ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Πρόσκληση για το Πρόγραμμα «Στέγη και εργασία για τους άστεγους»



Καλύτερα να αποτύχεις πρωτοτυπώντας παρά να πετύχεις μιμούμενος. : ( Χέρμαν Μέλβιλ )



…ΘΕΜΑΤΑ …23-02-2018


Πρόσκληση για το Πρόγραμμα «Στέγη και εργασία για τους άστεγους» 



















Η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους», καλεί Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, εποπτευόμενα από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης να υποβάλουν, μεμονωμένα ή συνεργαζόμενοι, αιτήσεις για την χρηματοδότηση σχεδίων με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου έλλειψης στέγης σε Δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, όπου το πρόβλημα παρουσιάζεται εντονότερο. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην μετάβαση από τις δομές επείγουσας στέγασης και τους κοινωνικούς ξενώνες σε αυτόνομες στεγαστικές λύσεις, με παράλληλες δράσεις υποστήριξης και εργασιακής επανένταξης. Το πρόγραμμα στοχεύει στις ακόλουθες ομάδες:
1.  Οικογένειες και άτομα που φιλοξενούνται σε  Ξενώνες Μεταβατικής Φιλοξενίας Αστέγων ή Υπνωτήρια.
2.  Οικογένειες και άτομα που έχουν καταγραφεί από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων ως άστεγοι που διαβιούν στο δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα (τροχόσπιτα, αυτοκίνητα, αυτοσχέδιες κατασκευές, παραπήγματα, παράγκες, containers, ακατάλληλα για κατοίκηση κτίρια με βάση την κείμενη νομοθεσία).
3.  Γυναίκες που φιλοξενούνται σε Ξενώνες Γυναικών θυμάτων βίας.
4.  Άτομα που φιλοξενούνται σε Δομές Παιδικής Προστασίας, έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, δεν σπουδάζουν και δεν έχουν πρόσβαση σε κατοικία.
 Για την υλοποίηση του προγράμματος, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, που καλούνται να υποβάλλουν αίτηση, συμπράττουν με Διαχειριστή Φορέα, ο οποίος δύναται να είναι Αναπτυξιακή Επιχείρηση Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού ή Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση ή Πιστοποιημένο από το Υπουργείο Εργασίας Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, το οποίο αποδεδειγμένα δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών για την ομάδα στόχο.Φορέας Διαχείρισης του προγράμματος είναι το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑ∆). Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των Αιτήσεων Χρηματοδότησης είναι η 30η Μαρτίου 2018.

110 εκατ. ευρώ στους ΟΤΑ για μηχανήματα έργου και συντήρηση σχολικών κτιρίων






















Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, υπέγραψε δύο  προσκλήσεις συνολικού προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ, μία για την προμήθεια μηχανημάτων έργου ύψους 60 εκατ. ευρώ και μία για την υλοποίηση έργων συντήρησης σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων ύψους 50 εκατ. ευρώ, με τις οποίες ενεργοποιείται το Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Δήμων – «ΦιλόΔημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, βάσει της Απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών 4748 (ΦΕΚ 612/22.2.2018).  Η επόμενη πρόσκληση στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος αφορά στην κατασκευή Παιδικών Χαρών. Σταδιακά θα τεθούν πλήρως στη διάθεση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι προβλέψεις και των δύο νέων χρηματοδοτικών εργαλείων («ΦιλόΔημος» Ι και ΙΙ), συνολικού ύψους 740 εκατ. ευρώ για το 2018 με στοχευμένες δράσεις που έχουν άμεση και απτή θετική επίδραση στην καθημερινή ζωή του πολίτη. Με το Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ», προϋπολογισμού 240 εκατ. ευρώ για το 2018, το Υπουργείο Εσωτερικών σκοπεύει στην ενδυνάμωση της ισόρροπης, βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης των δήμων της χώρας, την βελτίωση των υποδομών, την αύξηση της απασχόλησης και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας. Στο πρόγραμμα εντάσσονται έργα, προμήθειες, υπηρεσίες και μελέτες δήμων. Οι πόροι του προγράμματος, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης,  προέρχονται από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών και κάθε άλλη νόμιμη πηγή. Οι δύο προσκλήσεις αναλύονται ως εξής:
Α. Μηχανήματα έργου (Προϋπολογισμός Πρόσκλησης 60 εκατ. ευρώ)
 Πρόκειται για μια πρόσκληση μη ανταγωνιστική, καθώς δικαιούχοι είναι και  οι 325 δήμοι της χώρας, οι οποίοι επιχορηγούνται βάσει κριτηρίων που σχετίζονται με την έκταση, τον πληθυσμό και το πλήθος των οικισμών τους. Οι δήμοι μπορούν να προμηθευτούν καινούργια ή μεταχειρισμένα μηχανήματα έργου (έως πενταετίας ), καθώς και εξαρτήματα για προσθήκη σε υφιστάμενα βάσει των κείμενων διατάξεων (π.χ. λεπίδες αποχιονισμού, βυτία πυρόσβεσης, αλατιέρες κ.λπ.).
Β. Συντήρηση σχολικών κτηρίων (Προϋπολογισμός Πρόσκλησης 50 εκατ. ευρώ)
Με τη συγκεκριμένη πρόσκληση το Υπουργείο Εσωτερικών απαντά με επιπρόσθετη χρηματοδότηση στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των δήμων για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων, καθώς και των αύλειων χώρων τους, όπως οι ίδιοι οι αιρετοί το έθιξαν στις συναντήσεις τους με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Επισημαίνεται ότι οι δήμοι χρηματοδοτούνται με περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, από τους επενδυτικούς ΚΑΠ έτους 2011 και μετά, για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων τους. Η επιπρόσθετη χρηματοδότηση του Προγράμματος είναι υπερδιπλάσια της ετήσιας τακτικής και καταλήγει σε ένα συνολικό ποσό 70 εκατ. ευρώ για το 2018. Η κατανομή των πόρων θα γίνει με κριτήριο τον αριθμό των τμημάτων των σχολείων (30% της χρηματοδότησης) και τον αριθμό των μαθητών (70% της χρηματοδότησης) και αφορά όλους τους δήμους της χώρας. Ενδεικτικά, εκτός των κλασσικών εργασιών συντήρησης δίνεται η δυνατότητα για την κατασκευή απλών ραμπών πρόσβασης σε αυτά, καθώς και άλλων τεχνικών παρεμβάσεων, οι οποίες περιγράφονται αναλυτικά στην πρόσκληση. 

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός, στο Σμέρτο Θεσπρωτίας, για μεταφορά κάνναβης
Κατασχέθηκαν περισσότερα από 24 κιλά κάνναβης







































Ο δράστης μετέφερε τις ναρκωτικές ουσίες με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, αποκρύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος αυτών σε ρεζέρβες στην καρότσα του οχήματος.Συνελήφθη, σήμερα (23-02-2018) το μεσημέρι, στο Σμέρτο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 49χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση. Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 49χρονος δράστης και μετά από έρευνα που έγινε σε αυτό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εντός εφεδρικών τροχών (ρεζέρβας) στην καρότσα του οχήματος, δώδεκα (12) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (23.088) γραμμαρίων.
Επιπρόσθετα, κατασχέθηκαν:
           μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (1.036) γραμμαρίων, η οποία βρέθηκε στο χώρο της καμπίνας του οχήματος,
           μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (50) γραμμαρίων, η οποία βρέθηκε σε επαγγελματικό χώρο του 49χρονου,
           το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του συλληφθέντα, 
           ένα κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Περίπου (1,5) κιλό ηρωίνης κατασχέθηκε έπειτα από  συντονισμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας στην Ιόνια Οδό
Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα, μέλη κυκλώματος μεταφοράς ποσοτήτων ηρωίνης, με σκοπό την περαιτέρω διάθεσή της στην παράνομη αγορά .Περίπου (1,5) κιλό ηρωίνης κατασχέθηκε έπειτα από μεθοδική έρευνα και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Ομάδας Ειδικών Δράσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας.Στο πλαίσιο της παραπάνω έρευνας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σήμερα (23-02-2018) τα ξημερώματα στην Ιόνια Οδό, μέλη κυκλώματος μεταφοράς ποσοτήτων ηρωίνης, με σκοπό την περαιτέρω διάθεσή της στην παράνομη αγορά.Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 53 και 39 ετών καθώς και για έναν 43χρονο υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με μεταφορά ποσότητας ναρκωτικών ουσιών με αυτοκίνητο και την ταυτοποίηση των στοιχείων του μεταφορέα, εντοπίστηκε ο 53χρονος στην Ιόνια Οδό (στο ύψος του Γοργόμυλου Πρέβεζας) να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν και οι άλλοι δύο δράστες και αποφασίσθηκε ο έλεγχός του.Οι δράστες επιχείρησαν να διαφύγουν, αναπτύσσοντας ταχύτητα ενώ ακολούθως ο 39χρονος αλλοδαπός κατά την ακινητοποίηση του οχήματος, εξήλθε από αυτό, απορρίπτοντας στο έδαφος τρεις συσκευασίες και προσπαθώντας να διαφύγει πεζός.Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
           τρεις (3) συσκευασίες ποσοτήτων ηρωίνης, συνολικού βάρους (1.511) γραμμαρίων,
           μια συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους (1,3) γραμμαρίων,
           το χρηματικό ποσό των (800) ευρώ,
           το χρηματικό ποσό των (7.000) λεκ Αλβανίας και (4) δολαρίων Η.Π.Α.,
           πέντε κινητά τηλέφωνα.
           το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 53χρονου συλληφθέντα, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
           Δευτέρα (26-02-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα-  Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
           Τρίτη (27-02-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
           Τετάρτη (28-02-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
           Πέμπτη  (01-03-2018)    και    ώρες    από     08:00  έως   15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
           Παρασκευή   (02-03-2018)   και  ώρες    από  18:00  έως  01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
           Κυριακή    (04-03-2018)   και   ώρες   από    08:00   έως   15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί - Γλυκή.
Ληστεία στην Πρέβεζα
Καταγγέλθηκε χθες (21-02-2018) στο Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ότι χθες το απόγευμα στη Λούτσα Πρέβεζας, τρεις άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, αφού ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας, δύο ημεδαπούς (ηλικίας 68 και 32 ετών), κατά τη στιγμή που εξέρχονταν από εξοχική κατοικία, στη συνέχεια τους απέσπασαν χρηματικά ποσά, επιταγές, ένα ρολόι, προσωπικά έγγραφα  και δύο κινητά τηλέφωνα.Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού στην Κόνιτσα
Συνελήφθη, χθες (21-02-2018) το πρωί στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, ποινής φυλάκισης οχτώ μηνών, για πλαστογραφία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.
Εξιχνιάστηκαν άμεσα μία υπόθεση κλοπής σε περίπτερο και μία απόπειρα κλοπής σε κατάστημα στην πόλη της Άρτας
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη στην Άρτα ένας 16χρονος ημεδαπός ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν 22χρονο συνεργό του.Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, μία υπόθεση κλοπής σε περίπτερο και μία απόπειρα κλοπής από κατάστημα, που έγιναν χθες (21-02-2018) τα ξημερώματα, στην πόλη της Άρτας.Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 16χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή κατά συναυτουργία, ενώ ταυτοποιήθηκε ακόμη ένας 22χρονος ημεδαπός, συνεργός του.Ειδικότερα, χθες τα ξημερώματα,  οι κατηγορούμενοι παραβίασαν ψυγείο από περίπτερο και αφαίρεσαν αλκοολούχα ποτά και αναψυκτικά, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν και ψυγείο παρακείμενου καταστήματος, προκαλώντας φθορές.Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 
Συνελήφθη άμεσα 32χρονος, μετά από διάπραξη ληστείας σε ζαχαροπλαστείο στην πόλη των Ιωαννίνων
Επίσης, εξακριβώθηκε η εμπλοκή του και σε μία ακόμη διάρρηξη - κλοπή από σπίτι.Συνελήφθη, χθες (21-02-2018) το απόγευμα στα Σεισμόπληκτα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας 32χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα της ληστείας, κλοπής, ψευδορκίας και παραβάσεων της νομοθεσίας περί όπλων.Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στα Σεισμόπληκτα Ιωαννίνων, ο 32χρονος εισήλθε σε ζαχαροπλαστείο και με την απειλή μαχαιριού, εξανάγκασε την υπάλληλο να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των (355) ευρώ, από το ταμείο του καταστήματος. Εκδόθηκαν αστυνομικές αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, εντόπισαν άμεσα τον 32χρονο να κινείται πεζός  στην παραπάνω περιοχή και τον συνέλαβαν. Επιπρόσθετα,  στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι ο 32χρονος εμπλέκεται και σε μία υπόθεση διάρρηξης – κλοπής φορητού υπολογιστή από διαμέρισμα που έγινε την 18/19-02-2018 στο Κάτω Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων  ενώ παράλληλα είχε καταθέσει ψευδώς κλοπή σε βάρος του, προκειμένου να μην συσχετιστεί με την παραπάνω διάρρηξη.Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι, ως μέσο τέλεσης της ληστείας καθώς και τα κλοπιμαία, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του καταστήματος.Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: