ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

6η Υ.ΠΕ. , ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – Κ.Υ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ



Ευτυχία δεν είναι να κάνεις πάντα αυτό που θέλεις, αλλά να θέλεις πάντα αυτό που κάνεις. ( Λέων Τολστόι )


…ΘΕΜΑΤΑ …20-01-2017


6η Υ.ΠΕ. , ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – Κ.Υ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ 



























Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 14-01-2017 στο  ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών το πιστοποιημένο σεμινάριο Εξειδικευμένης Υποστήριξης της Ζωής (Immediate Life Support –ILS,)  από την ομάδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναζωογόνησης,  που εκπροσωπείται από την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας.Συμμετείχαν  21 επαγγελματίες υγείας του Νοσοκομείου. Η ανωτέρω εκπαίδευση θα συντελέσει στην καλύτερη διαχείριση περιστατικών      ασθενών που περιθάλπονται στο Νοσοκομείο.
ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

Συνάντηση των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης για την αναστήλωση της Γέφυρας Πλάκας




















Προγραμματισμένη συνάντηση των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης για την αναστήλωση της Γέφυρας Πλάκας πραγματοποιήθηκε σήμερα, μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι:  Β. Κασκάνης - Δ. Κουνάβος από ΥΝΜΤΕ Ηπείρου,  Δ. Καλιαμπάκος  (καθηγητής  ΕΜΠ), Χρ. Παπαβρανούσης (Πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΗ), Γ. Σμύρης (Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/τμ. Ηπείρου), Αλεξ. Λάμπρου (Αντιπρόεδρος Δ.Ε. ΤΕΕ/τμ. Ηπείρου),  Ι. Σεντελές (Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων),  Χαρ. Στάμος (Μέλος Δ.Σ.- εκπρόσωπος Συλλόγου Προστασίας Αράχθου). Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανασκόπηση των ενεργειών και των δράσεων που αναλήφθηκαν σε τοπικό επίπεδο και συζητήθηκαν τα δεδομένα που υπάρχουν ως προς τις  επόμενες διαδικασίες και δράσεις που απαιτούνται για την αποκατάσταση του ιστορικού γεφυριού. Εκτιμήθηκε ότι οι τοπικοί φορείς έφεραν σε πέρας εντός των ορίων που είχαν τεθεί όλες τις πρόδρομες εργασίες που είχαν αναλάβει και πλέον επείγει η λήψη οριστικών αποφάσεων από τις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού ή και του Υπουργείου Υποδομών, για τη χρηματοδότηση, αλλά και τον τρόπο υλοποίησης του έργου κάτω από αυστηρές προδιαγραφές που θα επαναφέρουν το γεφύρι στην αρχική του μορφή.  Για την διευκρίνηση των ανωτέρω θα επιδιωχθεί η πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης στην Αθήνα, στην οποία θα παραστούν και τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης,  όπου  θα καταθέσουν τις απόψεις τους για την κατασκευή του ειδικού αυτού έργου. Η Επιτροπή και με δεδομένη την πρόθεση του επιχειρηματία κ. Ν. Λούλη, να χρηματοδοτήσει με 150.000 ευρώ μελέτες του έργου, συμφώνησε όπως σε συνεργασία με το Ε.Μ.Π. προχωρήσει στην εκπόνηση ορισμένων πρόδρομων μελετών, όπως της υδραυλικής, προκειμένου να βοηθηθεί η ταχύτερη ωρίμανση του έργου.

Απόφαση Περιφερειάρχη για ένταξη στο "Ήπειρος 2014-2020" του Κοινωνικού - Παντοπωλείου Δήμου Ηγουμενίτσας


















Η συνέχιση της λειτουργίας της Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Ηγουμενίτσας, εξασφαλίζεται με την απόφαση ένταξης πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ήπειρος 2014-2020" που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Η Δομή περιλαμβάνει: Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο θα καλύπτει ανάγκες τουλάχιστον 160 ωφελούμενων σε σταθερή και τακτική βάση τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, οπωρολαχανικά, είδη ατομικής υγιεινής, υπόδησης, ένδυσης κλπ. Θα στεγάζεται δε στο κτίριο των Ε.Ι.Ν.  σε χώρο της πρώην μαθητικής εστίας Ηγουμενίτσας που βρίσκεται επί της οδού 28ης Οκτωβρίου.Το Κοινωνικό Φαρμακείο, το οποίο θα καλύπτει σε τακτική ή έκτακτη βάση τις ανάγκες σε φάρμακα, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικά προϊόντα τουλάχιστον 100 ατόμων.  Η δομή στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο του Δήμου το οποίο είναι προσβάσιμο. Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 243.360,00 €

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS 












 




Τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτία
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
                 Δευτέρα (23-01-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα-  Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχούρια Μαλουνίου.
                 Τρίτη (24-01-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
                 Τετάρτη (25-01-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
                 Πέμπτη  (26-01-2017)   και   ώρες    από    08.00  έως     15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα
                 Παρασκευή   (27-01-2017)   και  ώρες    από  08.00  έως  15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
                 Σάββατο    (28-01-2017)   και   ώρες   από    18.00   έως   01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή - Λεπτοκαρυά.
Συνελήφθησαν, τρία άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών
Συνελήφθησαν, χθες (19-01-2017) το πρωί, στο Κουτσελιό και στον Κατσικά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, δύο 22χρονοι ημεδαποί και ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης. Ειδικότερα, σε βάρος των 22χρονων και του 28χρονου, εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης κ. Ανακριτή Ιωαννίνων,  για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Συνελήφθησαν στο Κομπότι Άρτας τρεις αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα
Κατασχέθηκαν (4.200) γραμμάρια αφορολόγητου καπνού.Συνελήφθησαν, σήμερα (20-01-2017) μετά τα μεσάνυχτα στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Άρτας, τρεις υπήκοοι Αλβανίας (δύο άνδρες και μία γυναίκα), 55, 24 και 49 ετών,  σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι προαναφερόμενοι, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν εννιά συσκευασίες με καπνό, χωρίς την ειδική ταινία φορολόγησης, συνολικού βάρους (4.200) γραμμαρίων. Η κατασχεθείσα ποσότητα καπνού απεστάλη στο Τελωνείο Άρτας για τον προσδιορισμό των αναλογούντων φόρων και δασμών. Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.
Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός φυγόποινος στην Άρτα
Συνελήφθη, χθες (19-01-2017) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 33χρονος ημεδαπός, για καταδικαστική απόφαση.Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 33χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ιωαννίνων, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης ενός έτους, για κλοπή.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.



















Δεν υπάρχουν σχόλια: