ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Μεσόγειο: ‘’ Καρχαρίες έφαγαν μετανάστες κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης ’’



Ο πόλεμος είναι η σύγκρουση μεταξύ δύο κλεφτών, που είναι πολύ δειλοί για να καβγαδίσουν μόνοι τους. : ( Τόμας Καρλάιλ )


…ΘΕΜΑΤΑ …29-11-2017


Μεσόγειο: ‘’ Καρχαρίες έφαγαν μετανάστες κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης ’’
Όλα έγιναν όταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν αναποδογύρισε - 31 -  άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο
























Το ταξίδι προς μια καλύτερη ζωή κατέληξε στην κόλαση για 31 μετανάστες, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο στα σαγόνια καρχαριών στη Μεσόγειο.Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, η τραγωδία συνέβη όταν η βάρκα η οποία τους μετέφερε από την Αφρική στην Ιταλία, αναποδογύρισε στα νερά της Λιβύης.Η ακτοφυλακή που έσπευσε στο σημείο, πρόλαβε να σώσει τους 200 αλλά τουλάχιστον 31 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο, ανάμεσά τους 18 γυναίκες και παιδιά, την ώρα που 40 άτομα αγνοούνται ακόμη.Σύμφωνα με τις Αρχές τις Λιβύης, τη στιγμή που τα σκάφη διάσωσης έφτασαν στο σημείο της τραγωδίας, παρατήρησαν μεγάλους μπλε καρχαρίες να κολυμπούν γύρω από την αναποδογυρισμένη βάρκα των μεταναστών.«Περίπου 44 άτομα κρατιόντουσαν από την αναποδογυρισμένη βάρκα τα οποία και σώσαμε. Υπήρχαν όμως πολλά πτώματα τριγύρω και 4-5 καρχαρίες που κολυμπούσαν ανάμεσά τους. Ήταν μεγάλοι μπλε καρχαρίες, ένα πολύ επιθετικό είδος. Όταν καταφέραμε να ανασύρουμε τα πτώματα από τη θάλασσα, παρατηρήσαμε πως μερικά από αυτά είχαν δαγκωθεί, επομένως δεν είναι απίθανο μεταξύ των αγνοουμένων κάποιοι να έχουν φαγωθεί από καρχαρίες», δήλωσε ο Nasser al-Ghammoudi, διοικητής της Λιβυκής ακτοφυλακής.

ΣΥNΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ  ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ      
Υπόμνημα - Θέμα: Υγειονομική περίθαλψη































Στις 23/11/2017 όλες οι συνταξιουχικές οργανώσεις της χώρας βρέθηκαν σε γενική κινητοποίηση, διεκδικώντας την υγειονομική περίθαλψη που τους αξίζει και που την έχουν πληρώσει και την πληρώνουν ακριβά.  Αυτό κάνουμε και εμείς σήμερα.Στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας έχουν ξεσηκωθεί οι συνταξιούχοι Δημοσίου Ι.Κ.Α, Ο.Α.Ε κ.λ.π. Διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την κατάντια που βρίσκονται όλες οι δομές υγείας στη χώρα μας.Με συντάξεις χιλιοψαλιδισμένες αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε Ιατρικές επισκέψεις, συνταγογραφήσεις και τις πάσης φύσεως ιατρικές πράξεις και υψηλές συμμετοχές σε φάρμακα και παραϊατρικές εξετάσεις.Τα Νοσοκομεία και τα κέντρα Υγείας έχουν σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά δεν μπορούν να μας εξυπηρετούν και σε περιπτώσεις σοβαρών προβλημάτων ή ξεπουλιόμαστε ή πεθαίνουμε. Ζητάμε
1.         Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις
2.         Μείωση συμμετοχής σε φάρμακα και εξετάσεις(10%)
3.         Καμία συμμετοχή σε χρόνια νοσήματα
4.         Άμεση στελέχωση των δομών υγείας
5.         Σε τοπικό επίπεδο ζητάμε την πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου Φιλιατών και την απαραίτητη χρηματοδότησή του, μέχρι να ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας του νέου σύγχρονου Νοσοκομείου έκτακτων περιστατικών και την παράλληλα απαραίτητη στελέχωση των Κέντρων υγείας του Νομού.
Για τον Σύλλογο Πολιτικών  Συντ/χων ΔΗΜΟΣΙΟΥ  , η  πρόεδρος Βασιλική Μακατσώρη      
Για την Ένωση Συντ/χων ΟΑΕΕ  ,      ο πρόεδρος    Τάκης Πετσίνης
  Για το Σωματείο Συντ/χων του ΙΚΑ ,     ο πρόεδρος      Νίκος Δημητρίου

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ – «ΑΡΙΑΔΝΗ»






















Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την Αναπηρία, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Θεσπρωτίας – «ΑΡΙΑΔΝΗ», στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και  σε συνεργασία με το Σ.Σ.Ν. Β/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας και το Γυμνάσιο Πέρδικας,  υλοποίησε  παρέμβαση στους μαθητές του Γυμνασίου Πέρδικας, με θέμα το σεβασμό και την αποδοχή των ατόμων με αυτισμό, την Τετάρτη, 29/11/2017, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου.Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί συνέχεια μιας σειράς δράσεων στην εκστρατεία για την αποδοχή του αυτισμού, που ξεκίνησαν στον τόπο μας ένα αυτιστικό ζευγάρι, η Σούλα Χριστοδουλίδου και ο Σωτήρης Μπούσης, υποστηριζόμενοι από την επιστημονική εποπτεία και καθοδήγηση της  λογοθεραπεύτριας κας Ηρώς Στεφάνου. Οι μαθητές έμαθαν για τον αυτισμό, για το πώς νιώθουν και σκέφτονται οι αυτιστικοί και πως τελικά δεν είναι «ανάπηροι» ή «καθυστερημένοι», απλά διαφορετικοί. Ο αυτισμός δεν εμπόδισε το ζεύγος Μπούση να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, να κάνει οικογένεια, να αναπτυχθεί επαγγελματικά και μάλιστα να διαπρέψει στο χώρο των εικαστικών (ζωγραφική και αγιογραφία).Η εν λόγω δράση θα συνεχιστεί στο μαθητικό πληθυσμό του νομού, σε εκπαιδευτικούς και γονείς, καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, με στόχο την ενημέρωση για τον αυτισμό, το σεβασμό των αυτιστικών ατόμων και γενικότερα των διαφορετικών ανθρώπων, καθώς και την αποδοχή τους από τη μαθητική κοινότητα και την κοινωνία.
Για το Δ.Σ.
Η  Πρόεδρος                                     Η   Γραμματέας
 ΚΟΤΣΩΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ                ΠΑΠΠΑ  ΟΥΡΑΝΙΑ

Παρακολουθείστε live το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου





















Όλες οι διευθύνσεις για τη ζωντανή μετάδοση του Συνεδρίου.Το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ ξεκινάει στα Ιωάννινα την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου. Προς διευκόλυνση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης έχει προβλεφθεί ζωντανή μετάδοση των εργασιών του Συνεδρίου. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 30/11/17 από τις 11:00 π.μ έως τις 5 μ.μ. τα ΜΜΕ θα μπορούν να λαμβάνουν οπτικό υλικό από τις παρακάτω διευθύνσεις:
Όλες τις ημέρες διεξαγωγής του συνεδρίου οι εργασίες θα μεταδίδονται ζωντανά από την ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ http://www.kedke.gr μέσω live streaming.Επιπλέον, ομιλίες, παρουσιάσεις, καθώς και ενημερωτικό - φωτογραφικό υλικό από το συνέδριο, θα αναρτώνται στη ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ  http://www.kedke.gr. Συνεχή ενημέρωση για τις εργασίες του Συνεδρίου θα παρέχει και η ενημερωτική ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ  http://www.localit.gr.

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε μονοκατοικία στη Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων 





















Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 21χρονου ημεδαπού.Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής  σε μονοκατοικία στη Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων.Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος 21χρονου ημεδαπού, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη - κλοπή που έγινε την 29-10-2017, σε μονοκατοικία στη Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων, απ’ όπου αφαιρέθηκε χρηματικό ποσό. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου.

Συλλήψεις πέντε ατόμων για καταδικαστικές αποφάσεις από ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ





















Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, πέντε άτομα, για καταδικαστικές αποφάσεις.Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:
           Χθες το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 50χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης έξι ετών και τριών μηνών καθώς και χρηματικής ποινής (7.550) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί επιταγών.
           Χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
           Χθες το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 31χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πταισματοδικείου Άρτας, για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.
           Χθες αργά το απόγευμα στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άμφισσας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
           Χθες αργά το βράδυ στην Πυρσόγιαννη, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα καθώς και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης επτά μηνών και χρηματικής ποινής (3.000), για παραβάσεις του Δασικού Κώδικα και της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
















Δεν υπάρχουν σχόλια: