ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Στην Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού Reisen Hamburg, συμμετέχει η Περιφέρεια Ηπείρου



…ΘΕΜΑΤΑ …11-02-2017


Στην Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού Reisen Hamburg, συμμετέχει η Περιφέρεια Ηπείρου




















Στην Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού Reisen Hamburg, που θα πραγματοποιηθεί από 8 έως 12 Φεβρουαρίου 2017 στο Αμβούργο της Γερμανίας, θα λάβει μέρος η Περιφέρεια Ηπείρου.Πρόκειται για την μεγαλύτερη Έκθεση Τουρισμού της Βόρειας Γερμανίας, στην οποία συγκεντρώνονται κάθε χρόνο περίπου 80.000 επισκέπτες και 1.000 εκθέτες από όλο τον κόσμο. Η Έκθεση αποτελεί σημείο συνάντησης επαγγελματιών και καταναλωτών, όχι μόνο στους τομείς των συνηθισμένων και καλοκαιρινών διακοπών, αλλά και του Caravanning, των Υπαίθριων Δραστηριοτήτων (Outdoor Activities), της Κρουαζιέρας και της Ποδηλασίας.Η  Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να φιλοξενήσει στο περίπτερό της τους επαγγελματίες που επιθυμούν να συμμετάσχουν. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους το αργότερο ως την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 στo e-mail: i.gkartzonikas@php.gov.gr (υπόψη Ηλία Γκαρτζονίκα, τηλ 2651087141). Επίσης όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μέσω αποστολής διαφημιστικού υλικού, το οποίο θα πρέπει να είναι στη γερμανική γλώσσα για να είναι εύχρηστο (ή στην αγγλική αν δεν υπάρχει η δυνατότητα στη γερμανική), μπορούν να επικοινωνήσουν με τον ίδιο τρόπο ώστε να το στείλουν στο Τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου (γραφείο 141) ως την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017 στις 2.00 μμ. Η συμμετοχή θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο. Περισσότερες πληροφορίες για την Έκθεση: Reisen Hamburg www.reisenhamburg.de .

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ : Ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις λόγω παγετού





















Λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Ηγουμενίτσας, συνιστούμε στους πολίτες, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω του παγετού.
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΖΗΤΑ Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΙΑ
10.1.2017 - ΑΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΖΗΤΑ Η Π.Φ.Π.Ο ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΙ






























Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ζητά απο  όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς  και τον Αντεισαγγελέα Περιβάλλοντος του Αρείου Πάγου  την διακοπή του κυνηγιού  μέχρι το πέρας της  κυνηγετικής περιόδου λόγω των πρωτοφανών καιρικών συνθηκών και του πολικού ψύχους ,που επικρατούν σε όλη τη  χώρα .Αδύναμα να προστατευθούν από αυτές τις καιρικές συνθήκες , κυρίως τα πουλιά αλλά και τα άλλα θηράματα , αναζητούν καταφύγιο σε περιοχές που δεν έχουν καλυφθεί παντελώς απο το χιόνι , όπου και αποδεκατίζονται απο τα βόλια των κυνηγών .Οι  περίφημες  "περιβαλλοντικές ευαισθησίες "  της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας και των Ομοσπονδιών της δεν βλέπουμε  να ενεργοποιούνται αυτές τις δύσκολες και για τα ζώα ώρες .Όχι τίποτε άλλο , αλλά να μην έχουμε αυταπάτες για το είδος της ευαισθησίας των κυνηγών.
Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Σε εξέλιξη το έργο αντιμετώπισης των προβλημάτων από  χιονόπτωση και  παγετό από Περιφέρεια και  Π.Ε.  Ηπείρου



















Σε πλήρη ανάπτυξη έχει τεθεί ο μηχανολογικός εξοπλισμός της Περιφέρειας Ηπείρου και των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από τη σημερινή χιονόπτωση και ιδιαίτερα από τον παγετό που επικρατεί στις περισσότερες περιοχές τους.Από το πρωί συνεργεία ρίχνουν αλάτι στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ για το υπόλοιπο οδικό δίκτυο έχουν διατεθεί ανάλογες ποσότητες αλατιού στους κατά τόπους Δήμους. Τις επόμενες ώρες το σημαντικότερο πρόβλημα που θα προκύψει στις περιοχές που χιόνισε είναι ο παγετός, που θα προκαλέσει ιδιαίτερη επικίνδυνη ολισθηρότητα, τόσο εντός πόλεων και οικισμών, όσο και στο οδικό δίκτυο, παράγοντα που πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη οδηγοί και πεζοί που πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για αύριο προβλέπεται νέα ισχυρή χιονόπτωση σε περιοχές της Ηπείρου και για το λόγο αυτό, όσοι μετακινούνται θα πρέπει να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου από τις Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας, τους Δήμους και τα Αστυνομικά Τμήματα.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS  












 



Σύλληψη 56χρονου ημεδαπού για παράβαση του Νόμου Περί Προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Συνελήφθη, χθες (10-01-2017) το πρωί στον Μύτικα Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 56χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση της Νομοθεσίας «περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».Ειδικότερα, ο 56χρονος συνελήφθη διότι χθες το πρωί στην παραλία Μονολιθίου στον Μύτικα Πρέβεζας, κατελήφθη από τους αστυνομικούς να κατέχει και να χρησιμοποιεί ανιχνευτή μετάλλων, ερευνώντας την ευρύτερη περιοχή, στερούμενος σχετικής άδειας από αρμόδια αρχή.Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού           Συνελήφθη, χθες (10-01-2017) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 50χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, συνολικής ποινής φυλάκισης δύο μηνών, για παραβάσεις του ΚΟΚ.Ληστεία             Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων, μέχρι στιγμής δραστών, που διέπραξαν ληστεία, σήμερα (11.01.2017)  μετά τα μεσάνυχτα, σε σπίτι στην Άρτα.Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, οι άγνωστοι δράστες,   διέρρηξαν μπαλκονόπορτα οικίας 1ου ορόφου και αφού ακινητοποίησαν 85χρονη ημεδαπή, ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους και αφαίρεσαν προσωπικά έγγραφα και χρηματικό ποσό.Την προανάκριση διενεργεί  το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα
Συνελήφθησαν, χθες (10-01-2017), στα Ιωάννινα και στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22 και 36 ετών, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα. Ειδικότερα, σε βάρος του 22χρονου εκκρεμούσε Διάταξη του Προέδρου Εφετών Ιωαννίνων και ένταλμα σύλληψης κ. Ανακριτή Ιωαννίνων,  για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.Σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Μυκόνου, για ψευδή ανώμοτη κατάθεση, με ποινή φυλάκισης ενός έτους.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Συνελήφθη 38χρονος με ποσότητα κάνναβης βάρους περίπου (89) κιλών




















Συνελήφθη 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων, ο οποίος μετέφερε ποσότητα κάνναβης, βάρους περίπου (89) κιλών, στο πορτ – παγκάζ Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου .Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση .Κατασχέθηκαν επιπλέον το προαναφερόμενο όχημα, χρηματικό ποσό και δύο κινητά τηλέφωνα .Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, συνελήφθη σήμερα (11-01-2017) τα ξημερώματα, στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για εισαγωγή στη χώρα, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο συλληφθείς και σε έλεγχο που διενεργήθηκε,  βρέθηκαν  στο πορτ - παγκάζ του οχήματος,  δύο ταξιδιωτικοί σάκοι που περιέχουν (85) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (89.250) γραμμαρίων.Επιπλέον, από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν το προαναφερόμενο όχημα, ιδιοκτησίας υπηκόου Ρουμανίας, που αναζητείται καθώς και το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα. Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.




Δεν υπάρχουν σχόλια: