ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ : ‘’ Χερσαία Ζώνη Λιμένα Ηγουμενίτσας ‘’ΘΕΜΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ : ‘’ Χερσαία Ζώνη Λιμένα Ηγουμενίτσας ‘’

Προσθήκη λεζάντας

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στο γραφείο του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, μεταξύ του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου και του Προέδρου του Ο.Λ.ΗΓ. κ. Ανδρέα Νταή, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας, καθώς και στα βήματα που θα ακολουθήσουν στο επόμενο διάστημα. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Λώλος και ο κ. Νταής παρέθεσαν κοινή συνέντευξη τύπου, προκειμένου να ενημερώσουν τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και τους πολίτες για τις τελευταίες εξελίξεις, που αφορούν ένα κρίσιμο ζήτημα για την πόλη της Ηγουμενίτσας, που σταδιακά παίρνει το δρόμο προς επίλυση.Για το θέμα τουεπαναπροσδιορισμού της Χερσαίας Ζώνης και συγκεκριμένα σχετικά με την υπ’ αριθμ. 3113.15-4/74487/2016 (ΦΕΚ Τεύχος ΑΑΠ 182/20.09.2016) Απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής περί «Ανάκλησης της υπ’ αριθ. 8116.1 φ.6/01/05/19-05-2005 απόφασης YEN περί επαναπροσδιορισμού της Ζώνης Λιμένα του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας Α.Ε.», παρατέθηκαν τα ακόλουθα:Η αναφερόμενη απόφαση αποτελεί ένα από τα βασικά βήματα που απαιτούνται σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, για τηνεπίλυση του ζητήματος της Χερσαίας Ζώνης, που στερούνταν επί σειρά ετών φορέα διαχείρισης. Η ανακαλούμενη απόφαση από μόνητηςδεν πληρούσε τις προϋποθέσεις επίλυσης του ζητήματος, καθώς τα επόμενα βήματαπροσέκρουαν σε δαιδαλώδη και μη αποσαφηνισμένη νομοθεσία.Επίσης επιλύονται όλα εκείνα τα νομικά ζητήματα που θα επιτρέψουν την συντήρηση, τον καθαρισμόκαι την ανάπλαση του θαλάσσιου μετώπου.Ήδη ο Δήμος Ηγουμενίτσας καιο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας βρίσκονται σε στενή συνεργασία και προχωρούν με σταθερά βήματα. Δέσμευση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικήςκ.κ. Θεόδωρου Δρίτσα,καθώς και του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστου Λαμπρίδη, είναι η οριστική διευθέτηση των τμημάτων που θα ανήκουν στο λιμάνι και αυτών που θα ανήκουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Απώτερος σκοπός είναι μέσα από δημόσιο διάλογο και αποφάσεις των κατά περίπτωση οργάνων να δοθεί λύση στην χρονίζουσα αυτή κατάσταση.Σε αυτή την κατεύθυνση και σε συνεννόηση με τον Δήμο Ηγουμενίτσας κινείται και ο Οργανισμός Λιμένος, καθώς όσο καιρόη χερσαία ζώνη θα παραμείνει στη δικαιοδοσία του, θα πραγματοποιηθούν κάποια έργα συντήρησης προκειμένου να αποκτήσει την εικόνα,η οποία αρμόζει σε μια παραλιακή πόλη σαν την Ηγουμενίτσα.
Κατά την κοινή συνέντευξη τύπου σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Λώλος τόνισε ότι:
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τον ΟΛΗΓ, η οποία σηματοδοτήθηκε με την υπογραφή πρωτοκόλλουσυνεργασίας μεταξύ των δυο φορέωνστο οποίο περιλαμβάνεται και το ζήτημα της Χερσαίας Ζώνης. Επίσης βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με το αρμόδιο υπουργείο, προκειμένου ο Δήμος να λάβει όσα διεκδικεί και να επιλυθεί πλέον με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η «γκρίζα» κατάσταση των «ορφανών» Χερσαίων Ζωνών με γνώμονα πάντα το συμφέρον των πολιτών. Η επίλυση των τεχνικών ζητημάτων για την απόδοση των τμημάτων της Χερσαίας Ζώνης στην τοπική κοινωνία, είναι αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα του Υπουργείου, χωρίς ο Δήμος να μπορεί να υποδείξει τη βέλτιστη νομοθετική οδό επίλυσης.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος τόνισε ότι:
Ο Οργανισμός Λιμένος σε συνεννόηση πάντοτε με το Δήμο σε άριστη συνεργασία προς την επίτευξη του στόχου, καθώς και τις οδηγίες του αρμόδιου Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προχωρά τα βήματα προς την επίλυση όλων των χρονιζόντων προβλημάτων. Το «ορφανό» τμήμα της Χερσαίας Ζώνης παρέμενε μέχρι σήμερα χωρίς φορέα διαχείρισης, δημιουργώντας όλα αυτά τα προβλήματα που είναι γνωστά σε όλους. Η απόφαση η οποία πρόσφατα δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, είναι το πρώτο βήμα για την σύννομη επίλυση του ζητήματος και προσφέρει ταυτόχρονα τη δυνατότητα παρέμβασης για τον εξωραϊσμό και την ανάπλαση της «ορφανής» Χερσαίας Ζώνης και την επίλυση των διοικητικών ζητημάτων διαχείρισης αυτής.

Συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός στην Κόνιτσα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδιωκτικό έγγραφο για απάτηΣυνελήφθη, χθες (27-09-2016) το μεσημέρι στην Κόνιτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας, ένας 56χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Διάταξη του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, για έκτιση του υπολοίπου της ποινής του, για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε απάτη κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Εξιχνίαση διάρρηξης σε σπίτι στην Πέτρα Πρέβεζας


Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος  δύο ημεδαπών, 27 και 35 ετών.Εξιχνιάστηκε, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Άρτας, διάρρηξη σε σπίτι, που διαπράχθηκε την 03-03-2016, στο χωριό Πέτρα Πρέβεζας. Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, 27 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, το πρωί της 03-03-2016 στην Πέτρα Πρέβεζας, οι δράστες παραβίασαν παράθυρο ισόγειας μονοκατοικίας και αφαίρεσαν  διάφορα κοσμήματα.Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: