ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στα Ιωάννινα η 3η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020»




Η τέχνη είναι πίστη και επιβάλλει το καθήκον να αγνοήσεις την κοινή γνώμη.: ( Βίνσεντ Βαν Γκογκ )


…ΘΕΜΑΤΑ …07-11-2017


Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στα Ιωάννινα η 3η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020»























Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου,  πραγματοποιείται στα Ιωάννινα (ξενοδοχείο Grand Serai- με ώρα έναρξης 10 π.μ.) η 3η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020».   Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει:
I. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
1. Έγκριση Ημερήσιας Διάταξης
II. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ-ΠΡΟΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠ Ήπειρος 2014-2020
4. Παρουσίαση της προόδου υλοποίησης του ΕΠ Ήπειρος 2014-2020 και ενημ
2. Έγκριση Πρακτικών 2ης Συνεδρίασης Επιτροπής Παρακολούθησης
3. Εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης
έρωση σχετικά με την Ετήσια Έκθεση Υλοποίησης του 2016
5. Εξειδίκευση του Επιχειρησιακού Προγράμματος και ενημέρωση σχετικά με την επίτευξη των ετήσιων στόχων του Προγράμματος
6. 1η Αναθεώρηση του ΕΠ
7. Ενεργοποίηση και πρόοδος υλοποίησης του Πλάνου Αξιολόγησης του ΕΠ
8. Ενημέρωση για την πορεία εφαρμογής της Στρατηγικής για την Πληροφόρηση και Επικοινωνία του Προγράμματος
9. Πρόοδος υλοποίησης των Στρατηγικών Χωρικής Ανάπτυξης
10. Παρεμβάσεις Εθνικής Αρχής Συντονισμού επί οριζοντίων θεμάτων (αναφέρονται ενδεικτικά)
           Ενημέρωση για τα σχέδια δράσης και την επιτυχή ολοκλήρωση των χρηματοδοτικών στόχων
           Ενημέρωση σχετικά με την Αναθεώρηση του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 στο πλαίσιο της τεχνικής προσαρμογής του 2016 και της νέας αναθεώρησης
           Ενημέρωση για την 1η Έκθεση Προόδου του ΕΣΠΑ 2014 – 2020
           Χωρικές Παρεμβάσεις
           Θέματα Κρατικών Ενισχύσεων (Χρηματοδοτικά Εργαλεία, ΠΣΚΕ, αντιμετώπιση θεμάτων RIS και Κρατικών Ενισχύσεων, σύσταση και δημιουργία Ταμείων)
11. Άλλα θέματα
III. ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
IV. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ – ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Συνελήφθη 31χρονος υπήκοος Αλβανίας στην Ιόνια Οδό, ο οποίος μετάφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο πάνω από -41- κιλά κάνναβης
























Επίσης, σε βάρος του δράστη διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων .Συνελήφθη, σήμερα (07-11-2017) τα ξημερώματα στο 177ο χιλιόμετρο της Ιόνιας Οδού (στο ύψος του Γοργόμυλου Πρέβεζας), από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση. Επίσης, σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση για σοβαρά ποινικά αδικήματα.Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκε σήμερα τα ξημερώματα στην παραπάνω περιοχή και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 31χρονος, όπου μετά από έρευνα στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν (39) δέματα που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους (41.252) γραμμαρίων.Από τον περαιτέρω έλεγχο των στοιχείων του 31χρονου δράστη διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τα παρακάτω διωκτικά έγγραφα:
           ένταλμα σύλληψης του 9ου Τακτικού Ανακριτή Πρωτοδικείου Αθηνών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας,
           ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Κέρκυρας για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και
           καταδικαστική απόφαση του Β΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης (27) μηνών, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
           τριάντα εννέα δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (41.252) γραμμαρίων,
           το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας έτερου αλλοδαπού που αναζητείται,
           το χρηματικό ποσό των (1.300) ευρώ και (1.000) λεκ Αλβανίας,
           δύο κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συμμετέχει στο Πρόγραμμα «Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στη Χρηστή Διακυβέρνηση» 
























Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Δήμος μας συμμετέχει στο Πρόγραμμα «Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στη Χρηστή Διακυβέρνηση» που στόχο έχει να βοηθήσει του Δήμους να αξιολογήσουν τα δυνατά και αδύνατα σημεία τους, καθώς και να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους προς τους Δημότες.Στόχος είναι η εύρυθμη λειτουργία μεταξύ των Δημοτικών Υπαλλήλων και υπηρεσιών που προάγουν την αποδοτικότητα του Δήμου και την αποτελεσματικότητα των εργασιών που παρέχουν.Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβράβευση του Δήμου μας με το Σήμα Αριστείας είναι η συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου αξιολόγησης του Δήμου που αφορά σε 12 (δώδεκα) Ευρωπαϊκούς τομείς Χρηστής διακυβέρνησης, ειδικότερα σε:
1.         Συμμετοχή, Εκπροσώπηση, Δίκαιη διεξαγωγή των εκλογών
2.         Ανταπόκριση
3.         Αποδοτικότητα και Αποτελεσματικότητα
4.         Διαφάνεια
5.         Κράτος δικαίου
6.         Δεοντολογία
7.         Δεξιότητα και Ικανότητα
8.         Καινοτομία και Δεκτικότητα στην Αλλαγή
9.         Βιωσιμότητα και μακροπρόθεσμος προσανατολισμός
10.       Υγιής οικονομική διαχείριση
11.       Ανθρώπινα δικαιώματα, πολιτισμική διαφορετικότητα και κοινωνική συνοχή
12.       Λογοδοσία
Καλούμε λοιπόν όλους τους δημότες - κατοίκους, να συμπληρώσουν τα ανώνυμα ερωτηματολόγια και να βοηθήσουν τον Δήμο μας να βραβευτεί. Σημειώνουμε ότι υπεύθυνοι για την μελέτη τους έχουν ορισθεί εμπειρογνώμονες του Συμβουλίου της Ευρώπης. Το ερωτηματολόγιο προς πολίτες έχει αναρτηθεί στον παρακάτω σύνδεσμο: https://goo.gl/forms/4WmDzPbCr1qNDBE52 .Παρακαλείσθε για την συμπλήρωση των ερωτηματολογίων μέχρι τις 15 Νοεμβρίου στις 17:00 η ώρα.
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

Συλλήψεις πέντε ατόμων για καταδικαστικές αποφάσεις 























Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, πέντε άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις. Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
           Χθες (06-11-2017) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
           Χθες (06-11-2017) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 37χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας, ποινής φυλάκισης οχτώ μηνών, για σωματική βλάβη από αμέλεια.
           Χθες (06-11-2017) το μεσημέρι στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου, ένας 38χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης ενός έτους και χρηματικής ποινής (1.800) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί επιταγών.
           Χθες (06-11-2017) το μεσημέρι στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, ένας 31χρονος ημεδαπός, διότι κατά τον διαβατηριακό έλεγχο στο σημείο εισόδου, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν Διατάξεις του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λασιθίου και Ναυπλίου, για παραβίαση περιορισμών διαμονής.
           Σήμερα (07-11-2017) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων του, διαπιστώθηκε ότι σε βάρους του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
. Συνελήφθη στα Ιωάννινα 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, για ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη.Συνελήφθη, σήμερα (07-11-2017) μετά τα μεσάνυκτα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος αναζητούνταν και σε βάρος του εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα.Ειδικότερα, ο 27χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου διότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα ενώ όπως προέκυψε από την εξέλιξη της έρευνας που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:
           σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης (10) ετών, για ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη, πράξεις που έγιναν  την 09-01-2015 στην Μεταμόρφωση Αττικής,
           την 23-12-2015 είχε αποδράσει κατά τη διάρκεια εκδίκασης της παραπάνω υπόθεσης και
           σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου  στη χώρα. 
Ο 27χρονος θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ημερήσια Διάταξη Περιφερειακού Συμβουλίου (Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017)
















Tην Τετάρτη  οκτώ (8)   Νοεμβρίου     2017  και ώρα 14.15,  θα πραγματοποιηθεί η  ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου (Πλ. Πύρρου 1, Ιωάννινα), με θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής:
1.         Επικύρωση πρακτικού –αποφάσεων 8ης/22-9-2017 τακτικής συνεδρίασης Π.Σ.
2.         Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το  Γ΄ τρίμηνο έτους 2017.
(εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)
3.         Συζήτηση σχετικά με τα διόδια στους οδικούς άξονες.
(εισήγηση: η παράταξη ΑΡ.Π.Η.)
Ειδική Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου για τον Προϋπολογισμό Οικονομικού 2018
 Την Τετάρτη οκτώ (8)   Νοεμβρίου  2017  και ώρα 15:30,  θα πραγματοποιηθεί  η   ΕΙΔΙΚΗ συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου ( σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρ. 78 παρ. 5 του Ν. 4172/2013 και τις διατάξεις των άρθρων 163, 176 και 268 του Ν. 3852/2010), στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου (Πλ. Πύρρου 1, Ιωάννινα), με μοναδικό θέμα Ημερήσιας Διάταξης:«Ψήφιση Προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ- Πίνακας Στοχοθεσίας Οικονομικών Αποτελεσμάτων) οικονομικού έτους 2018  της Περιφέρειας Ηπείρου». (Εισήγηση: Δ/νση Οικονομικού).
Ημερήσια Διάταξη Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων
 Την Τετάρτη 8-11-2017 και ώρα 12.30  συνεδριάζει η  Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.         Έγκριση πρακτικών προηγουμένης συνεδρίασης.
2.         Έγκριση ένταξης των παρακάτω εκδηλώσεων στο πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων της Π.Ε. Ιωαννίνων 2017:
-           Συνδιοργάνωση ημερίδας για το διαβήτη στις 25-11-2017 σε συνεργασία με την Πανηπειρωτική Ένωση για το νεανικό διαβήτη.
-           Συνδιοργάνωση συνεδρίου με θέμα «Προβλήματα κλειστών θαλάσσιων κόλπων» στις 17-19/11/2017 σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων.
-           Συνδιοργάνωση πολιτιστικής εκδήλωσης με θέμα «Μουσικές από το Αιγαίο» στις 29-11-2017 σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Πλάτανος».
-           Συνδιοργάνωση πολιτιστικής εκδήλωσης στις 9-12-2017 σε συνεργασία με τον Πατριωτικό Σύνδεσμο Καλαρρυτών «Η Πίνδος».
3.         Ενημέρωση για το ζήτημα των συντάξεων χηρείας.
Ημερήσια Διάταξη Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων
 Την Τετάρτη 8-11-2017 και ώρα 12.00 μ. συνεδριάζει η  Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, στο Διοικητήριο της  Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.         Έγκριση πρακτικών προηγούμενης συνεδρίασης.
2.         Ενημέρωση των μελών για τα συμπεράσματα της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου στη Φιλοθέη Άρτας με θέμα «Πολιτικές Ισότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και Ενίσχυση της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας».
3.         Ενημέρωση των μελών για την παρουσία των αιρετών γυναικών της Περιφέρειας Ηπείρου στο Πανελλήνιο Συνέδριο το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 31 Οκτωβρίου 2017.
4.         Έγκριση του οριστικού σχεδίου των δράσεων στην εκπαίδευση, με το καθορισμό των ομιλητών και του πλαισίου των ομιλιών που θα πραγματοποιηθούν.
Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Υπουργική Απόφαση για βιολογικά προϊόντα
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ενημερώνει ότι δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η με αριθμ. πρωτ. 2543/103240/3-10-2017 (ΦΕΚ Β’3529/9-10-2017) Υπουργική Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  σχετικά με το βιολογικό τρόπο παραγωγής, την επισήμανση και τον έλεγχο των βιολογικών προϊόντων φυτικής, ζωικής παραγωγής και υδατοκαλλιέργειας, καθώς και τους όρους εισαγωγής βιολογικών προϊόντων από τρίτες χώρες».Η εν λόγω απόφαση έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια με ΑΔΑ: ΩΜΔ54653ΠΓ-ΗΞΖ καθώς επίσης και στο site του ΥΠΑΑΤ (Αγρότης –Επιχειρηματίας, Βιολογική Γεωργία-Κτηνοτροφία, Εθνική Νομοθεσία Βιολογικών Προϊόντων).














Δεν υπάρχουν σχόλια: