ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΚΟΎΛΟΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΑΤΕΣ



…ΘΕΜΑΤΑ …27-02-2017


ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΑΤΕΣ
























Ο Δήμος Φιλιατών , όπως κάθε χρόνο, θα γιορτάσει και φέτος παραδοσιακά τα Κούλουμα, την Καθαρά Δευτέρα, στην κεντρική πλατεία των Φιλιατών , με φασολάδα , λαγάνες και σαρακοστιανά.
Ο αντιδήμαρχος κ. Πέτρος Κατσιάρης δήλωσε :για την εκδήλωση:Σήμερα καθαρά Δευτέρα ο Δήμος Φιλιατών όπως κάθε χρόνο διοργανώνει τα κούλουμα στην κεντρική πλατεία του Δήμου με την παραδοσιακή φασολάδα,χαλβά, ελιές ,τουρσιά .Εύχομαι σε όλο τον κόσμο Καλή Σαρακοστή Χρόνια Πολλά με υγεία .Θέλω να ευχαριστήσω τους Μάγειρες και τους εθελοντές στην εκδήλωση και όλους όσους βοήθησαν για να περατωθεί η εκδήλωση.
Ο Πρόεδρος την Δημοτικής επιχείρησης κ. Παύλος Μπέλος που είναι πάντα παρών σε όλες της εκδηλώσεις του Δήμου χαιρέτησε την εκδήλωση με δυό λόγια : Χρόνια πολλά σε όλους ,είπε ο κ. Παύλος Μπέλος,σήμερα γιορτάζουμε τα κούλουμα στον Δήμο μας όπως κάθε χρόνο με πολύ καλή φασολάδα και πλούσια εδέσματα.Χρόνια πολλά και καλή σαρακοστή σε όλους.
Με την ονομασία κούλουμα χαρακτηρίζεται ο υπαίθριος πανηγυρισμός της «Καθαρής Δευτέρας».Δεν έχει εξακριβωθεί η αρχαία προέλευση της εορτής αυτής που αποτελεί θρησκευτική εορτή κατά την οποία εορτάζεται η αμέσως μετά της Αποκριάς έναρξη της Τεσσαρακοστής. Οι γιορτάζοντες τα «Κούλουμα» τρώνε άζυμο άρτο «λαγάνες» ενώ καταναλώνουν κυρίως νηστίσιμα φαγητά λεγόμενα σαρακοστιανά όπως π.χ. ταραμά, ταραμοσαλάτα, θαλασσινά, ελιές, κρεμμύδια, διάφορα λαχανικά, χαλβά κ.ά.. Η γιορτή αυτή είναι πανελλήνια και κατ΄ άλλους έχει αθηναϊκή καταγωγή, ενώ κατ΄ άλλους βυζαντινή. Στην Κωνσταντινούπολη γιορταζόταν έντονα από πλήθος κόσμου που συνέρρεε σε ένα από τους επτά λόφους της πόλης και συγκεκριμένα σ΄ εκείνο του ελληνικότατου οικισμού των «Ταταούλων».Στην Αθήνα από πολλές δεκαετίες προ του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου τα Κούλουμα γιορταζόταν στις πλαγιές του λόφου του Φιλοπάππου όπου οι Αθηναίοι «τρωγόπιναν» καθισμένοι στους βράχους από το μεσημέρι μέχρι τη δύση του Ήλιου. Οι περισσότεροι χόρευαν από τους ήχους πλανόδιων μουσικών, κατά παρέες, είτε δημοτικούς είτε λαϊκούς χορούς υπό τους ήχους «λατέρνας».Το σούρουπο όλοι οι Ρουμελιώτες γαλατάδες της Αθήνας έστηναν λαμπρό χορό κυρίως τσάμικο γύρω από τους στύλους του Ολυμπίου Διός παρουσία των Βασιλέων και πλήθους κόσμου.Σήμερα τα Κούλουμα γιορτάζονται σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας μαζί με το κύριο της ημέρας έθιμο του πετάγματος του «χαρταετού». Ειδικότερα στην Αθήνα με την ιστορική συνέχεια της παρουσίας του ανώτατου άρχοντα τονίζεται ιδιαίτερα η λαογραφική αξία του εθίμου αυτού στο Λόφο του Φιλοπάππου.

Γέμισαν την περιοχή με «πιώμα» του Ναργιλέ οι «ελληνοποιημένοι» αλλοδαποί - παραγωγοί και διακινητές που κάνουν στις ελληνικές υπηρεσίες με τα χέρια τον αετό της επέκτασης των τουρκαλβανών

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΗΜΕΔΑΠΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ (ΑΡΤΑ)




























Συνελήφθησαν, σήμερα (27-02-2017) το πρωί στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, δύο ημεδαποί, ένας 48χρονος άνδρας και μία 55χρονη γυναίκα, οι οποίοι μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (58) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (109.350) γραμμαρίων.

Συνελήφθη στο Καλπάκι Ιωαννίνων, 45χρονος αλλοδαπός, έμπορος ναρκωτικών, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών




















Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.Κατασχέθηκαν -110- δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -340- κιλών και -50- γραμμαρίων.Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, οδήγησαν στη σύλληψη ενός 45χρονου υπηκόου Αλβανίας, εμπόρου ναρκωτικών, ο οποίος κατηγορείται για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή μεγάλης ποσότητας κάνναβης, με σκοπό τη διακίνησή της στο εσωτερικό της χώρας. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, χθες (26-02-2017) το απόγευμα, συνελήφθη στη διασταύρωση Καλπακίου Ιωαννίνων, ο 45χρονος έμπορος ναρκωτικών. Ειδικότερα, ο δράστης μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προς το εσωτερικό της χώρας, -110- δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -340.050- γραμμαρίων.Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψαν για το παραπάνω αυτοκίνητο, τα παρακάτω:
           το αυτοκίνητο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και αποξεσμένο αριθμό πλαισίου, ενώ το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ερευνάται
           τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου είχαν αλλοιωθεί, προκειμένου να προσομοιάζει με αυτοκίνητο του ΟΤΕ.
Τα ναρκωτικά, το αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσε ο δράστης για τις παράνομες συναλλαγές τους, κατασχέθηκαν. Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.















Δεν υπάρχουν σχόλια: