ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ένταξη των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων – ΚΗΦΗ Δήμου Φιλιατών στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020»



Δείξε μου λοιπόν τι νέο έφερε ο Μωάμεθ. Θα βρεις μόνο κακά και απάνθρωπα πράγματα, όπως το δικαίωμα να υπερασπίζει με το ξίφος την πίστη που κήρυσσε. : ( Μανουήλ Β’ Παλαιολόγος )


…ΘΕΜΑΤΑ …31-10-2017


Ένταξη των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων – ΚΗΦΗ Δήμου Φιλιατών στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020»























Το ΝΠΔΔ «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού Δήμου Φιλιατών » εντάχθηκε ως δικαιούχος στην Πράξη με Τίτλο «Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων – ΚΗΦΗ Δήμου Φιλιατών» και Κωδικό ΟΠΣ 5002023 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020».  Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.Το έργο έχει ως αντικείμενο τη συνέχιση της λειτουργίας για ένα έτος, των δυο Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η) του ΝΠΔΔ Οργανισμού  Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού (ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ) του Δήμου Φιλιατών. Πρόκειται για δύο (2) Δομές που λειτουργούν στα αντίστοιχα Δημοτικά Διαμερίσματα Φιλιατών και Κεστρίνης του Δήμου Φιλιατών και υλοποιούνται από το 2013 στα πλαίσια της Δράσης «Ενέργειες στήριξης ηλικιωμένων ατόμων που χρήζουν βοήθειας για την ενίσχυση της αποσχολησιμότητας των εμμέσως ωφελούμενων ατόμων», τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΚΤ την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013. Αντικείμενο είναι η παροχή από το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα μη δυνάμεθα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια κλπ), των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που τα φροντίζει, εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα που έχει αναλάβει. Η πράξη θα παρέχει υπηρεσίες σε 30 ωφελούμενους σε δύο περιφερειακές δομές, Φιλιατών και  Κεστρίνης του Δήμου Φιλιατών. Στοιχεία έργου   :                
Α/Α Πρόσκλησης: 1562 - Θεματικός στόχος: 09,Άξονας Προτερ/τητας: 05,Κωδικός ΟΠΣ: 5002023,Τίτλος Πράξης: Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων – ΚΗΦΗ Δήμου Φιλιατών.,Δικαιούχος: Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού  Δήμου Φιλιατών.Προϋπολογισμός: 157,398,08 € .

Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη φορέων με θέμα «την προωθούμενη κατάργηση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου που εδρεύει στην Ηγουμενίτσα»























Στη σύσκεψη τοποθετήθηκαν ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγητής κ. Γεώργιος Καψάλης, η Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου κα Ελευθερία Δογορίτη, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ, κ Βασίλειος Γιόγιακας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Ανδρέας Σταύρου, ο Διευθυντής του Μεταπτυχιακού του τμήματος της Ηγουμενίτσας κ. Θεμιστοκλής Γκόγκας, ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας κ. Θωμάς Παππά, ο Πρόεδρος του ΟΛΗΓ Α.Ε. κ. Ανδρέας Νταής, ο Επικεφαλής της ελάσσονος  αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας κ. Δώρης Δήμας, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Πάκος, ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Γκίκας, ο Εκπρόσωπος του 15μελούς του εσπερινού λυκείου κ. Σωτήριος Λιαμπότης  και εκπρόσωποι των φοιτητών του τμήματος.Ο κ. Μάριος Κάτσης, Βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, έστειλε όμως επιστολή με την οποία καταθέτει τις απόψεις του, η οποία και αναγνώστηκε.   Οι εκπρόσωποι φορέων, οι επαγγελματίες και οι πολίτες της πόλης οι οποίοι παρακολουθήσαν την σύσκεψη μέχρι και το τέλος της συμφωνήσαν με τα παρακάτω όπως αναφέρονται. 
           Στηρίζουμε και διεκδικούμε την διατήρηση του Τμήματος στην Ηγουμενίτσα, με κατεύθυνση «Εφαρμοσμένες Ξένες Γλώσσες στην Διοίκηση και την Οικονομία»
           Άμεση προκήρυξη των δύο (2) θέσεων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού που αποδόθηκαν στην πρόσφατη κατανομή από το ΤΕΙ στο τμήμα
           Άμεση αποδέσμευση των κονδυλίων και ταχύτατη δημοπράτηση της ανακαίνισης των φοιτητικών εστιών στην Ηγουμενίτσας 
           Άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας
           Επιθυμούμε να λειτουργήσουν προγράμματα διετούς φοίτησης παράλληλα όμως με το τμήμα.  

Επίσκεψη του ΚΑΠΗ Δήμου Ηγουμενίτσας στο χωριό Βουλιαράτι
























Μία ιδιαιτέρως συγκινητική ημέρα ήταν η 28η Οκτωβρίου  για τα μέλη του ΚΑΠΗ Δήμου Ηγουμενίτσας, καθώς παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ στο χωριό Βουλιαράτι του Δήμου Δερόπολης Αλβανίας μαζί με πλήθος κόσμου. Ανάμεσά τους η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα Ελένη Σουρανή, ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, οργανώσεων και συλλόγων από την Ελλάδα, καθώς και Αλβανοί παράγοντες.Μετά την επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης, ο εκπρόσωπός των μελών του ΚΑΠΗ Σοφίας Ελευθέριος, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Ελλήνων πεσόντων του 1040-1941.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΚΠΠΟ Γεράσιμος Φουσέκης

Let’s do it Greece 2018 : Κυριακή 29 Απριλίου, η Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Εθελοντική Δράση της Χώρας























Με κεντρικό σύνθημα «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις», την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, χιλιάδες εθελοντές από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας θα συντονιστούν στο Let’s do it Greece 2018, τη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Εθελοντική Δράση της χώρας!Φαίνεται ακατόρθωτο; Κι όμως, το 2017 συντονίστηκαν 109.000 εθελοντές, το 1% του πληθυσμού της Ελλάδας, ενώ φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τον αριθμό ρεκόρ των 150.000 εθελοντών, σε μια ημέρα εθελοντικών δράσεων με επίκεντρο το περιβάλλον. Η συγκεκριμένη δράση οργανώνεται αποκλειστικά από εθελοντές, νέα παιδιά με όρεξη και πάθος για δημιουργία, πολλοί από τους οποίους αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από τα σχολεία, τα οποία ξεχωρίζουν κάθε χρονιά με εντυπωσιακή συμμετοχή.Η ημερομηνία της πανελλήνιας δράσης ανακοινώθηκε μέσα από το κόκκινο λεωφορείο ''CitySightSeeing Hop-On Hop-Off Athens'', σε μια διαδρομή γεμάτη νεολαία και εμπνευσμένους εθελοντές, καθώς η θεματική της φετινής δράσης είναι ‘’Νεολαία και Πανεπιστήμια’’. Στόχος είναι να συμμετέχει δυναμικά άλλο ένα ενεργό και πολλά υποσχόμενο κομμάτι της κοινωνίας μας, οι νέοι. Συνεπιβάτης στο εθελοντικό όνειρο του Let’s do it Greece, και η παγκόσμια πρωταθλήτρια του τένις, Λένα Δανιηλίδου, η οποία δήλωσε: “ Είναι τιμή μου να ενώσω το εθελοντικό όνειρο του Let s  do it Greece με τον αθλητισμό και δη του τένις. Σήμερα ανοίξαμε την πύλη στο αύριο γιατί η κάθε αλλαγή μας ανήκει, μας ενώνει και έχει την δύναμη να σπάσει τα τετριμμένα. Ας αρχίσει το ταξίδι μας!”Σε αυτή την οικογένεια, είμαστε όλοι ευπρόσδεκτοι! Τα όνειρά μας, οι προσδοκίες μας, η δύναμη που έχουμε να ομορφύνουμε τον κόσμο γύρω μας.  Κι αν πιστεύεις ότι η συμβολή σου είναι ασήμαντη, θυμήσου ότι oι μεγάλες αλλαγές ξεκινάνε από τις πιο μικρές, τις πιο απλές ιδέες. Μπες λοιπόν, στο www.letsdoitgreece.org, δήλωσε συμμετοχή, και στις 29 Απριλίου γίνε η αλλαγή που περιμένεις!Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το νέο βίντεο προώθησης της δράσης στο http://youtu.be/HA8EEbvunmo .

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων, κατά το τελευταίο 24ωρο, για διάφορα ποινικά αδικήματα 





















Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:
           Χθες το μεσημέρι, στην Ιόνια Οδό (κοντά στα διόδια Τερόβου), από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 41 και 24 ετών, διότι κατελήφθησαν να μεταφέρουν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 24χρονου, έναν 33χρονο ομοεθνή τους, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
           Χθες το μεσημέρι, στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κοζάνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26, 54 και 35 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους ενός κιλού, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία δασμολόγησης και φορολόγησης. Επίσης, σε βάρος του 35χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιώς, για παράβαση του Κ.Ο.Κ.  
           Χθες το απόγευμα, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 18χρονος ημεδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (16) ναρκωτικά χάπια, για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής.
           Χθες το βράδυ, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Ηγουμενίτσας, ένας 41χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση  του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις κατά τόπο αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

















Δεν υπάρχουν σχόλια: