ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Αγιασμός στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας


…ΘΕΜΑΤΑ …22-06-2018

Αγιασμός στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας 


















Σε μια σεμνή τελετή στη Διεύθυνση Πρόνοιας, όπου και συστεγάζεται, έγινε η ακολουθία του Αγιασμού του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας την Τρίτη 19 Ιουνίου στις 20:00. Την ακολουθία τέλεσε o αιδεσιμολογιότατος π. Ελευθέριος Κωνσταντής και παρεβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας κ. Δημήτρης Πάκος, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης κα Παναγιώτα Αλεξάνδρου, προϊστάμενοι Διευθύνσεων του Δήμου, εργαζόμενοι των Προνοιακών Δομών και αρκετοί Δημότες.Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, αφού συνεχάρη τον πρώην Αντιδήμαρχο Πρόνοιας, κ. Ελευθέριο Κώστα και τον Αντιδήμαρχο Πρόνοιας, κ. Δημήτρη Πάκο, ευχήθηκε καλή δύναμη στους εργαζόμενους του Κέντρου κι επεσήμανε την αναγκαιότητα, τόσο της συγκεκριμένης Δομής όσο και του συνόλου των Προνοιακών Δομών για την εξυπηρέτηση των πολιτών.Στη συνέχεια ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Πάκος, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας για τη στήριξη-καθοδήγησή του χάρη στην οποία υλοποιήθηκε ένα πλέγμα Προνοιακών Δομών με επίκεντρο την προσφορά στους πολίτες.Το Κέντρο Κοινότητας αποτελεί μια νέα δομή του Δήμου Ηγουμενίτσας, συμπληρωματική των Κοινωνικών Υπηρεσιών του. Απασχολεί μία ΠΕ Ψυχολόγο και μια ΤΕ Κοινωνική Λειτουργό. Παρέχει μια ολιστική υποστήριξη στους ωφελούμενους για την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων, καθώς και την προώθηση στην απασχόληση.  Στόχος της δομής είναι να αποτελέσει το πρώτο σημείο υποδοχής των ωφελουμένων για την καταγραφή, κατεύθυνση, παραπομπή και διασύνδεσή τους με τα κοινωνικά προγράμματα, αλλά και με υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.Παρεχόμενες υπηρεσίες:
           Υποδοχή και Ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα προγράμματα πρόνοιας, κοινωνικής ένταξης και απασχόλησης που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο
           Συμβουλευτική Υποστήριξη
           Συνεργασία και διασύνδεση με Υπηρεσίες και Δομές
           Παροχή υπηρεσιών για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και τη διασφάλιση της κοινωνικής ένταξης των ωφελουμένων
           Δράσεις δημιουργικής απασχόλησης
           Συνεργασία στην Ανάπτυξη του Δικτύου Εθελοντισμού
           Εκδηλώσεις πολιτισμικού, επιμορφωτικού, κοινωνικού περιεχομένου
Η υλοποίηση της πράξης θα έχει συνολική διάρκεια 36 μήνες (02/10/2017-30/09/2020) με δυνατότητα παράτασης, ενώ η συνολική χρηματοδότηση ανέρχεται στις 112.320,00 €.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε  ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ





















Μαζική συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Άρτας πραγματοποίησαν την Πέμπτη, οι συνταξιούχοι απ' την Άρτα, τα Γιάννενα, την Πρέβεζα, την Θεσπρωτία  και τη Λευκάδα.Η Πανηπειρωτική συγκέντρωση στην Άρτα είναι η 32η δεύτερη κινητοποίηση το τελευταίο δίμηνο, στο πλαίσιο της δράσης της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ και ΠΣΣ Δικηγόρων, όπως υπογράμμισε ο κεντρικός ομιλητής Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ.  Στη συγκέντρωση μίλησαν ακόμη ο Λέανδρος Μάκκας, αναπληρωτής γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ, ο Φώτης Αντωνίου, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ), η Σούλα Ακζιώτη, μέλος του ΔΣ της ΠΟΠΣ και ο Στέφανος Βλάχος, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νομού Ιωαννίνων.  Στην συγκέντρωση διαβάστηκε και εγκρίθηκε ψήφισμα . Στη συνέχεια οι συνταξιούχοι κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα όπως, «Δεν είναι οι συντάξεις δώρο ή παροχή, γι' αυτές εμείς πληρώναμε μια ολόκληρη ζωή» πραγματοποίησαν μαχητική πορεία στον κεντρικούς δρόμους της της πόλης και κατέληξε στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας  όπου αντιπροσωπεία παρέδωσε το ψήφισμα στον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά.

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ  - Δωρεά στρωμάτων


















 



Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στηρίζοντας τους κοινωνικά αδύναμους συμπολίτες μας προχωρεί σε δωρεά στρωμάτων.Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα του Κοινωνικού Παντοπωλείου εργάσιμες ημέρες και ώρες.Το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί καθημερινά 7:00 – 15:00 και στεγάζεται στην Παλιά μαθητική εστία.

Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση του ευρωπαϊκού διαβατηρίου προσόντων προσφύγων





















Από τις 11 έως και τις 15 Ιουνίου 2018 ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος, για την τριετία 2018-2020, κύκλος αξιολογήσεων του Προγράμματος «Ευρωπαϊκό Διαβατήριο Προσόντων των Προσφύγων» (European Qualifications Passport for Refugees), στις εγκαταστάσεις του Διδασκαλείου Ξένων Γλωσσών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το Πρόγραμμα είναι μια συνεργασία του Συμβουλίου της Ευρώπης με το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας και τους Οργανισμούς Αναγνώρισης Προσόντων της Ελλάδας (ΔΟΑΤΑΠ), της Νορβηγίας, της Αρμενίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας,  της Ιταλίας, της Ολλανδίας  και του Ηνωμένου Βασίλειου.Το Πρόγραμμα έχει ως κεντρική προτεραιότητα την ευαισθητοποίηση των κυριότερων εμπλεκομένων φορέων σε  θέματα ενσωμάτωσης των προσφύγων στις κοινωνίες υποδοχής και την ανάπτυξη ικανοτήτων των διαφόρων εθνικών κέντρων πληροφόρησης για την αναγνώριση των ακαδημαϊκών προσόντων των προσφύγων.Κατά τη διάρκεια της πρώτης και πιλοτικής περιόδου του Προγράμματος (2017) πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα τρεις κύκλοι συνεντεύξεων, κατά τη διάρκεια των οποίων είχαν αξιολογηθεί τα ακαδημαϊκά προσόντα 92 προσφύγων .Το Μάρτιο του 2018  έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του ΥΠ.Π.Ε.Θ. Διεθνές  Συνέδριο Έναρξης της Β΄ φάσης του προγράμματος, με τη συμμετοχή εκπροσώπων ελληνικών Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κέντρων ενημέρωσης και αναγνώρισης ENIC – NARIC διαφόρων χωρών, καθώς και εκπροσώπων άλλων χωρών του Συμβουλίου της Ευρώπης και των Πρεσβειών των χώρων αυτών.Κατά τη διάρκεια του 1ου  κύκλου αξιολογήσεων της Β΄ φάσης του Προγράμματος  (11-15 Ιουνίου 2018) υπήρξε εξαιρετικά αυξημένη προσέλευση ενδιαφερόμενων και συμμετείχαν στις συνεντεύξεις 48 πρόσφυγες, προερχόμενοι από 12 διαφορετικές χώρες με σπουδές σε εκπαιδευτικά συστήματα 17 διαφορετικών χωρών.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Συνάντηση με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Θεσπρωτίας























Θεσμική συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Βασίλη Νάκο και τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Ζήση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Θεσπρωτίας είχε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Πάκου. Ο Πρόεδρος της Ένωσης ενημέρωσε το Δήμαρχο για επιμέρους προβλήματα, που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί του νομού και ζήτησε τη στήριξη και τη συνέχιση της μέχρι τώρα άριστης συνεργασίας με τη Δημοτική Αρχή. Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, αφού συνεχάρη το Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ. για την εκλογή τους, τους ευχαρίστησε για το ανεκτίμητο έργο τους, που έχει σαν συνέπεια την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στην περιοχή. Στη συνέχει ο Δήμαρχος τόνισε: «Γνωρίζω πολύ καλά πως αυτό σας το έργο γίνεται κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. Γνωρίζω πως πολλοί εκ των συναδέλφων σας, καθημερινά ρισκάρουν τη ζωή τους για την πάταξη του εγκλήματος. Το έργο σας αυτό γίνεται ακόμη δυσκολότερο λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής. Οι μεταναστευτικές ροές, το γεωγραφικό ανάγλυφο, η διακίνηση ναρκωτικών, οι νέες αρμοδιότητες που έχουν εκχωρηθεί στην Αστυνομία, η ελλιπής υλικοτεχνική υποδομή και πολλά άλλα καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για έμπρακτη στήριξη από την Πολιτεία. Η στήριξη αυτή επιβάλλεται και λόγω των διασυνοριακών ιδιαιτεροτήτων και των ευαίσθητων εθνικών θεμάτων. Θεωρώ λοιπόν αδιανόητη τη σκέψη για πιθανή κατάργηση οργανικών θέσεων και περαιτέρω αποδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού. Αντίθετα θεωρώ αυτονόητη την περαιτέρω ενίσχυση και εξασφάλιση της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής ως προϋποθέσεις για την   επίτευξη της αποστολής σας. Θέλω να θεωρείτε δεδομένη την έμπρακτη στήριξή μου. Θα είμαι δίπλα σας σε ότι χρειαστείτε».

Συνελήφθησαν στην Ιόνια Οδό, δύο ημεδαποί, μέλη εγκληματικής ομάδας, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα και μεταφορά μεγάλης ποσότητας κάνναβης
























Επιπρόσθετα, για την ίδια υπόθεση αναζητείται και ένας 39χρονος ημεδαπός συνεργός τους, ο οποίος είχε οργανώσει την παραπάνω εισαγωγή και μεταφορά των ναρκωτικών.Κατασχέθηκαν  (79) κιλά και (680) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, που βρέθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.Συνελήφθησαν, χθες (21-06-2018) το πρωί στην Ιόνια Οδό (Σ.Ε.Α. Αμφιλοχίας), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί (πατέρας και γιος), ηλικίας 52 και 29 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα και μεταφορά μεγάλης ποσότητας κάνναβης. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 39χρονος ημεδαπός συνεργός τους, ο οποίος κατηγορείται για τα ίδια αδικήματα καθώς και της παράνομης οπλοκατοχής.Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, χθες το πρωί στην Ιόνια Οδό σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 52χρονος με συνοδηγό τον 29χρονο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο χώρο των αποσκευών και στα πίσω καθίσματα, (76) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (79) κιλών και (680) γραμμαρίων. Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες ενεργούσαν καθ΄ υπόδειξη 39χρονου ημεδαπού συνεργού τους, ο οποίος είχε οργανώσει την παράνομη εισαγωγή και μεταφορά των ναρκωτικών και αναζητείται. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 39χρονου δράστη στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
           πακέτο τσιγάρων που περιείχε σπόρους κάνναβης, βάρους (0,55) γραμμαρίων
           μαχαίρι και αντικείμενα με υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών
           (28) κυνηγετικά φυσίγγια
Επίσης, κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απόπειρας απάτης σε βάρος 47χρονης ημεδαπής
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 41χρονος ημεδαπός, έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας .Ο δράστης, προσποιούμενος τον υπάλληλο τράπεζας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την 47χρονη και παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία ως αληθινά, αποπειράθηκε να την εξαπατήσει.Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση απόπειρας απάτης σε βάρος 47χρονης ημεδαπής και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 41χρονου ημεδαπού, έγκλειστου σε κατάστημα κράτησης της χώρας.Συγκεκριμένα, ο δράστης, την 31-01-2018, επικοινώνησε τηλεφωνικά με 47χρονη ημεδαπή, η οποία διαμένει στην Κορωνησία Άρτας και προσποιούμενος τον υπάλληλο τράπεζας,  επιχείρησε να την εξαπατήσει, ζητώντας της το  χρηματικό ποσό των (4.000) ευρώ, προκειμένου να της καταβληθούν χρήματα από πρόγραμμα επιδότησης.Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Tα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 25-06-2018 έως 01-07-2018)





















ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
           Δευτέρα (25-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα-  Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
           Τρίτη  (26-06-2018)  και  ώρες  από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
           Τετάρτη (27-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
           Πέμπτη  (28-06-2018)    και    ώρες    από     18:00  έως   01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
           Παρασκευή   (29-06-2018)   και  ώρες    από  08:00  έως  15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
           Σάββατο    (30-06-2018)   και   ώρες   από    08:00   έως   15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησίες – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: