ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Δ.Ι.Ε.Κ. Γ.Ν. Φιλιατών : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Βέλτιον θανείν άπαξ ή διά βίου τρέμειν. μτφρ: καλύτερα να πεθάνεις μια φορά παρά να τρέμεις από το φόβο σου μια ζωή : ( Αίσωπος )


…ΘΕΜΑΤΑ …27-06-2017


Δ.Ι.Ε.Κ. Γ.Ν. Φιλιατών  : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




















Σας ενημερώνουμε  ότι το Δ.Ι.Ε.Κ. Γ.Ν. Φιλιατών  ειδικότητας «Βοηθός νοσηλευτικής γενικής νοσηλείας»,  θα δεχτεί για το εκπαιδευτικό έτος 2017-2018 αιτήσεις υποψήφιων καταρτιζόμενων προς επιλογή στο Α’ εξάμηνο κατάρτισης.Επίσης, σας γνωστοποιούμε ότι οι απόφοιτοι ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ, ΤΕΕ Β΄ Κύκλου Ειδικότητας «Βοηθών νοσηλευτών» δύνανται να καταταχθούν στο Γ’ εξάμηνο κατάρτισης στην ειδικότητα  «Βοηθός νοσηλευτικής ατόμων με ειδικές παθήσεις».Το Δ.Ι.Ε.Κ. Γ.Ν. Φιλιατών λειτουργεί σε πρωινό ωράριο και δίνεται η δυνατότητα στους καταρτιζόμενους σίτισης και στέγασης στην Μαθητική Εστία Φιλιατων.Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2664360415, 2664360408 ή στο e-mail: diek_gn_filiaton@yahoo.gr . Οι αιτήσεις θα γίνονται δέκτες από 1/9/2017- 15/9/2015
Από την διεύθυνση του Δ.Ι.Ε.Κ. 

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με αλυτρωτικού χαρακτήρα έργο ανάπλασης κεντρικής πλατείας Τιράνων  -  Δήλωση Μάριου Κάτση
























Καταδικάζουμε την τοποθέτηση, στην ανακαινισμένη κεντρική πλατεία των Τιράνων, λίθων προερχόμενων από διάφορες περιοχές των Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής περιοχής των Φιλιατών. Οι λίθοι αυτοί, επί των οποίων έχουν χαραχθεί τα ονόματα των περιοχών προέλευσής τους, συνθέτουν έργο που συμβολίζει την «ενότητα των αλβανικών εδαφών» και πρόκειται καταφανώς για μία κρατική ενέργεια που καλλιεργεί και υποκρύπτει αλυτρωτισμό.Πρόκειται περί ακόμα μίας πρόκλησης, εκ μέρους της αλβανικής Κυβέρνησης, η οποία απροκάλυπτα υποσκάπτει τις σχέσεις καλής γειτονίας. Μέσω αυτής εμπράκτως αποδεικνύεται η κεντρική υποστήριξη τάσεων αλυτρωτισμού έναντι των όμορων χωρών της Αλβανίας, δεδομένου ότι ρητώς αναφέρονται οι ονομασίες περιοχών από διάφορα βαλκανικά κράτη.Το Υπουργείο Εξωτερικών προέβη και προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες παραστάσεις, ενημερώνοντας σχετικά φίλους, εταίρους και διεθνείς οργανισμούς. Σεβόμενο δε την εκλογική διαδικασία στην γείτονα χώρα δεν εξέδωσε, μέχρι σήμερα, καμία δημόσια ανακοίνωση που θα μπορούσε να παρερμηνευτεί και διαστρεβλωθεί ως παρέμβαση στην προεκλογική διαδικασία.Αυτό ουδόλως σημαίνει ότι θα ανεχτούμε συμπεριφορές που δεν συνάδουν με το ευρωπαϊκό πνεύμα ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας και παραβιάζουν κατάφωρα τη θεμελιώδη αρχή της τήρησης σχέσεων καλής γειτονίας μίας εκ των βασικών προϋποθέσεων της ευρωπαϊκής πορείας των Τιράνων. Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα επικίνδυνες και ξεπερασμένες νοοτροπίες του περασμένου αιώνα υπονομεύουν την πρόοδο και την ευημερία της περιοχής και δημιουργούν ένα πέτρινο εμπόδιο στο ευρωπαϊκό μέλλον της Αλβανίας.Για το ίδιο θέμα ο Βουλευτής Μάριος Κάτσης δήλωσε, ότι «οι ενέργειες της γειτονικής χώρας που υποκινούν και εξυπηρετούν τον αλυτρωτισμό, μας βρίσκουν απέναντι τους. Τέτοιου είδους προκλήσεις υποσκάπτουν τις μεταξύ μας σχέσεις και υπονομεύουν το ευρωπαϊκό μέλλον της ίδιας της Αλβανίας.Η ιστορική πραγματικότητα δεν παραχαράσσεται, παραμένει αδιάψευστος μάρτυρας της αλήθειας».

Μάριος Κάτσης : Η ειδική αγωγή στο επίκεντρο - Ιδρύεται και λειτουργεί Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Ηγουμενίτσας 























Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας, την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς, ότι με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου ιδρύονται, από το  νέο σχολικό έτος 2017-2018, Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) σε ορισμένες εκ των  Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μεταξύ αυτών και στην Διεύθυνση Β’βαθμιας εκπαίδευσης του Ν. Θεσπρωτίας.Συγκεκριμένα ιδρύεται και θα λειτουργήσει τη νέα χρονιά Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Ηγουμενίτσας»  που θα λειτουργήσει στην περιοχή Νέας Σελεύκειας μετά από υπόδειξη των αρμοδίων φορέων.Επίσης αναβαθμίζεται και το ειδικό Δημοτικό σχολείο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς προάγεται για το νέο σχολικό έτος από μονοθέσιο (1/θ) σε διθέσιο (2/θ).Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης δήλωσε για το θέμα: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, που είχε τη βούληση και πήρε την πρωτοβουλία να κινήσει τις διαδικασίες για ίδρυση Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου στη Νέα Σελεύκεια. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την επιτυχή εξέλιξη. Εμείς από την πλευρά μας σταθήκαμε αρωγοί στην προσπάθεια αυτή, ώστε με την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών, η εφαρμοζόμενη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και  της κυβέρνησης, η οποία δίνει ιδιαίτερη φροντίδα στην Ειδική Αγωγή, να έχει αντίκρισμα στα παιδιά του τόπου μας που την έχουν ανάγκη. Στόχος είναι η  ενδυνάμωση της ενταξιακής προοπτικής της ειδικής αγωγής που θα άρει τις όποιες πρακτικές αποκλεισμού και περιθωριοποίησης των μαθητών, και θα προάγει την ισότιμη ένταξή τους στη μαθησιακή διαδικασία και στην κοινωνία εν γένει».Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι μετά από 8 ολόκληρα χρόνια στασιμότητας, αδιαφορίας και απαξίωσης της Ειδικής Αγωγής, πραγματοποιήθηκαν :
    35 ιδρύσεις νέων Ειδικών Σχολείων και Λυκειακών Τάξεων και 531 νέων Τμημάτων Ένταξης, για το σχολικό έτος 2016-17.
    Θεσμικές αλλαγές για την ίδρυση νέων Ειδικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2017-18, ώστε για πρώτη φορά να γίνουν μέσω της διαδικασίας των σχολικών μεταβολών.
  Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρώτα στην Ειδική Αγωγή και μετά στη γενική εκπαίδευση, για το σχολικό έτος 2016-17, όπως προβλέπεται αλλά ουδέποτε είχε υλοποιηθεί.
• Προσλήψεις αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού, με σημαντικά αυξημένο αριθμό σε σχέση με όλες τις προηγούμενες χρονιές. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 9.668 προσλήψεις στην ΕΑΕ για όλες τις ειδικότητες κατά το τρέχον έτος, έναντι 8.600 κατά το σχολικό έτος 2015-16 και 6.308 κατά το σχολικό έτος 2014-15. 

Ανακοίνωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας






















Σας ενημερώνουμε ότι, μετά τη μερική αποκατάσταση των ζημιών και την εκτέλεση των απαραίτητων επισκευαστικών εργασιών για την ασφάλεια των επισκεπτών, η μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας λειτουργεί προσωρινά για το κοινό. Με νέα ανακοίνωσή της η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας θα σας ενημερώσει για την επανέναρξη των εργασιών και την τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας της μόνιμης έκθεσης.
Ο Προϊστάμενος της Εφορείας  :  Ιωάννης Χουλιαράς , Αρχαιολόγος

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΊΤΣΑΣ : Καταβολής μισθώματος για τις κατανεμημένες επιλέξιμες  βοσκήσιμες  γαίες για το έτος 2016























Ενημερώνουμε τους κτηνοτρόφους του Δήμου Ηγουμενίτσας ότι σύμφωνα με την 1332/93579/16 (ΦΕΚ 2848/Β/7-09-2016) απόφαση του ΥΠΑΑΤ όπως τροποποιήθηκε από την 558/399122/17 (ΦΕΚ 1340 Β/20-4-17), για την κάλυψη των υποχρεώσεων που απορρέουν από το δικαίωμα βόσκησης στις επιλέξιμες βοσκήσιμες εκτάσεις που τους είχαν κατανεμηθεί στο Δήμο μας για το έτος 2016, θα πρέπει να προσέρχονται στο Δήμο μας για να υπογράψουν το σχετικό Έντυπο Κατανομής και να καταβάλλουν το αντίστοιχο Μίσθωμα.Το εν λόγω Μίσθωμα αφορά στο δικαίωμα βόσκησης στο σύνολο των επιλέξιμων βοσκήσιμων εκτάσεων οι οποίες κατανεμήθηκαν εντός των ορίων του Δήμου για το έτος 2016. Το ύψος του Μισθώματος υπολογίστηκε ως το γινόμενο του συνολικού εμβαδού της προσμετρούμενης επιλέξιμης έκτασης επί την τιμή 0,40 Ευρώ ανά στρέμμα ή 4 Ευρώ ανά εκτάριο επιλέξιμης έκτασης, όπως καθορίστηκε με την 410/28408/13/3/2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση. Η καταβολή του μισθώματος μπορεί να γίνει καταθέτοντας το τίμημα σε κάποιον από τους παρακάτω αναφερόμενους λογαριασμούς της Περιφέρειας Ηπείρου:
GR5301724070005407072544367,         στην Τράπεζα Πειραιώς
GR2302607080000950200790007,         στην Eurobank
Προσοχή! Κατά την κατάθεση του τιμήματος σε κάποιον από τους παραπάνω λογαριασμούς για να μπορεί να ταυτοποιηθεί η πληρωμή, θα πρέπει απαραίτητα να αναγραφεί ως αιτιολογία η ταυτότητα της αντίστοιχης μίσθωσης/οφειλής για την οποία γίνεται η πληρωμή.Η καταβολή της οφειλής θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι τις 30-06-2017.Μη τήρηση της υποχρέωσης αυτής επιφέρει την ανάκληση της κατανομής σε εσάς επιλέξιμων εκτάσεων για το τρέχον έτος με ότι αυτό συνεπάγεται στην απρόσκοπτη αξίωση των αντίστοιχων ενισχύσεων.Συγκεντρωτικά στοιχεία για τις επιλέξιμες βοσκήσιμες εκτάσεις που έχουν κατανεμηθεί συνολικά σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Ηπείρου μπορείτε να δείτε στην σελίδα http://data.php.gov.gr/voskes.Σημειώνεται ότι έχουν αποσταλεί στις διευθύνσεις κατοικίας του κάθε κτηνοτρόφου ατομικές ειδοποιήσεις σχετικά με το παραπάνω μίσθωμα.Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην κ. Καννά Παναγιώτα στον 3ο όροφο του Δημαρχείου ή να τηλεφωνείτε στο 2665361233.
Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας : Ψήφισμα για τους συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας κατά τη συνεδρίασή του στις 21 Ιουνίου 2017 πήρε την απόφαση να εκδώσει ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:
«  Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την ακύρωση των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα μετά από την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που τις κρίνει παράνομες.         Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να ενωθούμε, προκειμένου να αναζητήσουμε νόμιμες και ασφαλείς λύσεις στο θέμα των συμβασιούχων.Ζητούμε   από την πολιτεία να αναλάβει πρωτοβουλίες έτσι ώστε :
1.         Να αναληφθεί κάθε νομοθετική πρωτοβουλία από τον αρμόδιο υπουργό για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων καθότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
2.         Να διασφαλιστεί η καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων με νόμιμο τρόπο.
3.         Να στελεχωθεί ο Δήμος με μόνιμο προσωπικό που θα αποφασίσει ο ίδιος σύμφωνα με τις πραγματικές του ανάγκες. » .
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας
Π.ΑΚ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας : ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017













Το Π.ΑΚ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας σας ενημερώνει για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν  στα πλαίσια των εκδηλώσεων «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017» αυτήν την εβδομάδα και είναι:
-Τετάρτη 28-06-2017 καλοκαιρινή παράσταση της σχολής χορού Ελένης Ντέτσικα στο Δασάκι Ηγουμενίτσας στις 21:00.
-Πέμπτη 29-06-2017 2η μαθητική συναυλία από το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας στον προαύλιο χώρο του Πάνθεον στις 21:00.
-Παρασκευή 30-06-2017 3η μαθητική συναυλία από το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας στον προαύλιο χώρο του Πάνθεον στις 21:00
-Σάββατο 01-07-2017 θεατρική παράσταση «ΡΑΠΟΥΝΖΈΛ» από την παιδική σκηνή Ροντίδη στο Δασάκι Ηγουμενίτσας στις 21:00.
-Σάββατο 01-07-2017 8ο Αντάμωμα στο Τσιπουρίκι του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Θεσπρωτίας-Σαρακατσάνικη μουσικοχορευτική βραδιά. Το λεωφορείο του Δήμου Ηγουμενίτσας  για την αποσυμφόρηση της κίνησης στο Τσιπουρίκι,  θα κάνει συνεχή δρομολόγια μεταφέροντας τον κόσμο στο χώρο(άνοδος-κάθοδος) , με αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία Δημαρχείου από τις 21:00-02:00.
Το πλήρες πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ : Γεράσιμος Φουσέκης

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS 











 





Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής με τη μέθοδο της απασχόλησης από σπίτι στην πόλη της Ηγουμενίτσας
Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 40χρονου ημεδαπού.Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτι στην πόλη της Ηγουμενίτσας και σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 40χρονου ημεδαπού.Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, το απόγευμα της (07-06-2017) στην Ηγουμενίτσα, ο 40χρονος μαζί με συνεργό του που αναζητείται, ως πλανόδιοι πωλητές ειδών μαναβικής, απασχόλησαν 83χρονη ημεδαπή και στην συνέχεια αφού εισήλθαν στο σπίτι της, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ  την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στον Άγιο Βλάσιο
Συνελήφθη, χθες (26-06-2017) αργά το βράδυ στον Άγιο Βλάσιο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων του, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα καθώς και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Συνελήφθη 42χρονος ημεδαπός στην Πρέβεζα για καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη, χθες (26-06-2017) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, ένας 42χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης είκοσι δύο μηνών και χρηματικής ποινής (3.300) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί επιταγών.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.








                                                    








Δεν υπάρχουν σχόλια: