ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΚΠΕ Φιλιατών : ‘’ Πραγματοποίηση 3ήμερου Σεμιναρίου για εκπαιδευτικούς 19, 20 & 21 Μαΐου ‘’








Δώδεκα και μισή. Πώς πέρασεν η ώρα.Δώδεκα και μισή. Πώς πέρασαν τα χρόνια. : ( Κωνσταντίνος Καβάφης )


…ΘΕΜΑΤΑ …23-05-2017


ΚΠΕ Φιλιατών  : ‘’ Πραγματοποίηση 3ήμερου Σεμιναρίου για εκπαιδευτικούς  19, 20 & 21 Μαΐου ‘’




































Πραγματοποιήθηκε το τριήμερο σεμινάριο για εκπαιδευτικούς από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών Θεσπρωτίας με τίτλο: «Ποταμός Αχέροντας στο ρου του χρόνου και της φύσης» στις 19, 20 & 21 Μαΐου στην Παραμυθιά στο πολιτιστικό κέντρο Καρκαμίσι. Απευθύνθηκε σε 35 εκπαιδευτικούς Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης όλων των ειδικοτήτων από τους νομούς εμβέλειας του ΚΠΕ Φιλιατών. Το σεμινάριο διοργανώθηκε σε συνεργασία με το ΚΠΕ Κόνιτσας, τον Δήμο Σουλίου και τον Φορέα Διαχείρισης Στενών-Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά.Το Κ.Π.Ε. Φιλιατών ευχαριστεί θερμά: Τους εισηγητές του σεμιναρίου: κα Μπέση Μαρίνα, Δ/ντρια Π/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας κ. Λώλο Δημήτρη, Υπεύθυνο Τουρισμού Δήμου Σουλίου κ. Παππά Παναγιώτη, Υπεύθυνο πολιτισμού Δήμου Σουλίου κ. Βασιλειάδη Στέφανο, Αρχαιολόγο κα Συντιχάκη Έυη Msc Βιολόγο Φορέα Διαχείρισης Στενών & Εκβολών Ποταμών Καλαμά και Αχέροντα κα Ράπτη Αλεξάνδρα, Δασολόγο  Υπεύθυνη Φορέα Διαχείρισης Στενών & Εκβολών Ποταμών Καλαμά και Αχέροντα q
κ. Περδικάρη Κων/νο, Dr,Msc Ιχθυολόγο.
κ. Σολάκη Κων/νο Msc Πανεπιστημιακό Υπότροφο ΤΕΙ Ηπείρου.
κ. Βάρρα Γρηγόρη αν. Καθηγητή ΤΕΙ Ηπείρου.
κα Μπέζα Παρασκευή Καθηγήτρια Εφαρμογών ΤΕΙ Ηπείρου.
κ. Καραμπίνα Φίλιππα ΠΕ11, Υπεύθυνο ΚΠΕ Κόνιτσας .
κ. Σακαρέλη Χρήστο ΠΕ11 μέλος Π.Ο ΚΠΕ Κόνιτσας.

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ : Σχολή κριτών - χρονομετρών μεγάλων αποστάσεων κολύμβησης

























1. Ο κολυμβητικός σύλλογος Α.Σ. ΆΛΜΠΑΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ σε συνεργασία με τον Δήμο Ηγουμενίτσας, υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας διοργανώνουν στην Ηγουμενίτσα Σχολή κριτών - χρονομετρών μεγάλων αποστάσεων.Οι νέοι κριτές που θα αποφοιτήσουν από την σχολή θα έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν ως πιστοποιημένοι κριτές, σε διοργανώσεις κολύμβησης "Open Water" της ομοσπονδίας, των περιφερειακών επιτροπών, των συλλόγων – ομίλων καθώς και σε άλλες διοργανώσεις.Τα μαθήματα της σχολής θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017 στην πόλη της Ηγουμενίτσας, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Πάνθεον.Την εποπτεία - διδασκαλία θα έχουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές κ. Τάσος Παπαδόπουλος και κ. Ευάγγελος Βούλτσος.Τη σχολή μπορούν να παρακολουθήσουν κάτοικοι των Περιφερειών Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, άνω των 18 ετών.Δεκτές θα γίνουν οι πρώτες 60 αιτήσεις, ενώ το κόστος ανέρχεται στα 10 ευρώ. Θα αναρτηθεί λίστα όπου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.  Μετά την επιτυχή παρακολούθηση των μαθημάτων της σχολής, θα δοθεί δίπλωμα κριτή - χρονομέτρη και σημειώσεις πάνω στους κανονισμούς μεγάλων αποστάσεων.
Πρόγραμμα:
Σάββατο 1 Ιουλίου 2017
           Πρωί: 09.30 - 13.30 (θεωρία)
           Απόγευμα: 17.00 - 20.00 (θεωρία - εξετάσεις)
Δηλώσεις συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο: https://goo.gl/forms/y4AYLUhPBTE6njV23 . Πληροφορίες στο e-mail: info@igoumenitsa.gr ή στα τηλέφωνα: 2665361270 και 6937377662.
Ψήφισμα για τους συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα
2. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας κατά τη συνεδρίασή του στις 15 Μαΐου 2017 πήρε την απόφαση να εκδώσει ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:«Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την ακύρωση των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα μετά από την Απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που κρίνει παράνομες. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να ενωθούμε, προκειμένου να αναζητήσουμε νόμιμες και ασφαλείς λύσεις στο θέμα των συμβασιούχων.Ζητά   από την πολιτεία να αναλάβει πρωτοβουλίες έτσι ώστε :
1.         Να παραταθούν με νόμιμο τρόπο κι ως τη λήξη τους όλες οι συμβάσεις, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν οι Δήμοι προβλήματα στη λειτουργία τους, ιδιαίτερα τώρα που ξεκινά η τουριστική περίοδος.
2.         Να διασφαλιστεί η καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων με νόμιμο τρόπο.
3.         Να στελεχωθεί ο Δήμος με μόνιμο προσωπικό ώστε να λυθεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης της υπηρεσίας καθαριότητας.»
Καθαρισμός οικοπέδων που βρίσκονται εντός οικισμών
3. Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 4/2012 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 1346/25-04-2012/Β’ - Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών), οι ιδιοκτήτες υποχρεούνται στη λήψη μέτρων για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, οφείλουν να προβούν στην αποψίλωση από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους, όπως και στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται εντός αυτών των χώρων, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.Στους παραπάνω χώρους, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων−σπίρτων και άλλων υλών από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Οκτωβρίου κάθε έτους.Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις παραπάνω υποχρεώσεις, ισχύουν και εφαρμόζονται  διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας 


Συνελήφθη 26χρονος υπήκοος Αλβανίας στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για ληστεία



















Συνελήφθη, χθες (22-05-2017) το μεσημέρι στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Συνοριακής Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο στη χώρα.Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, ο 26χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Κρήτης, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινής φυλάκισης τεσσάρων ετών, για ληστεία, πράξη που έλαβε χώρα την 09-02-2010, στην Αρχοντική Ρεθύμνου.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως. 


Συνελήφθη 67χρονος υπήκοος Αλβανίας στους Νεγράδες Ιωαννίνων, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του, έναν ομοεθνή του μη νόμιμο μετανάστη






















 Συνελήφθη, χθες (22-05-2017) το απόγευμα στους Νεγράδες Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 67χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη. Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 67χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε έναν ομοεθνή του, ηλικίας 49 ετών, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων του 49χρονου αλλοδαπού, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, κατασχέθηκε. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.












Δεν υπάρχουν σχόλια: