ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 - Σε 132 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας


…ΘΕΜΑΤΑ …09-08-2018


ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 - Σε 132 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας


















Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει από το 2002 με επιτυχία τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία στο κοινό σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού. Η Πανσέληνος του Αυγούστου 2018 έχει ενταχθεί στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.Ο εορτασμός της Πανσελήνου του Αυγούστου 2018 θα κορυφωθεί την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018,  ημέρα της Πανσελήνου, με εκδηλώσεις που εκκινούν από τις 24 Αυγούστου, συνεχίζονται στις 25 και ολοκληρώνονται στις 27 Αυγούστου. Σε 132 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας θα πραγματοποιηθούν 95 εκδηλώσεις (μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις, προβολές ταινιών) ενώ θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων 37 χώροι και μουσεία.Υπενθυμίζεται ότι η  Πανσέληνος του Αυγούστου 2017 προσέλκυσε πάνω από  75.000 επισκέπτες που κατέκλυσαν αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την επικράτεια.Η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δήμος Ηγουμενίτσας - Αξιοποίηση του κτηρίου του νέου Δημαρχείου Μαργαριτίου























Κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι το σύγχρονο, νεόδμητο κτήριο στο Μαργαρίτι στο οποίο επρόκειτο να στεγάσει το Νέο Δημαρχείο Μαργαριτίου, πρέπει να αξιοποιηθεί με στόχο να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής.Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε χτες, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου, ανοιχτή συνέλευση φορέων και κατοίκων στο Μαργαρίτι και ξεκίνησε η ανοιχτή διαβούλευση η οποία θα ολοκληρωθεί τέλος Αυγούστου οπότε και θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη συνέλευση κατοίκων κατά την οποία θα οριστικοποιηθούν οι προτάσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο θα λάβει και τις σχετικές αποφάσεις. Καλούνται λοιπόν όσοι επιθυμούν να συμβάλουν με προτάσεις να τις αποστείλουν ηλεκτρονικά στο e-mail: info@igoumenitsa.gr  .

ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ/ΝΠΔΔ          - (ΠΑΚΠΠΟ)      : Ενημέρωση σχετικά με τα VOUCHER των Παιδικών τμημάτων




















Οι μητέρες που έκαναν μόνες τους την αίτηση εγγραφής μέσω ΈΣΠΑ του παιδιού τους για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και πήραν VOUCHER μπορούν να προσέλθουν στα γραφεία του ΠΑΚΠΠΟ για να υπογράψουν την σύμβαση με το παιδικό της επιλογής τους τις παρακάτω ημέρες: Παρασκευή Δευτέρα και Τρίτη 3-6-7Αυγουστου και από 27 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:00-2:00μμ. Αφορά κυρίως τις μητέρες που είτε την υπέβαλαν μόνες τους την αίτηση είτε σε κάποιο ΚΔΑΠ μαζί με το άλλο τους παιδί και δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε  μαζί τους.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
Συνελήφθη 19χρονος αλλοδαπός στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, ο οποίος μετέφερε και επιχείρησε να διακινήσει στη χώρα ναρκωτικές ουσίες



























Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη 28χρονο αλλοδαπό.Κατασχέθηκαν πάνω από (17) κιλά κάνναβης, τα οποία βρέθηκαν σε κρύπτες στο εσωτερικό του οχήματος.Αλλοδαπός διακινητής ναρκωτικών, ο οποίος μετέφερε και επιχείρησε να διακινήσει στη χώρα ναρκωτικές ουσίες, συνελήφθη ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, η οποία πραγματοποιήθηκε την (01-08-2018) το μεσημέρι, στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας.Πρόκειται για έναν 19χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν 28χρονο αλλοδαπό, που αναζητείται.Ειδικότερα, στο πλαίσιο διασυνοριακής συνεργασίας με τις Αλβανικές Αρχές και κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 19χρονος δράστης και μετά από έρευνα που έγινε σε αυτό, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες πίσω από τις ταπετσαρίες του οχήματος, είκοσι έξι (26) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (17) κιλών και (474) γραμμαρίων.Επιπρόσθετα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οργανωτής της διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών είναι 28χρονος αλλοδαπός, ο οποίος αναζητείται.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
           ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (17) κιλών και (474) γραμμαρίων,
           το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 19χρονου δράστη, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών,
           το χρηματικό ποσό των (600) ευρώ,
           δύο κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθη 37χρονος στα Ιωάννινα για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη, την (06-08-2018) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης  Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 37χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια  δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, σε στοχευμένη έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στην οικία του 37χρονου, βρέθηκαν και κατέσχεσαν τα παρακάτω:
           δύο δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία καλλιεργούσε ο δράστης, σε γλάστρες, στο μπαλκόνι του σπιτιού του,
           συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (11,2) γραμμαρίων,
           δεκαεπτά (17) ναρκωτικά χάπια.
Την προανάκριση διενεργεί  το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού     στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας
Συνελήφθη, την (05-08-2018) το απόγευμα, στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 35χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης δώδεκα μηνών, για επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Σύλληψη ημεδαπού για διακεκριμένες φθορές και κατοχή ναρκωτικών στην Ηγουμενίτσα
Συνελήφθη, την (07-08-2018) τα ξημερώματα, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 21χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων φθορών και κατοχή ναρκωτικών. Ειδικότερα, ο δράστης συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω από τον αστυνομικό σκοπό διότι αποπειράθηκε να προκαλέσει φθορές με χρήση σπρέι σε σταθμευμένο περιπολικό όχημα ενώ νωρίτερα διαπιστώθηκε ότι με τον ίδιο τρόπο είχε προκαλέσει φθορές σε άλλα οχήματα και κτίρια (αναγράφοντας συνθήματα οπαδικού περιεχομένου).Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα σπρέι καθώς και έντεκα ναρκωτικά χάπια. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Σύλληψη αλλοδαπού για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας
Συνελήφθη, την (07-08-2018) το μεσημέρι στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 39χρονος αλλοδαπός, για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο. Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, ο 39χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ κατείχε και επέδειξε αλβανικό διαβατήριο, το οποίο έφερε πλαστή σφραγίδα εισόδου.Το πλαστό έγγραφο κατασχέθηκε.
ΕΛ.ΑΣ. - Περί μεταγωγών





















Σε σχέση με αναφορές για τη μεταγωγή κρατουμένου από τη φυλακή Κορυδαλλού σε άλλη φυλακή γίνονται γνωστά τα ακόλουθα:
Η Φυλακή Κορυδαλλού, όπως έχει εξαγγείλει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, μετατρέπεται βήμα – βήμα σε κατάστημα κράτησης υποδίκων και προχωρά συνολικά η αναδιοργάνωσή της. Ισοβίτες δεν θα έχουν θέση σ’ αυτήν. Πολιτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η μεταγωγή όσο περισσότερων κρατουμένων είναι δυνατόν σε αγροτικές φυλακές.Η συγκεκριμένη απόφαση μεταγωγής ελήφθη από την αρμόδια Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών και στηρίχθηκε στη συνδρομή όλων των προϋποθέσεων του νόμου. Συνεπώς καλό είναι να γνωρίζει κάθε όψιμα ενδιαφερόμενος ότι τηρήθηκε απολύτως η νομιμότητα.Η μεταγωγή σε άλλη φυλακή δεν συνεπάγεται χαριστική μεταχείριση, μείωση της ποινής ή ημιελεύθερη διαβίωση. Η έκτιση της ποινής συνεχίζεται κανονικά. Άλλωστε, στις Αγροτικές φυλακές υπάρχει μεγάλος αριθμός ισοβιτών, χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα εξ αιτίας του λόγου αυτού.Ενημερώνουμε, με την ευκαιρία, τον κ. Κ. Μητσοτάκη ότι οι μεταγωγές κρατουμένων δεν ανακοινώνονται, ούτε γίνονται με τυμπανοκρουσίες, εκτός αν έχει διαφορετική πληροφόρηση από την εποχή που ήταν Υπουργός. Τέλος, η προσπάθεια του κ. Κ. Μητσοτάκη να συνδέσει τη συγκεκριμένη μεταγωγή με την εθνική τραγωδία που ζούμε είναι μια ακόμα πράξη τυμβωρυχίας. Καλό πάντως είναι να μάθει κάποτε ότι οι λειτουργίες της πολιτείας δεν σταματούν στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας.
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας συνελήφθη στον Πειραιά Αττικής, 44χρονος αλλοδαπός,  στην κατοχή του οποίου βρέθηκε σημαντική ποσότητα ηρωίνης












Κατασχέθηκαν -2- κιλά και -33- γραμμάρια ηρωίνης  .Η συστηματική έρευνα αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, οδήγησε στα ίχνη 44χρονου αλλοδαπού, ο οποίος κατείχε πάνω από (2) κιλά ηρωίνης, με σκοπό τη διακίνηση.Η αυτόφωρη σύλληψη επετεύχθη σήμερα (08-08-2018) το πρωί στον Πειραιά Αττικής, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και στο πλαίσιο δράσεων για την αποδόμηση εγκληματικών δικτύων διακίνησης ποσοτήτων «σκληρών» ναρκωτικών.Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίσθηκε ο 44χρονος να κινείται πεζός    και στην κατοχή του βρέθηκαν τέσσερα δέματα με ηρωίνη, συνολικού βάρους  (2) κιλών και (33) γραμμαρίων.Σε βάρος του σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για  διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η δράση και οι διασυνδέσεις του.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.
Περισσότερα από (53) κιλά κάνναβης κατασχέθηκαν έπειτα από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο Κομπότι Άρτας 























 Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ένας 33χρονος ως οδηγός του οχήματος και μία 21χρονη ως συνοδηγός.Ο οδηγός του οχήματος ο οποίος τυγχάνει και ιδιοκτήτης αυτού, είχε προβεί σε προγενέστερο χρόνο σε ειδική διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου του πορτ παγκάζ και των πίσω καθισμάτων του αυτοκινήτου, δημιουργώντας κρύπτες για την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών.Αλλοδαποί διακινητές ναρκωτικών, οι οποίοι εισήγαγαν και επιχείρησαν να διακινήσουν στη χώρα ναρκωτικές ουσίες, συνελήφθησαν ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, η οποία πραγματοποιήθηκε την (06-08-2018) το πρωί, στην περιοχή του Κομποτίου Άρτας.Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, έναν 33χρονο και μία 21χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ο 33χρονος ως οδηγός και η 21χρονη ως συνοδηγός και μετά από έρευνα που έγινε σε αυτό, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στον εσωτερικό χώρο του πορτ παγκάζ και στα πίσω καθίσματα του οχήματος, πενήντα δύο (52) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (53) κιλών και (620) γραμμαρίων. Συνολικά, κατασχέθηκαν:
           ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (53.620) γραμμαρίων, που ήταν κρυμμένη σε τέσσερις κρύπτες με δύο μη εμφανείς εισόδους διαμορφωμένες στο σασί και καλυπτόμενες από τον πίσω προφυλακτήρα του οχήματος,
           το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του συλληφθέντα,
           σχοινιά, τα οποία ήταν περιμετρικά δεμένα γύρω από τα δέματα και βοηθούσαν στην εξαγωγή αυτών από τις κρύπτες,
           δύο κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.















                                                                                                                

















Δεν υπάρχουν σχόλια: