ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ευχαριστήρια επιστολή για την ανακαίνιση του Παιδικού Σταθμού Γραικοχωρίου



Η όμορφη γυναίκα είναι στολίδι και η καλή θησαυρός..: ( Άρθουρ Σοπενχάουερ )


…ΘΕΜΑΤΑ …25-07-2017


Ευχαριστήρια επιστολή για την ανακαίνιση του Παιδικού Σταθμού Γραικοχωρίου























Ο Πρόεδρος του ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας κος Γεράσιμος Φουσέκης, το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Γραικοχωρίου, ευχαριστούν θερμά την Housemarket Α.Ε, τον όμιλο Fourlis και την Δ/νση του ΙΚΕΑ για την εξ’ ολοκλήρου ανακαίνιση του γραφείου και της κουζίνας (με έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές), καθώς και την προμήθεια εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού υλικού στον εν λόγω παιδικό σταθμό, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία ενός ευχάριστου και δημιουργικού περιβάλλοντος για τα παιδιά.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΚΠΠΟ , Γεράσιμος Φουσέκης

EΚKΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ 18ΧΡΟΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΗ ΚΟΛΙΟΜΙΧΟΥ, ΠΟΥ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ





















Στην έκκληση της οικογένειας για βοήθεια του 18χρονου Δημήτρη Κολιομίχου, η ενορία Κεστρίνης, απ’ όπου κατάγεται ο νεαρός,  απευθύνει συμπληρωματικά και τη δική της έκκληση.  Όπως αναφέρει η οικογένεια ο Δημήτρης πάσχει από τη σοβαρή και σπάνια νόσο, το «γερμίνωμα», και ο μόνος τρόπος για να θεραπευτεί είναι να νοσηλευτεί και να χειρουργηθεί σε ιδωτικό θεραπευτήριο και τα έξοδα είναι πολλά. Η οικογένεια ζητά με δημόσια ανακοίνωσή της να στηρίξουμε την επώδυνη, αλλά γενναία προσπάθεια του παιδιού και να του δώσουμε μια ευκαιρία να ζήσει και να βγει νικητής σ’ αυτή του την περιπέτεια. Και έρχεται η στιγμή που φτάνεις μπροστά στο χρέος, έστω και αν νιώθεις αδύναμος… Κι όμως πρέπει να φανείς δυνατός. Και πρόθυμος να αποδειχθείς χρήσιμος με όποιες δυνάμεις διαθέτεις. Οφείλεις να μην αδιαφορήσεις για  το νεαρό, που σε χρειάζεται και είναι ο πραγματικός αγωνιστής. Πραγματικός μαχητής… Αυτόν, που πολεμάει με τη νόσο. Για όσους μπορούν να βοηθήσουν, η οικογένεια παρακαλεί, και μαζί της και εμείς ικετεύουμε θερμά, να κατατεθεί η οποιαδήποτε συνδρομή, έστω και η ελάχιστη, στον αριθμό λογαριασμού (IBAN): GR0607500600001060105532700, για τους καταθέτες από το εξωτερικό: BIC/SWIFT: STIOGR21 (Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου. Δικαιούχος: Κολιομίχος Δημήτριος).  Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο κόσμος περνάει δύσκολα. Όμως ας μην αδιαφορήσουμε, προκειμένου να ξαναχαμογελάσει η ζωή στο Δημήτρη !
Εκ του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά Κεστρίνης

ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ  ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ: ‘’ Τατουάζ από χένα (µη µόνιµα) ‘’




















Τα τατουάζ από χένα που δεν είναι µόνιµα είναι κυρίως µια καλοκαιρινή µόδα, ιδιαίτερα διαδεδομένη στις µέρες µας. Τα βρίσκουµε σε προορισμούς µε έντονο τουρισµό και προωθούνται από πλανόδιους πωλητές. Συχνό φαινόμενο είναι η παρατήρηση δερµατικών ερεθισμών, συνέπεια της χρήσης προσωρινών τατουάζ µε βάση τη χένα. Βασική αιτία εµφάνισης τέτοιων ερεθισμών είναι µια πολύ τοξική ουσία (µε την κωδική ονομασία PPD, η οποία βρίσκεται στη φυσική µαύρη χένα και µπορεί να προκαλέσει κινδύνους για την υγεία του χρήστη.  Για να επιτευχθεί το έντονο μαύρο χρώμα του τατουάζ και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια, προστίθεται μεγάλη συγκέντρωση χρωστικών ουσιών.Αυτές οι ψηλές συγκεντρώσεις χρωστικών πυροδοτούν αλλεργικές αντιδράσεις. Για σοβαρά περιστατικά, χρειάζεται επείγουσα ιατρική φροντίδα ακόμα και εισαγωγή, σε νοσοκομείο. Μόνιμη ζημιά στο δέρμα, αλλεργική, εξ επαφής δερματίτιδα και ανάπτυξη πολυευαισθησίας είναι οι μη αναστρέψιμες, για το υπόλοιπο της ζωής, ανεπιθύμητες συνέπειες του τατουάζ μαύρης χένας. Σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, με μόνιμη βλάβη, είναι συχνό φαινόμενο, μετά την εφαρμογή του τατουάζ μαύρης χέννας. Τα συμπτώματα εμφανίζονται, μετά από λίγες (3-12) μέρες. Η καλύτερη συμβουλή είναι να αποφεύγουμε, εντελώς, το τατουάζ μαύρης χένας.Σε περίπτωση που ο καταναλωτής αγοράσει χένα για προσωπική χρήση, καλό είναι να γνωρίζει ότι στη συσκευασία πρέπει να αναγράφονται:
           Το όνοµα και τα στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση, τηλέφωνο) του κατασκευαστή
           Η ημερομηνία παρασκευής και λήξης του προϊόντος
           Οι οδηγίες χρήσης
           Τα συστατικά παρασκευής του προϊόντος
           Τα σήµατα πιστοποίησης του προϊόντος

Ο καταναλωτής που θέλει να χρησιμοποιήσει χένα καλό θα είναι:

           Να ζητάει αποδείξεις για το προϊόν που χρησιμοποιείται από τον έµπορο
           Να ζητάει και να βλέπει τα συστατικά του προϊόντος
           Να επικοινωνεί άµεσα µε το πλησιέστερο Κέντρο Υγείας σε περίπτωση παραμικρής ενόχλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες-παράπονα-καταγγελίες- Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου  τηλ.2651065178.-

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS










 





 
Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στην Κόνιτσα
Συνελήφθη, χθες (24-07-2017) το μεσημέρι στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καρδίτσας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις  της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Σύλληψη ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών στα Ιωάννινα
Συνελήφθησαν, χθες (24-07-2017) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ένας 26χρονος και μία 33χρονη, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε μία συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης και δύο ναρκωτικά χάπια.
Συνελήφθη 33χρονος για ναρκωτικά στην Πρέβεζα
Συνελήφθη, χθες (24-07-2017) το μεσημέρι, στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, ένας 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου και έρευνας, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου,  βρήκαν στην κατοχή του 33χρονου και κατέσχεσαν τα εξής:
           δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (5,7) γραμμαρίων, που βρέθηκαν στο αυτοκίνητό του
           μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (51) γραμμαρίων, που βρέθηκε σε υπόγειο χώρο του σπιτιού του.Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Εξιχνιάστηκε κλοπή σε σταθμευμένο όχημα σε παραλία της Θεσπρωτίας
Δράστες είναι δύο ημεδαποί άνδρες, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί .Μην αφήνετε εκτεθειμένα αντικείμενα, όπως χρήματα και κινητά τηλέφωνα στα σταθμευμένα οχήματά σας .Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας,  κλοπή που έγινε προχθές (23-07-2017) σε παραλία στην Πλαταριά Θεσπρωτίας, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής, σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 33 και 55 ετών. Ειδικότερα, οι δράστες την 23-7-2017 το μεσημέρι, αφαίρεσαν από το εσωτερικό οχήματος που ήταν σταθμευμένο σε παραλία της Πλαταριάς Θεσπρωτίας, ένα πορτοφόλι που περιείχε χρηματικό ποσό. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας. Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, ενόψει της θερινής περιόδου, συμβουλεύει τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, λαμβάνοντας πολύ απλά μέτρα προστασίας, κατά την διάρκεια παραμονής τους στις παραλίες :
           Να αποφεύγετε να σταθµεύετε το όχηµά σας σε ερηµικά µέρη.
           Να κλειδώνετε πάντα τις πόρτες, να κλείνετε τα παράθυρα και να ενεργοποιείτε το σύστημα συναγερµού, εφόσον υπάρχει, όταν σταθµεύετε το αυτοκίνητο σας.
           Μην αφήνετε προσωπικά αντικείµενα, όπως χρήµατα, πορτοφόλι, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, τσάντες και τιµαλφή µέσα στο αυτοκίνητο.
           Να αφαιρείτε την πρόσοψη του ραδιοφώνου και κάθε τι πολύτιµο όταν βγαίνετε από το όχημά σας.
           Μη φυλάσσετε ποτέ εφεδρικά κλειδιά του οχήματος μέσα σε αυτό, αλλά σε άλλο, ασφαλέστερο µέρος.
           Όταν βρίσκεστε στην παραλία, ως λουόμενοι, μην αφήνετε ποτέ εκτεθειμένα πάνω σε πετσέτες τα προσωπικά σας αντικείμενα (πορτοφόλι, γυαλιά ηλίου, κινητό, φωτογραφική μηχανή, κλειδιά, ενδύματα).
           Όλα τα αντικείμενα σας να είναι σε σημείο, όπου μπορείτε να τα παρατηρείτε και τοποθετημένα μέσα σε τσάντα.









Δεν υπάρχουν σχόλια: