ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Translate

Π.Ε.Ο.Π.Π. - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΔΡΑ:ΑΓ.ΚΩΝ/ΝΟΥ 12-ΑΘΗΝΑΘΕΜΑΤΑ
 
Π.Ε.Ο.Π.Π. - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΔΡΑ:ΑΓ.ΚΩΝ/ΝΟΥ 12-ΑΘΗΝΑ
ΘΕΜΑ: ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΤΗΝΟΠΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗ ΤΗΣ ΑΤΕ.Τους τελευταίους μήνες στέλνονται σωρηδόν επιστολές από τον εκκαθαριστή της Αγροτικής Τράπεζας σε κτηνοπτηνοτρόφους με ληξιπρόθεσμες οφειλές δανείων εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου στα πλαίσια της απόφασης 2/73821/0025/14-12-2007, για άμεση εξόφληση των δανείων καθώς και συναφείς ενέργειες όπως:
•καταγγελίες των συμβάσεων ρύθμισης,
•καταπτώσεις της εγγύησης του Δημοσίου,
•βεβαιώσεις των δανείων της απόφασης 2/73821/0025/14-12-2007, στις αρμόδιες Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.   
Καταγγέλλουμε τις ενέργειες  αυτές ως πρόχειρες, ισοπεδωτικές και άκαιρες, δεδομένου ότι ακόμη είναι σε εκκρεμότητα  η υλοποίηση της υπόσχεσης για μία βιώσιμη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των  κτηνοπτηνοτρόφων σύμφωνα με τις νέες πολιτικές προτάσεις και το σχετικό αναμενόμενο θεσμικό πλαίσιο για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια. Μάλιστα το θέμα αυτό πρόκειται να συζητηθεί σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων.  Οι παραγωγοί είναι διατεθειμένοι να εξυπηρετήσουν τα δάνεια αυτά στα πλαίσια όμως μίας μακροχρόνιας και βιώσιμης  ρύθμισης που θα ισχύει για τις επιχειρήσεις με κόκκινα δάνεια συνολικά, όπως έχει αναφερθεί σε σειρά υπομνημάτων της οργάνωσής μας, και πάντα μέσα στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων  τους όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί σήμερα.Γιατί λοιπόν θέτετε σαν θέμα άμεσης προτεραιότητας την είσπραξη των δανείων τα οποία χορηγήθηκαν στους αγρότες πτηνοκτηνοτρόφους  από αναγνωρισμένες ζημιές οι οποίες προκληθήκαν σε αυτούς και μάλιστα σε μία περίοδο όπου ο κλάδος δοκιμάζεται και δίνει αγώνα επιβίωσης ;
ΕΛΕΟΣ, ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ? 
ΜΕ  ΕΝΤΟΛΗ   Δ.Σ. - Ο  Πρόεδρος του Δ.Σ.
Απόστολος Ζιώγας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Έγκριση ένταξης έργου για τη μείωση των παραγόμενων αστικών αποβλήτων
Το Περιφερειακό Συμβούλιο, στη σημερινή του έκτακτη συνεδρίαση,  ενέκρινε την ένταξη του έργου "UrBAN-WASTE – Urban Strategies for Waste Management in Tourist Cities " στο πλαίσιο του προγράμματος HORIZON 2020 Call: H2020-WASTE-2015-two-stage Topic: WASTE-6b-2015. Το έργο αφορά στην ανάπτυξη συστημάτων αποτροπής και διαχείρισης σε πόλεις που δέχονται υψηλό αριθμό τουριστών με προοπτική τη μείωση των παραγόμενων αστικών αποβλήτων και την βελτίωση της διαχείρισής τους σε τοπικό επίπεδο. Επίσης, στοχεύει στην ενίσχυση των  στρατηγικών αντιμετώπισης των παραγόμενων αστικών αποβλήτων ως πρώτη ύλη για  την παραγωγή δευτερογενών προϊόντων. "Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η τεχνογνωσία που δίνεται μέσω του έργου" τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Τ. Καλογιάννη, ενώ ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε παρέμβασή του υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου είναι πανέτοιμη για την υλοποίηση έργων ουσίας από τα νέα διασυνοριακά προγράμματα.Στο "UrBAN-WASTE – Urban Strategies for Waste Management in Tourist Cities "  συμμετέχουν 27 εταίροι από διάφορες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μεταξύ αυτών συμμετέχουν και δέκα πόλεις πιλότοι που δέχονται αυξημένο πληθυσμό τουριστών ανά έτος. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την εν λόγω πρόταση και την αίτηση χρηματοδότησης  για 100% χρηματοδότηση της πρότασης συνολικού κόστους 4.248.782,50 ευρώ,  ενώ το ποσό που αναλογεί στον εταίρο  "Περιφέρεια Ηπείρου" είναι 23.225 ευρώ για όλη τη διάρκεια του προγράμματος 2016-2019.Στο πλαίσιο της αποδοχής έγκρισης ένταξης του εν λόγω έργου, η Περιφέρεια Ηπείρου διά των υπηρεσιών της συμμετέχει στην υλοποίηση του προγράμματος μέσω των παραδοτέων του προγράμματος.Το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία ενέκρινε επίσης την τροποποίηση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας προκειμένου να προωθηθεί εντός τακτών ημερομηνιών η εκτέλεση συγκεκριμένων έργων, ενώ προέκρινε την τροποποίηση του προϋπολογισμού και για την πρόσληψη επιτυχόντων παρελθόντος διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS


Εντοπίστηκε  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στη Νεράιδα Θεσπρωτίας, έμφορτο με ναρκωτικά
Κατασχέθηκαν (64.644) γραμμάρια κάνναβης και ταυτοποιήθηκε ως οδηγός του οχήματος ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος αναζητείται.Εντοπίστηκε, χθες (26-09-2016) τα ξημερώματα στην περιοχή της Νεράιδας Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου μετέφερε (64.644) γραμμάρια κάνναβης.Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκε ως οδηγός του οχήματος ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος αναζητείται.Ειδικότερα, χθες τα ξημερώματα στην περιοχή της Νεράιδας Θεσπρωτίας, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και αφού ανέπτυξε ταχύτητα, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και  διέφυγε πεζός, εκμεταλλευόμενος το σκότος και το δασώδες της περιοχής.Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, στα πίσω καθίσματα και στο χώρο των αποσκευών του οχήματος, υπήρχαν  (4) σάκοι με (62) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (64.644) γραμμαρίων.Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το παραπάνω αυτοκίνητο ανήκει σε γραφείο ενοικιάσεων αυτοκινήτων και την μίσθωσή του την είχε πραγματοποιήσει 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος επίσης αναζητείται.Η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκαν.Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας σχηματίζεται δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών, η οποία με την ολοκλήρωση του προανακριτικού έργου θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στην Φιλιππιάδα
Συνελήφθη, χθες (26-09-2016) το μεσημέρι στη Γέφυρα Καλογήρου Φιλιππιάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι  σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Σύλληψη αλλοδαπής για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη, χθες (26-09-2016) το μεσημέρι στο 6ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, μία 25χρονη υπήκοος Ιταλίας, διότι  μετά από έλεγχο που έγινε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ως συνοδηγός, βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν τρία αυτοσχέδια τσιγάρα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, αναμεμιγμένη με καπνό.
Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών στην Ηγουμενίτσα
Συνελήφθησαν, χθες (26-09-2016) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο 37χρονοι ημεδαποί, διότι μετά από έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.Δεν υπάρχουν σχόλια: