ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

SOS : εξαπάτηση μέσω απατηλών-παραπλανητικών διαφημιστικών μηνυμάτων



ΘΕΜΑΤΑ

SOS : εξαπάτηση μέσω απατηλών-παραπλανητικών διαφημιστικών μηνυμάτων




















Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες για προσπάθεια οικονομικής εξαπάτησής, μέσω απατηλών-παραπλανητικών διαφημιστικών μηνυμάτων.Μέσω υποτιθέμενων διαγωνισμών σε ιστοσελίδες οι δράστες αποσπούν με απατηλό τρόπο τους τηλεφωνικούς αριθμούς των ενδιαφερόμενων χρηστών, με αποτέλεσμα την υπέρογκη χρέωση τους σε εβδομαδιαία βάση.Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης, ενημερώνει τους πολίτες για την πρόληψη και αποφυγή εξαπάτησής τους από τις συνεχώς μεταλλασσόμενες μορφές εξαπάτησης , μέσω του διαδικτύου.Συγκεκριμένα, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει γίνει μεγάλος αριθμός καταγγελιών από πολίτες σχετικά με δραστηριότητα που εξελίσσεται στο διαδίκτυο και  παρουσιάζεται ως  «έρευνα αγοράς», με εμφανιζόμενη σε αυτήν το λογότυπο αλυσίδας καταστημάτων – σουπερμάρκετ.Συμμετέχοντας στην έρευνα ο ανυποψίαστος χρήστης, αφού προωθηθεί σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα όπου πραγματοποιείται η έρευνα, στη συνέχεια καλείται να απαντήσει σε δυο ερωτήσεις με το πρόσχημα να αποκτήσει μια δωροεπιταγή αξίας τριακοσίων (300,00) ευρώ της αλυσίδας καταστημάτων – σουπερμάρκετ, που φέρεται ψευδεπίγραφα ότι διοργανώνει το διαγωνισμό. Επιπλέον ο χρήστης καλείται και να κοινοποιήσει την έρευνα σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.Ακολούθως για να αποκτήσει την υποτιθέμενη δωροεπιταγή, καλείται να εγγραφεί σε συνδρομητική υπηρεσία υψηλής χρέωσης, καταχωρώντας σε ειδική φόρμα το κινητό του τηλέφωνο, με αποτέλεσμα την υπέρογκη χρέωση του τηλεφωνικού αριθμού σε εβδομαδιαία βάση.Επισημαίνεται ότι τα διαφημιστικά αυτά μηνύματα χρήζουν μεγάλης προσοχής, καθώς χρησιμοποιούν λογότυπα και στοιχεία γνωστών εταιριών και παρουσιάζονται ως εξαιρετικά αληθοφανή, ενώ η κοινοποίηση τους μέσω δημοφιλών ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης  καθιστά την εξάπλωσή τους ιδιαίτερα γρήγορη.Με αφορμή αυτό το περιστατικό, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην περίπτωση που διαπιστώσουν την ύπαρξη τέτοιου είδους διαφημιστικών μηνυμάτων στο διαδίκτυο, για την αποφυγή πιθανής οικονομικής εξαπάτησης τους.Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επισημαίνει ότι αυτά τα μηνύματα έχουν ως στόχο να πείσουν, με απατηλό τρόπο [«ψάρεμα»], τους ανυποψίαστους χρήστες του διαδικτύου να αποστείλουν προσωπικά τους δεδομένα (όπως τηλεφωνικούς αριθμούς), τα οποία αξιοποιούν οι δράστες για να τους ζημιώσουν οικονομικά.
Επιπλέον συστήνει και προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου ότι:
•δεν πρέπει να ανταποκρίνονται  σε τέτοιου είδους ηλεκτρονικά μηνύματα και να συμμετέχουν σε αντίστοιχους διαγωνισμούς, μέσω των οποίων μπορεί  να ζητούνται ακόμη και προσωπικά τους δεδομένα.
•να μην αποστέλλουν σε υποτιθέμενες διαδικτυακές έρευνες προσωπικά τους στοιχεία και οικονοµικά δεδοµένα,
•η συμμετοχή σε διαγωνισμούς εταιρειών με δώρα προϋποθέτει την αποδοχή των «όρων συμμετοχής», οι οποίοι πρέπει να έχουν κατατεθεί σε συμβολαιογράφο και
•η χρήση Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης (Υ.Π.Π.) (http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/FAQS/Faq_YPP.html) συνεπάγεται ιδιαίτερα αυξημένο κόστος κλήσεων και μηνυμάτων SMS (χρέωση είτε ανά κλήση, είτε ανά λεπτό, είτε ανά εισερχόμενο / εξερχόμενο μήνυμα).
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
•Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
•Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
•Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones), με λειτουργικό σύστημα iOS-android:CYBERKID.
•Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @ cyberalertGR .

Περιφέρεια Ηπείρου : Ταξίδι γνωριμίας σε επαγγελματίες του Θεματικού Τουρισμού της Σουηδίας




















Το Σουηδικό Τουριστικό γραφείο Θεματικού Τουρισμού Trawell, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου,  διοργανώνει από τις 3 έως τις 10 Οκτωβρίου 2016 ένα ταξίδι εξοικείωσης (Familiarisation Trip) για Σουηδούς παράγοντες του Θεματικού Τουρισμού. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν στοχευόμενες εκδηλώσεις και δραστηριότητες ούτως ώστε να αναδειχθεί ο προορισμός της Ηπείρου σαν προορισμός κατάλληλος για Θεματικό Τουρισμό. Οι 15 Σουηδοί επισκέπτες προέρχονται από το χώρο του αθλητικού  τουρισμού, της Αθλητικής και Επαγγελματικής Ποδηλασίας και μαζί τους θα είναι επαγγελματίες αθλητές καθώς και κατασκευαστές & διανομείς αθλητικών ποδηλάτων σε όλη την Σουηδία. Κάθε χρόνο συμμετέχουν σε μια σειρά από αγώνες και αθλητικές εξορμήσεις, κυρίως στη Νότια Ευρώπη (Ιταλία και  Ισπανία). Ο σκοπός της επίσκεψης  τους  είναι να γνωρίσουν την απαράμιλλη ομορφιά της Ηπείρου και τις δυνατότητες που τους παρέχονται από τη περιοχή για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους. Στόχος είναι από το 2017 η Ήπειρος να γίνει ένας προορισμός για τους Σουηδούς που επιζητούν αυτού του είδους των διακοπών αλλά και  η διοργάνωση διεθνών αγώνων ποδηλασίας. Στο διάστημα αυτής της εβδομάδας, οι φιλοξενούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν κρυφές γωνίες της Ηπείρου, αφού θα καλύψουν μεγάλες αποστάσεις με τα ποδήλατα τους σε πανέμορφές περιοχές της Ηπείρου όπως τα Ζαγοροχώρια και το Φαράγγι του Βίκου, τα Τζουμέρκα, την Πάργα, τα Ιωάννινα και το Μέτσοβο. Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακές Ηπειρώτικες γεύσεις και να γνωρίσουν τη παραδοσιακή φιλοξενία & τον πολιτισμό της Ηπείρου, μέσα από επισκέψεις σε μουσεία , αρχαιολογικούς χώρους και παράλληλες δραστηριότητες.  Να σημειωθεί πως το γραφείο  Trawell δραστηριοποιείται τα τελευταία 2 χρόνια στη περιοχή της Μεσσηνίας με αυξητικό αριθμών τουριστών κάθε χρόνο και η Ήπειρος είναι η δεύτερη περιοχή που σκοπεύει να αναπτυχθεί και να δώσει έμφαση τα επόμενα χρόνια. ΟΙ επισκέπτες θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο Epirus Palace Hotel & Conference Center που είναι και χορηγός του ταξιδιού.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

















Ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης Περιφέρειας Ηπείρου κ. Απόστολος Οικονόμου θα βρίσκεται στην Πρέβεζα (κτίριο Π.Ε. Πρεβέζης) την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.30 π.μ., για να δεχτεί αιτήματα και προσφυγές πολιτών και επιχειρηματιών της περιοχής Πρεβέζης.-                                                               

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης στην περιοχή της Πρέβεζας
Δράστες είναι τρεις ημεδαποί (ένας άνδρας και δύο γυναίκες), ηλικίας 45, 76 και 26 ετών .Εξιχνιάστηκε, ύστερα από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, υπόθεση απάτης σε βάρος 43χρονου ημεδαπού και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών (ενός 45χρονου άνδρα και δύο γυναικών, 76 και 26 ετών), για διάπραξη απάτης κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση.Ειδικότερα, οι δράστες, με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών, εξαπάτησαν 43χρονο ημεδαπό με τη μέθοδο της μαγγανείας και του απέσπασαν κατά το τελευταίο δίμηνο, χρηματικό ποσό και κοσμήματα.Από την προανάκριση που διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των δραστών.Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.
Εξιχνιάστηκε περίπτωση ληστείας σε βάρος δύο ημεδαπών στην Άρτα
Συνελήφθη 17χρονος ημεδαπός, για τη διάπραξη της ληστείας ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει και τρείς ακόμη συνεργούς του.Εξιχνιάστηκε, ύστερα από έρευνε του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, περίπτωση ληστείας σε βάρος δύο ημεδαπών, μίας 40χρονης και ενός 21χρονου,  που έγινε χθες (28-09-2016) αργά το βράδυ, στην Άρτα.Για την υπόθεση, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 17χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για διάπραξη ληστείας, ενώ οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν  δύο ακόμα ημεδαπούς, ηλικίας 20 και 22 ετών και έναν συνεργό τους, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου διερευνώνται.  Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, χθες αργά το βράδυ, έξω από το Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας, στο οποίο διεξαγόταν εμποροπανήγυρη, οι  τέσσερις δράστες ενεργώντας από κοινού, επιτέθηκαν στους δύο παθόντες (πωλητές χαλιών) και με τη χρήση σωματικής βίας, απέσπασαν από την 40χρονη χρηματικό ποσό.Οι παθόντες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του συνεχίζονται.
Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός στο Λίθινο Ιωαννίνων, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών
























Συνελήφθη, χθες (28-09-2016) το απόγευμα στο Λίθινο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 32χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών. Ειδικότερα, χθες το απόγευμα σε παραποτάμια περιοχή  στο Λίθινο Ιωαννίνων, εντοπίστηκε ο 32χρονος από τους αστυνομικούς, να καλλιεργεί σε αγροτεμάχιο δύο δενδρύλλια κάνναβης ύψους (1,23) και (1,63) μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.Επιπλέον, στην κατοχή του 32χρονου καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη και αποσπάσματα φυτού κάνναβης, συνολικού βάρους (59,8) γραμμαρίων.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 45χρονος αλλοδαπός στην Κακαβιά Ιωαννίνων, για καταδικαστική απόφαση και ένταλμα σύλληψης
Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης επτά ετών και χρηματική ποινή (100.000) ευρώ, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και χρήση πλαστού εγγράφου.Συνελήφθη, χθες (28-09-2016) το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 45χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση και ένταλμα σύλληψης.Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 45χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Ιωαννίνων και καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης επτά ετών και χρηματική ποινή (100.000) ευρώ, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και χρήση πλαστού εγγράφου.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.
Συνελήφθη 49χρονος φυγόποινος αλλοδαπός στο Δελβινάκι Ιωαννίνων
Συνελήφθη, χθες (28-09-2016) το πρωί στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 49χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης είκοσι έξι μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: