ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΗΜΕΡΙΔΑ - « ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ-ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ » Σε συνεργασία με τo Δήμο Φιλιατών



Μια αστραπή η ζωή μας... μα προλαβαίνουμε  :  ( Νίκος Καζαντζάκης )

                         
…ΘΕΜΑΤΑ …19-09-2017


ΗΜΕΡΙΔΑ - « ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ-ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ » Σε συνεργασία με τo Δήμο Φιλιατών
Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 7.00 μ.μ. - Στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Φιλιάτες με ΟΜΙΛΗΤΕΣ τους :







































• Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου  :
«Προτάσεις για την ορεινή κτηνοτροφία».
• Θωμάς Αλεξίου, Αναπλ. Προϊστάμενος Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας :
«Δεύτερη πρόσκληση-εγκατάσταση νέων γεωργών & πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης 2014 - 2020».
• Χαριτίνη Παπαθανασίου, Προϊσταμένη ΠΔ Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας :
«Βοσκοτόπια και επιλεξιμότητα».
                   
ΨΗΦΙΣΜΑ μετά από την υπ.αριθμ. 169/2017 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών























Το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την 16η τακτική συνεδρίαση της 11ης του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 2017, μετά από συζήτηση επί υπομνήματος Δημοτικών Συμβούλων Προέδρου Δημοτικής Κοινότητας και εκπροσώπων Τοπικών Κοινοτήτων πρώην Δήμου Σαγιάδας αναφορικά με την επαναλειτουργία του Αστυνομικού τμήματος Σαγιάδας, όπως και του κλιμακίου Συνοριακής Φύλαξης Σαγιάδας, αλλά και την συστηματική – συχνή παρέμβαση των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικής δραστηριότητας στην περιοχή και αφού διατυπώθηκαν από όλους τους παρευρισκόμενους οι απόψεις και οι προτάσεις τους ομόφωνα με την υπ.αριθμ. 169/2017 απόφαση του, αποφάσισε τα παρακάτω:Να εκφράσει με την έκδοση Ψηφίσματος τη διαμαρτυρία του για την αναστολή λειτουργίας τόσο του Αστυνομικού Τμήματος Σαγιάδας, όσο και του Κλιμακίου Συνοριακής Φύλαξης Σαγιάδας και να ζητήσει:
Α) Από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας άμεσα την συστηματικότερη και πιο συχνή παρέμβαση των Υπηρεσιών της για την αντιμετώπιση της εγκληματικής δραστηριότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους τόσο με εμφανείς περιπολίες από ένστολους όσο και με πολιτική περιβολή (ασφαλείας). Για την επίτευξη του εν λόγω σκοπού ζητά την διάθεση και δραστηριοποίηση των Συνοριακών Φυλάκων – Αστυνομικών για το σκοπό που προσλήφθηκαν και στις Υπηρεσίες τους.
Β) Από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την άμεση επαναλειτουργία του κλιμακίου Συνοριακής Φύλαξης στην περιοχή του πρώην Δήμου Σαγιάδας.
Γ) Από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την εξέταση της λειτουργίας του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου.
Δ) Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την επανεξέταση του θέματος και την εκ νέου ίδρυση και λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Σαγιάδας σε σωστή βάση.
Πρός τούτο:
1ον . Αποφασίζει να αποσταλεί το εν λόγω ψήφισμα σε όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς ήτοι: Αστυνομικό Διευθυντή Θεσπρωτίας, Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ηπείρου, Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Γενικό γραμματέα Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και τους τοπικούς Βουλευτές.
2ον. Συγκροτεί επιτροπή η οποία αποτελείται από: το Δήμαρχο Φιλιατών κ. Σπυρίδωνα Παππά, τους Δημοτικούς Συμβούλους: Βασίλειο Βασιλείου, Θωμά Γκίκα, Σπυρίδωνα Κολιομίχο, Ιωάννη Κόρο, Σπυρίδωνα Φερεντίνο και τους προέδρους και εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων ήτοι: Διογένη Λιούτση (Δ.Ε Σαγιάδας), Θεόδωρο Κούρτη (Τ.Κ Ασπροκκλησίου), Ναπολέων Κούφαλη (Τ.Κ Σμέρτου), Χρήστο Κίτσιο (Τ.Κ Κεστρίνης), Χρήστο Νικολάου (Τ.Κ Ραγίου), η οποία θα αναλάβει να αναδείξει το θέμα και να παραστεί εφόσον απαιτηθεί σε συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς όπως αναφέρονται παραπάνω.-
Φιλιάτες 14 Σεπτεμβρίου 2017
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ , ΧΡΗΣΤΟΣ Ν. ΓΚΙΖΑΣ

Καθαρισμός του Πεζοδρόμου Ηγουμενίτσας και των κάθετων οδών 




















Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 6:00 π.μ., η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής μαζί με την Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας θα προχωρήσουν σε καθαρισμό με πιεστικό μηχάνημα του πεζοδρόμου της  Γρ. Λαμπράκη, καθώς και των κάθετων πεζοδρόμων Ελ. Βενιζέλου και 23ης Φεβρουαρίου.Καλούνται οι καταστηματάρχες να έχουν απομακρύνει τα τραπεζοκαθίσματα από τις προσόψεις των καταστημάτων τους και να συνδράμουν στον καθαρισμό.Επίσης όσοι συμπολίτες επιθυμούν, μπορούν να συμμετάσχουν στις εργασίες καθαρισμού, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την πόλη μας.
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

Δήμος Ηγουμενίτσας : Δωρεάν Φροντιστήρια για Απόρους Μαθητές 





















Η Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας με αρμοδιότητες σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φροντιστών Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας και τον Σύλλογο Κέντρων Ξένων Γλωσσών, οι οποίοι προσφέρουν δωρεάν τις θέσεις φοίτησης στα φροντιστήριά τους, ανακοινώνουν ότι ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων για το σχολικό έτος 2017-2018.Δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν φροντιστηριακής εκπαίδευσης θα είναι μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών που φοιτούν σε δημόσια σχολεία του Νομού και δεν παρακολουθούν ήδη μαθήματα σε φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών.Η επιλογή θα γίνει από επιτροπή που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Τα δικαιολογητικά που οφείλουν να καταθέσουν οι δικαιούχοι είναι τα παρακάτω:
1.         φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας, γονέα ή κηδεμόνα.
2.         Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
3.         φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος και E1 και Ε9 τρέχοντος έτους .
4.         φωτοτυπία γνωμάτευσης Υγειονομικής Επιτροπής με ποσοστό 67 % και άνω (σε περίπτωση αναπηρίας μέλους της οικογένειας).
5.         Βεβαίωση χρόνου ανεργίας γονέων από τον Ο.Α.Ε.Δ (αν υπάρχει).
6.         φωτοτυπία δικαστικής απόφασης επιμέλειας παιδιών (κατά περίπτωση).
7.         Υπεύθυνη Δήλωση (θα δίνεται από το γραφείο παραλαβής των αιτήσεων).
Τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται από 20/09/2017 έως και 27/09/2017   κατά τις ώρες 09.00 π.μ- 12.00 μ.μ στα γραφεία της Δ/νσης Πρόνοιας : Αγίων Αποστόλων 43 (Νέο Λιμάνι) , Ηγουμενίτσα .Τηλέφωνο επικοινωνίας 2665029071 κα Αλεξάνδρου και κα Αναγνωστοπούλου (κοινωνικοί λειτουργοί) . Τηλέφωνα γραμματείας : 2665021003Από την υπηρεσία και τα φροντιστήρια τηρούνται αυστηρά τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών και των οικογενειών τους.
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΜΑΤΟΣ CLLD/LEADER ΤΟΥ ΠΑΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.















Η Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε. – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ με διακριτικό τίτλο «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.», κατόπιν υποβολής Φακέλου Υποψηφιότητας, εγκρίθηκε ως Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) για την υλοποίηση του προγράμματος τοπικής ανάπτυξης στο πλαίσιο της Πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για την επιλογή Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑΛΘ) 2014-2020. Το ποσό Δημόσιας Δαπάνης που κατανεμήθηκε στην ΟΤΔ της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. είναι 6.700.000,00 € για το CLLD/LEADER (ΠΑΑ) και 1.500.000,000 € για CLLD/LEADER (ΕΠΑΛΘ). Η περιοχή παρέμβασης του προγράμματος που αφορά το CLLD/LEADER (ΠΑΑ) είναι όλη η ΠΕ Ιωαννίνων εκτός από τη Δημοτική Κοινότητα Ιωαννίνων και όλη η ΠΕ Θεσπρωτίας. Αντίστοιχα η περιοχή παρέμβασης του προγράμματος που αφορά το CLLD/LEADER (ΕΠΑΛΘ) περιλαμβάνει συγκεκριμένες παραθαλάσσιες τοπικές κοινότητες των Δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών της ΠΕ Θεσπρωτίας.Στο προηγούμενο χρονικό διάστημα η ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. κλήθηκε να αναμορφώσει το υποβληθέν πρόγραμμά της που αφορά στο CLLD/LEADER (ΠΑΑ), ώστε να οριστικοποιηθούν οι δράσεις, οι οποίες αφορούν έργα ιδιωτικού και δημόσιου χαρακτήρα και να κατανεμηθούν τα διατιθέμενα ποσά σ’ αυτές.Εγκρίθηκε στις αρχές Αυγούστου το αναμορφωμένο πρόγραμμα από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) ΠΑΑ 2014-2020 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΥΠΑΑΤ). Οι διαμορφωμένες δράσεις αφορούν:
           Μεταποίηση γεωργικών προϊόντων με παραγόμενο γεωργικό προϊόν
           Μεταποίηση γεωργικών προϊόντων με παραγόμενο μη γεωργικό προϊόν
           Παραγωγή ειδών διατροφής μετά την α’ μεταποίηση
           Μεταποίηση δασοκομικών προϊόντων
           Βιοτεχνίες – Χειροτεχνία
           Εμπόριο
           Υπηρεσίες
           Τουρισμός (καταλύματα, εστίαση, εναλλακτικές μορφές τουρισμού)
           Συνεργασίες (clusters)
           Αγροτική οδοποιία
           Έργα ύδρευσης
           Ενίσχυση φορέων για κατασκευή παραδοσιακών στολών και οργάνων
           Στήριξη επενδύσεων για τη διατήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς (μουσεία, μύλοι, γεφύρια κ.λπ.)
           Μετεγκαταστάσεις κτιρίων γεωργικών εκμεταλλεύσεων
           Σχέδια διατοπικής και διακρατικής συνεργασίας
Ενημερωτικό υλικό για τις δράσεις του τοπικού προγράμματος βρίσκεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.epirussa.gr. Εντός του επόμενου εξαμήνου και εφόσον ολοκληρωθεί η σύνταξη του απαραιτήτου θεσμικού πλαισίου για την υλοποίηση του προγράμματος από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής (ΕΥΕ) του ΠΑΑ 2014-2020, θα προκηρυχθούν οι δράσεις ιδιωτικού και δημόσιου χαρακτήρα που αφορούν στο ΕΓΤΑΑ. Σε ό,τι αφορά το CLLD/LEADER (ΕΠΑΛΘ) αναμένονται οδηγίες από την ΕΥΔ ΕΠΑΛΘ για την αναμόρφωση του τοπικού προγράμματος που αφορά στο CLLD/LEADER (ΕΠΑΛΘ).
Για την «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ» , Ντέτσικας Κωνσταντίνος  : Πρόεδρος ΔΣ και της ΕΔΠ LEADER 2014-2020


                   



















Δεν υπάρχουν σχόλια: