ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ



Όποιος κοιτάζει προς τα έξω ονειρεύεται. Όποιος κοιτάζει μέσα του ξυπνάει.: ( Καρλ Γιούνγκ )


…ΘΕΜΑΤΑ …29-11-2017


ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
















Το Εργατικό κέντρο Θεσπρωτίας, το Συνδικάτο Οικοδομών, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων του Νομού καταγγέλλουν την  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ η οποία εκτελώντας για μια ακόμα φορά τις εντολές της μεγαλοεργοδοσίας των Super Market MARKET IN προχώρησε σε συλλήψεις συνδικαλιστών και εργαζόμενων του Καρυπίδη που διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία και τα δεδουλευμένα μηνών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, ένα ακόμη μέλος της διοίκησης και 9 ακόμη εργαζόμενοι απ’ τους οποίους ένας βρίσκεται στο νοσοκομείο. Το σημερινό χτύπημα των δυνάμεων καταστολής έρχεται ως συνέχεια στο ανθρωποκυνηγητό και την αυτόφωρη διαδικασία που κινήθηκε προχθές ενάντια σε εργαζόμενους του Καρυπίδη και τις συλλήψεις μέσα στα σπίτια τους.  Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ μέσα από αυτή την εντολή δείχνει ποιον πραγματικά φοβάται. Φοβάται την λαϊκή αγανάκτηση και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης που είναι εντελώς αντίθετα από αυτά της μεγαλοεργοδοσίας.Η μεγαλοεργοδοσία  μαζί με την υποστήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ έχει ξεσαλώσει αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο.Αξιοποιεί  τις δυνάμεις καταστολής, που με  μανία επιτέθηκαν και συνέλλαβαν τους 12 συναδέλφους.Νόμος και Τάξη και αυτής της κυβέρνησης όπως και της προηγούμενης είναι η αντιμετώπιση των εργατικών αγώνων και διεκδικήσεων .Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Νομού να δείξουν την αλληλεγγύη τους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Νομού να καταγγείλουν την εργοδοτική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή.Nα δυναμώσει η αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων του Καρυπίδη που διεκδικούν να δοθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα τους και να επαναπροσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από τους διαδόχους της επιχείρησης.Ισχυρή απάντηση θα είναι η επιτυχία της απεργίας στις 14 Δεκέμβρη .

Χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη στο Ετήσιο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος

Προσθήκη λεζάντας























Σας καλωσορίζω στο συνέδριο σας στην πρωτεύουσα της Ηπείρου και εύχομαι να είναι παραγωγικό σε προτάσεις, ιδέες και αποφάσεις. Κάθε θετικό βήμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι θετικό βήμα για τους πολίτες.Ικανοποιητικά αποτελέσματα μπορούν να προκύψουν μόνο όταν υπάρχει ειλικρινής  και ισότιμη συνεργασία Πολιτείας, Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας  Αυτοδιοίκησης. Δεν θέλω να επεκταθώ σε πολλά ζητήματα, τα οποία θα αναπτυχθούν άλλωστε και από τους εισηγητές και από τους ομιλητές. Οφείλω όμως να αναφερθώ στη συνεργασία που υπάρχει στην Ήπειρο μεταξύ των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης για την προώθηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων και δράσεων, αλλά και την αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινότητας.Η συνεργασία αυτή αποτυπώνεται τόσο στην υλοποίηση των Ευρωπαϊκών Κοινοτικών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ, Interreg κλπ, όσο και στη χρηματοδότηση δράσεων από το Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Τα προβλήματα είναι κοινά, είναι πολλά. Προσπαθούμε όμως μέσα από τους λιγοστούς πόρους που διαθέτουμε,  να καλύπτουμε όσο το δυνατόν περισσότερες και ιεραρχημένες ανάγκες που υπάρχουν στο σύνολο της Περιφέρειας. Επιγραμματικά αναφέρω:
         Μέσω προγραμματικών συμβάσεων με τους Φορείς και τους Δήμους, η Περιφέρεια προώθησε την αποκατάσταση όλων των ΧΑΔΑ,  αποτρέποντας έτσι την επιβολή προστίμων. Προωθούμε την κατασκευή των προβλεπόμενων Σταθμών Μεταφόρτωσης και  τη μετατροπή των ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ.
         Δρομολογήσαμε και ήδη κατασκευάζεται με ΣΔΙΤ το έργο της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, επιτυγχάνοντας μάλιστα την καλύτερη έως τώρα τιμή ανά την Ελλάδα.
         Εντάξαμε στο Interreg τη μονάδα κομποστοποίησης του Δήμου Αρταίων και προετοιμάζουμε τους φακέλους για τις αντίστοιχες μονάδες Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας για ένταξη το Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020.
         Κατασκευάζονται  αποχετευτικά δίκτυα και βιολογικοί καθαρισμοί σε όλο το παραλιακό μέτωπο, από Αμβρακικό Κόλπο μέχρι και τα σύνορα της Αλβανίας, με το συνολικό προϋπολογισμό να κυμαίνεται στα 120 εκατομμύρια ευρώ.
         Υλοποιούμε το Καινοτόμο Πρόγραμμα «Πολιτιστικές διαδρομές στα αρχαία θέατρα» που αφορά τις περιοχές Άρτας, Πρέβεζας,  Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.
         Προωθούμε μέσω του προγράμματος ELENA και με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων την ενεργειακή αναβάθμιση  του δημοτικού οδοφωτισμού στους δήμους Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας.
         Με τη συνεργασία Περιφέρειας – Δήμων προωθούμε master plan για τα ιαματικά λουτρά της Ηπείρου
         Έχουμε συντηρήσει όλα τα αντλιοστάσια των ΤΟΕΒ
         Έχουμε προχωρήσει σε καθαρισμό των αποστραγγιστικών τάφρων σε όλη την Ήπειρο.
         Αναζητήσαμε πόρους για την ολοκλήρωση των κλειστών γυμναστηρίων σε  Κωστακιούς Άρτας,  Καναλάκι Πάργας και Φιλιππιάδα που είχαν μείνει ημιτελή από το 2004.
         Συνδράμουμε τους μικρότερους δήμους, στην εκπόνηση και επίβλεψη μελετών και έργων.
         Συνδράμαμε και συνδράμουμε χωρίς καμία διάκριση τους Δήμους σε αιτήματα χρηματοδότησης που κυμαίνονται στις δυνατότητες του Π.Δ.Ε της Περιφέρειας.
         Υπάρχει άριστη συνεργασία με τους Δήμους σε ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, καλύπτοντας μεταξύ άλλων και τις δαπάνες προμήθειας αλατιού.
         Είναι διαρκής η  συνεργασία μας με τους Δήμους και τους φορείς τουρισμού,  αρχικά για την εκπόνηση του Στρατηγικού μας σχεδίου για την τουριστική ανάπτυξη και έκτοτε για κοινή συμμετοχή στις εκθέσεις στις οποίες λαμβάνουμε μέρος.
         Τέλος, χάρη στη συνεργασία που έχουμε με την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού έχουμε υλοποιήσει ένα τεράστιο πρόγραμμα αναστήλωσης μνημείων. 
Δεν θέλω να επεκταθώ και σε άλλα θέματα, όπως η συνεργασία που έχουμε για ενημερωτικές ημερίδες, εκδηλώσεις κλπ. Καταλαβαίνουμε και συμμεριζόμαστε την αγωνία των δημάρχων και των δήμων για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Και από την πλευράς μας και όσο το επιτρέπουν οι πόροι και οι αρμοδιότητες επιθυμούμε και συμβάλλουμε στη διευκόλυνσή τους.Εμείς δυστυχώς δεν έχουμε ούτε «παρκαρισμένους» πόρους- όπως μπορεί να συμβαίνει σε άλλες μεγάλες αστικές κυρίως περιφέρειες- ούτε ανεξάντλητες πηγές εσόδων από τον τρόπο κατανομής των ΚΑΠ. Εκείνο όμως που επιδιώκουμε και επιβεβαιώνεται από το αποτέλεσμα,  είναι η αξιοποίηση κάθε δυνατότητες που υπάρχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα προς όφελος όλης της κοινωνίας. Μόνο αν είμαστε όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα. Σας ευχαριστώ που επιλέξατε την Ήπειρο για τη διοργάνωση του Συνεδρίου σας, σας εύχομαι καλή διαμονή και καλή επιτυχία στις εργασίες του.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός, έμπορος ναρκωτικών, σε «μπλόκο» στην Ιόνια Οδό 










Ο δράστης μετέφερε με  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο πάνω από (113) κιλά ακατέργαστης κάνναβης .Συνελήφθη, σήμερα (30-11-2017) το μεσημέρι στην Ιόνια Οδό (στο ύψος του Κομποτίου Άρτας), από αστυνομικούς  του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 29χρονος ημεδαπός, έμπορος ναρκωτικών, κατηγορούμενος για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 29χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -84- συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (113) κιλών και (449) γραμμαρίων.Επίσης, κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 29χρονου δράστη, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων
Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, στο πλαίσιο διασυνοριακής συνεργασίας με τις Αλβανικές Αρχές  και κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών και στοιχείων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, χθες (29-11-2017) το πρωί, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, σε δασική περιοχή στο Μαυρόπουλο Ιωαννίνων, τέσσερις ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν (43) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (104.450) γραμμαρίων.Διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη είσοδο και καταδικαστική απόφαση στους Νεγράδες Ιωαννίνων
Συνελήφθη, χθες (29-11-2017) το μεσημέρι στους Νεγράδες Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου, ένας 54χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βέροιας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

AΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ  ΟΙΚ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
















Δημοπρατούνται οι Σ.Μ.Α. Πωγωνίου και Μετσόβου
Τη δημοπράτηση των πρώτων δύο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), έργων αποκατάστασης ζημιών στο οδικό δίκτυο, ως και πρόσβασης σε παραγωγικές μονάδες, ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Συγκεκριμένα, οι ΣΜΑ που δημοπρατούνται είναι του  Πωγωνίου με  προϋπολογισμό € 718.000 και  του Μετσόβου € 525.000.
Εγκρίθηκαν επίσης οι δημοπρατήσεις των έργων:
         «Αποκατάσταση ζημιών οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας σε περιοχές του πρώην Δήμου Θεσπρωτικού», προϋπολογισμού € 150.000.
         «Αποκατάσταση ζημιών στο επαρχιακό δίκτυο Π.Ε. Πρέβεζας – Διευθέτηση ομβρίων», προϋπολογισμού € 50.000. 
         «Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης - λοιπές εργασίες στην επαρχιακή οδό Χουλιαράδων – Βαπτιστού της ΠΕ Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 120.000
         «Αποκατάσταση 42ης επαρχιακής οδού Δίκορφο-Μανασσής- Μηλιωτάδες», προϋπολογισμού € 160.000.
         «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού στα όρια του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη», προϋπολογισμού € 45.000.
         «Συντήρηση δρόμου Μηλιά – Καταρράκτης» προϋπολογισμού € 30.000
         Βελτίωση πρόσβασης σε παραγωγικές μονάδες (πτηνοτροφεία) στα όρια του Δήμου Αρταίων», προϋπολογισμού € 70.000.
         «Αποκατάσταση 33ης επαρχιακής οδού Δελβινάκι - Πωγωνιανή», προϋπολογισμού € 74.000.
         «Διαπλάτυνση οχετού σε τάφρο απορροής παράλληλο της Ε.Ο. Άρτας – Αντιρρίου στον οικισμό Αγίων Αναργύρων», προϋπολογισμού € 13.000.
Αναδείχθηκαν ανάδοχοι για τα έργα:
         «Συντήρηση  E.O.  Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 100.000. Ανάδοχος Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.
         «Συντήρηση της Ε.Ο. Άρτας-Τρικάλων», προϋπολογισμού € 150.000. Ανάδοχος ΕΡΓΟΤΕΧΝΙΚΗ –Β. ΘΩΜΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
         «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Μικρής Γότιστας – Μικρού Περιστερίου», προϋπολογισμού 70.000 €. Ανάδοχος Δ. Τσομπίκος.
         «Τεχνικά έργα βελτίωσης ροής διωρύγων και τάφρων πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού € 40.000. Ανάδοχος ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΧΑΡΜΠΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.
         «Άμεση αποκατάσταση κατολίσθησης στην περιοχή Μυρσίνης και Μεγάδεντρο Πρέβεζας», προϋπολογισμού 74.400 €. Ανάδοχος Αθανάσιος Μηλιώνης.
         «Αποκατάσταση βατότητας και κατασκευή κατεστραμμένων τοιχίων επί του οδικού δικτύου Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού € 50.000. Ανάδοχος  Φώτιος Στεφάνου.
           «Μίσθωση μηχανημάτων έργου ιδιωτών για εκβάθυνση στομίων και τάφρων ιχθυοτροφείου λιμνοθάλασσας Τσουκαλιό» της Π.Ε. Άρτας,.  Ανάδοχος: Γεώργιος Μπαζούκης.
Έργα βελτίωσης υποδομών για κτηνοτροφικές μονάδες 
Με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκαν πιστώσεις συνολικού ύψους 57.998 ευρώ για βελτίωση υποδομών που εξυπηρετούν κτηνοτροφικές μονάδες στον Ωρωπό Δήμου Πρέβεζας, στους Δραμεσιούς Δήμου Δωδώνης, στα Άνω Πεδινά Δήμου Ζαγορίου και στο Δήμο Πωγωνίου.
Παράταση για δηλώσεις συγκομιδής σταφυλιών
Το Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων ενημερώνει τους κατόχους αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων των οποίων η σταφυλική παραγωγή τους προορίζεται για οινοποίηση ότι  η συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών για το έτος 2017, μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ, παρατείνεται  μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2017.       
Παράταση της θεώρησης των Δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ
Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνει ότι η έκδοση και η θεώρηση των Δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ παρατείνεται ως την 29η Δεκεμβρίου 2017.  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο γραφείο 131 (ισόγειο) της Περιφέρειας Ηπείρου ή να ζητούν πληροφορίες στο τηλέφωνο 26510 87131.
Ώρες εξυπηρέτησης κοινού:  8.00 π.μ. με 13.00 μ.μ.                                                  

















Δεν υπάρχουν σχόλια: