλγώντας τα παλιά κάτω από τους ήχους και τα βήματα της δημοτικής μας μουσικοχορευτικής μας παράδοσης, που στο τέλος γίνονται ένας κύκλος όπως παλιά. Ώρα έναρξης 21:30, είσοδος ελεύθερη.   
Facebook event: www.facebook.com/events/504095983366707/
Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ , Γεράσιμος Φουσέκης

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS 















Κλοπή      στους Ιερούς Ναούς Αγίου Δημητρίου και Αγίου Νικολάου, στην Τράπεζα Κόνιτσας
Καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας κλοπή στους Ιερούς Ναούς Αγίου Δημητρίου και Αγίου Νικολάου, στην Τράπεζα Κόνιτσας Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 09 έως 10-08-2018, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν την κεντρική είσοδο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από το παγκάρι, δύο επίχρυσα δισκοπότηρα και ένα Ιερό Ευαγγέλιο.Επίσης, κατά το χρονικό διάστημα από 09 έως 11-08-2018, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν την κεντρική είσοδο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου και αφαίρεσαν τρεις εικόνες.Ενεργείται προανάκριση.Εξιχνιάστηκαν διαδοχικές κλοπές, που έγιναν την (10-08-2018) μετά τα μεσάνυκτα σε τέσσερα καταστήματα και εκκλησία σε χωριά του Δήμου Ζίτσας.Συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας, διαδοχικές υποθέσεις κλοπών, που έγιναν την (10-08-2018) μετά τα μεσάνυκτα σε τέσσερα καταστήματα και εκκλησία σε χωριά του Δήμου Ζίτσας. Για τις υποθέσεις αυτές, εντοπίστηκε και συνελήφθη την (10-08-2018) το πρωί στο Γραμμένο Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας, ένας 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο δράστης χθες μετά τα μεσάνυκτα διέπραξε τις παρακάτω κλοπές:
           διέρρηξε τέσσερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Γραμμένο και στο Βαγενίτι Ιωαννίνων, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικά ποσά από τις ταμειακές μηχανές,
           διέρρηξε τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Βαγενίτι Ιωαννίνων και αφαίρεσε χρηματικό ποσό από το παγκάρι.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας
Θανατηφόρο τροχαίο στο 3,5ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Στεφάνης - Δερβιζιάνων
Την (09-08-2018) το απόγευμα στο 3,5ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Στεφάνης - Δερβιζιάνων, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε  60χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί  το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών στο 4ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας
Συνελήφθη, την (09-08-2018) το απόγευμα στο 4ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, ένας 34χρονος ημεδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (5,6) γραμμαρίων και μία συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), βάρους (4,3) γραμμαρίων.
Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, την (09-08-2018) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων,  ένας 35χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Γ΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης τεσσάρων μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.














                                                                                                                


























Δεν υπάρχουν σχόλια: