ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

6η Υ.ΠΕ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – Κ.Υ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ : :« Απολογισμός 2017 του Γ.Ν.- Κ.Υ. Φιλιατών »


Η πραγματική μας πατρίδα είναι η παιδική μας ηλικία. :  ( Ρολάν Μπαρτ )

…ΘΕΜΑΤΑ …12-06-2018


 
6η Υ.ΠΕ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – Κ.Υ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ : :« Απολογισμός 2017 του Γ.Ν.- Κ.Υ. Φιλιατών »



















H Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Φιλιατών σας προσκαλεί την Πέμπτη  14-6-2018 και ώρα 12:00, σε παρουσίαση – συζήτηση με θέμα:« Απολογισμός 2017 του Γ.Ν.- Κ.Υ. Φιλιατών » Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Νοσοκομείου.
   Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ , ΣΠΥΡΟΣ  ΔΕΡΔΕΜΕΖΗΣ

ΝΕΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ




























Βραβεία αριστείας έφερε για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας ο Πανελλήνιος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικών "Αριστοτέλης" 2018.
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, όπως είχε ενημερώσει με προηγούμενηανακοίνωση, έλαβε μέρος, με μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης, στις 19 Μαΐου2018 στη Β΄ φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικών Αριστοτέλης. Οδιαγωνισμός αυτός διοργανώνεται από κοινού από το Πανεπιστήμιο Αθηνών ( Τμήμα φυσικής),την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη την
Εκπαίδευση (ΕΕΦΕΕ) και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών.Οι μαθητές μας, οι οποίοι έλαβαν μέρος, όπως είχαμε ήδη ανακοινώσει στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, πέτυχαν σημαντικά αποτελέσματα, ενώ μετά από επιλογή που έγινε, με βάση την αξιολόγηση των γραπτών των μαθητών,συνέχισαν στη δεύτερη φάση πανελλήνιας εμβέλειας, όπου και τώρα έχουμετη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι κατέκτησαν βραβεία αριστείας.Συγκεκριμένα, οι μαθητές της Ε΄ τάξης: Σμυρόγλου Ελένη-Σπυριδούλα και οΚουσοβίστας Λεωνίδας, κατέκτησαν το πρώτο βραβείο αριστείας ανάμεσα σε2474 μαθητές Ε’ τάξης,ο Μασιάς Χαρίλαος κατέκτησε το τρίτο βραβείο
αριστείας,μαθητής της Ε΄τάξης, η Κάντα Κωνσταντίνα μαθήτρια της ΣΤ΄τάξης κατέκτησε το πρώτο βραβείο αριστείας και η Τσάτσα Ραφαηλίακατέκτησε το τρίτο βραβείο αριστείας από τους 2012 μαθητές της ΣΤ΄τάξης.Επίσης η Ντεγκάνη Αρετή βραβεύτηκε με εύφημος μνεία.Επισημαίνεται ότι οι μαθητές αυτοί είχαν πρωτεύσει (2 από κάθε τμήμα,κάθε τάξης) στην α’ φάση του Διαγωνισμού σε περισσότερα από 1.300Ελληνικά Δημοτικά Σχολεία του εσωτερικού και του εξωτερικού που έλαβαν
μέρος. Στην α’ φάση του Διαγωνισμού έλαβαν μέρος περισσότεροι από 50.000μαθητές. Οι πρωτεύσαντες μαθητές στη β’ φάση βραβεύονται -σύμφωνα με τοπρότυπο βράβευσης των Διεθνών Ολυμπιάδων Φυσικής με 1ο ΒΡΑΒΕΙΟΑΡΙΣΤΕΙΑΣ, 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ, 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ και ΕΥΦΗΜΟ ΜΝΕΙΑγια κάθε τάξη του Δημοτικού (Ε’ και ΣΤ).Επισημαίνουμε δε ότι, η συμμετοχή των μαθητών σε αυτόν τον ΠανελλήνιοΔιαγωνισμό, δεν στόχευε στην όποια συγκυριακή βαθμολογική κατάταξή τους,ούτε οι καλές επιδόσεις ήταν αυτοσκοπός. Η συμμετοχή τους στόχευε στηνεξοικείωσή τους με ένα περιβάλλον άμιλλας, ευρύτερο του σχολείου τους,με συνθετικές ερωτήσεις αυξημένης κατά κανόνα δυσκολίας, οι οποίεςπεριείχαν απαραίτητα και ερωτήσεις πειραματισμού, όπως επιβάλλουν οιδιεθνείς πρακτικές της εκπαίδευσης στις Φυσικές Επιστήμες. Γι’ αυτό καιδεν απαιτούνταν ειδική προετοιμασία των μαθητών για τον διαγωνισμό αυτό,αλλά ανάπτυξη κριτικής και δημιουργικής σκέψης, με βάση τις υπάρχουσεςγνώσεις και δεξιότητες, που αποκόμισαν οι μαθητές στο μάθημα των Φυσικώνεπιστημών και τη δυνατότητά τους να τις χρησιμοποιούν κατάλληλα, ώστε ναερμηνεύουν τον κόσμο γύρω τους.Με το πέρας του διαγωνισμού, αισθάνομαι, επίσης, την ανάγκη ναευχαριστήσω ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στα τμήματα της
Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, κ.κ. Θεολόγου Στέφανο, ΜυριούνηΔωροθέα, Γόγολο Πέτρο και Κωσταντάκου Γεωργία. γιατί με τη στάση τουςκαι τη βοήθειά τους, οδήγησαν τους μαθητές με επιτυχία σε αυτή τηδιαδικασία.
Ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας  ,  Γεώργιος Κύλλας

ΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ» του ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών




















Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα «Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας» που υλοποίησε το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας.Η κεντρική ομιλήτρια κα Παναγιωτακοπούλου (Ψυχίατρος, Επιμελήτρια Β΄ΕΣΥ ΓΝ Ιωαννίνων «Γ.Χατζηκώστα», ΚΨΥ Ιωαννίνων επεσήμανε με σαφήνεια τον τρόπο ομιλίας, προσέγγισης, αντιμετώπισης και υποστήριξης ενός ατόμου που υποφέρει ψυχικά με στόχο την ανακούφιση του ατόμου, την πρώιμη παρέμβαση και αντιμετώπιση, την παροχή βοήθειας για την αποτροπή της εξέλιξης της ψυχικής νόσου, τη διατήρηση της ζωής του ατόμου. Ο Διοικητής Α.Τ. Ηγουμενίτσας, Αστυνόμος Α’ κος Σταματεράκης Νικόλαος υπογράμμισε τον ρόλο της αστυνομίας τόσο στην παρέμβαση στην κρίση (π.χ. αυτοκτονία, ενδοοικογενειακή βία) όσο και στη διακομιδή ενός πάσχοντα εκουσίως ή ακούσια σε ψυχιατρικές δομές και τόνισε την ανάγκη για συνεχή εκπαίδευση των αστυνομικών στις πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας.Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηγουμενίτσας,  κος Γκιώκας Λεωνίδας τόνισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες στο πεδίο εργασίας κατά την επαφή με άτομα που υποφέρουν ψυχικά ή αντιμετωπίζουν ένα τραυματικό γεγονός (εγκλωβισμός, πλημμύρα, φωτιά), αναφέρθηκε στον τρόπο προσέγγισης και υποστήριξής τους από τους πυροσβέστες, ενώ επεσήμανε την ανάγκη εστιασμένης σε θέματα ψυχικής υγείας εκπαίδευσης των πυροσβεστών.Ο υπεύθυνος τομέα ΕΚΑΒ Θεσπρωτίας (πλήρωμα ασθενοφόρου-διασώστης ΕΚΑΒ) κος Κατσιμάνης Ευάγγελος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα πληρώματα του ΕΚΑΒ κατά την παροχή βοήθειας σε συνανθρώπους οι οποίοι πάσχουν ψυχικά ή υπέστησαν κάποιο τραυματικό γεγονός και επισήμανε την ανάγκη εκπαίδευσης των εργαζομένων στις Πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας και σε θέματα ψυχικής υγείας εν γένει.Ιδιαίτερη τιμή ήταν η παρουσία και συμμετοχή του Καθηγητή Ψυχιατρικής και Συμβούλου του Υπουργού Υγείας κ. Υφαντή Θωμά, που με την εμπειρία και τις γνώσεις του συνεισέφερε πολλαπλά στην επιτυχία της ανωτέρω δράσης αγωγής κοινότητας του ΚΨΥ Ηγουμενίτσας.Συμπέρασμα όλων ήταν η ανάγκη για εστιασμένη, εξειδικευμένη, στοχευμένη εκπαίδευση όλων των επαγγελματιών σε θέματα ψυχικής υγείας.Την Ημερίδα συντόνισε η κα Πέτσιου Σπυριδούλα (Ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη του ΚΨΥ Ηγουμενίτσας).Τα μέλη του ΚΨΥ Ηγουμενίτσας (Τσάμης Χ., Πέτσιου Σ, Δήμα Α., Αθανασίου Ε., Μπάζιου Ν., Χριστοφίδου Γ., Παπαγιαννοπούλου Α.) που συμμετείχαν στην οργάνωση και υλοποίηση της Ημερίδας ευχαριστούν θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους και τη συνδρομή τους στην ημερίδα με τις ερωτήσεις, προτάσεις και παρεμβάσεις τους.Το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι φορέων κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης όλου του Νομού.  

Υπογράφηκε υπουργική απόφαση για την αναπροσαρμογή των τιμών ζώνης για τον αντικειμενικό προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας ακινήτων



















Υπογράφηκε και στάλθηκε για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπουργική απόφαση για την αναπροσαρμογή των τιμών ζώνης για τον αντικειμενικό προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας ακινήτων. Έως αύριο θα κατατεθεί προς ψήφιση και η τροπολογία για την προσαρμογή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), ώστε το συνολικό ποσό βεβαίωσης να παραμείνει σταθερό.Με τα παραπάνω ολοκληρώνεται η δράση εναρμόνισης των αντικειμενικών με τις εμπορικές τιμές στην ελληνική αγορά ακινήτων, δράση που είχε συμφωνηθεί από το 2ο μνημόνιο το 2012.
Η συνολική εικόνα για την αναπροσαρμογή των τιμών ζώνης σε σύνολο 10.216 ζωνών, είναι η εξής:
           Σε 2.122 μειώθηκαν
           Σε 4.302 έμειναν σταθερές
           Σε 3.792  αυξήθηκαν 
Επίσης, με την τροπολογία για την προσαρμογή του ΕΝΦΙΑ διευρύνεται το άνω όριο του πρώτου κλιμακίου του κύριου φόρου από τα 500 στα 550 ευρώ και του τρίτου από τα 1000 στα 1050 ευρώ. Επιπλέον αυξάνεται το αφορολόγητο όριο για το συμπληρωματικό φόρο από τα 200.000 ευρώ στα 250.000 ευρώ.
Με βάση τις νέες τιμές και τις παραπάνω αλλαγές έγινε προσομοίωση της εκκαθάρισης του ΕΝΦΙΑ για το έτος 2018.
Σύμφωνα με αυτήν:
           Μειωμένα θα είναι τα εκκαθαριστικά για 1.470.962 ή το 23% των φυσικών προσώπων.
           Αμετάβλητα για 3.995.181 ή το 62%.
           Ελάχιστη αύξηση από ένα έως 50 ευρώ (12 ευρώ κατά μέσο όρο) θα έχουν τα εκκαθαριστικά για 737.709 ή το 12%.
           Αύξηση από 50 έως 200 ευρώ,  θα έχουν τα εκκαθαριστικά 160.001 φυσικών προσώπων ή το 2,3%.
           Mόνο για το 0,7% ή 48.961 φορολογούμενους θα προκύψει αύξηση πάνω από 200 ευρώ.
Από τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει ότι  το 97% των φυσικών προσώπων θα έχουν εκκαθαριστικά μειωμένα, αμετάβλητα ή με οριακή αύξηση σε σχέση με πέρυσι.
 Αντίστοιχη είναι η εικόνα για τα νομικά πρόσωπα, καθώς το 91% θα δει εκκαθαριστικά μειωμένα (61%), σταθερά (25%) ή αυξημένα έως 50 ευρώ (5%). Τέλος, επισημαίνεται ότι με την ίδια τροπολογία ορίζεται ως ημερομηνία της τελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ το τέλος Ιανουαρίου, αντί του Δεκεμβρίου που ίσχυε από την έκδοση του νόμου και ότι η πρώτη δόση θα καταβληθεί το Σεπτέμβριο.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS













 
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών στην Άρτα
Συνελήφθη, την (11-06-2018) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 45χρονος ημεδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου στην Άρτα
Συνελήφθη, χθες (11-06-2018) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 49χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινής φυλάκισης τεσσάρων μηνών, για επικίνδυνη μέθη.
Σύλληψη ημεδαπού για παραεμπόριο στην Μπεστιά Ιωαννίνων
Συνελήφθη, χθες  (11-06-2018) το μεσημέρι στην Μπεστιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δωδώνης, ένας 18χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη να ασκεί δραστηριότητα υπαίθριου εμπορίου,  διαθέτοντας προς πώληση διάφορα προϊόντα παρεμπορίου (οπωροκηπευτικά), στερούμενος την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια αρχή.
Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή στην Ελεούσα Ιωαννίνων
Συνελήφθη, χθες (11-06-2018) το μεσημέρι στην Ελεούσα Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 22χρονος ημεδαπός, ο οποίος όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα,  εμπλέκεται σε κλοπή προϊόντων από ζαχαροπλαστείο.
Άμεση σύλληψη 24χρονου αλλοδαπού για κλοπή αυτοκινήτου, στην Κόνιτσα Ιωαννίνων
Συνελήφθη, χθες (11-06-2018) το βράδυ στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 24χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή τροχοφόρου. Ειδικότερα, χθες το βράδυ, καταγγέλθηκε από 49χρονο ημεδαπό, η κλοπή του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου του, στην περιοχή της Κόνιτσας. Για τη διερεύνηση του περιστατικού διενεργήθηκαν άμεσα αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Κόνιτσας, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 24χρονου δράστη.Το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: