ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ο Φιλιατιώτης κ. Μηνάς Πασχόπουλος έγινε αναπληρωτής πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων


Αυτός που είπε ότι η πένα είναι ισχυρότερη από το ξίφος, προφανώς δεν συνάντησε ποτέ πολυβόλα. :  ( Ντάγκλας Μακάρθουρ )

           
…ΘΕΜΑΤΑ …19-06-2018


Ο Φιλιατιώτης κ. Μηνάς Πασχόπουλος έγινε αναπληρωτής πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων




















Ο άριστος Θεσπρωτός επιστήμονας καθηγητής γυναικολογίας - μαιευτικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων και διευθυντής της γυναικολογικής - μαιευτικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων κ. Μηνάς Πασχόπουλος από το Γηρομέρι , εκλέχτηκε αντιπρύτανης στις πρόσφατες πρυτανικές εκλογές και τοποθετήθηκε αναπληρωτής πρύτανης από τον πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη.

Καταγγελία πολιτών


















Καταγγέλλουν οι πολίτες στην Θεσπρωτία ότι τα βράδια στο Νοσοκομείο των Φιλιατών δεν υπάρχει φύλακας με αποτέλεσμα ο χώρος να είναι αφύλακτος και ευάλωτος. Μήπως θα έπρεπε να τοποθετηθεί φύλακας τις νύχτες για σιγουριά;;;

Συνεργασία του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας με το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»























Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ορίστηκε ως συνεργαζόμενο κέντρο του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2012. Πρωταρχικός στόχος είναι η λειτουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών για να την κάλυψη των αναγκών ασθενών, παιδιών και ενηλίκων, που χρειάζονται μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.Όποιος επιθυμεί να ενημερωθεί και να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών μπορεί να επισκεφτεί το χώρο του ΚΕΠ Υγείας που βρίσκεται στο Παλαιό Δημαρχείο , Ελευθερίας 7, στον 1ο όροφο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 2665360012, Δευτέρα και Παρασκευή, 09:00-13:00, στα στελέχη του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας κα. Νικολέτα Λάμπρου και κα. Άντζελα Μπέζα.


Μέ μεγάλη συμμετοχή παιδιῶν ἡ ἐκδρομή τῆς ἐνορίας Κεστρίνης σέ Λουτράκι καί Αἴγιο




















Μέ μεγάλη συμμετοχή παιδιῶν ἔγινε, τό Σάββατο 16 Ἰουνίου 2018,  ἡ ἐκδρομή τῆς ἐνορίας Κεστρίνης στό Λουτράκι καί στό Αἴγιο. Μικροί καί μεγάλοι, προσκύνησαν στή Μονή του ὁσίου Παταπίου τό λείψανό του, ὅπως καί τήν κάρα τῆς ἁγίας Ὑπομονῆς (Λουτράκι), ἀλλά καί λείψανα τοῦ ὁσίου Λεοντίου, καθώς καί τά " Ἄχραντα Πάθη" στό Μοναστήρι Μεγίστων Ταξιαρχῶν (Αἴγιο). Οἱ πιστοί τῆς ἐνορίας, ἄνδρες καί γυναῖκες, μικροί καί μεγάλοι, ὅπως οἱ ἴδιοι ὁμολόγησαν, ἔνιωσαν μιά ἐσωτερική αὔρα. Καί ἦταν συγκινητική ἡ στιγμή ὅταν ἕνα 6χρονο αγοράκι, ἅρπαξε τό μικρόφωνο τοῦ λεωφορείου, κατά τήν ἐπιστροφή, καί μέ δυνατή φωνή εἶπε: "Σᾶς εὐχαριστῶ γιά ὅ,τι ἔζησα καί ἦταν πολύ ὡραῖο...". Κατά τή διάρκεια τῆς ἐξόρμησης, κατάλαβαν ὅλοι ὅτι οἱ ἅγιοι εἶναι ἡ βιταμίνη τῆς ψυχῆς μας. Καί τό παρήγορο εἶναι ὅτι, ὅπως ἀποδεικνύεται ἀπό τίς προσκυνηματικές ἐπισκέψεις στούς τόπους, ὅπου  φυλάσσονται τά λείψανά τους,  μᾶς περιβάλλουν ἀπό παντοῦ, μᾶς χαρίζουν κάθε προστασία. Δέν μᾶς ἔχουν ξεχάσει μέσα στή δόξα τοῦ οὐρανοῦ, ἀλλά συμπάσχουν στόν ἀγώνα μας και προσεύχονται γιά μᾶς. Τί σημαίνει γιά τή ζωή μας, αὐτή ἡ ἀλήθεια; Μᾶς δείχνουν τό δρόμο, πού ὁδηγεῖ στήν πραγματική ζωή. Μᾶς διδάσκουν πώς νά ἀντιμετωπίζουμε τήν κάθε δοκιμασία. Μᾶς δίνουν ἐλπίδα γιά τήν τελική νίκη. Εἶναι δυνατά πρότυπά μας. Οἱ πιστοί τῆς ἐνορίας ἔδειξαν ὅτι βρῆκαν τήν ἄνοιξη τῆς ψυχῆς, ὅτι ἀποτοξινώθηκε ἀπό τήν ὅποια μαυρίλα ἡ καρδιά τους, ὅτι ἡ χαρά δέν ἔφυγε ἀπό μέσα τους. Τό μαρτυροῦσαν τά μάτια τους, τό βλέμμα τους, τά λόγια τους, οἱ κινήσεις τους, ἡ παρουσία τους. Σταμάτησαν νά κοιτᾶνε μόνο κάτω, μόνο στή γῆ. Καί στράφηκαν στό Χριστό. Τό ἀνώτερο πρᾶγμα, πού μποροῦμε νά κάνουμε, εἶναι νά ἀγαπᾶμε τό Χριστό. Ὅ,τι ποθοῦμε εἶναι στό Χριστό. Μόνο κοντά του θά σταματήσουμε νά ρωτᾶμε, ποῦ πῆγες χαρά, ποῦ πῆγες ἀγάπη, ποῦ πῆγες ζωή, ποῦ πῆγες εὐσπλαχνία, ποῦ πῆγες συγγνώμη, ποῦ πῆγες χάρη, πού πῆγες φῶς, ποῦ πήγες εὐτυχία, ποῦ πῆγες Θεέ.
Ἐκ τῆς ἐνορίας Ἁγίου Μηνᾶ Κεστρίνης Θεσπρωτίας

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης και κλοπής σε βάρος 63χρονου ημεδαπού στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας 


















Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ημεδαπών, ηλικίας 46, 23 και 35 ετών, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει και δύο ακόμη συνεργούς τους.Οι δράστες προσποιούμενοι τους υποψήφιους αγοραστές φορτωτή και παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία, κατάφεραν να αποσπάσουν τον φορτωτή χωρίς χρηματικό αντίτιμο καθώς και χρηματικό ποσό από αυτοκίνητο του παθόντα.Εξιχνιάστηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, υπόθεση απάτης και κλοπής σε βάρος  63χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε προχθές (15-06-2018) το πρωί, στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας.Για την υπόθεση αυτή, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ημεδαπών, ηλικίας 46, 23 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης,  της κλοπής και της πλαστογραφίας, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει και δύο ακόμη συνεργούς τους, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.Αναλυτικότερα, προχθές το πρωί στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας, οι πέντε δράστες συναντήθηκαν με τον 63χρονο με σκοπό να πραγματοποιήσουν αγοραπωλησία φορτωτή και παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία, κατάφεραν να του αποσπάσουν τον φορτωτή, χωρίς να καταβάλλουν χρηματικό αντίτιμο, ενώ αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και από Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας  του. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Έναρξη λειτουργίας του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στη Δημοτική Κοινότητα Σαγιάδας



















Ξεκίνησε από σήμερα (18-06-2018) να λειτουργεί ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου στη Δημοτική Κοινότητα Σαγιάδας του Δήμου Φιλιατών, με έδρα το κοινοτικό κατάστημα της πρώην Κοινότητας Σαγιάδας.Ο Τοπικός Αστυνόμος επιλαμβάνεται και διεκπεραιώνει ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών, ενημερώνει, διευκολύνει και κατευθύνει τους πολίτες σχετικά με τη διαδικασία ρύθμισης ζητημάτων που εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ειδικότερα, ο Τοπικός Αστυνόμος έχει, μεταξύ άλλων, τις παρακάτω αρμοδιότητες :
           δέχεται επισκέψεις στο γραφείο του (πολίτες, συλλόγους, φορείς και εκπροσώπους συνεταιρισμών),
           δέχεται παράπονα και καταγγελίες από πολίτες για θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος και επιλύει τα προβλήματά τους σε συνεργασία με άλλους φορείς,
           διεκπεραιώνει ζητήματα διοικητικής φύσεως (γνήσια υπογραφής κτλ.),
           πραγματοποιεί ο ίδιος επισκέψεις σε τοπικούς φορείς, περνάει από καταστήματα, από κάθε γειτονιά, συνομιλεί με τους πολίτες και μαθαίνει τα προβλήματά τους,
           διεκπεραιώνει υποθέσεις και ασκεί προανακριτικά καθήκοντα,
           επιλύει κάθε πρόβλημα το οποίο δύναται να επιλύσει, διαφορετικά το προωθεί άμεσα στο Αστυνομικό Τμήμα, που υπάγεται διοικητικά, για τον ειδικότερο χειρισμό του.
Στόχος λειτουργίας του θεσμού είναι η άμεση επαφή των πολιτών με τη αστυνομία, γεγονός που συμβάλει στη δημιουργία περαιτέρω σχέσεων εμπιστοσύνης και αμφίδρομης συνεργασίας, εξασφαλίζοντας την ικανοποιητική επίλυση των προβλημάτων τους.
Συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, δύο  αλλοδαπές που προσπάθησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήση εξωτερικού
Κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης.Συνελήφθησαν, χθες (18-06-2018) αργά το απόγευμα στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο αλλοδαπές, ηλικίας 33 και 20 ετών, οι οποίες επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνή πτήση. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράνομη έξοδος από τη χώρα.Ειδικότερα, οι κατηγορούμενες, εκ των οποίων η μία συνόδευε και το ανήλικο παιδί της, μετέβησαν στον Αερολιμένα Ιωαννίνων και κάνοντας χρήση πλαστογραφημένων - κλεμμένων δελτίων ταυτότητας αρχών Γαλλίας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Σουηδία. Τα πλαστά - κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν, κατασχέθηκαν. Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: