ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο των ΚΕΠ Υγείας τον Νοέμβριο στην Ηγουμενίτσα


Βγες από το κεφάλι σου και μπες στην καρδιά σου. Να σκέφτεσαι λιγότερο, να αισθάνεσαι περισσότερο. : ( Όσσο (Μπαγκουάν Σρι Ραζνίς) )


…ΘΕΜΑΤΑ …01-08-2018

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο των ΚΕΠ Υγείας τον Νοέμβριο στην Ηγουμενίτσα






















Στην Ηγουμενίτσα θα πραγματοποιηθεί το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο των ΚΕΠ Υγείας με θέμα «Ο ρόλος των Κέντρων Πρόληψης (ΚΕΠ) Υγείας στους Δήμους», την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου και το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018.Το Συνέδριο, κατά τη διάρκεια του οποίου θα παρουσιαστούν τα 8 νοσήματα των ΚΕΠ Υγείας καθώς και οι δράσεις των Δήμων της Ελλάδας σχετικά με τον παρασυμπτωματικό έλεγχο των Δημοτών, απευθύνεται σε όλους τους Δήμους - Μέλη και οι Εργασίες του θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ.Η επιλογή της Ηγουμενίτσας, ως πόλης για την διοργάνωση του Συνεδρίου, ελήφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και αποτελεί τιμητική αναγνώριση των επιμέρους πρωτοβουλιών του Δήμου μας στον τομέα της  Προνοιακής Πολιτικής αλλά και της μέχρι τώρα σημαντικής προσφοράς του ΚΕΠ Υγείας, που λειτουργεί στον Δήμο Ηγουμενίτσας.Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), που είναι πιστοποιημένο στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο του Π.Ο.Υ., έχει ως αποκλειστικό του σκοπό την Πρόληψη των Νοσημάτων, την Προαγωγή της Υγείας, τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο των πληθυσμιακών ομάδων υψηλού κινδύνου και γενικότερα την προώθηση ολοκληρωμένων Πολιτικών και Δράσεων στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας. Δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς της Υγειονομικής Ενημέρωσης, της Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Προληπτικής Ιατρικής. Σήμερα αριθμεί 218 Καλλικρατικούς Δήμους – Μέλη από όλες τις Περιφέρειες της χώρας και διοικείται από 11μελές Δ.Σ. με Πρόεδρο τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γεώργιο Πατούλη.Στο Συνέδριο στην Ηγουμενίτσα θα συμμετάσχουν Δήμαρχοι, Υπηρεσιακοί παράγοντες και στελέχη των Δήμων-Μελών απ’ όλη την Ελλάδα, Εκπρόσωποι Υπουργείων, Πολιτικών κομμάτων και Φορέων, Επιστήμονες Υγείας, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, διακεκριμένοι Καθηγητές και Ερευνητές, Φοιτητές Ιατρικής, Εκπρόσωποι Τοπικών Φορέων κ.α. Οι Εργασίες του θα τύχουν Πανελλαδικής προβολής από τα ΜΜΕ, ενώ η είσοδος  για το κοινό θα είναι ελεύθερη.Ενόψει του Συνεδρίου, ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Δημήτριος Πάκος, την Τρίτη 24 Ιουλίου 2018, συμμετείχε σε σύσκεψη, στην έδρα του ΕΔΔΥΠΠΥ στην Αθήνα και σε συνεργασία με τον Γενικό Διευθυντή, κ. Σωτήρη Παπασπυρόπουλο και το Επιστημονικό προσωπικό του Δικτύου, συζήτησαν επιμέρους ζητήματα. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε, κατά τη διάρκεια των εργασιών, να αναπτυχθούν επιμέρους δράσεις, που σκοπό θα έχουν την ανάδειξη-προβολή τόσο του Δήμου Ηγουμενίτσας, όσο και του Νομού Θεσπρωτίας γενικότερα.
https://www.facebook.com/events/621229701584051/
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

Βελτίωση Υποδομών Δικτύων Ύδρευσης Δήμου Ηγουμενίτσας






















Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας ανακοινώνει την ένταξη της πράξης με τίτλο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ», στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι, συνολικού προϋπολογισμού 2.995.000€ (πλέον ΦΠΑ).Η πράξη περιλαμβάνει δύο υποέργα, την «Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού ύδρευσης Δημοτικής Ενότητας Μαργαριτίου», προϋπολογισμού 1.480.000€ καθώς και τη «Σύνδεση αγωγού εξωτερικού υδραγωγείου με το εσωτερικό υδραγωγείο της πόλης Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 1.515.000€.
Πρόκειται για έργα ώριμα, υψηλής προτεραιότητας, των οποίων μελέτες και ωρίμανση πραγματοποιήθηκαν από τη ΔΕΥΑΗ και στοχεύουν στην εξασφάλιση επαρκούς και ποιοτικής ύδρευσης, στην μείωση του κόστους για τους δημότες αλλά και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των ζητημάτων διαχείρισης των υδάτων.Η χρονική διάρκεια υλοποίησης της πράξης είναι 18 μήνες και η χρηματοδότησή της είναι εξασφαλισμένη στο σύνολό της μέσω δανειακής σύμβασης που αποπληρώνεται από πόρους του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής το σ/ν «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο



















Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής και στο σύνολό του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το σ/ν «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις»
Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής και στο σύνολό του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, μετά από τέσσερις συνεδριάσεις, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις».Το σχέδιο νόμου εισάγεται αύριο, Τετάρτη 1 Αυγούστου, στην Ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και ψήφισή του.

Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Μαργαριτίου






















Καλούνται οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Μαργαριτίου .την Κυριακή 5 Αυγούστου και ώρα 20:30 στο παλιό Δημαρχείο Μαργαριτίου, σε ανοιχτή συνέλευση με θέμα την αξιοποίηση του κτιρίου του Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Μαργαριτίου.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 30-07-2018 έως 05-08-2018)





















ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
           Δευτέρα (30-07-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα-  Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
           Τρίτη  (31-07-2018)  και  ώρες  από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
           Τετάρτη (01-08-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
           Πέμπτη  (02-08-2018)    και    ώρες    από     08:00  έως   15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
           Παρασκευή   (03-08-2018)   και  ώρες    από  18:00  έως  01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
           Κυριακή   (05-08-2018)   και    ώρες   από    08:00   έως   15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί – Γλυκή.
Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών στην Ηγουμενίτσα
Συνελήφθησαν, την (31-07-2018) το απόγευμα στο 16ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, δύο ημεδαποί, μία 38χρονη γυναίκα και ένας 42χρονος άνδρας, διότι σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκε μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (18,9) γραμμαρίων και μία συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους (0,2) γραμμαρίων.
Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 32χρονου ημεδαπού. Αναλυτικότερα, ο 32χρονος παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά κατάφερε να εξαπατήσει 32χρονο ημεδαπό, πείθοντάς τον να καταθέσει σε λογαριασμό του, χρηματικό ποσό για την αγορά μη λειτουργικού ανταλλακτικού αυτοκινήτου, το οποίο διατίθετο προς πώληση σε ηλεκτρονική αγγελία.




                                                                                                                

























Δεν υπάρχουν σχόλια: