ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Δεν λειτουργούν τα ΑΤΜ των Τραπεζών στους Φιλιάτες - Ανησυχία στους καταθέτες



Suave mare magno.μτφρ: ευχάριστο να αγναντεύεις την αγριεμένη θάλασσα [απ’ τη στεριά].: ( Λουκρήτιος, 98-55 π.Χ.  )


…ΘΕΜΑΤΑ …30-10-2017


Δεν λειτουργούν τα ΑΤΜ των Τραπεζών στους Φιλιάτες - Ανησυχία στους καταθέτες





















Δεν λειτουργούν τα ΑΤΜ τραπεζών στους Φιλιάτες με αποτέλεσμα να αδυνατούν οι πελάτες τους που εξυπηρετούνται από αυτές να κάνουν αναλήψεις εκτός γκισέ.Αν κάποιος έχει δηλαδή την κάρτα δικού του ανθρώπου προς εξυπηρέτηση δεν μπορεί να κάνει ανάληψη των λίγων ή πολλών χρημάτων για να καλύψει τις ανάγκες της χρονική διάρκειας που πρέπει.Τώρα χρειάζεται το βιβλιάριο λογαριασμού-ΑΦΜ και Ταυτότητα για αναλήψεις από το ίδιο πρόσωπο….κι ας είναι παραπληγικό στην ξάπλα…??...Για τα πληρεξούσια και τις εξουσιοδοτήσεις χρειάζονται χρήματα να τα κάνουν οπότε τα ΑΤΜ εξυπηρετούσαν τους πελάτες.

Σύσκεψη για το μέλλον του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσας
























Σε συνέχεια της πρόσκλησης του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, σύσκεψη με θέμα τις προωθούμενες αλλαγές στον χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην οποία παρέστησαν ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλης Γιόγιακας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, ο νεοεκλεγείς Πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου κ. Αναστάσιος Τσίνας, η Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων κα Ελευθερία Δογορίτη και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δονάτος Μαρτίνης.Ο κ. Πρύτανης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις προωθούμενες αλλαγές (συνένωση ΤΕΙ Ηπείρου και Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) οι οποίες προβλέπουν την κατάργηση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων που εδρεύει στην Ηγουμενίτσας, διαγράφοντας ουσιαστικά την Ηγουμενίτσας από τον Ακαδημαϊκό χάρτη. Αντίμετρο στην προωθούμενη κατάργηση προτείνεται η λειτουργία δύο τμημάτων επίπεδου «ΙΕΚ».  Οι παρευρισκόμενοι αντέδρασαν έντονα σε όσα ακούστηκαν και ζήτησαν άμεσα να αποσυρθεί η πρόταση και να εξεταστεί η δυνατότητα λειτουργίας ενός τουλάχιστον Πανεπιστημιακού Τμήματος στην Ηγουμενίτσα. Επειδή το θέμα αφορά όλους, ο κ. Δήμαρχος θα καλέσει σε διευρυμένη ανοιχτή σύσκεψη τους φορείς την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας.
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

Δήμος Ηγουμενίτσας : Υποβολή προτάσεων για την Αγροτική Οδοποιία



























 
Στοχεύοντας στην βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις ο Δήμος Ηγουμενίτσας υπέβαλε προτάσεις για δύο σημαντικά  έργα αγροτικής οδοποιίας στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 - 2020 της Περιφέρειας Ηπείρου (ΕΣΠΑ). Συγκεκριμένα υποβλήθηκαν οι ακόλουθες προτάσεις:
           «Αγροτική οδοποιία από Αρίλλα προς Δημόκαστρο» στην Τοπική Κοινότητα Πέρδικας, συνολικού προϋπολογισμού 588.000€
           «Αγροτική οδοποιία στον κάμπο της Νέας Σελεύκειας και από Μακρυγιάλι προς Πύργο Λυγιάς» των Δημοτικών Κοινοτήτων Νέας Σελεύκειας και Ηγουμενίτσας,  συνολικού προϋπολογισμού 540.000 €

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS

Κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών στη Σαγιάδα




























Από αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε, χθες (27-10-2017) το μεσημέρι, σε θαμνώδη περιοχή στη Σαγιάδα Φιλιατών Θεσπρωτίας, ένας ταξιδιωτικός σάκος που περιείχε σαράντα δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (20.658) γραμμαρίων.Διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.


Συνελήφθησαν στην Καλαμιά Άρτας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση  ναρκωτικών ουσιών
Οι δράστες είχαν μεταφέρει και αποκρύψει σε υπαίθριες «καβάντζες» στην ανωτέρω περιοχή ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν, -53- συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη,  βάρους -54.837- γραμμαρίων καθώς και δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.Συνελήφθησαν, χθες (28-10-2017) το μεσημέρι σε αγροτική οδό στην περιοχή της Καλαμιάς Άρτας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 27 ετών, κατηγορούμενοι για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν μεταφέρει στην παραπάνω περιοχή με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, τις οποίες απέκρυψαν σε υπαίθριες «καβάντζες». Στο πλαίσιο των ερευνών στους υπαίθριους χώρους που χρησιμοποίησαν οι δύο άνδρες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά -53- συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους -54.837- γραμμαρίων.Επίσης, κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα. Επιπρόσθετα,  από των έλεγχο των στοιχείων των δύο αλλοδαπών προέκυψε ότι σε βάρος του 27χρονου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.Προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ οι συλληφθέντες με την κακουργηματική σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.
Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας για παράνομο έρανο
Συνελήφθη, χθες (29-10-2017) το απόγευμα στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζηρού, ένας 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για παράβαση της νομοθεσίας περί εράνων και λαχειοφόρων αγορών. Ειδικότερα, ο 40χρονος κατελήφθη, χθες το απόγευμα στο χώρο της εμποροπανήγυρης στη Φιλιππιάδα, να διεξάγει έρανο για λογαριασμό σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, χωρίς την απαιτούμενη άδεια, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
           ένα μπλοκ αποδείξεων
           το χρηματικό ποσό των (27,30) ευρώ και
           διαφημιστικά φυλλάδια 
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού.
Συνελήφθησαν τρία άτομα, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, για μεταφορά παράνομων μεταναστών
Συνελήφθησαν στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας και στο Κομπότι Άρτας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, τρία άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών και το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας, για μεταφορά παράνομων μεταναστών. Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη χθες (29-10-2017) το μεσημέρι στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών και του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας, ένας 47χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη ως οδηγός να μεταφέρει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έναν 22χρονο υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε  μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα. Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη χθες (29-10-2017) το μεσημέρι στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Άρτας, ένας 41χρονος ημεδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έναν 31χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα. Στην τρίτη περίπτωση, συνελήφθη σήμερα (30-10-2017) μετά τα μεσάνυκτα στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 43χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι όπως διαπιστώθηκε μετέφερε με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, έναν 39χρονο ομοεθνή του, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.Τα τρία οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις λαθρομεταφορές κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, προχθές (28-10-2017) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 29χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Δ΄ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.
Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη είσοδο και καταδικαστική απόφαση στους Νεγράδες Ιωαννίνων
Συνελήφθη, χθες (29-10-2017) το απόγευμα στους Νεγράδες Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.





















Δεν υπάρχουν σχόλια: