ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Περιφέρεια Ηπείρου : Με τη "σφραγίδα" του Ελεγκτικού Συνεδρίου προχωρά η κατασκευή της μονάδας Α.Σ.Α. Ηπείρου



Παράδεισος είναι η ένωση δυο ψυχών στο φιλί της αγάπης.: ( Γεωργία Σάνδη )


…ΘΕΜΑΤΑ …24-05-2017


Περιφέρεια Ηπείρου : Με τη "σφραγίδα" του Ελεγκτικού Συνεδρίου προχωρά η κατασκευή της μονάδας Α.Σ.Α. Ηπείρου




















 



Από το Ελεγκτικό Συνέδριο εκδόθηκε σήμερα η απόφαση έγκρισης της διαγωνιστικής διαδικασίας της Περιφέρειας Ηπείρου για την ανάδειξη του αναδόχου και για το σχέδιο σύμβασης σύμπραξης για την "Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων". Πρόκειται για την αίσια κατάληξη μιας επίπονης, πολυετούς και εξαντλητικής διαδικασίας την οποία έφερε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία η Περιφερειακή Αρχή, παρά τις δυσκολίες που κατά καιρούς προέκυψαν. Το Ελεγκτικό Συνέδριο, με την απόφαση που διαβιβάστηκε σήμερα, δίνει το "πράσινο φως" για την υπογραφή της σύμβασης με την "Αειφορική Ηπείρου Μονοπρόσωπη Εταιρεία Ειδικού Σκοπού", η οποία έχει συσταθεί από τον αναδειχθέντα Ιδιωτικό Φορέα Σύμπραξης "ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ". Μετά την θετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κληθεί η ανάδοχος εταιρεία προς υπογραφή της σύμβασης, ώστε να ξεκινήσει το μεγάλο αυτό περιβαλλοντικό έργο για την Περιφέρεια της Ηπείρου.

Ο Μιχάλης Γκανάς συναντά τους μαθητές του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας




























To Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του «Ανοιχτό Σχολείο στην κοινωνία και τον πολιτισμό» υποδέχθηκε τον Θεσπρωτό λογοτέχνη Μιχάλη Γκανά σ’ ένα ανοιχτό μάθημα με τους μαθητές του, το πρωινό της Παρασκευής 19 Μαΐου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Οι μαθητές και οι δάσκαλοι του σχολείου μας συνάντησαν το γνωστό ποιητή Μιχάλη Γκανά σ’ ένα σύνολο έντεχνης μουσικής, τραγουδιών και απαγγελιών.«Ομήρου Οδύσσεια» και καθήλωσε μαθητές και εκπαιδευτικούς με τη μαγεία της ποίησής του, ενώ τραγουδήθηκαν και αρκετά γνωστά ποιήματά του από τα παιδιά του Σχολείου μας. Πρόκειται για μια πρωτότυπη νέα Οδύσσεια ξαναγραμμένη από έναν σύγχρονο δημιουργό. Ο Μιχάλης Γκανάς ξανάγραψε και ξαναείπε την Οδύσσεια με τον δικό του μοναδικό τρόπο, βάζοντας μέσα στο κείμενο στοιχεία από την πλούσια γλωσσική μας παράδοση. Ο Θεσπρωτός ποιητής με το έργο αυτό δεν παρουσίασε σε όλους μας απλά μία επιπλέον μετάφραση του Ομηρικού έπους,αλλά πρωτοτύπησε έντονα με τη διασκευή του διανθίζοντας με χιούμορ παρμένο από το δαιμόνιο του Οδυσσέα ακόμα και στις πιο δραματικές σκηνές του. Ο ποιητής με την «Όδύσσειά» του απευθύνθηκε στα παιδιά μας - και όχι μόνο,ενσωματώνοντας τα πιο ζωντανά και όμορφα κομμάτια της προφορικής και ποιητικής μας παράδοσης. Οι μαθητές μας κατανόησαν ότι πολλές λέξεις της Οδύσσειας ακούγονται ολόιδιες ή ελάχιστα διαφοροποιημένες ακόμα μέχρι και σήμερα. Τα παιδιά κατανόησαν ότι αυτό και μόνο είναι μια «αμύθητη» προίκα για την ομιλούμενη ελληνική γλώσσα, που επηρεάζει σίγουρα τόσο την ίδια την αφήγηση όσο και τον απλό καθημερινό λόγο τους. Την αίθουσα του χώρου κοσμούσε η προσωπογραφία του Θεσπρωτού καλλιτέχνη την οποία φιλοτέχνησε η δασκάλα των καλλιτεχνικών του σχολείου μας κ. Γκαλντέμη Δήμητρα.Επίσης, το σχολείο μας συμμετείχε με μαθητές του στη σημαντική συνάντηση για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας , η οποία πραγματοποιήθηκε με το κοινό της πόλης, στις 8 το απόγευμα της ίδιας μέρας στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Ηγουμενίτσας, «Πάνθεον». Ήταν μια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στον ποιητή και στιχουργό Μιχάλη Γκανά, η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του βιβλιοπωλείου «Μητσέλος». Ο ποιητής παρουσίασε το τελευταίο έργο του «Ομήρου Οδύσσεια» διαβάζοντας αγαπημένα αποσπάσματα από αυτό. Η υπέροχη βραδιά άρχισε με μελοποιημένα τραγούδια σε στίχους του Μιχάλη Γκανά, τα οποία εκτέλεσαν οι μαθητές του σχολείου μας με επιμέλεια του δασκάλου Μουσικής του σχολείου μας κ. Κουλούρη Βασίλη.Για άλλη μια φορά αισθάνομαι περήφανος ως Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας και θέλω να συγχαρώ δημόσια τους μαθητές μας, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς μας για την προσπάθεια αυτή.
Ο Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας : Γεώργιος Κύλλας

Παρουσιάστηκε την Τρίτη στην Ε.Η.Μ. το  έργο "Τα ταξίδια της Φηγού" του Π. Μπάρκα   
























Το τρίτομο ιστορικό - επιστημονικό βιβλίο "Τα ταξίδια της Φηγού" του Παναγιώτη Μπάρκα αναπληρωτή καθηγητή της Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου,  παρουσιάστηκε στην αίθουσα της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών (Ε.Η.Μ.) Παρασκευόπουλου 4 Ιωάννινα, την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 και ώρα 7.30 μ.μ. Το έργο είναι απόρροια μιας πολύχρονης και πρωτότυπης έρευνας, κατάλληλη για τον αναγνώστη, απαραίτητη για τον ιστορικό, χρήσιμη για τον εθνολόγο και κοινωνιολόγο.Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γ. Καψάλης, ο Γενικός Πρόξενος Αργυροκάστρου κ. Β. Τόλιος ο εκδότης κ. Παναγιώτης Λέζος, συντονιστής ήταν ο πρώην βουλευτής κ. Μιχάλης Παντούλας και ομιλητές οι: Ελευθερία Μαντά Καθηγήτρια, Αναστάσιος Παπασταύρος, Αρχιτέκτων, πρ. Δήμαρχος Ιωαννίνων.  Μέσα από το τρίτομο έργο του, ο συγγραφέας, επιχειρεί μια λεπτομερέστατη - τεκμηριωμένη καταγραφή της ιστορίας, του πολιτισμού, των γεωπολιτικών συσχετισμών της Ηπείρου, με κατάληξη τα γεγονότα που συνέβησαν μετά τη λήξη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου και τα οποία σημάδεψαν τις τύχες της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Ο πεζοπορικός τουρισμός στο επίκεντρο του σχεδιασμού της Περιφέρειας Ηπείρου




















Παρουσιάστηκε σήμερα στα γραφεία της "Αναπτυξιακής Ηπείρου Α.Ε." η μελέτη για το "Εpirus Trail",   παρόντων του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνας Καλογιάννη, του Προέδρου του Δ.Σ. της εταιρίας κ. Κων. Ντέτσικα, στελεχών της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος, υπηρεσιακών παραγόντων κ.ά.. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, "ο περιπατητικός τουρισμός είναι  ανεπτυγμένος σε όλη την Ευρώπη. Όπου υπάρχουν πιστοποιημένα μονοπάτια βάσει ορισμένων προϋποθέσεων, τα επισκέπτονται  καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου,    περιπατητές από όλο τον κόσμο. Ωφελημένες είναι οι τοπικές επιχειρήσεις από τη διαμονή σε καταλύματα και ξενοδοχεία, αλλά και από πωλήσεις τοπικών προϊόντων. Γενικά είναι  κάτι που ταιριάζει «γάντι» στην περιοχή της Ηπείρου. Με την παρουσίαση αυτής της μελέτης ξετυλίγεται κάτι καταπληκτικό. Αυτά θα δώσουνε μια υπεραξία στην περιοχή και μεγάλη αξία στους παραγωγούς προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή. Θα είναι πολύ δυνατό. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετέχουν στην πρωτοβουλία και υλοποιούν αυτόν τον σχεδιασμό, γιατί θα είναι μεγάλο πλεονέκτημα για τον τόπο μας, και χωρίς μεγάλα έξοδα". Το Epirus Trail αφορά στην αποτύπωση και καταγραφή των μονοπατιών στις περιοχές Κόνιτσας, Ζαγορίου, Μετσόβου, Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων. Το μήκος του περιπατητικού δικτύου ανέρχεται σε 380 χλμ περίπου. Βασίζεται και αναδεικνύει τις παλιές οδικές αρτηρίες, μέσω των οποίων οι Ηπειρώτες μετακινούνταν για αιώνες στην ενδοχώρα, σε άλλες περιοχές της Ελλάδας ή το εξωτερικό.Ο σχεδιασμός ξεκίνησε το 2015 από την Περιφέρεια Ηπείρου (ΕΥΔ Επιχειρησιακού Προγράμματος ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020) και την Αναπτυξιακή Εταιρεία «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε». Σήμερα παρουσιάστηκε η πρώτη φάση του έργου που αφορά στην αποτύπωση και καταγραφή του μονοπατιού Κόνιτσα – Γράμμος – Σμόλικας – Αώος – Μέτσοβο. Στη δεύτερη φάση, που επίσης έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, είναι η   αποτύπωση του μονοπατιού Τύμφη – Ζαγόρι – Μέτσοβο, και στην τρίτη περιλαμβάνεται η αποτύπωση του μονοπατιού Μέτσοβο – Περιστέρι – Τζουμέρκα. Όπως δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, έχει δοθεί κατεύθυνση ώστε το δίκτυο να επεκταθεί προς τα όρη Σουλίου και Φιλιατών,  προς την περιοχή του Πωγωνίου και να προβλεφθεί διασύνδεση με τις γειτονικές περιφέρειες της Πίνδου. Στόχος  είναι η σύνδεση των πεζοπορικών μονοπατιών, αποτελώντας ένα ενιαίο – λειτουργικό – ασφαλές δίκτυο μονοπατιών, ώστε να αναπτυχθεί ο πεζοπορικός τουρισμός στην Ήπειρο με την προσέλκυση ξένων πεζοπόρων. Στο πλαίσιο του έργου, εκτός της επίγειας σύνδεσης,  προβλέπεται η δημιουργία ειδικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, για τη διευκόλυνση των χρηστών του δικτύου μονοπατιών.

Δυνατότητες ανάπτυξης των ορεινών περιοχών με αρωματικά/φαρμακευτικά φυτά






















Ο εντοπισμός και σύλληψη από την Αστυνομία στην Δροσοπηγή Κόνιτσας Αλβανού υπηκόου για παράνομη συλλογή και κατοχή αρωματικών φυτών, φέρνει για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν στην Ήπειρο στον τομέα αυτό. Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σήμερα σε ερώτηση δημοσιογράφου,  ανέφερε ότι το συγκεκριμένο είδος (Primula Veris - ή κουλαστράντα σε ορισμένα  μέρη) , είναι αυτοφυές και συναντάται στις περιοχές της Πίνδου κατά το δίμηνο Απριλίου- Μαΐου. Πρόσθεσε μάλιστα ότι έχει τεράστια εμπορική αξία (περίπου 50.000 το κιλό αποξηραμένο) το οποίο εμπορεύεται προς Γερμανία και άλλες χώρες. "Καταλαβαίνετε, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται για έναν τομέα που πρέπει να αξιοποιηθεί στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου, με οργανωμένες καλλιέργειες- φυτείες, δίνοντας εισόδημα στους μόνιμους κατοίκους, αλλά και σε νέους που θα θελήσουν να ασχοληθούν στη συγκεκριμένη παραγωγή. Πρέπει να συντονιστούμε όλοι και να καταλάβουμε ότι υπάρχει μέλλον σε αυτόν τον τόπο".  Σε άλλο σημείο, αναφέρθηκε και στις  δράσεις που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αλλά και για το ενδιαφέρον που έχει επιδειχθεί πρόσφατα από την Κίνα:  "Οι συζητήσεις με την Κίνα συνεχίζονται. Βοηθήσαμε να έχει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τη Λαμπριάδειο Σχολή στο Ζαγόρι, για να παρακολουθούν τα αρωματικά- φαρμακευτικά φυτά, θέλουμε όμως δουλειά ουσίας και ο χρόνος δεν περιμένει", κατέληξε.

Δέκα πράξεις ενίσχυσης κοινωνικών παντοπωλείων & φαρμακείων – συσσιτίων από Δήμους στο Ε.Π. «Ήπειρος»



















Με προϋπολογισμό που ανέρχεται στις 300.159 ευρώ εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» 2014-2020 δέκα (10) πράξεις ενίσχυσης υποδομών υγείας και κοινωνικών δομών σε Δήμους της Ηπείρου. Πρόκειται για πράξεις προμήθειας εξοπλισμού σε κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία και σε δομές σίτισης (συσσίτια) που λειτουργούν Δήμοι και στις τέσσερις Π.Ε. της Ηπείρου. Αναλυτικά, με σχετικές αποφάσεις που υπεγράφησαν από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη εντάσσονται οι πράξεις:
         Προμήθεια εξοπλισμού για την ανάπτυξη κοινωνικών δομών Δήμου Αρταίων, προϋπολογισμού 79.830 ευρώ (Δικαιούχος: Δήμος Αρταίων)
         Προμήθεια εξοπλισμού για το κοινωνικό παντοπωλείο Δήμου Ζηρού, προϋπολογισμού 19.676,32 ευρώ (Δικαιούχος: Δήμος Ζηρού)
         Ανάπτυξη / βελτίωση υποδομών στέγασης και σίτισης και λοιπών υποδομών αντιμετώπισης της φτώχειας - Δήμου Πάργας, προϋπολογισμού 20.000 ευρώ (Δικαιούχος: Δήμος Πάργας)
         Βελτίωση υποδομών της δομής παροχής βασικών αγαθών στον Δήμο Νικολάου Σκουφά, προϋπολογισμού 19.148,60 ευρώ (Δικαιούχος: Δήμος Νικολάου Σκουφά)
         Ανάπτυξη - βελτίωση υποδομών σίτισης και παντοπωλείου Δήμου Πωγωνίου, προϋπολογισμού 61.182,10 ευρώ (Δικαιούχος: Δήμος Πωγωνίου)
         Ανάπτυξη / βελτίωση υποδομών στέγασης και σίτισης και λοιπών υποδομών αντιμετώπισης της φτώχειας - Δήμου Ηγουμενίτσας, προϋπολογισμού: 29.933,60 ευρώ (Δικαιούχος: Δήμος Ηγουμενίτσας)
         Εξοπλισμός δομής παροχής βασικών αγαθών: Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Πρέβεζας - Κοινωνικό παντοπωλείο Δήμου Πρέβεζας, προϋπολογισμού 23.215,28 ευρώ (Δικαιούχος: Δήμος Πρέβεζας)
         Ανάπτυξη - βελτίωση  κοινωνικού παντοπωλείου Δήμου Κόνιτσας, προϋπολογισμού 14.294,72 ευρώ (Δικαιούχος: Δήμος Κόνιτσας)
         Ανάπτυξη - βελτίωση υποδομών κοινωνικού παντοπωλείου Δήμου Σουλίου, προϋπολογισμού 16.350 ευρώ (Δικαιούχος: Δήμος Σουλίου)
         Ανάπτυξη - βελτίωση υποδομών κοινωνικού παντοπωλείου Δήμου Φιλιατών, προϋπολογισμού 16.531,10 ευρώ (Δικαιούχος: Δήμος Φιλιατών)

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS




















 
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, οι οποίοι νωρίτερα είχαν διαπράξει κλοπή από σπίτι στην ίδια περιοχή
Συνελήφθησαν, χθες (23-05-2017) το μεσημέρι στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 35 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράνομη είσοδο στη χώρα.Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς και κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή τους ηλεκτρικές συσκευές, κοσμήματα, διάφορα είδη ρουχισμού και τρόφιμα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τα παραπάνω αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή τους, οι δύο δράστες τα είχαν αφαιρέσει λίγο νωρίτερα την ίδια ημέρα από σπίτι στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, το οποίο προηγουμένως είχαν διαρρήξει.Επίσης, όπως διαπιστώθηκε οι δύο αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας ενώ επιπρόσθετα σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν προκειμένου αποδοθούν στην ιδιοκτήτρια. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθη 31χρονος υπήκοος Αλβανίας στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο στη χώρα
Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης για ληστεία κατά συναυτουργία, ψευδή ανώμοτη κατάθεση, παράνομη οπλοφορία και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.Συνελήφθη, χθες (23-05-2017) το βράδυ στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων και του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο στη χώρα.Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, ο 30χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα καθώς και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών και δεκατεσσάρων μηνών καθώς και χρηματική ποινή (2.000) ευρώ, για ληστεία κατά συναυτουργία, ψευδή ανώμοτη κατάθεση, παράνομη οπλοφορία και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.
Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, 33χρονος ημεδαπός, για απόπειρα κλοπής στην Άρτα
Συνελήφθη, χθες (23-05-2017) αργά το βράδυ στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, ένας 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.Ειδικότερα, ο 33χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, τη στιγμή που προσπαθούσε να εισέλθει στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας Άρτας (Π.Ε.Δ.Υ.).Επίσης, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο δράστης βραδινές ώρες της 22/23-05-2017, είχε διαρρήξει ξανά τους παραπάνω χώρους, χωρίς να αφαιρέσει κάτι.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.














Δεν υπάρχουν σχόλια: