ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Αἰμοδοσία στήν ἐνορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας την (Κυριακή 11 Μαρτίου 2018)



Η ανυπακοή είναι το πραγματικό θεμέλιο της ελευθερίας. Οι υπάκουοι πρέπει να είναι σκλάβοι.:  ( Χένρυ Ντέιβιντ Θορώ )


…ΘΕΜΑΤΑ …27-02-2018


ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ»
Αἰμοδοσία στήν ἐνορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας την (Κυριακή 11 Μαρτίου 2018)





















 Ἡ Αἰμοδοσία εἶναι μιά πράξη ἀγάπης.  Εἶναι ἡ δική μας ἔμπρακτη ἐφαρμογή τῆς ἀγάπης πρός τό συνάνθρωπο. Καί ἐμεῖς οἱ Χριστιανοί ὀφείλουμε νά ὁμοιάσουμε μέ τόν «Αἰμοδότη» Χριστό μας, χαρίζοντας ἐλπίδα καί ζωή σέ συνανθρώπους μας.Ἡ ἐνορία Κεστρίνης ἵδρυσε τήν Τράπεζα Αἴματος, μἐ σκοπό τήν ἐνίσχυση τῆς αἰμοληψίας τῆς τοπικῆς μας κοινωνίας. Οἱ ἀνάγκες γιά αἶμα σήμερα καλύπτονται ὁριακά.Στήν προσπάθεια μας καλοῦμε ὅλους τούς αἰμοδότες, ἀλλά καί ὅσους γιά πρώτη φορά θέλουν νά βοηθήσουν στήν πρωτοβουλία αὐτή τῆς ἐνορίας, νά προσέλθουν τήν Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 στό Πνευματικό Κέντρο τοῦ ναοῦ τοῦ Ἁγίου Μηνᾶ καί νά προσφέρουν αἶμα. Κινητή μονάδα τοῦ Πανεπιστημιακοῦ Νοσοκομείου Ἰωαννίνων θα βρίσκεται ἐκεῖ ἀπό τίς 10.00 τό πρωί ἕως τό μεσημέρι.  (Tηλ. ἐπικοινωνίας: 6945894424).
Εκ του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά Κεστρίνης Θεσπρωτίας

Δήμος Ηγουμενίτσας : Παραλαβή τελικών εκθέσεων από το Ι.Γ.Μ.Ε.



























 
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος αφού παρέλαβε τις τελικές εκθέσεις που συντάχθηκαν στα πλαίσια του υποέργου: «ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ, ΠΟΛΥΘΕΜΑΤΙΚΗ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ (1:5.000) ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ (ΑΣΤΗΓ)» εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς το Ι.Γ.Μ.Ε. δηλώνοντας:
«Με μεγάλη χαρά παραλάβαμε τις τελικές εκθέσεις για το εν λόγω πόνημα που εκτελέστηκε με ίδια μέσα από το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.) και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2007-2013 (ΕΤΠΑ – ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ - ΕΚΤ).
Το εν λόγω έργο αποτελεί πολύτιμη συλλογή πληροφοριών γεωλογικών- γεωμορφολογικών - γεωτεχνικών και περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών της αστικής και περιαστικής περιοχής της Ηγουμενίτσας και είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και αφετηρία για την ορθολογική διαχείριση και επίλυση τεχνικών, περιβαλλοντικών, κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων και γενικά προβλημάτων γεωεπικινδυνότητας της περιοχής μας.Η γνώση πολύτιμων δεδομένων της περιοχής μας, τα οποία μέχρι πρότινος μας ήταν άγνωστα είναι βέβαιο ότι θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη στους δημότες μας βελτιώνοντας την ασφάλειά τους και συνεπώς την ποιότητα ζωής τους.Ευχαριστούμε το Ι.Γ.Μ.Ε. και ελπίζουμε στην ανάπτυξη μιας πολυεπίπεδης συνεργασίας».
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

Αναβάθμιση και επέκταση της λειτουργίας των σχολείων των φυλακών





















Μια νέα αρχιτεκτονική για την εκπαίδευση στις φυλακές εισάγεται με διάταξη του νομοσχεδίου για την «Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής» που εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής. Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των Υπουργείων Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και στοχεύει στην αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στις φυλακές και στην υλοποίηση του δικαιώματος στην εκπαίδευση για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό κρατουμένων.Ήδη τα τελευταία 3 χρόνια έχουν δημιουργηθεί έξι (6) Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) στις φυλακές Χανίων, Νιγρίτας, Μαλανδρίνου, Κέρκυρας, Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού, Δομοκού και τρία (3) Δημοτικά Σχολεία στις φυλακές Κομοτηνής, Θηβών (γυναικών) και Ναυπλίου. Το άρθρο 31 του νομοσχεδίου «Αναβάθμιση και επέκταση της λειτουργίας των σχολείων των φυλακών» προβλέπει μεταξύ άλλων:
-           Την ίδρυση σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τμημάτων εκμάθησης ελληνικής γλώσσας καθώς και τεχνικής εκπαίδευσης μεταγυμνασιακού ή μεταλυκειακού επιπέδου σε όλες τις φυλακές.
-           Η ίδρυση των μονάδων αυτών θα πραγματοποιείται μετά από εκτίμηση των υπαρχουσών αναγκών και μετά από εξασφάλιση των αναγκαίων χώρων σε κάθε φυλακή.
-           Κάθε φυλακή θα ενισχυθεί με ένα στέλεχος της εκπαίδευσης, μόνιμο εκπαιδευτικό πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Σύμβουλος-συντονιστής εκπαίδευσης), ο οποίος θα μεριμνά για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των κρατουμένων και θα εισηγείται τη δημιουργία των απαραίτητων εκπαιδευτικών μονάδων.
-           Οι εκπαιδευτικοί που θα στελεχώνουν τις εκπαιδευτικές μονάδες των φυλακών θα προέρχονται από το μόνιμο προσωπικό του Υπουργείου Παιδείας, από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και τέλος από ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς στις περιπτώσεις των μονάδων δια βίου εκπαίδευσης (ΣΔΕ και ΔΙΕΚ).
-           Για την πληρέστερη κάλυψη των αναγκών προβλέπεται ειδικότερα, ότι οι εκπαιδευτικοί των κοινών και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης ειδικοτήτων, μπορούν να διδάσκουν σε όλες τις βαθμίδες του ίδιου καταστήματος κράτησης.
-           Τέλος, ενισχύεται η συνεργασία των σχολείων με το προσωπικό της φυλακής, καθώς προβλέπονται ρητά οι αρμοδιότητες του Συμβούλου-συντονιστή εκπαίδευσης, ενώ αναβαθμίζεται ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει το εκπαιδευτικό προσωπικό, με τη συμμετοχή στα συλλογικά όργανα της φυλακής, στις περιπτώσεις που εξετάζονται θέματα εκπαίδευσης κρατουμένων.
Κοινή πεποίθηση των δύο Υπουργείων είναι ότι η εκπαίδευση στις φυλακές αποτελεί το πιο σημαντικό εργαλείο αντεγκληματικής πολιτικής, καθώς συμβάλλοντας στη δημιουργική αξιοποίηση του χρόνου κράτησης και την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, υποστηρίζει την επαγγελματική και κοινωνική επανένταξη των κρατουμένων-αποφυλακισμένων.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS 

















Συνελήφθη στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος μετέφερε πεζός βαλίτσα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (13.188) γραμμαρίων
Συνελήφθη, την (25-02-2018) το βράδυ, στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα.Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων για την αποτροπή εισόδου ναρκωτικών στη χώρα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 32χρονο αλλοδαπό να κινείται πεζός και να μεταφέρει μία βαλίτσα, που περιείχε δώδεκα δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (13.188) γραμμαρίων.Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.Ο συλληφθείς, ο οποίος στερείται ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθησαν στο Καλπάκι Ιωαννίνων δύο ημεδαποί, ηλικίας 58 και 44 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρες απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση
Οι δράστες εμφανίζονταν ως υπάλληλοι της Δ.Ε.Η. και προφασιζόμενοι ηλεκτρολογική βλάβη, αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες.Εξιχνιάσθηκαν, μέχρι στιγμής, τέσσερις υποθέσεις απόπειρας απάτης που έγιναν σε χωριά του Νομού Ιωαννίνων .Συνελήφθησαν, το απόγευμα της 23-02-2018 στο Καλπάκι Ιωαννίνων, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 58 και 44 ετών, οι οποίοι προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η., επιδίδονταν στην εξαπάτηση ηλικιωμένων πολιτών.Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, αστυνομικοί στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών για απόπειρες εξαπάτησης πολιτών από άγνωστους δράστες, που προσποιούνταν τους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η., εντόπισαν το απόγευμα της 23-02-2018 στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης, το  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δράστες και επιχείρησαν να το ελέγξουν.Ο οδηγός του οχήματος δεν σταμάτησε, ανάπτυξε μεγάλη ταχύτητα και στη συνέχεια πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, εγκατέλειψε το όχημα σε αγροτική περιοχή κοντά στο Καλπάκι Ιωαννίνων. Στο πλαίσιο επισταμένων αναζητήσεων εντοπίστηκαν λίγο αργότερα στην ανωτέρω περιοχή  οι δύο κατηγορούμενοι και συνελήφθησαν.Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες την ίδια ημέρα, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η., αποπειράθηκαν διαδοχικά να εξαπατήσουν τέσσερις ημεδαπούς (έναν άνδρα και τρεις γυναίκες), ηλικίας 77, 74, 82 και 53 ετών, σε χωριά του Νομού Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στο Καλπάκι, στα Άνω Ραβένια, στη Μεταμόρφωση και στην Άνω Λαψίστα. Αναλυτικότερα, ως προς τη μεθοδολογία δράσης, οι δύο δράστες εμφανίζονταν ως δήθεν υπάλληλοι της Δ.Ε.Η. και προφασιζόμενοι κίνδυνο πρόκλησης βραχυκυκλώματος ή πυρκαγιάς,  αποπειράθηκαν να πείσουν τους ηλικιωμένους να συγκεντρώσουν σε ασφαλές σημείο χρήματα και κοσμήματα ενώ ο ένας εξ αυτών σε μία περίπτωση εμφανίστηκε και ως έμπορος λαδιού, με στόχο να καθυστερήσει τον γιο του ηλικιωμένου.Στο πλαίσιο της έρευνας, κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καθώς και το χρηματικό ποσό των (230) ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.Σε βάρος του συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρες απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση ενώ από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι σε βάρος του  58χρονου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, φυλάκισης (18) μηνών για απάτη.Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 33χρονος ημεδαπός συνεργός τους, ο οποίος είχε προβεί στη μίσθωση του ανωτέρω οχήματος από εταιρεία ενοικιάσεων οχημάτων στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου χρησιμοποιηθεί στη διάπραξη των απατών.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας
Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, την (24-02-2018) το απόγευμα, στο Τρικόρυφο Θεσπρωτίας, δύο σάκοι που περιείχαν δεκατέσσερα δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (12.596) γραμμαρίων.Διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.Σύλληψη τριών αλλοδαπών για παράνομη είσοδο και καταδικαστική απόφαση           Συνελήφθησαν, προχθές (24-02-2018) αργά το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Θεσπρωτίας, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25, 24 και 22 ετών, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου ενώ επιπλέον σε βάρος του 22χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς  Πλημμελειοδικείου Γρεβενών, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Σύλληψη   φυγόποινου αλλοδαπού στο Δελβινάκι Ιωαννίνων
Συνελήφθη, την (24-02-2018) το μεσημέρι στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς  Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Σύλληψη ημεδαπής  φυγόποινης στην Πρέβεζα
Συνελήφθη, την (25-02-2018) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, μία 49χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς  Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας, ποινής φυλάκισης δεκατριών μηνών, για απρόκλητες σωματικές βλάβες κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή με εξύβριση.
Συνελήφθη 53χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης στην Πρέβεζα
Συνελήφθη, χθες (26-02-2018) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 53χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, για ηθική αυτουργία σε παράνομη προώθηση πολιτών τρίτης χώρας από τα εξωτερικά σύνορα της Ελληνικής Επικράτειας προς το έδαφος κράτους-μέλους της Ε.Ε.. . Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.
Συνελήφθησαν οκτώ άτομα στα Ιωάννινα, για παράβαση της Νομοθεσίας για τα παίγνια στα Ιωάννινα



















Συνελήφθησαν, χθες (26-02-2018) αργά το απόγευμα στα Ιωάννινα, οκτώ άτομα, επτά ημεδαποί (έξι άνδρες, ηλικίας 28, 56, 51, 42, 24 και 19 ετών και μία 25χρονη γυναίκα) καθώς και ένας 28χρονος ομογενής, κατηγορούμενοι για παράβαση της Νομοθεσίας για τα παίγνια. Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την πάταξη διενέργειας παράνομων τυχερών παιγνίων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν  έλεγχο σε χώρο που λειτουργούσε σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα,  όπου διαπιστώθηκε να διενεργείται παράνομα το τυχερό παίγνιο «texas holdem poker»,  με παιγνιόχαρτα και μάρκες πονταρίσματος, με τη συμμετοχή (8) συνολικά παικτών, οι οποίοι συνελήφθησαν.Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 28χρονος ομογενής ήταν ο  προσωρινά υπεύθυνος του χώρου και διοργανωτής του παράνομου παιγνίου, λειτουργώντας κατ΄ εντολή τριών ημεδαπών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.
Από το εσωτερικό του χώρου και την κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν:
           το χρηματικό ποσό των (645) ευρώ, ως προερχόμενο από τη διενέργεια του παιγνίου,
           επτά τράπουλες και (1083) μάρκες πονταρίσματος, διαφόρων χρωματισμών και χρηματικών αξιών,
           ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι για τη διεξαγωγή του τυχερού παιγνίου.
Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: