ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ανοικτό το ΚΑΠΗ του Δήμου Ηγουμενίτσας για τους άστεγους εν όψει κακοκαιρίας




…ΘΕΜΑΤΑ …10-02-2017

Ανοικτό το ΚΑΠΗ του Δήμου Ηγουμενίτσας για τους άστεγους εν όψει κακοκαιρίας





















Ανοικτό θα παραμείνει το ΚΑΠΗ του Δήμου Ηγουμενίτσας από σήμερα 10/1/2017 και όσο χρειαστεί τις επόμενες μέρες, προκειμένου να δεχθεί συμπολίτες μας και μη οι οποίοι έχουν ανάγκη στέγασης, τροφής και ζεστασιάς εν όψει της κακοκαιρίας .
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

Τρίτη 10 - 01- 2017 – ΧΙΌΝΙ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ






















Άγριο προμηνύεται το 2017…?..Είχε χρόνια να το στρώσει τόσο πολύ χιόνι , π.χ. όπως στην κατοχή…, μήπως να φταίει η αριστερά ;;λέτε να μας γρουσούζεψε ;;; βρε τους μπαγασάδες…!!!!
Γέμισε η Λούτσα με χιόνι, φωνάζουν στην τσούκα ότι γλιστάνε - παγώσανε τα νερά - στου Βαγγέλη Νέτη ο σωλήνας κοντά στο μπαλκόνι έσπασε  και πέταγε το νερό σιντριβάνι - ο Ακίμ στου «Τσεβά» έπαιζε χιονοπόλεμο με τους μπόμπιρες….τελικά η γρόπα θα τρελάθηκε…τι να πούμε;;; μόνο…:  «κλοκ μιτζικλοκ» και «τσουκ αραβία»…..!

ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «Καταστροφή ζωικού και φυτικού κεφαλαίου λόγω καιρού στη Θεσπρωτία»
Προς  τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
ΘΕΜΑ: «Καταστροφή ζωικού και φυτικού κεφαλαίου λόγω καιρού στη Θεσπρωτία»































Τα έντονα καιρικά φαινόμενα και οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν τις  τελευταίες εβδομάδες και στη Θεσπρωτία προκαλούν σοβαρές απώλειες σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο. Η παραγωγή εσπεριδοειδών, ιδιαίτερα συγκεκριμένες ποικιλίες πορτοκαλιών, έχει υποστεί τεράστιες ζημιές λόγω της ολικής καταστροφής δένδρων και καρπών από τον παγετό με συνέπεια να είναι αδύνατη όχι μόνο η συγκομιδή της φετινής σοδειάς αλλά και εκείνη της επόμενης χρονιάς.  Η κτηνοτροφία αντιμετωπίζει μείωση της γαλακτοπαραγωγής, απώλειες νεογνών ζώων λόγω ψύχους και αυξημένες ανάγκες σε ζωοτροφές καθώς δεν είναι δυνατή η βόσκηση στην ύπαιθρο. Ανάλογες είναι οι επιπτώσεις των ακραίων καιρικών συνθηκών στη μελισσοκομία όπου καταστρέφεται ζωικό κεφάλαιο.Οι καταστροφές αυτές - που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς η κακοκαιρία δεν έχει υποχωρήσει -  θα έχουν αποτέλεσμα βαριές απώλειες στο εισόδημα αγροτών και κτηνοτρόφων οι οποίοι από φέτος θα κληθούν να καταβάλλουν σημαντικά αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές και να προκαταβάλλουν το 100% του φόρου εισοδήματος. Επομένως είναι εξαιρετικά επείγον να γίνει καταγραφή των ζημιών από τα κλιμάκια γεωπόνων του ΕΛΓΑ ώστε να δρομολογηθεί η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων παραγωγών. Επίσης το ΥΠΑΑΤ θα μπορούσε να συμφωνήσει με το Υπουργείο Οικονομικών διευκολύνσεις των ζημιωθέντων στην εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεών τους, όπως η προκαταβολή του φόρου εισοδήματος. 
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Εάν οι ανταποκριτές του ΕΛΓΑ έχουν προχωρήσει στις σχετικές αναγγελίες για την καταγραφή των ζημιών στη Θεσπρωτία,
Εάν και πότε θα ξεκινήσουν οι εξατομικευμένες εκτιμήσεις των ζημιών και κατά συνέπεια ο προσδιορισμός και η καταβολή των αποζημιώσεων,
Εάν και σε ποιες άλλες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει για να αντισταθμίσει τις σοβαρότατες απώλειες στο εισόδημα των παραγωγών.

Κλειστά τα σχολεία λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών











 






Λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών με απόφαση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, διακόπτεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, καθώς και των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ στις Δημοτικές Ενότητες Μαργαριτίου, Συβότων και Πέρδικας  για σήμερα Τρίτη 10-01-2017 και αύριο Τετάρτη 11-01-2017.
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής στην Πρέβεζα
 Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 22χρονου ημεδαπού, για κλοπή





























Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής στην Πρέβεζα και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 22χρονου ημεδαπού.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση ευρημάτων, ο 22χρονος εμπλέκεται σε κλοπή καλωδίων ηλεκτροδότησης και ενός μετασχηματιστή από κολώνα της ΔΕΗ, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 5/6-06-2016 στην Πρέβεζα.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Συνελήφθησαν τρείς αλλοδαποί για κλοπή χρηματικού ποσού από σταθμευμένο λεωφορείο, στο Βασιλικό Θεσπρωτίας



















Συνελήφθησαν, χθες (09-01-2017) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τρείς υπήκοοι Βουλγαρίας, δύο άνδρες ηλικίας 26 και 25 ετών, καθώς και μία 33χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, κατοχής ναρκωτικών ουσιών και αντίστασης.Ειδικότερα, οι τρεις δράστες συνελήφθησαν διότι εμπλέκονται σε κλοπή χρηματικού ποσού από σταθμευμένο λεωφορείο που έγινε χθες το απόγευμα στο Βασιλικό Θεσπρωτίας.Στο πλαίσιο των ερευνών  βρέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό ενώ στην κατοχή του 26χρονου δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε επιπλέον ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Συμβουλές για τις μετακινήσεις πολιτών σε περίπτωση κακοκαιρίας 




















Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα (κατά τόπους χιονοπτώσεις – παγετός) υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου χρήσιμες συμβουλές για την ασφαλή τους μετακίνηση.Στο πλαίσιο αυτό συστήνει στους πεζούς:
           Να περπατούν με μεγάλη προσοχή ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι δρόμοι να είναι παγωμένοι.
           Να φροντίσουν να φορούν τα κατάλληλα υποδήματα όταν πρόκειται να μετακινηθούν.
           Να  προτιμούν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς.  
           Να αποφεύγουν να περπατούν στα τμήματα των δρόμων και των πεζοδρομίων όπου υπάρχει παγετός.
Παράλληλα, οι οδηγοί:
           Να φροντίζουν το όχημά τους να έχει αντιολισθητικές αλυσίδες.
           Να χρησιμοποιούν πάντα τις αντιολισθητικές αλυσίδες όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός, κ.λπ.).
           Να φορούν πάντα τη ζώνη ασφαλείας.
           Να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου αν πρόκειται να ταξιδέψουν.
           Να ελέγχουν την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου τους.
           Να φροντίζουν ώστε να είναι εφοδιασμένοι με αρκετά καύσιμα.    
           Να μειώνουν ταχύτητα και να αφήνουν αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα για να μπορούν να σταματήσουν με ασφάλεια.
           Να μη φρενάρουν απότομα γιατί υπάρχει κίνδυνος να εκτραπούν της πορείας τους. Με τον ίδιο τρόπο να λειτουργούν και όταν πρόκειται να επιταχύνουν ή να στρίψουν.
           Να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας για να γίνονται πιο εύκολα αντιληπτοί, ιδαιίτερα όπου δεν υπάρχει μεγάλη ορατότητα.
           Να διατηρούν τα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες του οχήματός τους  πάντα  καθαρούς.
           Να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα για να έχουν τη δυνατότητα ελέγχου του οχήματός τους.
           Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν διασχίζουν γέφυρες, ανισόπεδες διαβάσεις και δρόμους που δεν είναι πολυσύχναστοι.
           Αν οδηγούν σε επαρχιακό δρόμο, να αποφεύγουν τους χιονισμένους χωματόδρομους.
           Να έχουν στο νου τους ότι ενδεχομένως να χρειαστεί πολύ μεγαλύτερος χρόνος για να ακινητοποιήσουν το όχημά τους όταν οδηγούν σε παγωμένο δρόμο.
- Εάν ακινητοποιηθεί το όχημά τους:
           Να μην προσπαθήσουν να «γκαζώσουν» για να απεγκλωβιστούν, γιατί οι τροχοί κινδυνεύουν να εισχωρήσουν ακόμα πιο βαθιά ειδικά σε πολύ χιονισμένα σημεία.
           Να μετακινήσουν δεξιά και αριστερά τους τροχούς μερικές φορές προκειμένου να διώξουν το χιόνι από τους τροχούς.
           Να ειδοποιήσουν αμέσως τις αστυνομικές αρχές.
           Να παραμείνουν στο αυτοκίνητό τους και να ανάβουν τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα, ελέγχοντας ώστε η εξάτμιση να είναι καθαρή από χιόνι.
Σε κάθε περίπτωση οι πεζοί και οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και τις οδηγίες των τροχονόμων και να διατηρούν τη ψυχραιμία τους.
Η ψυχραιμία είναι ο καλύτερος σύμμαχος σε τέτοιες περιπτώσεις.





Δεν υπάρχουν σχόλια: