ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ανακοίνωση του Διοικητή των ΓΝ Φιλιατών – Κέρκυρας



ΘΕΜΑΤΑ…@

Ανακοίνωση του Διοικητή των ΓΝ Φιλιατών – Κέρκυρας


















Ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση του Υπ. Υγείας και ανέλαβα την Διοίκηση του ΓΝ Κέρκυρας παράλληλα με τα καθήκοντα μου στο  ΓΝ Φιλιατών , λόγω διοικητικού κενού ( δεν υπήρχε εκπροσώπηση του Νομικού Προσώπου )  και έως την τοποθέτηση νέου Διοικητή . Στην επτάμηνη θητεία μου σε συνεργασία μεων τα μέλη του ΔΣ καθώς και το Διοικητικό Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό θέσαμε τις βάσεις για την καλύτερη και ορθολογικότερη λειτουργία του ιδρύματος .Συγκεκριμένα :
1.         Αναμόρφωση προϋπολογισμού με απεικόνιση των πραγματικών απαιτήσεων για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου .Αναμένεται έγκριση επαύξησης του προϋπολογισμού κατά 1,5 εκ € για την τρέχουσα χρήση
2.         Αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 5 εκ € , με προτεραιότητα στους τοπικούς προμηθευτές
3.         Τοποθέτηση μηχανημάτων POS στα επείγοντα του νοσοκομείου για είσπραξη νοσηλίων
4.         Αποπληρωμή εφημεριών ιατρικού προσωπικού Νοε & Δεκ 2014 με έγκριση τροποποίησης προϋπολογισμού
5.         Εκλογή νέου Επιστημονικού Συμβουλίου και ολοκλήρωση διαδικασιών για την εκλογή Δντη Ιατρικής Υπηρεσίας ( αναμένεται άμεσα η τοποθέτηση )
6.         Ολοκλήρωση διαδικασιών για την λειτουργία του Μαγνητικού τομογράφου (αδειοδοτήσεις από ΕΕΑΕ ) ,ολοκλήρωση εκπαίδευσης προσωπικού και θέση σε λειτουργία του τομογράφου στις επόμενες 2 – 3 εβδομάδες
7.         Ολοκλήρωση διαδικασίας ατομικών συμβάσεων για την καθαριότητα (διενέργεια διαγωνισμού ) . Αναμένεται ολοκλήρωση της διαδικασίας εντός του Σεπτεμβρίου 2016
8.         Αύξηση επικουρικών ιατρών από 13 σε 17 για το 2016 
9.         Προκήρυξη  μόνιμων θέσεων  (8) ιατρικού προσωπικού
10.       Προκήρυξη έμμισθης θέσης νομικού συμβούλου 
11.       Θέσπιση πλαισίου λειτουργίας ΤΕΠ με παρουσία ειδικευμένου στον παθολογικό τομέα και στον χειρουργικό τομέα αντίστοιχα ( αναμένεται μια πρόσληψη χειρουργού εντός των επόμενων 2 – 3 εβδομάδων ) και κάλυψη με ειδικευμένους στις κλινικές
12.       Ολοκλήρωση συντήρησης μηχανημάτων ιατροτεχνολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού    με διαγωνιστικές διαδικασίες και σύναψη ετήσιων συμβολαίων συντήρησης (ΜΕΘ ,ΜΤΝ, πύργοι ψύξης  κλπ )
13.       Διεύρυνση συνεργασίας με ΚΟΙ.ΣΠΕ Κέρκυρας (μίσθωση parking , δράσεις καθαριότητας κλπ )
14.       Σύνταξη εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας  για τον ξενώνα Θιναλίου και τα διαμερίσματα Ρόδας ( αναμένεται η έγκριση από Υπουργό Υγείας )
15.       Αγορά μηχανήματος για την διουρηθρική αφαίρεση του προστάτη με την μέθοδο TURIS
16.       Δωρεά μηχανήματος αιμοκάθαρσης από ΟΛΚΕ για την ΜΤΝ ( αναμένεται η λειτουργία του εντός 2 -3 εβδομάδων )
17.       Διευθέτηση της παρακαταθήκης ορθοπεδικών υλικών μέσω διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος και διαβούλευσης των προδιαγραφών
18.       Είσπραξη οφειλόμενων μισθωμάτων από κυλικείο και προκήρυξη νέου διαγωνισμού λόγω επικείμενης λήξης της μίσθωσης
19.       Εγκαίνια ΤΕΠ παιδιατρικής  σε συνεργασία με την ευγενική χορηγία του Marbella Corfu Mare
20.       Συνεργασία με Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την μεταφορά (γέφυρα )κονδυλίων στο ΕΣΠΑ 2014 -2020 για την αγορά νέου αξονικού τομογράφου .Αναμένεται η έγκριση του  τεχνικού δελτίου και η εκ νέου διαγωνιστική διαδικασία
Θα ήθελα από βάθος καρδιάς να ευχαριστήσω τους θεσμικούς φορείς  (Περιφερειάρχη , Αντιπεριφερειάρχες , Δήμαρχο ,Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κέρκυρας ,λοιπούς φορείς  ) καθώς και τα ΜΜΕ  για την άριστη και εποικοδομητική συνεργασία μας και να σας διαβεβαιώσω για άλλη μια φορά ότι εργάστηκα με  όλες μου τις δυνάμεις για την καλύτερη και ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών υγείας .
Μετά τιμής ,
Σπύρος Δερδεμέζης : Διοικητής ΓΝ Φιλιατών – Κέρκυρας

Λειτουργία Κέντρου Υγείας Μαργαριτίου



















Για άλλη μια φορά λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην των τοπικών κοινωνιών και των θεσμικών φορέων.Η ίδια τακτική του «ράβε - ξήλωνε» που προσπαθεί να εφαρμόσει η Κυβέρνηση στη διαχείριση των απορριμμάτων, εφαρμόζεται πλέον και στην Υγεία, από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους της 6ηςΥγειονομικής Περιφέρειας. Η απόφαση τους να καταργήσουν τις εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Μαργαριτίουτης Π.Ε. Θεσπρωτίας κατά τους θερινούς μήνες, με σκοπό την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Πάργα της Π.Ε. Πρεβέζης, θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των πολιτών και των επισκεπτών των Δημοτικών Ενοτήτων Μαργαριτίου, Συβότων και Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Πρόκειται για μία απόφαση αναποτελεσματική, μη ρεαλιστική, η οποία θα μπορούσε να αποφευχθεί αν υπήρχε ολοκληρωμένος σχεδιασμός.Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλοςμε έγγραφο του καλεί την Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειαςνα ανακαλέσει άμεσα την απόφαση της,που ουσιαστικά μεταφέρει τοπρόβλημα από την μία περιοχή στην άλλη και καθιστά τους Δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου Ηγουμενίτσας πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Τονίζει επίσης ότι σε αντίθετη περίπτωση θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για μη εφαρμογή της εν λόγω απόφασης. Τέλος,καλεί όλους τους θεσμικούς φορείς και τους εκπροσώπους του τόπου να καταδικάσουν τόσο την ίδια την απόφαση όσο και τέτοιου είδους πρακτικές. 
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

ΕΛ.ΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
















Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός στα Ιωάννινα, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και κατοχή ναρκωτικών
Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις διαρρήξεων σε πρακτορεία ΟΠΑΠ και μία κλοπή δικύκλου.Συνελήφθη, χθες (03.08.2016) το μεσημέρι στο πλαίσιο συντονισμένης έρευνας αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 32χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και κατοχή ναρκωτικών. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 32χρονος εμπλέκεται σε δύο διαρρήξεις σε πρακτορεία ΟΠΑΠ και σε μία κλοπή δικύκλου, που έγιναν στην πόλη των Ιωαννίνων και συγκεκριμένα:
           Την 30-07-2016 μετά τα μεσάνυχτα, αφού έθραυσε με πέτρες τη τζαμαρία πρακτορείου ΟΠΑΠ, αφαίρεσε από το ταμείο χρηματικό ποσό.
           Την 03-08-2016 μετά τα μεσάνυχτα, αφού έθραυσε με πέτρες τη τζαμαρία πρακτορείου ΟΠΑΠ, αφαίρεσε από το εσωτερικό χρηματικό ποσό και πλήθος στιγμιαίων λαχείων.
           Το βράδυ της 02/03-08-2016, αφαίρεσε δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο βρέθηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο στην πόλη των Ιωαννίνων.
Σημειώνεται ότι το πρωί της 03-08-2016, ο δράστης μετέβη σε έτερο πρακτορείο, όπου επιχείρησε να εξαργυρώσει (45) από τα αφαιρεθέντα στιγμιαία λαχεία, που κέρδιζαν, χωρίς όμως να τα καταφέρει.Σε  έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 32χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκαπέντε ναρκωτικά χάπια, τα οποία κατείχε χωρίς την απαιτούμενη συνταγή ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων.Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου
Συνελήφθη, χθες (03-08-2016) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 30χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, για παραβάσεις του ΚΟΚ.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη, χθες (03-08-2016) το απόγευμα στο 12ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 24χρονος ημεδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο,  βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε  μία συσκευασία με μικροποσότητας ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk).

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ






 





ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 1ου ΣΤΑΔΙΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CLLD/ LEADER «ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ» ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ & ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της προκήρυξηςτου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που αφορά:
         ΤΟ ΜΕΤΡΟ 19 «ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ LEADER» ΤΟΥ ΠΑΑ 2014-2020 και
         ΤΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 4 «ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ» ΤΟΥ ΕΠΑλΘ 2014-2020,
.Η Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε. – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ με διακριτικό τίτλο «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ», ως υποψήφια Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ),αξιολογήθηκε θετικά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) κατά την υποβολή του Α’ Φακέλου και συνεχίζει την προετοιμασία υποβολής του Β’ Φακέλου, όπως ορίζεται από την προκήρυξη με καταληκτική ημερομηνία την 16η Σεπτεμβρίου 2016.Στο πλαίσιο κατάρτισης του Στρατηγικού Σχεδιασμού και των δράσεων του Τοπικού ΠρογράμματοςCLLD / LEADER, στις περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, στελέχη της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ θα προβούν σε ενέργειες διαβούλευσης με τους Φορείς και τον τοπικό πληθυσμό. Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των νέων ενεργειών ενημέρωσης.Έντυπο αρχικού επενδυτικού ενδιαφέροντος (για ιδιωτικού και δημόσιου χαρακτήρα επενδύσεις) υπάρχει και στην ιστοσελίδα της Εταιρείας (www.epirussa.gr), το οποίο υποβάλλεται εντύπως ή ηλεκτρονικά στην εταιρία μας.Για την «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ»,
Ντέτσικας Κωνσταντίνος Πρόεδρος ΔΣ
 
Εξοπλίζεται το Πολυδύναμο Κέντρο "Χατζηκώστα"



















Με άλλη απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ήπειρος 2014-2020", η πράξη: «Κατασκευή και Προμήθεια εγκατάσταση εξοπλισμού Πολυδύναμου Κέντρου Αντιμετώπισης Αλκοολικών και της Κρίσης των Χρηστών Ναρκωτικών στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων (Β΄ ΦΑΣΗ)», συνολικής δημόσιας δαπάνης 642.382,50 ευρώ (Άξονας προτεραιότητας «Ενίσχυση υποδομών εκπαίδευσης, υγείας και πρόνοιας») .Η πράξη περιλαμβάνει την ενεργειακή αναβάθμιση του Υποσταθμού  καθώς και την προμήθεια - εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τη λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου αντιμετώπισης του αλκοολισμού και της κρίσης των  Χρηστών Ναρκωτικών, το οποίο έχει κατασκευαστεί στον περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.Δικαιούχος της πράξης είναι οι Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (πρώην ΔΕΠΑΝΟΜ).

Εξουσιοδοτημένοι Σταθμοί Επιθεώρησης Γεωργικών Φαρμάκων για επιθεώρηση Ψεκαστικών Μηχανημάτων 



















 
Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου ενημερώνει  τους ενδιαφερομένους ότι, στις 27/07/2016  εξουσιοδότησε τον κινητό Σταθμό Επιθεώρησης Εξοπλισμού Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων (ΣΤΕΕΕΓΦ) με την επωνυμία ΓΚΟΓΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. που εδρεύει στην οδό Τέρμα Λεωνίδα στην Ελεούσα Ιωαννίνων με τηλέφωνο επικοινωνίας 2651063081 και Αριθμό Μητρώου 048, για την εκτέλεση επιθεωρήσεων Εξοπλισμού Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει η υπ'αριθ. Ε8 1831/39763/07-04-2015 Υπουργική Απόφαση “Σύστημα επιθεώρησης εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων και διαδικασία χορήγησης πιστοποιητικού επιθεώρησης” όπως ισχύει.Επιπλέον, μέχρι τη σύνταξη του παρόντος, στην ιστοσελίδα “psekastika.minagric.gr” του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων έχουν αναρτηθεί 22 εξουσιοδοτημένοι Σταθμοί Επιθεώρησης Εξοπλισμού Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων (ΣΤΕΕΕΓΦ) με τους οποίους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να έρθουν σε επικοινωνία για την αντίστοιχη διαδικασία.Υπενθυμίζεται ότι από το νόμο 4036/2012, έχει γίνει υποχρεωτική η επιθεώρηση όλων των εν χρήσει ψεκαστικών αγρού και νεφελοψεκαστήρων, με καταληκτική ημερομηνία πρώτης επιθεώρησης την 26/11/2016. Οι ιδιοκτήτες των Ψεκαστήρων Αυλού (ή αλλιώς Μάνικας ή Πιστόλι) δεν υποχρεούνται να επιθεωρήσουν τον εξοπλισμό τους (σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 22 του ν.4036/2012), αλλά είναι υποχρεωμένοι να καταγράψουν τον συγκεκριμένο εξοπλισμό στο Μητρώο που διατηρεί η Υπηρεσία μας ή η αντίστοιχη Υπηρεσία των Π.Ε. Πρεβέζης, Π.Ε. Άρτας και Π.Ε. Θεσπρωτίας. Για περισσότερες πληροφορίες – διευκρινήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Γενική Δ/νση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου, Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής, στο τηλέφωνο 2651364479 (κα Σταυράτη Αγγελική).

Τη φιλοξενία βρεφών  - παιδιών σε Σταθμούς - ΚΔΑΠ χρηματοδοτεί το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ήπειρος 2014-2020"





















Με το ποσό των 4.520.100  ευρώ χρηματοδοτεί το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» 2014-2020, τη φιλοξενία βρεφών, νηπίων, παιδιών, για το έτος 2016-2017, σε δημόσιους και ιδιωτικούς Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς,  Παιδικούς Σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.), για το σχολικό έτος 2016-2017. Η σχετική πράξη υπογράφτηκε από τον  Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και φέρει το τίτλο: «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για το σχολικό έτος 2016-2017». (Άξονας προτεραιότητας «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, κοινωνική ένταξη και καταπολέμηση διακρίσεων). Αναλυτικά, η πράξη αφορά στη διάθεση προς ωφελούμενους (γυναίκες και άνδρες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων)  θέσεων παροχής υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών, για το έτος 2016-2017, σε δημόσιους και ιδιωτικούς Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς,  Παιδικούς Σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) στην  Περιφέρεια Ηπείρου. Η πράξη συμβάλει στην αύξηση της απασχόλησης και διατήρηση των ωφελούμενων από οικογένειες με εισοδήματα κάτω του ορίου της φτώχειας, σε θέσεις εργασίας με ισότιμους όρους, ώστε μέσα από την ουσιαστική διευκόλυνση τους, να ανταποκριθούν στους απαιτητικούς και αντικρουόμενους ρόλους τους, όπως αυτός της οικογενειακής μέριμνας και της παιδικής προστασίας. Μέσω της πράξης αναμένεται να χρηματοδοτηθούν συνολικά 1.506 ωφελούμενοι. Δικαιούχος είναι η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ (Συνεδρίαση Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016) 



















Την Παρασκευή 5 Αυγούστου και ώρα 9.30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της   Περιφέρειας Ηπείρου,   με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 29-07-2016 συνεδριάσεως.
1.         Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 12-07-2016 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση – αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Οξυά Κόνιτσας», προϋπολογισμού € 40.400,00 με Φ.Π.Α.
2.         Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση βατότητας Κάτω Ζάλογγο – Φτέρη - Δοβλά», προϋπολογισμού € 80.000,00 με Φ.Π.Α.
3.         Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Τοποθέτηση συρματοκιβωτίων προστασίας στον ποταμό Μετσοβίτικο στην θέση Τσομπανάκι στο Ανήλιο Μετσόβου», αναδόχου Δημητρίου Τσομπίκου, μέχρι την 30-10-2016.
4.         Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση επαρχιακών οδών Δήμου Ζαγορίου», αναδόχου «Μιλτιάδης Κουμπής & Σια Ε.Ε», μέχρι την 04-09-2016.
5.         Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την εκτέλεση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση βατότητας παρακείμενων οδών και ιδιοκτησιών στην επαρχιακή οδό 1α», προϋπολογισμού 24.000,00 € με Φ.Π.Α.
6.         Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 14-06-2016 ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση - αποκατάσταση τμήματος Ε.Ο. Ιωάννινα - Καλπάκι», προϋπολογισμού 80.000,00 με Φ.Π.Α.
7.         Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. (υπερβάσεως λόγω αύξησης του ΦΠΑ) του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση οδού από Γέφυρα Πλάκας προς Άρτα», αναδόχου εταιρείας  «Μιλτιάδης  Κουμπής & ΣΙΑ Ε.Ε.»
8.         Έγκριση δαπάνης και ανάθεσης της προμήθειας για την αντικατάσταση κλιματιστικών για την αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ηπείρου.
9.         Συγκρότηση και ορισμός των μελών της Επιτροπής παραλαβής και αποσφράγισης των προσφορών για την ανάδειξη αναδόχου του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επούλωση οπών στους ασφαλτοτάπητες του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου Περιφέρειας Ηπείρου (παροχή υπηρεσιών)», προϋπολογισμού € 31.000,00 με ΦΠΑ.
10.       Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση περιοχής Περιστερίου Πωγωνίου», προϋπολογισμού 24.600,00 € με τον Φ.Π.Α.
11.       Έγκριση συνδιοργάνωσης εκδήλωσης «Λυρική Παμβώτις 2016» και έγκριση των σχετικών δαπανών.

12.       Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την αμοιβή Ιατρών και Γραμματέα της Δευτεροβάθμιας Ιατρικής Επιτροπής Ιωαννίνων έτους 2016.
13.       Έγκριση μετακίνησης του Βασιλείου Μαγγιώρου, υπαλλήλου του Τμήματος Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων, στην Θεσσαλονίκη για συμμετοχή σε πρόγραμμα επιμόρφωσης και κατάρτισης του ΕΦΕΤ με τίτλο «Επίσημος έλεγχος στον τομέα του ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς», από 01 έως 02-09-2016 και έγκριση των σχετικών δαπανών.
14.       Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων, και ειδών συνεργείου (ανταλλακτικά – αναλώσιμα κλπ) της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
15.       Έγκριση μίσθωσης μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης με χειριστή, σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 70532/3842/02-08-2016 απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, για την παροχή έργου από 01-08-2016, για επείγουσες εργασίες διάνοιξης αντιπυρικής ζώνης λόγω πυρκαγιάς και υλοποίηση προληπτικών μέτρων που αποβλέπουν στην αποφυγή πρόκλησης μελλοντικών πυρκαγιών στην περιοχή Αμαράντου του Δήμου Κόνιτσας δεδομένου ότι η  εν λόγω περιοχή παρουσιάζει μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας.
16.       Έγκριση δαπανών για την προμήθεια αναλωσίμων για τις ανάγκες υλοποίησης του έργου «Cross Border Infrastructural Project», με ακρωνύμιο C.B.I.P. στο πλαίσιο του Στρατηγικού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας “Ελλάδα – Αλβανία” 2007-2013.
17.       Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την εκτέλεση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού Πυρσόγιαννη Αμάραντος», προϋπολογισμού 24.600,00 € με Φ.Π.Α.
18.       Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Διαγράμμιση πεδινού επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε Άρτας», προϋπολογισμού € 40.000,00 με ΦΠΑ.
19.       Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Άρτας «Αποκατάσταση δρόμου Ρετσιανών - Καστανιάς», αναδόχου εργοληπτικής επιχείρησης «Λ. Βερλέκης & ΣΙΑ ΟΕ», μέχρι την 19-11-2016.
20.       Έγκριση ανάθεσης και δαπάνης για τη μίσθωση μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης για άρση καταπτώσεων στην επαρχιακή οδό αριθμ. (18) Π.Ε. Άρτας θέση Μακρύκαμπος, σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 2096/20-07-2016 (ΑΔΑ: 6Σ0Δ7Λ9-ΚΘ1) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας.
21.       Έγκριση μετακίνησης του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Άρτας κ. Βασιλείου Ψαθά, στην Αθήνα, την 02-08-2016, για συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Δέδε, και του υπαλλήλου της Π.Ε. Άρτας, Ιωάννη Γεωργαλή, το ίδιο διάστημα, για τη μετακίνηση του Αντιπεριφερειάρχη και έγκριση των σχετικών δαπανών.
22.       Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 19-07-2016 ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Αποκατάσταση ζημιών τμήματος Επαρχιακής Οδού 4 (Μηλέα)», προϋπολογισμού  € 100.000,00 με ΦΠΑ.
23.       Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 26-07-2016 ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Αποκατάσταση ζημιών ασφαλτοτάπητα στο 6ο χλμ της Ε. Ο. Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων από τη διασταύρωση Μαυρουδίου ως τη διασταύρωση Φιλιατών», προϋπολογισμού € 248.000,00 με ΦΠΑ.
24.       Έγκριση δαπάνης για την μυοκτονία - εντομοκτονία των κτιρίων της Π.Ε. Θεσπρωτίας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας.
25.       Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια σωλήνα άρδευσης και εξαρτήματων συνδεσμολογίας, για τις ανάγκες του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.
26.       Έγκριση συνδιοργάνωσης εκδήλωσης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας με την Τοπική Κοινότητα Πέρδικας (πολιτιστική εκδήλωση «ΤΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΠΕΡΔΙΚΙΩΤΩΝ») και έγκριση των σχετικών δαπανών.
27.       Έγκριση μίσθωσης μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης με χειριστή, σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 70928/3855/03-08-2016 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας, για την παροχή έργου από 01-08-2016, για επείγουσες εργασίες για την αποκατάσταση βατότητας λόγω κατολισθήσεων επαρχιακού δικτύου Λεπτοκαρυά – Καλλιθέα Δήμου Φιλιατών.
28.       Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την εκτέλεση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση και καθαρισμός στην περιοχή “ΜΠΑΤΖΑ” Μπαλντούμας» προϋπολογισμού 24.800,00 € με Φ.Π.Α.
29.       Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. (υπερβάσεως λόγω αύξησης του ΦΠΑ) του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση περιοχής Κοτομίστας», αναδόχου Σπυρίδων Ζαραβέλα ΕΔΕ.
30.       Έγκριση του Πρακτικού ΙΙΙ/02-08-2016 (Αποσφράγισης & Ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης) της Επιτροπής Διενέργειας της διαπραγμάτευσης, βάσει της με Α/Α Συστήματος: 25381 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, για την «Ανάδειξη εργολάβων για τον από εδάφους ψεκασμό ελαιοδέντρων στα πλαίσια του προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έτους 2016, στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας» και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.
31.       Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.
32.       Έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης και διάθεσης πιστώσεων για έργο της Π.Ε. Πρέβεζας.
33.       Έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης και διάθεσης πίστωσης, για τη μετάταξη υπαλλήλου της Π.Ε. Πρέβεζας σε ανώτερη κατηγορία.
34.       Έγκριση μετακίνησης της Ελένης Αθανασούλα, υπαλλήλου της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Πρέβεζας στην Θεσσαλονίκη, για συμμετοχή της σε πρόγραμμα, το οποίο θα διεξαχθεί στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2016, με θέμα: Επίσημος έλεγχος σε καταστήματα μαζικής εστίασης-Εφαρμογή αρχών ευελιξίας κανονισμού 852/2004/ΕΚ και έγκριση των σχετικών δαπανών.
35.       Έγκριση διενέργειας δημόσιας προφορικής δημοπρασίας και κατάρτιση της διακήρυξης, για τη μίσθωση κτιρίου για τη στέγαση του Αγροτικού Κτηνιατρείου Καναλακίου και του Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης Καναλακίου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πρέβεζας.
36.       Έγκριση δαπανών για την πληρωμή εκτέλεσης επειγουσών χωματουργικών και λοιπών εργασιών αποτροπής πλημμυρικών φαινομένων από την 28-06-2016, στους Δήμους Πωγωνίου και Κόνιτσας, σύμφωνα με την αριθμ. 57758/3087/28-06-2016 απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου και την αριθμ. 18/939/01-07-2016 απόφαση ανάθεσης έργου της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου.
 






Δεν υπάρχουν σχόλια: