ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ : ‘’ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΗΣ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΠΑΡΟΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ‘’



Ο έρωτας είναι ένα χτυπητό παράδειγμα για το πόσο μικρή σημασία έχει για μας η πραγματικότητα.:  ( Μαρσέλ Προυστ )


…ΘΕΜΑΤΑ …28-02-2018


ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ : ‘’  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΗΣ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΠΑΡΟΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ‘’




















Ἄν ἀνατρέξουμε στήν ἱστορία μας, θά δοῦμε ὅτι ὁ χορός ἀπό τήν ἀρχαιότητα ἦταν σημαντικό μέρος καί ἀναπόσπαστο κομμάτι τοῦ πολιτισμοῦ καί τῆς διαμόρφωσης χαρακτήρων.Πολλά εἶναι τά ὀφέλη τῶν παραδοσιακῶν χορὼν, μέσα ἀπό τούς ὁποίους ἐκφράζονται ἔντονα συναισθήματα γιά τόν τόπο καί τό λαό, τήν ἱστορία του, τή λεβεντιά του καί καλλιεργεῖται τό σῶμα καί ὁ νοῦς.  Οἱ παραδοσιακοί χοροί προσφέρουν ἐπικοινωνία, ψυχαγωγία, ἄσκηση καί ἐκπαίδευση. Εἶναι τό μέσο ἔκφρασης ἔντονων συναισθημάτων καί ὁ πιό σημαντικός σύνδεσμος μέ τίς παραδόσεις μας, τά ἤθη καί τά ἔθιμά μας. Οἱ παραδοσιακοί χοροί γιά τούς Ἠπειρῶτες καί τούς Θεσπρωτούς, εἶναι μέρος τῆς ζωῆς τους, εἶναι ἡ ἐπαφή τους μέ τή φύτρα τους.Στό πλαίσιο αὐτό ἡ Ἐνορία Κεστρίνης λειτουργεῖ Σχολή Ἐκμάθησης Παραδοσιακῶν χορῶν γιά μικρούς καί μεγάλους. Τά μαθἠματα θά γίνονται στό Πνευματικό Κέντρο τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Μηνᾶ Κεστρίνης. Γιά τήν ὥρα καί τήν ἡμέρα τῶν μαθημάτων θά ἐνημερωθοῦν ἀτομικά οἱ συμμετέχοντες.
Ἐκ τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Μηνᾶ Κεστρίνης Θεσπρωτίας

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥ
Υποβολή αιτήσεων για νέες αμπελοφυτεύσεις












 





Οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠ.Α.Α.Τ, αίτηση- υπεύθυνη δήλωση  από 27 Φεβρουαρίου μέχρι 27 Μαρτίου. Η αίτηση είναι αποδεκτή όταν σ’ αυτή επισυνάπτονται ηλεκτρονικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ικανοποίηση του κριτηρίου επιλεξιμότητας. Στην περίπτωση που δεν επισυνάπτονται δικαιολογητικά που αφορούν κριτήρια προτεραιότητας, η αίτηση είναι επιλέξιμη, αλλά δεν βαθμολογείται για τα κριτήρια αυτά. Στην αίτηση-υπεύθυνη δήλωση, δηλώνεται η έκταση (σε στρέμματα) και οι συντεταγμένες των κορυφών, κάθε αγροτεμαχίου,  για το οποίο πρόκειται να χορηγηθεί η άδεια, καθώς και το δημοτικό διαμέρισμα και το τοπωνύμιο της περιοχής του.  Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας (γραφείο 32) και στην κ. Δήμητρα Μάντζου ή στο τηλέφωνο 2665 3 60134.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS















Θανατηφόρο τροχαίο11,8ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Άρτας – Νεοχωρίου
Χθες (27-02-2018) αργά το απόγευμα, στο 11,8ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Άρτας – Νεοχωρίου (στο ύψος του Παχυκάλαμου Άρτας), δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 46χρονος ημεδαπός εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.  Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί  το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για ζωοκλοπή  στην Ηγουμενίτσα
Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος  21χρονου ημεδαπού, για το αδίκημα της ζωοκλοπής.Συγκεκριμένα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 21χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από 15 έως 20-01-2018, αφαίρεσε από υπαίθριο χώρο στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας τέσσερις κυψέλες μελισσών, ιδιοκτησίας 44χρονου ημεδαπού.Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Συλλήψεις δύο αλλοδαπών για παράνομη είσοδο και πλαστογραφία στην πόλη της Ηγουμενίτσας
Συνελήφθησαν, χθες (27-02-2018) το μεσημέρι στην πόλη της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 40 και 24 ετών, για παράνομη είσοδο και πλαστογραφία.Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, οι δύο αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ κατείχαν Αλβανικά Διαβατήρια τα οποία έφεραν πλαστές σφραγίδες εισόδου.Επιπλέον, σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, η οποία ενεργεί την προανάκριση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: