ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ - η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας ενημερώνει


Η φύση είναι ένα στοιχειωμένο σπίτι, αλλά η τέχνη είναι ένα σπίτι που προσπαθεί να στοιχειώσει. :  ( Περλ Μπακ )
 

…ΘΕΜΑΤΑ …11-06-2018

 
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ - η  Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας ενημερώνει


























Για τον καλύτερο συντονισμό της επίσκεψής σας, η  Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας ενημερώνει ότι κατά τον μήνα Ιούνιο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω προβολές της παραγωγής εικονικής πραγματικότητας του ΙΜΕ «Αγία Σοφία: 1.500 Χρόνια Ιστορίας», διάρκειας 40 λεπτών:

Πρόγραμμα προβολών
         Τρίτη, 12/06/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00
         Πέμπτη, 14/06/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
         Κυριακή, 17/06/2018,  1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00
         Τρίτη, 19/06/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
         Πέμπτη, 21/06/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
         Σάββατο, 23/06/2018,  1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00
         Τρίτη, 26/06/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
         Πέμπτη, 28/06/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2665.0.28539 (Δευτ.-Παρ. 09:00-14:00). Παρακαλούμε για την προσέλευσή σας 10 λεπτά πριν την έναρξη της προβολής. Ελάχιστος αριθμός συμμετοχής 5 άτομα. Σε περίπτωση ακύρωσης, παρακαλούμε ενημερώστε εγκαίρως. Για τις προγραμματισμένες προβολές του Ιουλίου θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση.
Διοργάνωση: Δήμος Ηγουμενίτσας, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας
O Προϊστάμενος της Εφορείας  :  Ιωάννης Χουλιαράς , Aρχαιολόγος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ  ΟΑΕΕ : ΒΟΛΟ – ΠΗΛΙΟ – ΜΕΤΕΩΡΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ – ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ  …..29/05/2018 – 31/05/2018

























1Η Ημέρα:  Ηγουμενίτσα – Μετέωρα – Τρίκαλα – Βόλος    
  Αναχώρηση στις 07,00 πμ από το Πάνθεον. Στάση για καφέ στην πόλη της Καλαμπάκας. Ακολουθεί Ξενάγηση στα επιβλητικά Μετέωρα που αποτελούν Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, καθώς και επίσκεψη σε κάποιο από το Μοναστήρια. Συνεχίζουμε για την πόλη των Τρικάλων που διασχίζεται από τον Ληθαίο ποταμό, μεσημεριανό γεύμα και συνεχίζουμε για το Ξενοδοχείο μας στον Βόλο. Τακτοποίηση και ελεύθερος χρόνος στην πόλη. 
2η Ημέρα :   Βόλος – Μουσεία Πόλεως – Πήλιο.
Πρωινό και επιβίβαση στο πούλμαν καθώς σήμερα θα έχουμε ξενάγηση από τον Πρόεδρο ΟΑΕΕ του Βόλου στα Μουσεία πόλεως. Ο Βόλος είναι πόλη της Θεσσαλίας, κτισμένος στον μυχό του Παγασητικού κόλπου, κοντά στη θέση της αρχαίας Ιωλκού και στους πρόποδες του βουνού των Κενταύρων, του Πηλίου. Αποτελεί μία από τις πιο μεγάλες πόλεις και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ελλάδας. Ο μόνιμος πληθυσμός της Δημοτικής Ενότητας Βόλου ανέρχεται σε 86.046 κατοίκους, σύμφωνα με την Απογραφή του 2011, ενώ το πολεοδομικό συγκρότημα αριθμεί 125.248 κατοίκους. Ο πληθυσμός του διευρυμένου Καλλικρατικού Δήμου Βόλου ανέρχεται σε 144.449 κατοίκους.  Ακολουθεί επίσκεψη στην περιοχή του Πηλίου και ελεύθερος χρόνος  για φαγητό. Το Πήλιο είναι βουνό στο Νομό Μαγνησίας δίπλα στην πόλη του Βόλου, με ύψος 1.624 μέτρα (κορυφή Πουριανός Σταυρός). Κατά την Ελληνική μυθολογία ήταν η θερινή κατοικία των θεών και πατρίδα των Κενταύρων. Επιστροφή το απόγευμα στο Ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση
 3η Ημέρα :    Βόλος – Λίμνη Πλαστήρα - Ηγουμενίτσα    
Πρωινό και επιβίβαση μαζί με τις αποσκευές μας στο πούλμαν. Μια ενδιάμεση στάση για καφέ στην διαδρομή μας και το μεσημέρι θα καταλήξουμε στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα.  Η Λίμνη Πλαστήρα είναι λίμνη που βρίσκεται στο οροπέδιο της Νεβρόπολης στο Νομό Καρδίτσας. Είναι τεχνητή λίμνη και το επίσημό της όνομα είναι λίμνη Ταυρωπού. Σχηματίστηκε το 1959 με την ολοκλήρωση του φράγματος στο νότιο άκρο της επί της αρχής του ποταμού Ταυρωπού ή Μέγδοβα, η δε ιδέα για την κατασκευή της αποδόθηκε στον στρατιωτικό και πολιτικό Νικόλαο Πλαστήρα, όταν το 1935 που επισκέφθηκε την γενέτειρά του, και είχαν σημειωθεί καταστροφικές πλημμύρες στη περιοχή και την Μακεδονία από συνεχείς βροχοπτώσεις. Μεσημεριανό γεύμα και επιστροφή στην Ηγουμενίτσα με μία ενδιάμεση στάση στην διαδρομή μας.
Τιμή : 85 € ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
115 € σε Μονόκλινο δωμάτιο

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών


































Κατασχέθηκαν -3- κιλά και -132-  γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης .Συνελήφθη, σήμερα (11-06-2018) νωρίς το πρωί στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 24χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά και  διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα, η αυτόφωρη σύλληψη πραγματοποιήθηκε σήμερα νωρίς το πρωί, μετά από έλεγχο που έγινε στον 24χρονο, ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Μαυρομάτι - Ηγουμενίτσα.Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκε στην κατοχή του 24χρονου και κατασχέθηκε ένα σακίδιο που περιείχε τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -3- κιλών και -132- γραμμαρίων. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από  το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Σύλληψη 56χρονου ημεδαπού στην Μπάφρα Ιωαννίνων, για διευκόλυνση παράνομης εισόδου τριών αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας 
Συνελήφθη, την (09-06-2018) το πρωί στη διασταύρωση Μπάφρας Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας 56χρονος ημεδαπός, για διευκόλυνση εισόδου στο εσωτερικό της χώρας τριών αλλοδαπών, μη νόμιμων μεταναστών. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 56χρονος, όπου κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας τρεις αλλοδαπούς, ηλικίας 30, 20 και 17 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.  Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων των παραπάνω αλλοδαπών, προέκυψε ότι σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για  παράνομη είσοδο  και πλαστογραφία στο Ράγιο Θεσπρωτίας
Συνελήφθησαν, την(10-06-2018) το πρωί στο Ράγιο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 24 και 36 ετών, για παράνομη είσοδο και πλαστογραφία.Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, οι δύο αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ κατείχαν διαβατήρια τα οποία έφεραν πλαστές σφραγίδες εισόδου.Επιπρόσθετα, σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen. Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν από το A΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, το οποίο ενεργεί την προανάκριση. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: