ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των ΦύλωνΚαλύτερα ένα άθλιο τέλος παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος. ( Καρλ Μαρξ )


…ΘΕΜΑΤΑ …02-02-2017


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ : ‘’ Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων ‘’Tη Δευτέρα 06-02-2017 και ώρα 11.00 μ.μ.  συνεδριάζει η  Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.Έγκριση πρακτικών προηγούμενης συνεδρίασης.
2.Ενημέρωση των μελών από την εκπρόσωπο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στην ΠΕΠΙΣ κα Ελένη Μαραγκουδάκη για την συνάντηση των εκπροσώπων όλων των ΠΕΠΙΣ στη Γ.Γ.Ι.Φ.
3.Ενημέρωση των μελών από την κα Κωνσταντίνα Θεοδώρου για την εκδήλωση-αφιέρωμα στους Γυναικείους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 10-11 Δεκεμβρίου 2016.
4.Ενημέρωση των μελών και επεξεργασία του σχεδίου δράσης για την ευαισθητοποίηση των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα θέματα ισότητας.
5.Ενημέρωση από εκπροσώπους των Συμβουλευτικών Κέντρων Γυναικών Ηπείρου.

Περιφερειάρχης Ηπείρου : Θετική η αποτίμηση του έργου αποχιονισμού από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου Το έργο των υπαλλήλων οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον τομέα Πολικής Προστασίας, εξήρε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα για την κοπή της πίτας των εργαζομένων στο Εργοτάξιο της Περιφέρειας Ηπείρου. Ειδική αναφορά έγινε τόσο από τον Περιφερειάρχη, όσο και από τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτρη Μαυρογιώργο και στην άριστη συνεργασία που υπάρχει με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ευχαριστώντας για αυτή τους παριστάμενους, κ. Κων. Σκούπρα Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου και κ. Γ. Χαβέλα Διοικητή των  Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων.Ο Περιφερειάρχης κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό για το έργο του αποχιονισμού κατά την τρέχουσα χειμερινή περίοδο,   υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα είναι θετικό. "Έχετε έναν ειδικό ρόλο στην Περιφέρεια Ηπείρου. Στη δύσκολη εποχή οι πολίτες  θέλουν να βλέπουν δίπλα τους το κράτος όταν το χρειάζονται. Και σε ο, τι αφορά την Περιφέρεια αυτό το πετύχαμε", τόνισε απευθυνόμενος στους εργαζόμενους. Καταλήγοντας επεσήμανε ότι η Υπηρεσία παραμένει στον ίδιο βαθμό ετοιμότητας, καθώς, όπως πρόσθεσε, ο χειμώνας  δεν έχει τελειώσει ακόμη. Τις ευχαριστίες του προς όσους εργάστηκαν για τον αποχιονισμό του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου εξέφρασε και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος, τονίζοντας  πως:  "είμαστε δίπλα στον πολίτη και έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα" ως προς το βαθμό συνεργασίας και αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκύπτουν.

Για οδικούς άξονες- γέφυρα Πλάκας

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, για τη συζήτηση που έγινε με τον Αν.  Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση, για τον οδικό άξονα Ιωάννινα- Κακαβιά, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μεταξύ άλλων, ανέφερε και τα εξής:
 "Εδώ και πολύ καιρό ζητάμε να προχωρήσει η κατασκευή των οδικών αξόνων Ιωάννινα- Κακαβιά, ο παραλιακός Ηγουμενίτσα- Πρέβεζα και η σύνδεση της Ιόνιας Οδού   με την Πρέβεζα. Πρέπει να βρεθούν τρόποι χρηματοδότησης εκτός ΕΣΠΑ και αυτό πρέπει να γίνει από τα συναρμόδια υπουργεία στους οποίους και ανήκουν οι ανωτέρω οδικοί άξονες.  Η  Περιφέρεια Ηπείρου έχει προβλέψει μέσω του  δικού της Επιχειρησιακού Προγράμματος την κατασκευή ενός τμήματος του δρόμου Ιωάννινα- Κακαβιά, (από γέφυρα Αγίων μέχρι Δολιανά) και του τμήματος της Ιόνιας από Αμμότοπο μέχρι γέφυρα Καλογήρου. Αυτά θέσαμε στον Αναπληρωτή Υπουργό, με τον οποίο έχω μια πολύ καλή συνεργασία και ζητήσαμε να εξεταστούν σε σύσκεψη στην Αθήνα". Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τη γέφυρα της Πλάκας, ο Περιφερειάρχης είπε ότι τα αρμόδια υπουργεία πρέπει να προχωρήσουν άμεσα τις διαδικασίες και να υπογραφεί νέα προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια. "Εμείς δεν χάσαμε καμία ημερομηνία" πρόσθεσε για να συμπληρώσει: "Πιστεύω να επικρατήσει η λογική και να κατασκευαστεί το γεφύρι".
  
Ημερήσια Διάταξη Οικονομικής Επιτροπής (συνεδρίαση: Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου)

  Tην Πέμπτη  02-02-2017 και ώρα 9.30  συνεδριάζει η  Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου,  με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:  Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 26-01-2017 συνεδριάσεως.
1.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κατασκευή Γέφυρας σύνδεσης της 13ης Επαρχιακής Οδού με την Τ.Κ. Λοφίσκου», αναδόχου Τασολάμπρου Άγγελου, μέχρι την 17-07-2017.
2.Έγκριση χορήγησης 5ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης εναλλακτικής διέλευσης οχημάτων στο Τ.Δ. Πάργας του Δήμου Πάργας», αναδόχου Κ/ξιας Πλώτας Ανδρέας – Μαρκεζίνης Παντελής, μέχρι την 19-04-2017.
3.Έγκριση δαπάνης σύνδεσης πίλλαρς ηλεκτροφωτισμού με το δίκτυο χαμηλής τάσης της ΔΕΗ, στα πλαίσια του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση οδοφωτισμού οδού προσέγγισης θεάτρου Δωδώνης».
4.Έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για τη «Συντήρηση δικτύου ηλεκτροφωτισμού εθνικού και επαρχιακού δικτύου ΠΕ Άρτας και ΠΕ Πρέβεζας έτους 2017 (παροχή υπηρεσιών)».
5.Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την μίσθωση λεωφορείου για την μετακίνηση υπαλλήλων και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Ηπείρου, της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, στη Θεσσαλονίκη, στις 3 και 4 Φεβρουαρίου 2017 με σκοπό την συμμετοχή τους στη 10η Zootechnia.
6.Έγκριση διενέργειας πρακτικής άσκησης μαθητών ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ., σε Υπηρεσίες της Π.Ε. Ιωαννίνων για το σχολικό έτος 2016-2017, και έγκριση των σχετικών δαπανών και δέσμευσης πολυετούς υποχρέωσης.
7.Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 22-12-2016 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Αποκατάσταση πρανών στραγγιστικών τάφρων πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού 12.100,00  € με ΦΠΑ.
8.Έγκριση δαπάνης για τη μετακίνηση του υπαλλήλου του Τμήματος Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας, Κωνσταντινίδη Ευάγγελου, στην Αθήνα από 6/2/2017 έως 10/2/2017, για τη συμμετοχή του στο επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργανώνει το Ε.Κ.Δ.Δ.Α. με τίτλο «Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου Σε Δημόσιες Συμβάσεις Και Επενδυτικά Σχέδια».

Παράταση για έκδοση- θεώρηση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ 


Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ιωαννίνων, ανακοινώνεται ότι  η  έκδοση και η θεώρηση των Δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ παρατείνεται έως την  28η Φεβρουαρίου 2017 [ Γραφείο 131, στο ισόγειο της Περιφέρειας Ηπείρου  τηλέφωνο για πληροφορίες  26510 87131 ]. Ώρες εξυπηρέτησης κοινού:  8.00 - 13.0

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Εντοπίστηκε σε δασώδη περιοχή στη Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, περίπου (44) κιλών
Γέμισαν την Ελλάδα με ναρκωτικά με την αριστερά να παινεύεται για την δημοκρατία ( την δικιά τους βέβαια με ρουσφετάκια στην δεξιά )…οι λινάτσεεεεες…?
Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση.Στo πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας καταπολέμησης της εισαγωγής στη χώρα και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκε σε δασώδη περιοχή στη Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας, μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν χθες (31-01-2017) το πρωί στην ανωτέρω περιοχή, τρεις σάκοι, οι οποίοι περιείχαν τριάντα επτά δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (43.990) γραμμαρίων.Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν ενώ ενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση. Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθη 22χρονη αλλοδαπή στην Ηγουμενίτσα,  για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση

Μετέφερε στη βαλίτσα της πάνω από (13) κιλά κάνναβης.Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη μίας 22χρονης υπηκόου Αλβανίας, η οποία κατηγορείται για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση. Ειδικότερα, σήμερα (01-02-2017) το πρωί, εντοπίστηκε η προαναφερόμενη στο σταθμό του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας και κατά τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε να μεταφέρει στη βαλίτσα την οποία έφερε, τέσσερα δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (13.616) γραμμαρίων. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθησαν στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, ιδιοκτήτης και υπάλληλος καταστήματος, για παράνομη διενέργεια τυχερών παιγνίων
Σπάστα και ρίχτα …..άλα της μάγκες….!!!!!
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο κατασχέθηκαν ηλεκτρονικό μηχάνημα  και πέντε υπολογιστές ενώ διαπιστώθηκε εγκατάσταση και λειτουργία κυκλώματος καταγραφής εικόνας, χωρίς την απαιτούμενη άδεια.Στο πλαίσιο των ελέγχων για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου», συνελήφθησαν, χθες (01.02.2017) το απόγευμα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί,  ηλικίας 46 και 27 ετών, ως ιδιοκτήτης και υπάλληλος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης της Νομοθεσίας περί παιγνίων και του Νόμου για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στο χώρο του καταστήματος (καφετέρια – μπαρ), υπήρχε τεχνικό ψυχαγωγικό παίγνιο, χωρίς την προβλεπόμενη άδεια, πρόσφορο προς χρήση σε πελάτες του καταστήματος, ενώ στη θέα των αστυνομικών ο 27χρονος απενεργοποίησε με ηλεκτρονικό διακόπτη τη λειτουργία τεσσάρων ηλεκτρονικών υπολογιστών.Επιπλέον, βρέθηκε ένας φορητός υπολογιστής με αποθηκευμένες διευθύνσεις από διαδικτυακές ιστοσελίδες τυχερών παιγνίων και στοιχηματισμού ενώ επίσης διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία κυκλώματος καταγραφής εικόνας, χωρίς την απαιτούμενη άδεια, το οποίο ήταν συνδεδεμένο με κάμερες που κατέγραφαν κινήσεις στο εσωτερικό του καταστήματος.Τα παραπάνω αντικείμενα κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Σπάταρη ώρα μηδέν…: Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής από σπίτι στο Τρικόρυφο Θεσπρωτίας
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 28χρονος υπήκοος Αλβανίας .Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής από σπίτι στο Τρικόρυφο Θεσπρωτίας.Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος 28χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη - κλοπή που έγινε την 07-08-2016 σε  σπίτι στο Τρικόρυφο Θεσπρωτίας, απ’ όπου αφαιρέθηκαν κοσμήματα και είδη ρουχισμού.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών στην Άρτα
Συνελήφθη, χθες (01-02-2017) το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του  Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 21χρονος ημεδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.
Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα
Συνελήφθη, χθες (01-02-2017) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Γ΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβίαση του Νόμου περί αλλοδαπών.
Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη είσοδο και καταδικαστική απόφαση στην Καλλιθέα Θεσπρωτίας
Συνελήφθη, χθες (01-02-2017) το μεσημέρι στην Καλλιθέα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen καθώς και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης έξι μηνών και χρηματικής ποινής (1.500), για παραβάσεις του Νόμου περί αλλοδαπών.
Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων
Εξαρθρώθηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία ενέχεται στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.Τα μέλη της οργάνωσης διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών (κυρίως κοκαΐνης) στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις στα Ιωάννινα και στην Πάτρα, συνελήφθησαν εννέα ημεδαποί, μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο 26χρονος εγκέφαλος της σπείρας .Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε για την υπόθεση, περιλαμβάνει ακόμη έναν 45χρονο υπήκοο Αλβανίας, μέλος της οργάνωσης και έγκλειστο σε κατάστημα κράτησης της χώρας και άλλα έντεκα (11) άτομα, στα οποία αποδίδονται κατηγορίες για  προμήθεια ναρκωτικών από την εγκληματική οργάνωση.Διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε σπίτια, οχήματα και επαγγελματικούς χώρους των δραστών, στο πλαίσιο των οποίων κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης και κάνναβης) και ένα όπλο.Εξαρθρώθηκε ύστερα από συστηματική και ενδελεχή έρευνα, που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, οργανωμένο κύκλωμα που διακινούσε συστηματικά ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (κυρίως κοκαΐνης), στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν από προχθές (31-01-2016), παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις, στα Ιωάννινα και στην Πάτρα, στις οποίες  συμμετείχαν αστυνομικοί  του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν  ένας 26χρονος ημεδαπός, εγκέφαλος της σπείρας καθώς και οκτώ ημεδαποί (επτά άνδρες, ηλικίας 33, 34, 33, 39, 67, 36 και 33 ετών και μία 24χρονη γυναίκα), κύρια και περιφερειακά μέλη της οργάνωσης.Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα –τα κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα και έκθεσης ανηλίκου.Στην υπόθεση εμπλέκεται ακόμη ένας 45χρονος υπήκοος Αλβανίας, μέλος της οργάνωσης και έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας καθώς και άλλα έντεκα (11) άτομα, στα οποία αποδίδονται κατηγορίες για προμήθεια ναρκωτικών από την εγκληματική οργάνωση. Η αποδόμηση του ιστού του κυκλώματος, η σύλληψη των μελών του καθώς και ο εντοπισμός των ποσοτήτων ναρκωτικών που κατασχέθηκαν, είναι αποτέλεσμα συστηματικής «διεισδυτικής» έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν προανακριτικά στοιχεία, ευρήματα και ερευνητικά δεδομένα.Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και αξιολογήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική ομάδα ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία και έχοντας διακριτούς ρόλους και επιμέρους λειτουργικές διασυνδέσεις δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον κατά το τελευταίο εξάμηνο, στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ειδών (κυρίως κοκαΐνης) στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, αποκομίζοντας έτσι σημαντικά οικονομικά οφέλη. Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξακριβώσουν και να προσδιορίσουν τη μεθοδολογία δράσης της σπείρας, τις διόδους διοχέτευσης των ναρκωτικών ουσιών στην «τοπική» αγορά καθώς και τους χώρους αποθήκευσής τους.
Όπως διαπιστώθηκε, τα μέλη της οργάνωσης με αρχηγικό μέλος τον 26χρονο, και βασικό προμηθευτή ναρκωτικών ουσιών 33χρονο μέλος του κυκλώματος και τον 45χρονο αλλοδαπό, οργάνωναν την προμήθεια των ναρκωτικών από την Πάτρα, στη συνέχεια τη μεταφορά τους στα Ιωάννινα και με τη βοήθεια των υπολοίπων δραστών, τη διακίνησή τους σε χρήστες στην περιοχή των Ιωαννίνων.  Μάλιστα, για να αποφεύγουν τους ελέγχους και τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές αρχές, λάμβαναν αυξημένα μέτρα προστασίας και συγκεκριμένα, για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν οχήματα προπομπούς, ενώ για τις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα ενεργοποιημένα είτε σε αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών («αχυράνθρωποι» - ghost persons ) είτε σε συγγενικά τους πρόσωπα, ενώ μιλούσαν με προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης. Κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων και συντονισμένων αστυνομικών ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, επαγγελματικούς χώρους και οχήματα των δραστών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
           (190,9) γραμμάρια κοκαΐνης, σε φιξάκια και νάιλον συσκευασίες
           (4.151,4) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
           ένα όπλο, μάρκας zoraki mod 914
           (127) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
           τέσσερα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
           δύο ζυγαριές ακριβείας
           πληθώρα συσκευασιών για αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών
           τρία γκλομπ
           ένα σπαθί, ένα μαχαίρι και ένας τρίφτης κάνναβης
           το χρηματικό ποσό των (635) ευρώ
           δεκατρία κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ στο   πλαίσιο του προανακριτικού έργου, που διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, διερευνάται όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης, η τυχόν εμπλοκή-συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων και η ενδεχομένη διασύνδεση τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.
Δεν υπάρχουν σχόλια: