ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ακούσατε – ακούσατε… : ’’ Μάριος Κάτσης για τα ζητήματα της Θεσπρωτίας ‘’



Εξ όνυχος τον λέοντα.(ερμηνεία: Ο άξιος φαίνεται και από τις μικρές λεπτομέρειες :  ( Αλκαίος )


…ΘΕΜΑΤΑ …26-06-2017


...ακούσατε – ακούσατε… : ’’ Μάριος Κάτσης για τα ζητήματα της Θεσπρωτίας ‘’























Στην εκπομπή : Ελεύθερα στην Αρτα TV , ήταν καλεσμένος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας κ. Μάριος Κάτσης,από έμπειρο και εμπειρογνώμονα της δημοσιογραφίας, Δημοσιογράφο κ. Ε. Μάστορα, που του έθεσε ερωτήματα εφ΄ όλης της ύλης για τα του Νομού.Ο κ. Κάτσης ενημέρωσε τα ΜΜΕ και τους πολίτες για θέματα και αποφάσεις που δεν είναι γνώστες.
α) Για την περίπτωση του Οφθαλμίατρου που παραιτήθηκε από το ΓΝ Φιλιατών ήταν ξεκάθαρος ο βουλευτής και εξήγησε ότι τα μηχανήματα που ήθελε ο απερχόμενος Ιατρός είναι θέμα προϋπολογισμού του Κράτους και θα έρθουν σύντομα μαζί με καινούριο Οφθαλμίατρο που έχει ήδη βρεθεί.
β) Συστάθηκε καινούριος οργανισμός, με πρωτοβουλία του κ. Κάτση, που θα φέρει τουλάχιστον 15 Ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο με προσωπικό, αντίθετα αυτού του οργανισμού του κ. Α. Μπέζα που έκανε ανταλλαγές, ενώ κάθε χρόνο θα έρχονται στον νέο Οργανισμό 1.400.000 € για την ενίσχυση και τις ανάγκες του Νοσοκομείου.
γ) Οσον αφορά το ΤΕΠ στην Νέα Σελεύκεια που ήταν παρατημένο και ρημαγμένο το ανέλαβε η περιφέρεια , εξηγεί ο κ. Κάτσης, όπου εντός λογικού διαστήματος θα λειτουργήσει και το οποίο ανήκει στο Νοσοκομείο Φιλιατών.
δ) Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών κ. Σ.Δεδερμέτζης παρέμεινε στην θέση του αφού κρίθηκε ο καταλληλότερος με μεγάλο έργο στο βιογραφικό του κατά την διάρκεια της θητείας του στην Θεσπρωτία ,με βοήθεια και συμπαράσταση στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας.


Θερινό εργαστήρι από το  Κέντρο Πρόληψης – «ΑΡΙΑΔΝΗ»























Σε μια προσπάθεια στήριξης των εργαζόμενων γονέων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και γόνιμης και δημιουργικής ενασχόλησης των παιδιών τους, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  Π.Ε. Θεσπρωτίας- «ΑΡΙΑΔΝΗ»,  θα λειτουργήσει   θερινά προγράμματα ελεύθερης έκφρασης και δημιουργικής απασχόλησης , για  παιδιά Δημοτικού Σχολείου, ηλικίας από 10 μέχρι 12 ετών (Δ΄, Ε΄ και  ΣΤ΄ τάξης).Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί  στο χώρο του Κέντρου,  σε  τρεις  κύκλους , διάρκειας  20 ημερών, από τις  9:30΄π.μ. μέχρι και 13:30΄μ.μ., ως εξής :
-πρώτος κύκλος :         03/7/2017 μέχρι  21/7/2017
-δεύτερος κύκλος :     24/7/2017 μέχρι  11/8/2017
-τρίτος κύκλος :           14/8/2017 μέχρι  01/9/2017 
Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  Π.Ε. Θεσπρωτίας- «ΑΡΙΑΔΝΗ», πρωινές ώρες κατά τις εργάσιμες ημέρες, στην οδό κυρα-Βασιλικής 10, τηλ. 2665025140.Οι εγγραφές ξεκίνησαν !
Για το Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης – «ΑΡΙΑΔΝΗ»
 Η  Πρόεδρος  :    Κοτσώνη   Αλεξάνδρα     ,   Η Γραμματέας  :  Παππά   Ουρανία      

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS 

















Σύλληψη 32χρονου ημεδαπού, ιδιοκτήτη καταστήματος, για ηχορύπανση στα Σύβοτα
Συνελήφθη, σήμερα (25-06-2017) μετά τα μεσάνυκτα στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, ένας 32χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης, κατελήφθη να λειτουργεί μουσική, έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.
Σύλληψη τριών ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών στην παλαιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας
Συνελήφθησαν, χθες (25-06-2017) το απόγευμα στην παλαιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας (στο ύψος της Ζωοδόχου Ιωαννίνων), από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις ημεδαποί (δύο άνδρες, 31 και 28 ετών και μία 31χρονη γυναίκα), διότι σε έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι προαναφερόμενοι, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (4,1) γραμμαρίων και δύο χάπια, άγνωστης χημικής σύνθεσης.
Σύλληψη δύο αλλοδαπών για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών στην περιοχή του Περιστερίου Πωγωνίου
Συνελήφθησαν, χθες (25-06-2017) το απόγευμα στην περιοχή του Περιστερίου Πωγωνίου Ιωαννίνων, στο πλαίσιο ελέγχων από αστυνομικούς του Β’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου και της Ομάδας Συνοριακής Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 34 και 28  ετών, οι οποίοι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα και απασχολούνταν σε κτηνοτροφικές εργασίες, χωρίς την απαιτούμενη άδεια για εργασία.
Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού στην Πρέβεζα
Συνελήφθη, χθες (25-06-2017) αργά το απόγευμα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 50χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τρείς καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λευκάδας, συνολικής ποινής φυλάκισης εννέα μηνών και χρηματικής ποινής (550) ευρώ, για παραβάσεις ΚΟΚ.
Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής σε σπίτι στον Βίκο Ιωαννίνων
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης της κλοπής 44χρονος ημεδαπός.Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζαγορίου σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής σε σπίτι στον Βίκο Ιωαννίνων και ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 44χρονος ημεδαπός.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 44χρονος εμπλέκεται στη διάπραξη κλοπής σε σπίτι ιδιοκτησίας 72χρονης ημεδαπής, που έγινε χθες το πρωί στον Βίκο Ιωαννίνων, απ’ όπου αφαιρέθηκε χρηματικό ποσό και κοσμήματα.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ζαγορίου.
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαπές στα Ιωάννινα, για απόπειρα κλοπής σε βάρος 87χρονου ημεδαπού
Συνελήφθησαν, χθες (24-06-2017) το πρωί στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, δύο αλλοδαπές υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 16 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.Ειδικότερα, οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν, διότι χθες το πρωί στα Ιωάννινα, προσέγγισαν 87χρονο ημεδαπό και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό από τις τσέπες του πουκαμίσου του χωρίς να τα καταφέρουν.Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, χθες (24-06-2017) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 52χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα ναρκωτικά χάπια, για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής και ένα μαχαίρι.
Σύλληψη ημεδαπής φυγόποινης στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, χθες (24-06-2017) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, μία 39χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, για παραβάσεις ΚΟΚ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
















Αναδείχτηκε ο ανάδοχος για το αποχετευτικό δίκτυο της παραλιακής ζώνης Λυγιάς- Καστροσυκιάς- Καναλίου κ.α. Δήμου Πρέβεζας 
Τον δρόμο της υλοποίησης πήρε σήμερα ένα ακόμη σπουδαίο έργο για την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε πολίτες και επισκέπτες της παραλιακής ζώνης της Ηπείρου. Συγκεκριμένα, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, που συνεδρίασε με την Προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και ανέδειξε τον ανάδοχο του έργου "Κατασκευή Αποχετευτικών δικτύων και Αντλιοστασίων λυμάτων στα όρια  του Δήμου Πρέβεζας "με συνολικό προϋπολογισμό 26.700.000 ευρώ.  Ανάδοχος αναδείχτηκε η "ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Α.Τ.Ε..Το έργο καλύπτει τον πρώην Δήμο Ζαλόγγου, μία κατεξοχήν τουριστική περιοχή της Πρέβεζας και έχει φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου. Συγκεκριμένα προβλέπεται η κατασκευή αποχετευτικών δικτύων συλλογής και οι αγωγοί μεταφοράς των λυμάτων των οικισμών Βράχου, παραλίας Βράχου, παραλίας Λυγιάς, Ριζών, Καστροσυκιάς, παραλίας Καστροσυκιάς, Καναλίου, Νέας Σινώπης και Νέας Σαμψούντας.  Συνολικά στα διοικητικά όρια του Δήμου Πρέβεζας θα κατασκευαστούν 73.328 μέτρα αγωγών βαρύτητας, 34.811 μέτρα καταθλιπτικών αγωγών και 25 αντλιοστάσια. Χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ήπειρος 2014-2020" και είναι υποέργο πράξης συνολικού προϋπολογισμού 36.668.165 ευρώ, που περιλαμβάνει επίσης τα δίκτυα του οικισμού και της παραλίας Λούτσας του Δήμου Πάργας, την κατασκευή εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και τις απαλλοτριώσεις.
Ανάδοχοι για έργα ύδρευσης, αγροτικών υποδομών, οδικού δικτύου, πολιτισμού
Επίσης στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε και τους αναδόχους των παρακάτω έργων που αφορούν ύδρευση, αγροτικές και οδικές υποδομές και μνημείο πολιτισμού:
         «Υδροδότηση Τ.Δ. Ραγίου Δήμου Φιλιατών», προϋπολογισμού € 145.000. Ανάδοχος Πορφύρης Κατασκευαστική - Ενεργειακή  και ΣΙΑ Ε.Ε.
           «Αντιπλημμυρική προστασία περιοχών Παλιοκάτουνου, Κολομοδίων και Καλογερικού ΠΕ Άρτας» προϋπολογισμού € 60.000. Ανάδοχος Σπυρίδων Ζιώβας.
         «Συντήρηση – καθαρισμός στομίων και ενίσχυση αναχώματος ιχθυοτροφείου Κόφτρα – Παληομπούκα», προϋπολογισμού € 11.500. Ανάδοχος Κων. Ζιώβας
         «Βελτίωση βατότητας επαρχιακής οδού προς Αετομηλίτσα», προϋπολογισμού € 200.000. Ανάδοχος Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.
         "Αποκατάσταση Ιεράς Μονής Μίχλας Πέντε Εκκλησιών" Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ. Ανάδοχος Ελένη Τασιούλα.
         «Κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού 3χ3 επί της Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας στο Δ.Δ. Καναλίου», προϋπολογισμού € 25.000,00 με ΦΠΑ. Ανάδοχος Ηλίας Κατσιμπόκης.
         Καθαρισμός δρόμων του επαρχιακού οδικού δικτύου από θάμνους και κλαδιά που φύονται στα ερείσματα και στις τάφρους, συνολικού προϋπολογισμού € 74.000.  Πρόκειται έξι οδικά δίκτυα, που αφορούν  τμήματα του Δήμου Δωδώνης (ανάδοχος Βλάχος Κων.- προϋπολογισμός 12.000 ευρώ), των Δήμων Ζίτσας και Πωγωνίου (ανάδοχος Χρήστος Σκαρώνης- 13.000 ευρώ), Δήμου Βορείων Τζουμέρκων (ανάδοχος Ντόκος Κωνσταντίνος - 14.000 ευρώ), Δήμου Κόνιτσας (Μέρτζιανη, Μπουραζάνι, Αμάραντο, Καβάσιλα, Δίστρατο, ανάδοχος Γκιόκας Άγγελος- 14.000 ευρώ), Δήμου Ζαγορίου (Ανάδοχος Κόκκας Γεώργιος- 13.000 ευρώ) και Δήμου Μετσόβου (ανάδοχος Σκαργιώτης Κωνσταντίνος- 8.000 ευρώ).
Δημοπρατήσεις νέων έργων
Η Οικονομική Επιτροπή, εκτός των άλλων,  ενέκρινε επίσης τη δημοπράτηση  των εξής έργων:
         Τη δημοπράτηση τεσσάρων έργων για τη  συντήρηση των Ε.Ο. Φιλιππιάδα- Πρέβεζα, Ιωαννίνων- Άρτας, Άρτας- Τρικάλων και Ιωαννίνων - Κακαβιάς, συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ (ανά 150.000 ευρώ το κάθε έργο)
         «Βελτίωση οδού από κόμβο εθν.οδ. Ιωαννίνων - Κοζάνης προς Μπουραζάνι», προϋπολογισμού € 100.000.
         «Καθαρισμός προστατευτικών κιγκλιδωμάτων και αποκατάσταση αυτών στον επαρχιακό δρόμο Καλέντζι – Μονολίθι και στην επαρχιακή οδό Λάζαινα - Αμπελοχώρι», προϋπολογισμού € 40.000.
         «Προμήθεια σωλήνων πολυαιθυλενίου PE 100 Φ315 PN 10 Atm για την αντικατάσταση του κεντρικού αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Άνω Ρου Αχέροντα», προϋπολογισμού 45.136 ευρώ.
Καταπολέμηση του Δάκου στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
Η Ο.Ε. ενέκρινε, τέλος, το αποτέλεσμα του διαγωνισμού  της Π.Ε. Θεσπρωτίας για την επιλογή αναδόχου για την «Παροχή Υπηρεσιών για τον έλεγχο των δακοπληθυσμών με τη μέθοδο της παγιδοθεσίας με παγίδες τύπου Mcphail στους ελαιώνες στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς έτους 2017, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας». Ανάδοχος αναδείχτηκε η Μαρία Πατσιούρα, με συνολικό ποσό προσφοράς 18.213,49 ευρώ.


                                                    














Δεν υπάρχουν σχόλια: