ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Θεώρηση Αδειών Υπαίθριου Εμπορίου


Ο έρωτας και η λογική μοιάζουν με τον ήλιο και το φεγγάρι. Όταν ανατέλλει το ένα, δύει το άλλο.: ( Κικέρων  )

…ΘΕΜΑΤΑ …15-08-2018


                ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ



15 Αυγούστου: Τι γιορτάζουμε αυτή τη μέρα; «Χρόνια Πολλά» - Την μέρα τις 15 Αυγούστου, όπου όλη η χώρα γιορτάζει




















Κάθε χρόνο, έτσι και φέτος σε πολλές περιοχές της Ελλάδας θα γιορτάσουν τον Δεκαπενταύγουστο (15 Αυγούστου) και θα συμμετέχουν σε πολλές εκδηλώσεις που έχουν ήδη ετοιμάσει οι δήμοι της χώρας. Αλλά όλοι ξέρουμε πως το μεγάλο «μπαμ» στις 15 Αυγούστου, γίνεται στην Τήνο όπου εκατοντάδες πιστοί δίνουν το παρόν για να προσκυνήσουν.
Τι γιορτάζουμε στις 15 Αυγούστου;
Ο Δεκαπενταύγουστος είναι επίσημη αργία  και σε πολλά μέρη της Ελλάδας ονομάζεται και «Πάσχα του καλοκαιριού». Τη συγκεκριμένη ημέρα γιορτάζεται η Κοίμηση της Θεοτόκου, ο θάνατος δηλαδή της Παναγίας, της μητέρας του Χριστού.
Ποιοι γιορτάζουν;
Υπάρχουν πολλοί που γιορτάζουν τον Δεκαπενταύγουστο και δε γίνεται να μην τους αναφέρουμε  !
Ονομαστικές εορτές: Παναγιώτης, Πάνος, Πανούσος, Παναγής, Πανάγος, Γιώτης, Τάκης, Πανίκος, Παναγιώτα, Γιώτα, Παναγιούλα, Γιούλα, Παναγούλα, Νάγια.Δέσποινα, Δέσπω, Ντέπη, Πέπη, Ζέπω .Μαρία, Μαργέτα, Μαριέττα, Μαργετίνα, Μάρω, Μαριώ, Μαριωρή, Μαρίκα, Μαριγώ, Μαριγούλα, Μαρούλα, Μαρίτσα, Μανιώ, Μαίρη, Μαρινίκη, Μιρέλλα, Μυρέλλα, Μάνια, Μάρα, Μαράκι, Μάριος
Γεσθημανή, Ιεσθημανή,Θεοτόκης, Θεοτοκία,Μαριάντζελα,Μαρινέλα,Ελώνα, Ελλώνα, Ελόνα
Ηλιοστάλακτη.Καθολική,Κρυστάλλω,Κρουστάλλω,Κρουστάλω,Κρυσταλία,Κρυσταλλία, Κρουσταλένια,Πρέσβεια, Πρεσβεία,Συμέλα, Σιμέλα, Σουμελά.
Τον Δεκαπενταύγουστο, πολλές περιοχές στην Ελλάδα γιορτάζουν την Παναγία με διάφορες εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν οι κάτοικοι αλλά και οι τουρίστες. Στην Κεφαλλονιά, παρατηρείται ένα φαινόμενο που δεν έχει εξήγηση και πρόκειται για τα γνωστά «φιδάκια» της Παναγίας που κάνουν την εμφάνιση τους μόνο εκείνη την ημέρα. Σύμφωνα με την παράδοση είναι καλότυχα. Και σε άλλα νησιά της Ελλάδας όπως την Πάρο, την Κάρπαθο και τα Κουφονήσια θα δει κάποιος πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις.

Θεώρηση Αδειών Υπαίθριου Εμπορίου 



















Σας ενημερώνουμε ότι οι επαγγελματικές άδειες πλανόδιου και στάσιμου εμπορίου που έχουν ανανεωθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ν 4264/2014 με ετήσια διάρκεια, ανανεώνονται εφεξής πριν τη λήξη τους για χρονικό διάστημα τριών (3) ετών και οι αδειούχοι συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται.Τυχόν μη ανανεωθείσες άδειες στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου, ανανεώνονται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 22 του ν 4497/2017 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον ν 4541/2018 μέχρι την 15η Ιανουαρίου 2019.Μετά την παρέλευση του ως άνω χρονικού διαστήματος οι εν λόγω άδειες ανακαλούνται οριστικά και αυτοδικαίως.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS

















Θανατηφόρο τροχαίο στο 11ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας
Την (14-08-2018) το μεσημέρι στο 11ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 52χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε με δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 76χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 76χρονου. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.
Σύλληψη ημεδαπής για κατοχή ναρκωτικών στο 4ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας– Ηγουμενίτσας
Συνελήφθη, την (11-08-2018) το απόγευμα στο 4ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, μία 29χρονη ημεδαπή, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, βρέθηκε στην κατοχή της και κατασχέθηκε μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας
Συνελήφθη, την (11-08-2018) το απόγευμα στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, ένας 25χρονος ημεδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (15) γραμμαρίων.
Σύλληψη φυγόποινης στα Ιωάννινα
Συνελήφθη την (11-08-2018) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων,  μία 55χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, ποινής κάθειρξης πέντε ετών και έξι μηνών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος κατ΄ εξακολούθηση.
Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού     στο Ράγιο Θεσπρωτίας
Συνελήφθη, την (12-08-2018) το απόγευμα στο Ράγιο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών,  ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι είχε  εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης τριών  μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών στην Αρτα
Από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε, την (11-08-2018) το μεσημέρι, παραπλεύρως της Ιόνιας Οδού, στο ύψος του Κομποτίου Άρτας, μία σακούλα που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (850) γραμμαρίων.Διενεργείται προανάκριση.





                                                                                                                





















                                                                                                                 





Δεν υπάρχουν σχόλια: