ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας : Ψήφισμα για την χωροθέτηση νέων σταθμών διοδίων



…ΘΕΜΑΤΑ …21-07-2017


Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας : Ψήφισμα για την χωροθέτηση νέων σταθμών διοδίων 






















1. Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας κατά την τελευταία συνεδρίαση του, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:  «Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην ΚΥΑ (Αριθμ. ΔΝΣγ/οικ.35897/ΦΝ393) με θέμα «Τροποποίηση της υπ’ αρ. 6686/2014 απόφασης των Υπουργών Οικονομικών – Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων περί χωροθέτησης σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό και τους κάθετους άξονες αυτής – Υιοθέτηση συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων δορυφορικής τεχνολογίας» (ΦΕΚ 1867 – 29 Μαίου 2017).Ζητάμε να εφαρμοστεί το αναλογικό σύστημα χρέωσης των διοδίων επί της Εγνατίας Οδού.Απαιτούμε να μην λειτουργήσουν ούτε να κατασκευαστούν νέοι σταθμοί διοδίων (μετωπικοί ή πλευρικοί), μέχρι την εφαρμογή αναλογικού συστήματος χρέωσης των διοδίων επί της Εγνατίας Οδού.Είμαστε υπέρ της θέσπισης ειδικής τιμολογιακής πολιτικής για τους συνεχείς χρήστες της Εγνατίας Οδού.Είμαστε υπέρ της θέσπισης ειδικής μέριμνας για τις εσωτερικές μετακινήσεις εντός Περιφερειακών Ενοτήτων και Δήμων»
2. Ψήφισμα για το τέλος Ύδατος
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας κατά την τελευταία συνεδρίαση του, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα: «Διαφωνούμε με την αρ. 135257 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 17518/Β/22-5-2017), με την οποία θεσμοθετείται περιβαλλοντικό τέλος, το οποίο θα επιβαρύνει τους χρήστες ύδατος. Με την εφαρμογή του παραπάνω τέλους οι ΔΕΥΑ και οι υπηρεσίες Ύδρευσης των Δήμων μεταβάλλονται σε φοροεισπράκτορες της κυβέρνησης, εισπράττοντας για λογαριασμό της νέους φόρους, που θα αποδίδονται σε αυτή για την χρηματοδότηση έργων.Απαιτούμε να μην εφαρμοστεί η παραπάνω ΚΥΑ, καθώς μέσα από την επιβαλλόμενη κοστολόγηση του νερού, πλήττεται άμεσα το εισόδημα των αστικών νοικοκυριών, των αγροτών και των επαγγελματιών, αφού επωμίζονται το κόστος των απαιτούμενων έργων υποδομής.Διεκδικούμε τη χρηματοδότηση της κατασκευής των έργων ύδρευσης, αποχέτευσης, αντιπλημμυρικής προστασίας, άρδευσης και προστασίας του περιβάλλοντος από τον κρατικό προϋπολογισμό και από τους διαθέσιμους κοινοτικούς πόρους.Το νερό υπάρχει ως δημόσιο αγαθό και πρέπει να παρέχεται σε όλους τους δημότες.»
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας





















Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
           Δευτέρα (24-07-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα-  Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
           Τρίτη (25-07-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
           Τετάρτη (26-07-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
           Πέμπτη  (27-07-2017)    και    ώρες    από     08.00  έως   15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
           Παρασκευή   (28-07-2017)   και  ώρες    από  08.00  έως  15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
           Σάββατο  (29-07-2017)    και    ώρες    από    18.00   έως   01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησίες – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλιθέα – Χαραυγή - Λεπτοκαρυά.
                       
Π.ΑΚ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας : ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017



























Το Π.ΑΚ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας σας ενημερώνει για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν  στα πλαίσια των εκδηλώσεων «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017» αυτήν την εβδομάδα και είναι:
-Τρίτη 25-07-2017 εορτασμός της Αγίας Παρασκευής στην Πλαταριά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλαταριάς με λιτάνευση της εικόνας και στην συνέχεια δημοτική βραδιά στην κεντρική πλατεία όπου λειτουργεί στο χώρο παράλληλα και  η 16η έκθεση φωτογραφίας του Χρήστου Στ.  Ευαγγέλου. Ώρα έναρξης 21:00 με ελεύθερη είσοδο.
-Τετάρτη 26-07-2017 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταριάς διοργανώνει χορευτικό αντάμωμα-δημοτική βραδιά στην κεντρική πλατεία και παράλληλα και  η 16η έκθεση φωτογραφίας του Χρήστου Στ.  Ευαγγέλου. Ώρα έναρξης 21:00 με ελεύθερη είσοδο.
-Παρασκευή 28-07-2017 το καλλιτεχνικό εργαστήρι «Το αβγό» παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» στον προαύλιο χώρο της μαθητικής εστίας. Ώρα έναρξης 21:00,είσοδος 6€.
 Το πλήρες πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ  , Γεράσιμος Φουσέκης

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Συνελήφθη στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος μετέφερε 85 κιλά ακατέργαστης κάνναβης






















Συνελήφθη, σήμερα (22-07-2017) το πρωί, στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση των κυκλωμάτων που διακινούν ναρκωτικά, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 33χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας να κινείται με κατεύθυνση προς Αντίρριο και να μεταφέρει με το όχημα που οδηγούσε, 16 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 85 κιλών. Κατασχέθηκαν η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του δράστη και ένα κινητό τηλέφωνο. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, προχθές (20-07-2017) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 57χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για πλαστογραφία πιστοποιητικού.
Σύλληψη  ημεδαπού φυγόποινου  στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, χθες (21-07-2017) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 50χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς και Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Τρικάλων, για παραβίαση υποχρέωσης διατροφής.
Σύλληψη  αλλοδαπού φυγόποινου  στην Ηγουμενίτσα
Συνελήφθη, χθες (21-07-2017) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.









Δεν υπάρχουν σχόλια: