ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς



Εύκολος η εις άδου οδός· καταμύοντας γουν απιέναι.μτφρ: εύκολος είναι ο δρόμος προς τον Άδη· πας εκεί μες κλειστά τα μάτια : ( Βίων ο Βορυσθενίτης ) 

                        
…ΘΕΜΑΤΑ …21-09-2017


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς
«Ανακαλύπτω την πόλη μου»  -  Κυριακή, 24  Σεπτεμβρίου 2017








































Συμμετέχοντας στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (21~24 Σεπτεμβρίου 2017) που, για τη διετία 2017-2018, είναι αφιερωμένες στη θεματική “ΠΟΛ[ε]ΙΣ”, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας διοργανώνει τις εξής δράσεις:
1.         Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017: «Ανακαλύπτω την πόλη μου»: περιπατητική ξενάγηση στην πόλη της Ηγουμενίτσας για το ευρύ κοινό.
Με αφετηρία το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας θα εστιάσουμε το ενδιαφέρον μας σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, ολόκληρες γειτονιές ή μεμονωμένα κτήρια που λειτουργούν ως τοπόσημα για την ιστορία της πόλης και τους κατοίκους της και θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τα διαφορετικά πρόσωπα της Ηγουμενίτσας μέσα στον χρόνο. Μέσα από τη δράση δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες για μια «νέα ανάγνωση»  της πόλης, για παρατήρηση των μεταβολών που έχει επιφέρει ο χρόνος στη μορφή, τη χρήση αλλά και στον συμβολισμό των χώρων που θα επισκεφθούν και εν τέλει για επαναπροσδιορισμό της σχέσης τους με τον τόπο.
.Αφετηρία: Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας | ώρα συνάντησης: 9:00 π.μ.
.Διάρκεια ξενάγησης: ~ 3:00 ώρες
.Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 40 άτομα
.Υπεύθυνοι αρχαιολόγοι: Θεοδώρα Λάζου, Αντωνία Τζωρτζάτου, Κασσιανή Λάζαρη.
.Για συμμετοχή στη ξενάγηση είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλ. 26650.21417, 28539 (Δευτέρα έως Παρασκευή) - πληροφορίες κ. Λάζου Θεοδώρα | Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Σε περίπτωση βροχής η δράση θα ματαιωθεί.
2.         23-30 Σεπτεμβρίου 2017: Έκθεση φωτογραφίας «Εικόνες της πόλης στον Χρόνο».
.Αίθριο Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας, ώρες 9.00 – 15.00.
.Η έκθεση είχε υλοποιηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας το 2013 στο πλαίσιο του εορτασμού του ίδιου θεσμού (ΕΗΠΚ) που τη διετία 2013-2014 ήταν αφιερωμένος στην έννοια του χρόνου.Η δράση «Ανακαλύπτω την πόλη μου» στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Ηγουμενίτσας.Στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας το Σαββατοκύριακο 23~24 Σεπτεμβρίου θα είναι ελεύθερη για το κοινό.                                                                    
O Προϊστάμενος της Εφορείας  κ.α.α. , Γεωργία Πλιάκου Aρχαιολόγος

Ηγουμενίτσα : Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας - Οι αυριανές για την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 είναι οι ακόλουθες  : 
























10:00 - 14:00 Διοργάνωση στο ''Πάνθεον''  έκθεσης ζωγραφικής  μαθητών Δημοτικών Σχολείων, με θέμα «Ποδήλατο και βάδισμα στη πόλη: οφέλη για μένα και για όλους μας!».20:00-22:00 Νυχτερινή ποδηλατάδα με αφετηρία το ''Πάνθεον'' , κινούμαστε μέσα στην πόλη  και έως το Δρέπανο-Μακρυγιάλι.Στο πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας o Δήμος Ηγουμενίτσας και οι φίλοι του ποδηλάτου της πόλης μας, σας καλούν να ζήσετε την εμπειρία της ομαδικής ποδηλατάδας οργανώνοντας βραδινή και ημερήσια διαδρομή.Στόχος είναι να δούμε το ποδήλατο ως εναλλακτικό μέσο μεταφοράς και να πειστούμε ότι η μετακίνηση με αυτό είναι εφικτή.Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για τις διαδρομές, που θα ακολουθηθούν:
         Βραδινή ποδηλατάδα, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 20:00: Εκκίνηση από το ΠΑΝΘΕΟΝ, ποδηλασία μέχρι το Μακρυγιάλι και επιστροφή στο ΠΑΝΘΕΟΝ. 
         Ημερήσια ποδηλατάδα,Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα18:00,
Εκκίνηση από την αρχή του Ποδηλατοδρόμου στο ΤΕΙ, ποδηλασία κατά μήκος του παραλιακούμετώπου, σε οδούς της πόλης μας, στον νέο Ποδηλατόδρομο της οδού 49 Μαρτύρων και τερματισμός στο ΠΑΝΘΕΟΝ για τους μικρούς μας ποδηλάτες. Ποδηλασία προς το Μακρυγιάλι και τελικός τερματισμός στο ΠΑΝΘΕΟΝ. 
Επισημάνσεις για τους ποδηλάτες:
           Όσοι προσέλθουν θα είναι υπεύθυνοι για την προσωπική τους ασφάλεια, αλλά και του ανήλικου που τυχόν συνοδεύουν.
           Τα ποδήλατα θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση και ναέχουν δυνατά μπροστινά και πίσω φώτα.
           Εθελοντές οδηγοί με κίτρινα γιλέκα θα βρίσκονται στην αρχή και στο τέλος της πομπής, ενώ θα προπορεύονται προκειμένου να εξασφαλίσουν την ομαλή διέλευση των ποδηλατών από τις διασταυρώσεις και τους κάθετους δρόμους.
           Οι ποδηλάτες υποχρεούνται να χρησιμοποιούν την δεξιά λωρίδα του δρόμου.
           Προτείνεται η χρήση κράνους.
           Η κατοχή σαμπρέλας και βασικών εργαλείων αυτοεξυπηρέτησης μπορούν να φανούν χρήσιμα.
Δεν κάνουμε αγώνες, ποδηλατούμε με σχετικά χαμηλή ταχύτητα, για να απολαμβάνουμε την παρέα και τη διαδρομή ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις ποδηλατάδες θα πρέπει να συμπληρώσουν την ακόλουθη φόρμα. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSelUCKlzys8Y-CWjIpktYJB6D2Rn4 rnpLk_YVxMx9Uda-NN1Q/viewform  .Θα υπάρξει συνεχή ενημέρωση για τις δράσεις γι΄ αυτό μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα στο Facebook https://www.facebook. com/mobilityweek.ig/ .Μάθε περισσότερα για τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητα στην παρακάτω σελίδα: http://igoumenitsa.gr/el/gia-ton-dimoti/sxetika/draseis/1273-drs-mobweek .

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ -  NEWS

Συνελήφθησαν δύο διακινητές ναρκωτικών, σε «μπλόκο» στο Εκκλησοχώρι Ιωαννίνων με -107- κιλά κάνναβης



























Κατασχέθηκαν πάνω από -107- κιλά κάνναβης μέσα σε αυτοκίνητο.Σήμερα (21-09-2017) τα ξημερώματα στο Εκκλησοχώρι Ιωαννίνων, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Διασυνοριακού Εγκλήματος του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 42 και 30 ετών, κατηγορούμενοι για μεταφορά  και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη  διακίνηση. Αναλυτικότερα, σήμερα τα ξημερώματα στο Εκκλησοχώρι Ιωαννίνων, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 42χρονος δράστης με συνοδηγό τον 30χρονο και μετά από έρευνα στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -12- δέματα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -107- κιλών και -850- γραμμαρίων. Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 42χρονου, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθη 18χρονος υπήκοος Αλβανίας στην Ηγουμενίτσα, για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα
Συνελήφθη, χθες (19-09-2017) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 18χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα. Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 18χρονο, διότι μετά από αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ κατείχε και επέδειξε αλβανικό διαβατήριο με πλαστή σφραγίδα εισόδου, το οποίο και κατασχέθηκε.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από πρατήριο υγρών καυσίμων στο Βασιλικό Θεσπρωτίας
 Σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος τριών υπηκόων FYROM, ηλικίας 32, 20 και 21 ετών.Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από πρατήριο υγρών καυσίμων στο Βασιλικό Θεσπρωτίας και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος τριών υπηκόων FYROM, ηλικίας 32, 20 και 21 ετών.Ειδικότερα, από την προανάκριση που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, με διεξοδική, ενδελεχή έρευνα και ανάλυση των συλλεχθέντων στοιχείων, προέκυψε ότι οι τρεις προαναφερόμενοι αλλοδαποί, το απόγευμα της 06-07-2017, μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Βασιλικό Θεσπρωτίας και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από το γραφείο του πρατηρίου, χρηματικό ποσό.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη είσοδο και καταδικαστική απόφαση στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, χθες (20-09-2017) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων παραμονής στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών στους Αγίους Αναργύρους Άρτας
Συνελήφθη, χθες (20-09-2017) το μεσημέρι στους Αγίους Αναργύρους Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 29χρονος ημεδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (0,52) γραμμαρίων.
Συνελήφθη 47χρονος υπήκοος Αλβανίας στην Κακαβιά Ιωαννίνων, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης
Συνελήφθη, χθες (19-09-2017) το βράδυ στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, ένας 47χρονος υπήκοος Αλβανίας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.Συγκεκριμένα, σε βάρος του 47χρονου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης από τις Ιταλικές Αρχές, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για εκμετάλλευση, συνδρομή και υπόθαλψη σε πορνεία.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Συνελήφθη 40χρονος υπήκοος Αλβανίας στην Πρέβεζα, ο οποίος μετέφερε παράνομα με το αυτοκίνητό του, έναν ομοεθνή του μη νόμιμο μετανάστη
Συνελήφθη, χθες (19-09-2017) αργά το απόγευμα στο 4ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ως οδηγός ο 40χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετάφερε παράνομα έναν 30χρονο ομοεθνή του, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, ενώ επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen. Κατασχέθηκε τo Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 40χρονου αλλοδαπού, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά καθώς και το χρηματικό ποσό των (1.250) ευρώ.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας.
Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη είσοδο και καταδικαστικές αποφάσεις στην Κόνιτσα
Συνελήφθη, χθες (19-09-2017) το απόγευμα στην Κόνιτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος  Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα καθώς και δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας και του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καβάλας, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών και ψευδή ανώμοτη κατάθεση.




















Δεν υπάρχουν σχόλια: